Kane completeert hattrick met prachtige omhaal in voorlaatste kwalificatieduel
Vrijdag, 12 november 2021 om 22:40

Engeland is nagenoeg zeker van deelname aan het WK 2022. The Three Lions boekten vrijdagavond een 5-0 overwinning op een kansloos Albanië; alle doelpunten werden in de eerste helft gemaakt. Harry Kane was verantwoordelijk voor een hattrick. Engeland gaat met 23 punten aan kop in Groep I; Polen won met 1-4 van Andorra en volgt met 20 punten. Omdat Engeland maandag afsluit op bezoek bij hekkensluiter San Marino, en het een aanzienlijk beter doelsaldo heeft dan Polen, is de eerste plek nagenoeg binnen.

Engeland speelde met vijf andere namen dan in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Hongarije (1-1) van exact een maand geleden. Mason Mount, Declan Rice en Luke Shaw waren door blessureleed niet inzetbaar; Tyrone Mings en Jack Grealish belandden op de bank. Harry Maguire, Jordan Henderson, Kalvin Phillips, Reece James en Ben Chilwell maakten hun entree. Albanië had weliswaar nog een theoretische kans op plaatsing voor het WK, maar werd volledig overklast op Wembley. Bij rust was de 5-0 eindstand al bereikt in Londen.

Maguire opende na acht minuten de score met een kopbal uit een indraaiende vrije trap van James, waarna Henderson met een voorzet vanaf de rechterflank Kane in staat stelde om van dichtbij raak te knikken. Bij de 3-0 waren de rollen omgedraaid: Kane vond Henderson, die zichzelf in het strafschopgebied de ruimte verschafte voor een doeltreffend schot in de rechterhoek. Kane maakte er 4-0 van met een diagonale inzet en zorgde in de slotfase van de eerste helft voor het mooiste doelpunt van de avond, door een rake omhaal te produceren uit een corner van Phil Foden: 5-0.

In de tweede helft maakte Engeland weinig aanstalten om de score nog verder op te voeren. De ploeg van Southgate controleerde de wedstrijd, zonder veel grote kansen op een zesde treffer te creëren. Albanië meldde zich slechts sporadisch dreigend op de Engelse helft. Voor het Oost-Europese land kan de allereerste WK-deelname zodoende vergeten. Bij een overwinning op Engeland was Albanië nog in de race, maar daar maakten de bezoekers op Wembley geen enkel moment aanspraak op.

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
12
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
Sociomasia
 
3
12 november 2021 om 22:47
Hij kan het dus toch nog, hopelijk krijgt Kane hiermee wat meer vertrouwen en gaat hij ook weer scoren in de Pl.
 
straatvoetbal
 
6
12 november 2021 om 23:18
Tegen Albanië ja
 
MoTheSpur
 
0
13 november 2021 om 00:43
Zelfs tegen de mindere was hij niet hetzelfde dit seizoen dus ik vind dit echt wel wat zeggen. Leek weer veel hongeriger naar goals en bleef weer meer in het gebied voorin om echt te killen. Hij gaat onder Conte weer echt lopen heb ik het gevoel.
 
Sociomasia
 
1
13 november 2021 om 08:39
Rare reactie, neerzetten alsof Kane het niet meer kan in de PL?? spitsen hebben soms wat goals nodig en dan gaat de kraan weer open.
 
MoTheSpur
 
5
13 november 2021 om 00:39
Kane is denk ik weer terug, ook omdat Conte een vlam onder iedereen hun reet houdt nu. Hij gaat weer meer als echte spits/targetman spelen in het nieuwe systeem en lijkt er weer wat meer zin in te hebben. Heeft ook niets meer te bewijzen qua meevoetballen want daar heeft hij vorig seizoen alles al in laten zien. Zelfs tegen de lagere landen leek hij er dit seizoen niet veel zin in te hebben, ik denk dat het geen toeval is dat hij vandaag weer erg scherp was. Vooral goals dit seizoen onder Conte en voorin in het gebied blijven net als vandaag bij Engeland. The real Kane is back!! (is mijn gevoel)
 
RUTGERRR
 
4
13 november 2021 om 01:28
Kane is weer terug? Relax. Mooie hattrick hoor, maar ik zie het eerder als teken van leven dan een terugkeer. Erg goede spits natuurlijk, maar als hij niet scoort heb je ook echt niks aan hem. The Real Kane is back. Ha-ha
 
MoTheSpur
 
4
13 november 2021 om 11:31
Zo ken ik Kane gewoon weer en dat fabeltje over “als hij niet scoort dan heb je niks aan hem” is nooit waar geweest lol ik weet niet welk voetbal jij keek voor dit seizoen ?? meevoetballend juist heel sterk, super allround en nog een killer voor de goal ook. Een teken van leven? Hij was weer als vanouds scherp hoor, heb hem best lang niet meer zo gezien en ik kijk alle wedstrijden van Tottenham ?? daarbij is het mijn mening dat hij denk ik als vanouds terug is ja gebaseerd op hoe hij er dit seizoen en gedeeltelijk afgelopen EK bijliep. Conte gaat hem oprecht echt veel goed doen.
 
baloog
 
14
13 november 2021 om 02:05
Toch is het meest opvallende moment deze wedstrijd niet voor Kane maar voor Maguire. Maguire scoort terwijl hij compleet vrij staat, vervolgens gaat hij met zijn handen naar de oren naar het publiek staan om even te laten zien wat voor grote man hij is en ze stil heeft gekregen. Ontzettend genant en totaal van de realiteit ontrukt is deze man.
 
RM1335
 
3
13 november 2021 om 04:34
En ook nog een veel te dure en uitermate beperkte voetballer
 
Deem.
 
1
13 november 2021 om 08:25
Om Maguire nou steeds z'n prijs aan te rekenen is ook overbodig. Die ligt toch echt meer aan die beunhaas van een Woodward dan aan hem. En degene die de transfers regelde bij Leicester. Die zal dat jaar een mooie bonus hebben gekregen.
 
MoTheSpur
 
2
13 november 2021 om 11:36
Beperkte voetballer zeker maar aan zijn prijs kan hij niets doen he. Ook is hij vaak de pispaal maar zat anderen in dat team van United die meer aangepakt mogen worden haha
 
RM1335
 
0
13 november 2021 om 23:30
Ik lees het nou voor de tiende keer over, maar ik zie toch echt nergens staan dat ik zeg dat het Maguire's schuld is dat hij zo duur was. Kunnen jullie het me aanwijzen waar ik dat zeg? Dan plaats ik namelijk onmiddellijk een rectificatie.
 
CaptainHendo
 
0
13 november 2021 om 15:34
Prachtige assist en doelpunt van Henderson.