'Juventus probeert Barcelona te overtuigen met nieuwe ruilovereenkomst'
Zaterdag, 17 juli 2021 om 09:15

Massimiliano Allegri zet bij Juventus in op een hereniging met Miralem Pjanic, zo weet La Gazzetta dello Sport te melden. La Vecchia Signora zou Aaron Ramsey graag in een overeenkomst met Barcelona willen betrekken. Het valt echter nog te bezien of de Catalanen hiervoor openstaan, want de dertigjarige Welshe middenvelder verdient in Turijn een fors salaris en Barça moet in dit opzicht juist bezuinigen.

De terugkeer van Pjanic is bij Juventus al langer onderwerp van gesprek. Federico Cherubini, de sportief eindverantwoordelijke bij de Italiaanse topclub, zou vorige maand al een opvallend voorstel hebben neergelegd in Barcelona. Juventus bood Arthur Melo in ruil aan voor Pjanic, een jaar nadat de Braziliaanse middenvelder in een ruildeal met Barcelona naar Turijn was gekomen. Barcelona zag hier niets in, waardoor Juventus de plannen heeft moeten aanpassen.

Doordat Arthur onder het mes is gegaan en drie maanden uit de roulatie is, heeft Juventus nog meer behoefte aan een nieuwe spelmaker. Juventus zit nadrukkelijk achter Manuel Locatelli van Sassuolo aan, maar Allegri wil achter hem een meer defensieve middenvelder posteren en ziet Pjanic daarvoor als de ideale kandidaat. De twee werkten eerder al samen bij Juventus, alleen vormt het forse salaris van de 31-jarige Bosnische middenvelder een struikelblok. Juventus moet een grootverdiener lozen om Pjanic binnen te kunnen halen.

Om die reden zet Juventus in op een ruildeal, die ervoor moet zorgen dat Ramsey de omgekeerde weg bewandelt. De kans wordt echter klein geacht dat Barcelona hiermee instemt. De Catalanen willen Pjanic juist graag slijten om zo te kunnen bezuinigen op het salarisbudget. Barcelona heeft er dus weinig aan om de dure Ramsey terug te zien als Pjanic vertrekt. Pjanic zou zelf graag willen terugkeren bij Juventus, nadat hij een ongelukkig jaar beleefde bij Barcelona.

Trainer Ronald Koeman deed in het afgelopen seizoen amper een beroep op Pjanic. Hij speelde totaal dertig wedstrijden, waarvan twaalf als basisspeler. Overigens is zijn komst ook mogelijk als Juventus erin slaagt om Ramsey aan een andere club te slijten. Ramsey werd in 2019 transfervrij overgenomen van Arsenal en heeft nog een contract tot medio 2023, maar was de afgelopen twee seizoenen lang niet altijd basisspeler bij Juventus.

Meer nieuws
   
14:35
14:35
Ajax-leiding wordt gespot in Eredivisie-stadion, maar lijkt voor niets gekomen
0
   
14:27
14:27
Inter viert kampioenschap met gemakkelijke zege en dubbelslag Çalhanoglu
1
   
14:18
14:18
PEC Zwolle verslaat Heracles Almelo en passeert 'magische grens' van 34 punten
0
   
14:11
14:11
AZ kan vierde plek bijna niet meer ontlopen na geflatteerde zege op NEC
14
   
14:10
14:10
FC Eindhoven weet ook niet van Telstar te winnen in Keuken Kampioen Divisie
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
Japie_Krekel
 
17
17 juli 2021 om 09:23
Stuur die Arthur gewoon terug joh. Die kan er ook weinig van en dan zijn veel Barca supporters ook weer blij want die noemden hem de nieuwe Iniesta
 
Suarez 7
 
52
17 juli 2021 om 09:27
Veel Barca-fans noemden hem de nieuwe Xavi, niet de nieuwe Iniesta. Zijn start was ook erg hoopgevend, hij heeft de lijn van de eerste maanden echter nooit echt kunnen doortrekken. Belangrijk daarbij is ook zijn onprofessionaliteit. Het is jammer, want hij heeft wel degelijk kwaliteiten.
 
MrKrillin
 
13
17 juli 2021 om 09:29
Maar liever Arthur dan Ramsey. Wat een kapitale blunder was dat van Juve. Dachten even transfervrij overnemen en dan 30 mil verkopen aan een PL club.
 
KurniaGusti
 
10
17 juli 2021 om 09:52
Heb ook liever Arthur. Goede middenvelder en voor de toekomst met de jong en pedri een goed middenveld
 
messi_123
 
7
17 juli 2021 om 09:57
@Japie_Krekel ik denk dat we arthur niet meer nodig hebben, pedri heeft veel meer dan arthur arthur is alleen maar van balletje heen passen en is altijd na 60 minuten kapot
 
Japie_Krekel
 
8
17 juli 2021 om 10:10
Ik ben ook geen Arthur fan maar veel supporters van Barca waren altijd enthousiast over hem. Ik vond het ook voornamelijk een tikkie breed tikkie terug speler
 
ViscaCatalunya
 
10
17 juli 2021 om 10:16
Hij heeft ook wel goede wedstrijden gespeeld. In een van de clasicos bosste hij het middenveld. Hij draait als Xavi maar heeft niet het inzicht en de conditie natuurlijk.
 
Damsterdam
 
3
17 juli 2021 om 10:32
Spurs-Barca in 2018-19 was hij ook geweldig. Vlak daarna kwam die Clasico toen hij Modric en Kroos alleen maar rondjes liet rennen. Helaas was hij zeer inconsistent.
 
JanBalotelli
 
54
17 juli 2021 om 09:33
Moet wel lachen om de foto, Puig laat elk team opeens lijken alsof het een D1 team in de jeugdopleiding is
 
DembeZuma
 
5
17 juli 2021 om 10:19
Ik denk niet dat Laporta zo dom is als zijn voorganger om Ramsey te ruilen voor Pjanic. Stuur Pjanic nog liever weg dan dat je Ramsey ervoor terug neemt. Enige optie is Dybala erbij betrekken anders hoeft het niet haha
 
Guaporta
 
6
17 juli 2021 om 10:20
Begrijp niet helemaal waarom Barcelona onwelwillend tegenover een terugkeer van Arthur zou staan. De enige redenen die ik kan bedenken is de manier waarop hij is vertrokken bij de club en de geruchten over zijn levensstijl buiten de lijnen. De Braziliaan heeft misschien niet voldaan aan de hoge verwachtingen, maar is in ieder opzicht nog altijd een enorme stap vooruit ten opzichte van Miralem Pjanic. En dan is alleen al vanwege het feit dat Arthur verantwoordelijkheid neemt tijdens de opbouw (al lijkt hij dat de laatste tijd een beetje verloren), terwijl Miralem Pjanic de verantwoordelijkheid keer op keer blijft verschuiven naar de vleugelverdedigers en andere middenvelders. Werkelijk, heb me zelden zo gestoord aan een speler in het shirt van Barcelona. We hebben een aantal slechte spelers gezien de laatste tijd, maar van Miralem Pjanic weten we dat hij veel beter kan en er duidelijk voor kiest om geen verantwoordelijkheid te nemen. Als je Arthur krijgt aangeboden in ruil voor hem, dan bedank je Federico Cherubini op je blote knietjes en zet je Pjanic nog dezelfde dag op het vliegtuig naar Turijn.
 
ViscaCatalunya
 
9
17 juli 2021 om 10:25
Met Frenkie, Pedri, Busquets, Puig, Ilaix en Nico Gonzalez en mogelijk met Saul is het middenveld toch wel erg goed bezet. Ze mogen een verdediger onze kant op sturen.
 
Guaporta
 
4
17 juli 2021 om 11:01
Riqui Puig en Ilaix Moriba hebben vooralsnog slechts een handvol wedstrijden in het eerste elftal gespeeld, terwijl Nico González in principe gewoon een speler is van Barcelona B. Het lijkt me geen overbodige luxe om nog een middenvelder toe te voegen aan de selectie. Oh, en je vraagt om een verdediger... Ben wel erg benieuwd welke verdediger je dan onze kant op ziet komen.
 
ViscaCatalunya
 
0
17 juli 2021 om 13:58
Misschien hoop ik ook wel gewoon op minuten van Puig en Nico. De Ligt is niet haalbaar natuurlijk. Demiral wel.
 
JuventusPuglia
 
2
17 juli 2021 om 10:21
Ik heb Pjanic liever dan Ramsey. Maar dit gaat Barca natuurlijk niet doen, Jammer want vaak als ik een artikel zie over Juve ben ik heel benieuwd maar dit is natuurlijk wandelgangen materiaal
 
FCB_Catalunya
 
2
17 juli 2021 om 10:43
Pjanic weg zou geweldig zijn, die man heeft niets bij Barca te zoeken, maar in zijn plaats Ramsey krijgen is misschien nog wel erger.
 
Arnavut1
 
0
17 juli 2021 om 11:15
Hahaha... Juventus maakt zeker een grapje. Ergens wel jammer dat Pjanic niet de verwachtingen waar heeft kunnen maken. Ik ben wel gecharmeerd van hem al voetballer. Niet ieder club en speler is een goed huwelijk. Pjanis is ook meer op z'n plek in Italie.
 
Rob81
 
0
17 juli 2021 om 12:02
Van Arthur naar Pjanic naar Ramsey. Op dat moment is het beter om Pjanic zijn contract gewoon proberen te verscheuren.
 
Airbags
 
0
17 juli 2021 om 12:36
Alles valt of staat in mijn ogen met de salariseisen van Ramsey en het eventuele andere aanbiedingen. Het liefst ben je Pjanic natuurlijk helemaal kwijt, desnoods met een bizar lage vraagprijs, zodat je van dat monstersalaris van hem af bent. Maar als de aanbiedingen uitblijven en de salariseisen van Ramsey een stuk lager zijn dan die van Pjanic is het wellicht de moeite waard aan het eind van de transferperiode. Sportief draagt Pjanic niks bij en kan Ramsey ook niks bijdragen, maar als je kunt kiezen tussen een nutteloze speler op de bank voor 15 miljoen per jaar of 10 miljoen per jaar is de keuze snel gemaakt.
 
GunneRo
 
0
17 juli 2021 om 17:30
Barca heeft in het verleden belangstelling getoond voor Ramsey (bij Arsenal). Wellicht vanuit die gedachte, maar hij heeft daar weinig te zoeken. Kom maar gewoon terug Rambo!