Juventus wint in Sardegna Arena ondanks uitpuilende ziekenboeg
Dinsdag, 2 april 2019 om 22:50

Juventus heeft dinsdagavond opnieuw een zwaarbevochten overwinning geboekt. Het door blessures geplaagde elftal van Massimiliano Allegri was drie dagen na de 1-0 zege op Empoli met 0-2 te sterk voor Cagliari. Mario Mandzukic, Cristiano Ronaldo, Paulo Dybala, Leonardo Spinazzola, Andrea Barzagli, Sami Khedira, Juan Cuadrado en Douglas Costa maken deel uit van de ziekenboeg van de Champions League-opponent van Ajax.

Juventus ging met een minimale voorsprong de rust in en dat was verdiend te noemen. Na dik twintig minuten profiteerde Leonardo Bonucci van matig verdedigen na een corner van Federico Bernardeschi en kopte hij de bal achter doelman Alessio Cragno: 0-1. Emre Can en Martin Caceres waren daarvoor al dicht bij een doelpunt geweest. Laatstgenoemde dwong Cragno tot de enige redding in de eerste 45 minuten.

In de tweede helft daalde het tempo van de wedstrijd aanzienlijk. Daar was Juventus meer bij gebaat dan Cagliari, dat in de eerste helft alleen via Joao Pedro voor ietwat gevaar zorgde en ook na de onderbreking niet de indruk maakte de achterstand weg te kunnen poetsen. Na een uur spelen voorkwam Cragno de 0-2 van de bezoekers. Moise Kean was enkele verdedigers te slim af, maar de doelman had door dat de jongeling de bal over hem heen wilde werken.

Juventus slaagde er lange tijd niet in om het duel in het slot te gooien. Een inzet van Bernardeschi op doel werd door Kean ongelukkig van richting veranderd en een schot van invaller Rodrigo Betancur werd tijdig geblokt, waardoor de bal een makkelijke prooi voor Cragno was. Cagliari had alleen een mislukte kopbal van Leonardo Pavoletti als weerwoord.

Vlak voor tijd tikte Kean op aangeven van Betancur alsnog de 0-2 binnen. De aanvaller, die gedurende het duel door een deel van de Cagliari-fans was bestookt met oerwoudgeluiden, vierde zijn treffer voor de fans van Cagliari. Dat leidde tot meer racistische uitingen, waardoor het duel enige tijd stillag. Juventus heeft nu achttien punten meer dan Napoli, dat woensdag bij Empoli speelt.

Meer nieuws
   
16:58
16:58
Liveblog huldiging PSV: Selectie stapt op platte kar en vertrekt richting stadhu
11
   
16:54
16:54
Verweij verwacht snelle deal voor Ajax: 'Zijn salaris vormt geen obstakel'
0
   
16:49
16:49
Feyenoord haalt ook tweede zoon van oud-Oranje-international naar Varkenoord
0
   
16:41
16:41
Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
   
15:58
15:58
VZ Kort: Peer Koopmeiners heeft laatste wedstrijd voor Almere City gespeeld
77
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
ajaxrkc33
 
16
2 april 2019 om 22:56
Betwijfel echt of ze allemaal geblesseerd zijn. Ik denk dat ze allemaal rust krijgen voor Ajax. Thuis kan Ajax een goed resultaat halen.
 
Sa2Juve
 
20
2 april 2019 om 23:05
Toch wel hoor.. - Cristiano Ronaldo met die verrekking, hij is aan het zwemmen als recuperatie. - Paulo Dybala had een verharding in de kuit, een lichte blessure na de interlands. - Douglas Costa was al weken out, die komt wel juist op tijd terug. - Mario Mandzukic, dat weet ik niet. - Cuadrado was al maanden out, al komt hij terug, hij staat niet op de CL lijst - Spinazzola heeft last van zijn knie waar hij zes maanden terug aan geopereerd was - Khedira sukkelt ook van de ene in de andere blessure, maar dat is geen gemis - Barzagli is gevangen door de leeftijd, ook al heel lang blessures gehad.
 
Jimmmmm
 
25
2 april 2019 om 23:17
Mandzu koorts, Khedira aub hij heeft een hartoperatie ondergaan. En die missen we zeker. Alleen al voor de rotatie en rust te gunnen aan de anderen.
 
capitanojuve
 
2
3 april 2019 om 06:53
Khedira missen we vooral met in slaap sussen van iedereen op het veld en opeens zelf de eerste maken ??
 
juvedeef
 
68
2 april 2019 om 22:56
Heerlijke viering van Kean. Vak vol met losers. Allemaal levenslang stadionverbod geven. Eens kijken hoeveel er dan overblijven.
 
Marc Juventus
 
4
2 april 2019 om 23:40
Misschien had Kean het publiek niet zo uit moeten dagen, maar de reactie van het publiek was walgelijk. Zou mooi zijn als er echt eens een keer wordt ingegrepen tegen dit soort mensen.
 
bpreal
 
30
3 april 2019 om 00:20
Marc, jij bent lachwekkend en net als Bonucci zijn reactie na afloop, wat denk je nou, dat kean zijn kop moet houden als die de hele pot racistisch bekend wordt? Nogmaals lachwekkend, fijne avond
 
Marc Juventus
 
1
3 april 2019 om 01:00
Van wat ik heb vernomen werd hij uitgejouwd (zonder racistische teksten) na zijn schwalbe en koos hij ervoor om bij de goal zo te reageren. Na zijn goal werd het publiek nog bozer en begonnen ze racistische teksten uit te kramen. Mocht hij al racistisch zijn bejegend voor de goal, snap ik zijn reactie volkomen en stel ik mijn mening meteen bij. Ik ben het overigens ook totaal niet eens met Bonucci, die beweerd dat het een 50-50 situatie is.
 
Juventurin
 
5
3 april 2019 om 02:19
Dan heb jij dat verkeerd vernomen, hij werd na zijn schwalbe ‘uitgejouwd’ in de vorm van oerwoudgeluiden. Na zijn goal kregen Matuidi en Alex Sandro het ook zwaar te verduren. De ware kleuren van die Cagliari supporters waren toen duidelijk te zien. Het lijkt mij sterk dat die pas naar boven kwamen na een viering.
 
Vazieman
 
3
3 april 2019 om 08:39
Volledig mee eens, dat dit nog gebeurt in deze tijd is echt triest. Met een stadion verbod neem je de zielige gedachten van deze figuren alleen niet weg. Tuurlijk haalt Kean zn gram en dat provoceren is volslagen begrijpelijk. Van mij had hij er nog wel een schepje bovenop mogen doen. Volgens mij is een aap sowieso slimmer dan een gemiddelde Cagliari supporter.Al die zgn blessures geloof ik niks van en tegen Ajax staan ze allemaal aan de aftrap.
 
Marc Juventus
 
0
3 april 2019 om 13:51
Dan heb ik het verkeerd vernomen (verkeerde bron gelezen) en snap ik zijn reactie compleet. Zijn manier van juichen was dan ook nog wel een milde reactie op de racistische teksten. Sowieso moet er iets gedaan worden aan dat soort fans. Vorig jaar precies hetzelfde bij Cagliari.
 
Lasse
 
6
3 april 2019 om 00:16
@juvedeef: als je het hele vak een levenslang stadionverbod geeft, blijven er niet zoveel over dacht ik zo.On: inderdaad begrijpelijk hoe Kean hier zijn goal viert. Triest dat racisme nog steeds zo aanwezig is in Italië
 
schetenlater
 
30
2 april 2019 om 22:58
Matuidi, Can en Pjanic belangrijkst vandaag. Moise Kean weer gescoord, en bleef toch zo rustig na die 0-2. Als 19 jarige zo geweldig spelen voor club en Land en dan gaan de italianen van de tegenstanders zo tegen je tekeer. De reactie van de Ziggo sport commentator vond ik echt prachtig. Wat ben ik blij in Nederland te wonen zeg.
 
Juveitalia
 
3
2 april 2019 om 22:59
Lekkere overwinning. Veel discipline bij de spelers vandaag. Alleen was die overtreding van berna aan het eind heel dom.
 
capitanojuve
 
0
3 april 2019 om 06:55
Klopt en dan nog geel krijgen ook.. terwijl eerder in de wedstrijd heel veel overtredingen onbestraft waren
 
De Toekomst
 
2
2 april 2019 om 23:00
Was niet om aan te gluren. Plichtmatige overwinning van Juventus. Juventus speelde prima. Tactisch stond het erg goed en ze controleerde de wedstrijd, maar mijn Ajax-verstand zegt dat je dan ook een aantrekkelijke wedstrijd op de mat zou moeten kunnen en willen leggen. Dat was echter niet het geval. Uitvoering uitstekend, aantrekkelijkheid onvoldoende. Toch was ik onder de indruk van dit Juventus en dat ondanks de geblesseerde spelers en het feit dat ze geen intentie/prikkel hadden om te pieken. Tegen Ajax zal dat anders zijn. Ben erg benieuwd, zeker naar de wedstrijd in Amsterdam. Ik hoop sowieso op spektakel, maar of dat er tegen Juventus in zit....
 
Marc Juventus
 
3
2 april 2019 om 23:42
Denk dat de tweede wedstrijd wel een spektakelstuk wordt, voor het eerste duel wordt het waarschijnlijk nog terughoudend aan de kant van Juve.
 
Juventus07
 
14
2 april 2019 om 23:06
Georganiseerd Juventus, alles stond als een huis en de rust die je zag vooral bij Pjanic, Bentancur die goed inviel, Chiellini en Bonucci stonden weer als een huis. Bernardeschi speelde goed en ook Matuidi en Emre Can en laat ik het maar niet over Kean hebben, 19 jaar maar nu al zo volwassen en sterk, wil Kean volgende wel is tegen De Ligt zien, dat wordt een leuk gevecht tussen die 2. Hopelijk krijgt Cagliari een boete of een paar wedstrijden zonder harde kern of helemaal zonder supporters, schandalige geluiden die nooit meer mogen voorkomen, als het hele publiek wordt gestraft blijft het jammer dat de goeie supporters worden gestraft door een handjevol nep-supporters. Zaterdag tegen Milan en dan klaar maken voor Ajax. Juve Per Sempre!
 
Jimmmmm
 
3
2 april 2019 om 23:32
Spinna traint weer mee!
 
Palombo
 
2
3 april 2019 om 07:07
Top daar ben ik blij mee. Hij is heel belangrijk.