Juventus ziet ervaren kracht maandenlang wegvallen
Woensdag, 4 december 2019 om 19:20

Juventus moet het naar verwachting drie maanden stellen zonder Sami Khedira. De 32-jarige middenvelder onderging woensdag een operatie aan zijn linkerknie, die volgens zijn Italiaanse werkgever succesvol verlopen is.

Khedira sukkelt al het hele kalenderjaar met zijn fysieke gesteldheid. De Duitser onderging in maart een hartoperatie, omdat uit onderzoek bleek dat hij kampte met een hartritmestoornis. Toen de 77-voudig international daar net van hersteld was, liep hij een knieblessure op. Ook daaraan werd Khedira geopereerd, waardoor hij het slot van het vorige seizoen miste. Omdat zijn knie toch weer opspeelde, moest hij woensdag nogmaals onder het mes.

De verwachting van de medische staf van Juventus is dat Khedira begin februari volgend jaar zijn rentree kan maken. Dit seizoen speelde de routinier tot dusver twaalf competitiewedstrijden, waarin hij niet tot scoren kwam. Het is Khedira's vijfde seizoen bij la Vecchia Signora, dat hem in 2015 transfervrij overnam van Real Madrid. Eerder kwam hij in Duitsland uit voor VfB Stuttgart, waar hij ook de jeugdopleiding doorliep.

Meer nieuws
   
14:00
14:00
Live meepraten in de Premier League: Tottenham Hotspur - Arsenal
2
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
15
   
13:45
13:45
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: Sparta Rotterdam - FC Volendam
0
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: RKC Waalwijk - FC Utrecht
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
SocioFan1
 
11
4 december 2019 om 19:48
Pff Juve mag ook eens gaan verjongen hoor. Chie, Khedira, Higi, Matuidi, En wat betere spelers halen. Jong en goed. Het team is nu zo statisch en totaal niet dat je zet wauw. Middenveld erg matig. Teveel van dezelfde spelers. Geen echte top vleugel spelers. Ronaldo zie ik als een centrumaanvaller.
 
juvetino
 
17
4 december 2019 om 20:04
Chiellini is onvervangbaar.. zelfs van Dijk is minder.. Higuain in vorm is een topspits, khedira en Matuidi zijn prima om erbij te hebben. Met Rabiot, Bentancur hebben we jonge middenvelders en met Bernardeschi en Douglas Costa ook top flankspelrrs. Je reactie slaat nergens op. Tot nu toe is Juventus fit seizoen ongeslagen
 
MoTheSpur
 
3
4 december 2019 om 20:23
Mee eens, genoeg redelijk jonge spelers en ook veel ervaring in de ploeg. Khedira en Matuidi zullen vast weggaan in de zomer maar het is handig voor de breedte.
 
SocioFan1
 
23
4 december 2019 om 20:23
Nou dat zijn geen wereldklasse spelers ala Hazard, Mbappe, Neymar, Mane, Sterling, Sane en ik kan nog wel even doorgaan. Rendement bij Costa is laag en Berna is leuk, dat is het wel. Chie is aardig oud en van Dijk werd net tweede waar Messi eerste werd, dus je zal wel de enige zijn van Dijk minder vind. En als je goed had gelezen had ik het over statische spelers en spelers van eenzelfde type en dat zijn al die spelers die je opnoemt. Dus je reactie slaat nergens op.
 
Primetime
 
5
4 december 2019 om 20:36
@sociofan1, die ballondÂ’r zegt toch niet zoveel over de gehele kwaliteit van een speler? Ja als je 10 jaar lang in de top 3 eindigt wel. Dit zijn toch echt niet de beste 28 spelers van de wereld. Tadic heeft een wereldseizoen gedraaid maar normaal staat ie er toch echt niet in. Een Ngolo Kante en Neymar is beter dan het gros van deze spelers op de lijst. Als je op basis van de lijst zou kijken zou men liever Tadic dan Neymar hebben?
 
JuveAmor1897
 
5
4 december 2019 om 21:25
Ik hoop dat Juve vol voor Eriksen gaat, lijkt me prima van pas te komen. Wel 27, maar zeker nog niet afgeschreven. Zal ervan afhangen wat The Spurs verlangen. Wat Juve betreft hebben ze nog voldoende middenvelders om het gemis van Khedira op te vangen. Bovendien is Costa echt een goeie vleugel, alleen jammer van zijn blessureleed. Het team is desondanks best nog wel ok, het is de manier waarop Sarri momenteel rouleert dat het niet eenvoudig maakt. Mijn inziens lijkt een 433 met cam de beste oplossing. Zodat Ronaldo diepe spits is, Dybala op 10 en Costa en Bernardeschi op de vleugels. Ik hoop dat de puzzelstukken snel passen, want op deze manier zal Juve naast de prijzen vissen. Daarenboven Met de hete adem in de nek van Inter, wordt het spannend dit jaar...
 
schetenlater
 
2
4 december 2019 om 22:26
433 mee eens maar zet Ronaldo dan op zijn vertrouwde vleugel en als Bernardeschi/ Costa erin rouleren, ook. Higuain gewoon in de spits, Dybala kan hem eventueel opvangen. Het liefst gewoon Ronaldo-Higuain-Dybala voor mij. Het wordt overigens wel eens tijd om Demiral samen met Mathijs te zien spelen. voor transfers hoop ik nog steeds vurig op Pogba.
 
Juveitalia
 
0
4 december 2019 om 22:44
Die wordt al boos als hij een keertje gewisseld wordt, laat staan steeds rouleren met costa of berna.
 
Xemu
 
1
5 december 2019 om 00:24
Ja idd, het is niet alsof ze precies voor die posities De Ligt, Rabiot en Ramsey hebben gehaald..