Karius krijgt honderden doodsbedreigingen: 'We nemen dit extreem serieus'
Zondag, 27 mei 2018 om 17:17

De politie in Liverpool doet momenteel onderzoek naar doodsbedreigingen die zijn geuit richting Loris Karius. De doelman van Liverpool ging zaterdag zowel bij de 1-0 als de 3-1 van respectievelijk Karim Benzema en Gareth Bale ernstig in de fout, waardoor Real Madrid de Champions League won. Op social media passeerden vervolgens honderden doodsbedreigingen de revue.

Zowel de Duitse sluitpost zelf als zijn familie zijn slachtoffer van de doodsbedreigingen. 'Ik zal je meisje vermoorden, ik zal je meisje vermoorden', 'sommige mensen verdienen het om aan kanker dood te gaan' en 'ik hoop dat je hele familie doodgaat' zijn enkele vreselijke uitspraken die zijn gedaan op social media. Een woordvoerder van de politie zegt tegen The Telegraph dat er momenteel onderzoek wordt gedaan.

"Wij nemen dit soort posts extreem serieus. De politie wil men er nu ook weer aan herinneren dat overtredingen zoals hatelijke berichten en bedreigingen altijd zullen worden onderzocht." Ploeggenoten van Karius en manager Jürgen Klopp erkenden dat de doelman twee blunders op zijn naam had staan, maar benadrukten dat men als ploeg heeft verloren van Real.

Karius liet na afloop weten teleurgesteld te zijn in zijn eigen prestaties: "Het spijt mij voor iedereen: voor het team, voor de hele club. De fouten hebben ons flink opgebroken. Als ik de tijd kon terugdraaien, had ik dat gedaan. Het spijt mij voor mijn team, ik weet dat ik ze heb laten vallen. Het is momenteel erg moeilijk, maar ook dit hoort bij het leven van een doelman. Je moet je rug weer zien te rechten."

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
2
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
4
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (65)

 
VasseLFC
 
31
27 mei 2018 om 17:24
Tja wat moet je... Denk dat je het niet serieus moet nemen maar straks is er toch een gek
 
JaapdeKoning
 
9
27 mei 2018 om 17:33
Beekzijde..............
 
Marranr1
 
6
27 mei 2018 om 21:20
Klopt. Het blijft sport en dit gaat echt te ver. Of hij het express.deed Kom op. Re zielig voor woorden dat mensen zo reageren en te zielig dat ze dachten dat Liverpool kan winnen van Real. Liverpool was vanaf het begin kansloos en zelf Klopp heeft dat achteraf toegegeven. Real is wereld klasse en wij zijn top. Maar Karius is gewoon niet goed genoeg voor de PL en laat staan voor de CL. Heb hem vaak bekken en heb hem altijd een zeer matige keeper gevonden. Mignolet is zeker niet minder en vind persoonlijk zelf paar niveaus beter.
 
VasseLFC
 
19
27 mei 2018 om 21:27
Wat? Liverpool vanaf het begin kansloos? Welke wedstrijd heb jij gekeken?
 
SpeedyAFC
 
4
28 mei 2018 om 05:13
@marranr1 Liverpool was kansloos nadat de sluwe Ramos hun ster uit de wedstirjd werkte. met Salah had liverppol de druk er goed op en leken ze zelfs sterker dan Real.
 
grasveld7
 
2
28 mei 2018 om 07:58
@marranr1, Liverpool kwam anders toch prima uit de startblokken en was gewoon weg beter dan Real. Met Salah in dat resterende uur had ik het nog wel eens willen zien. Twee onbegrijpelijke blunders zijn dan ook cruciaal geweest, neemt niet weg dat Real op basis van het verloop van die wedstrijd verdient gewonnen heeft.
 
Marranr1
 
0
28 mei 2018 om 14:59
Jongens dat is een kwaliteit daar Liverpool bezit. Meteen druk zetten vanaf minuut 1. Zo geeft Klopp altijd gespeeld en de echte grote teams. Groter dan Liverpool zoals Real weten dat bijna niemand dat 90 min volhoudt dus dat was een ABC tje. Real is heer en meester in tempo verwisselingen en positie spel. En hebben zich daar op ingesteld. Alleen Roma hield het laatst 90 min vol tegen Barça voor de rest lukt het niemand 90 min lang. Liverpool is een leuk team met een mooie voorhoede maar de wedstrijden worden beslist op het middenveld en door je verdediging en keeper. Real is gewoon beste team van de wereld anders win je niet 3 x de CL en CR7 is de allergrootste speler die er is als om prijzen en goals gaat. Accepteer het guys. Kijk alleen naar balbezit . Real was heer en meester. Ook met Salah en een goede keeper had Liverpoolm verloren. Feiten zijn feiten en de derde cup.met de grootste oren is drie x achter elkaar binnen tegen de zwaarste tegenstanders dit jaar. Madridista
 
SpeedyAFC
 
0
28 mei 2018 om 05:12
In zuid Amerika wil het nog weleens gebeuren. In Engeland zou ik het met een grote korrel zout nemen.
 
tinus45
 
126
27 mei 2018 om 17:26
Opsporen en keihard, maar dan ook keihard straffen...rare mensen. Ik word hier zo vreselijk kwaad om, waarom kan het nou nooit normaal.
 
EerlijkePSVfan
 
17
27 mei 2018 om 18:35
Trieste internet helden die vanuit hun bureaustoel met een anoniem account zulke berichten sturen. Vaak is het nog jong volk dat niet snapt wat voor gevolgen het kan hebben. Vraag me af of de politie er dan ook nog iets mee doet, mochten ze überhaupt een poging doen om ze op te sporen.
 
Fabian1986
 
6
27 mei 2018 om 20:57
Idd. Je kunt pissig zijn en je mening hebben over zijn keeperswerk. Maar gaam bedreigen is diep triest. Deze mensen mogen ze flink aanpakken. Karius verdient de kritiek, maar dreigen gaat te ver. Het slaat werkelijk nergens op
 
SocioFan1
 
1
27 mei 2018 om 23:44
Aabsoluut man, pff kapot frustrerend. Zo onmenselijk gewoon, zielig gedoe achter een schermpje. Keihard aanpakken, opvolgen middels ip adres or whatever en keihard straffen! Dit kan echt niet langer zo toelaatbaar zijn. Je ziet zoveel op het internet, we verliezen zo als mens het fatsoen en respect voor elkaar. Het is zo makkelijk geworden middels social media om te keer te gaan voor sommige idioten en daar moet echt gewoon een einde aan komen!
 
Master D
 
39
27 mei 2018 om 17:26
Ben niet verrast dat dit gebeurd. Lopen heel veel rare mensen rond helaas, die dan inderdaad naar dit soort middelen grijpen om zich af te reageren. Totaal verwerpelijk natuurlijk. Hij is er zelf nog het meest stuk van, want niet alleen verliest men door hem de finale. Dit blijft ook voor altijd aan hem kleven.
 
CRMadrid7
 
46
27 mei 2018 om 17:27
Bah wat triest. Ja hij blunderde immens maar je zag toch ook dat hij er zelf helemaal kapot van was. Dit soort 'fans' horen niet in een stadion thuis. Schandalige bedoening.
 
Zytto34
 
14
27 mei 2018 om 18:29
Voortaan kunnen de "fans" maar beter "You will walk alone" zingen .
 
gilau
 
7
27 mei 2018 om 18:43
"dit soort 'fans' horen niet in een stadion thuis" Nou, wat mij betreft horen dit soort 'fans' helemaal niet in de maatschappij thuis. Hoop dat ze er in ieder geval een paar op kunnen sporen en dan naast een tijdje vastzetten, flink in de portemonnee raken, dat doet ze vaak nog het meest pijn.
 
JasperSJ
 
10
27 mei 2018 om 17:28
Ook dit is voetbal! Als een spits een kans voor open doel mist heeft iedereen het er na eenpaar opmerkingen niet meer over, terwijl dit ook gewoon een doelpunt kost. Karius begon goed en had nog een knappe ingreep. Daarna drukten de twee fouten een stempel op de wedatrijd
 
Ajax/barca2014
 
15
27 mei 2018 om 17:56
Nou, Higuain wordt op deze site anders ook wel altijd met de grond gelijk gemaakt. Een keeper is net zoals de spits gewoon een van de belangrijkste posities op een voetbalveld. Zij pakken of verliezen de punten.
 
SMK88
 
10
27 mei 2018 om 18:05
En heel het seizoen (lees: vanaf toen hij in de basis kwam) heeft Karius het goed gedaan na toch flink bekritiseerd te zijn geweest. Hij kan blijkbaar nog niet met de druk omgaan, maar dat kon heel Liverpool niet. De eerste twintig minuten was Liverpool de bovenliggende partij, maar iedere trainer weet dat teams van Klopp dit doen. Real heeft hier goed op ingespeeld en daarna kantelde, en helemaal toen Salah er af moest, de wedstrijd. Vanaf dat moment is Real heer en meester geweest, ook al drukte men dit niet volledig uit in het spel en de kansen. Geen hoogstaande finale, maar Real heeft gedaan waar ze ijzersterk in zijn: toeslaan wanneer de tegenstander hun zwakte toont. Overigens vond ik Liverpool daar dit seizoen ook ijzersterk in, maar Real is gewoon een maatje groter en daar kan Liverpool niets aan doen. Real heeft de favorietenrol waargemaakt. Waar het Barcelona van Pep het best voetballende team ter wereld was, is dit Real gewoon overduidelijk het beste team wat er is en vooral als we naar prestaties gaan kijken op Europees gebied.
 
Sanderr
 
11
27 mei 2018 om 18:31
Met de grond gelijk maken, als in stevige kritiek op zijn prestaties (bij voornamelijk Argentinië), is wel iets héél anders dan een speler persoonlijk met de dood bedreigen he?! Natuurlijk krijgen keepers en afmakers de meeste kritiek, en Karius verdient ook een berg kritiek, absoluut. Maar een doodsbedreiging kan echt niet door de beugel..
 
Ajax/barca2014
 
0
27 mei 2018 om 20:23
Ja weet ik, maar ik doelde meer dat het niet alleen de blunderende keepers zijn die het altijd moeten ontgelden, maar ook de spitsen die open kansen missen.
 
SpeedyAFC
 
0
28 mei 2018 om 05:17
Jawel hoor, een spits die twee keerr voor een leeg doel staat en de bal overwerkt, die zal het na afloop ook moeten ontgelden. Je hebt het hier voer blunders die echt niet kunnen. Als die jongen uit oost Europa kwam, dan had ik vermoed dat er wel meer aan de hand was dan blunders want wat hij deed, dat kan gewoon echt niet. Het waren geen blunders, het ging echt veel verder. Je ziet dat ook nergens anders ter wereld behalve in zeer dubieuze competities.
 
Dennisvan Leeuwen
 
14
27 mei 2018 om 18:08
Ook dit is voetbal ?!? Dit heeft he-le-maal Niks met voetbal te maken. Teleurgesteld of verdrietig zijn na het verlies van je club mag altijd, maar geen enkele Echte supporter zal zoiets zeggen laat staan doen...
 
Harmr
 
3
27 mei 2018 om 18:35
Amen to that!
 
Millonario
 
2
27 mei 2018 om 19:22
Hij bedoelt de flaters van gisteravond natuurlijk...
 
Arnout108
 
3
27 mei 2018 om 17:30
Dit had je helaas kunnen verwachten. Er lopen genoeg laagbegaafde rond en een berichtje is zo verzonden natuurlijk. Opsporen en vertellen hoe zielig ze zijn zou ik zeggen.
 
False9
 
9
27 mei 2018 om 17:36
Dit mag je nooit verwachten. Het zijn er honderden, geen enkele...
 
FStolo
 
10
27 mei 2018 om 18:22
Hoezo mag je dit niet verwachten? Je bent naïef om te denken dat het niet zal gebeuren. Iedereen weet hoe er in deze tijd wordt losgegaan via de digitale kanalen.
 
SpeedyAFC
 
0
28 mei 2018 om 05:18
Gewoon niet zo druk om maken, met Internet kan iedereen zijn woede direct de vrije loop laten en alles maar intikken. maar dat wil neit zeggen dat mensen er echt zo over denken, je moet het gewoon negeren en ja, de moderators her en daar maken even overuren.
 
Jonas15
 
10
27 mei 2018 om 17:31
Het kan toch niet zo zijn dat mensen bedreigd worden na het maken van menselijke fouten. Ik betwijfel of medewerkers van de Mcdonald's ook bedreigd worden na het vergeten van de kaas op een cheeseburger.
 
skila87
 
30
27 mei 2018 om 17:36
Er kijken geen tientallen miljoenen mee bij het aanbrengen van de kaas op een cheeseburger haha. Hoe meer mensen er mee kijken hoe meer idioten er tussen zitten. Ook zitten er nogal wat boze gokkers bij die op Liverpool hadden gezet.
 
SMK88
 
6
27 mei 2018 om 18:15
Maar dat zijn dan ook ‘domme’ gokkers, die bewust het risico nemen om op de underdog te wedden omdat dit veel meer oplevert.
 
arsen(e)al
 
6
27 mei 2018 om 18:32
Een burger kan je binnen minuten terugsturen en een nieuwe krijgen. Desnoods heb je m zonder kaas en smaakt ie wellicht net iets minder. Het is niet alsof Liverpool morgen weer een CL finale speelt. Misschien niet eens binnen nu en 10 of 20 jaar. Bovendien heb je geen emotionele binding met een burger opgebouwd (mag ik hopen)
 
SpeedyAFC
 
1
28 mei 2018 om 05:28
Dit is de CL finale, wel iets anders dan een hamburgertje maken. Een machinist die vergeet te remmen waardoor er doden vallen, die krijgt ook doosbedreigingen. De kapitien van de Concordia, die kreeg ook doodsbedreigingen. Vergis je niet, voor veel arme mensen in Liverpool is de plaatselijke voetbal club echt alles wat ze hebben, het is hun leven. En dan sta je eindelijk weer eens in de finale van de CL, denk je kans te hbben om te winnen en dan wordt eerst je sterspeler de wedstrijd uitgewerkt. Eerste teleurstelling. Daarna besluit je doelman de bal aan de spits van je tegenstander te geven waardoor je achter komt te staan. De tranen staan in je ogen, zonder Salah sta je op achterstand. Kom je, tegen alle verwachting in, weer op 1-1 en krijg je weer hoop. Je gaat weer schreeuwen en juichen. Kom op Liverpool. Dan haatl je tegenstander om op doel en om e.o.a. reden reageert je keeper heel raar en strekt geeneens zijn armen om het schot te stoppen? 2-1. Je kijkt nog eens goed naar de herhaling, Karius zag er weer niet goed uit. Denk je, misschien wordt het nog 2-2 en krijgen we verlenging. maar nee hoor, zelfs dat slot offensief wordt je niet gegund, op een schot van 40 meter weigert de keeper de bal te vangen maar wil hem met gestrekte handen terug duwen ofzo? Waarbij hij zich ook nog een keertje raar naar de grond laat vallen. 3-1 en klaar. Dan krijgt de woede bij sommige supporters de overhand en tikken ze dingen op internet die ze niet moeten doen. Moeten die supporters niet doen maar verder moet je dat soort reacties ook niet serieus nemen. Ze blazen hun stoom af en hebben er even later alweer spijt van dat ze het geschreven hebben.
 
False9
 
34
27 mei 2018 om 17:34
Ze moeten hun slogan van you'll never walk alone aanpassen
 
Juventus07
 
25
27 mei 2018 om 17:36
Aldus supporters die altijd mee brullen met You Never Walk Alone...
 
Schop1989
 
7
27 mei 2018 om 18:59
Iets van over 1 kam scheren.... Alle moslims zijn ook terroristen?
 
Juventus07
 
2
27 mei 2018 om 21:36
Ik scheer ze niet allemaal over 1 kam, want ik weet bijna wel zeker dat dit geen echte Liverpool fans zijn die een seizoenkaart hebben, maar van die internet helden en nog nooit bij een wedstrijd van Liverpool zijn geweest.
 
Schop1989
 
3
27 mei 2018 om 22:26
Ik twijfelde net nog of ik dan niet iets verkeerds gelezen heb, maar je hebt het over supporters die altijd mee brullen met Ynwa en nu zeg je dat je ze niet over 1 kam scheert? Van exteem rechts naar extreem links in mijn ogen
 
 
1
27 mei 2018 om 20:06
Dit soort tuig noem ik geen supporters. Of ze nou een Liverpool, Juventus, Chelsea of Ajax shirt dragen, deze mensen moeten we nooit zien als voetbalfans. Het is een schande voor ons gepassioneerde voetbalsupporters als wij in het zelfde hokje als hen worden geplaatst.
 
JJUnited
 
7
27 mei 2018 om 17:36
Het mooiste zou zijn als de club en een handje supporters hun steun richting Karius laten zien, en het op een duidelijke manier later merken. Dit zou die acties van de laagbegaafden toch wel te niet doen.
 
BerryDoldersum
 
5
27 mei 2018 om 17:40
Mag toch aan nemen dat hij voorlopig geen wedstrijd meer keept als je zo blunderd. Maar deze berichten gaan natuurlijk veel en veel te ver
 
JJUnited
 
0
28 mei 2018 om 02:47
Buiten z’n optreden om is dit nog steeds een speler van de club, de club van de supporters en het zou mooi zijn als ze dit lieten voelen aan die idioten die de naam van de club eigenlijk zwart maken.
 
Linley
 
8
27 mei 2018 om 17:40
Ik kan mij voorstellen dat na twee van die achterlijke blunders je deze man helemaal verrot wilt schelden, deed ik ook op het moment van gebeuren. Maar goed, als je even rationeel nadenkt, hij doet het niet expres. Daarnaast is hij na dit seizoen toch weg. Dus laat lekker gaan. Maar damnn doodsbedreigingen? Ik las zelfs dat zijn dochtertje serieus werd bedreigd. Hebben mensen echt niks beters te doen? Doe wat met je leven.
 
stengun
 
8
27 mei 2018 om 17:44
Maar er is ook enorm veel positieve aandacht voor Loris. en dat vind ik goed om te zien. Ja hij was voor een groot deel de reden van de Nederlaag. en dat is zuur. maar hij gaat er wel goed mee om. in de zin dat hij Na afloop wel gewoon in z'n eentje naar de Fans toe ging om zijn excuses te maken, en hij op Twitter ook een uitgebreid statement gaf over gisteren. Het is klote maar het kan gebeuren, deze ene wedstrijd doet mij in ieder geval niet vergeten dat hij de 2e seizoenshelft gewoon prima presteerde met toch af en toe wat zwakke verdedigers voor zich Ynwa Karius! Volgend seizoen gaan we er weer voor
 
Evangelista
 
2
27 mei 2018 om 18:29
Precies, en die tweede bal vam Bale was gewoon zweverig...jammer maar goed
 
Meliora
 
5
27 mei 2018 om 17:51
Deze mensen opsporen en keihard straffen. Het moet maar eens afgelopen zijn met mensen die denken dat ze op sociale media alles kunnen maken. Als je dat soort dingen naar iemand stuurt naar aanleiding van een voetbalwedstrijd, dan ben je gewoon niet lekker in je hoofd. Voor Karius is het te hopen dat hij hier mentaal uit kan komen. Deze wedstrijd zal hem helaas de rest van zijn leven bijblijven. Er zijn gelukkig ook genoeg mensen geweest die hun steun aan hem hebben laten blijken, zoals het ook hoort.
 
abbii07
 
5
27 mei 2018 om 17:57
Sterkte dude! It's just a game.
 
KEIZER!
 
0
27 mei 2018 om 18:03
Tsja helaas heeft elke club wel een stel rare snuiters als deze er tussen zitten. Helaas waar. Opsporen, stadion verbod geven en een fikse boete. Oprotten met dat klootjesvolk
 
Evangelista
 
6
27 mei 2018 om 18:03
Laten we maar weer normaal doen. Inderdaad, het waren domme fouten. Maar guess what? Iedereen maakt fouten, het is maar fucking voetbal. Jezus, het is wel leuk om te zeiken en zo moet ik eerlijk toegeven en ik heb een hekel aan Ramos. Maar zou nooit iemand de dood in wensen voor voetbal, doe toch even normaal, dan heb je echt niets in je leven als voetbal je leven is. Echt gestoord. Jammer voor Karius, maar goed, dit soort dingen gebeuren en die bal van Bale was gewoon hard.
 
FR4EVAH
 
2
27 mei 2018 om 18:24
We kunnen dit keer op keer veroordelen, maar het lijkt wel alsof we moeten accepteren dat er ongelooflijk domme mensen zijn die totaal niet doorhebben wat ze met hun gekke posts teweeg brengen. In de voetbalwereld lijkt het overigens veel erger dan in andere sporten. Ik vind het jammer dat zo`n prachtige sport zo veel gevoelloze hufters aantrekt. Vandaag was er ook weer zo`n gast hier op deze site die hoopte dat de benen van Ramos gebroken zouden worden. Gelukkig heb je hier nog moderators die dit eruit filteren. Wat bezielt je in hemelsnaam om zoiets te roepen?
 
Joaquin77
 
0
27 mei 2018 om 18:30
Heel triest. Arme, arme jongen. Gaat waarschijnlijk door een hel, nog los van de beidteigingen. Kan hij ooit nog keepen? Is hij daar (nog) geschikt voor? Ik heb sterke twijfels. Dit vereist therapie. En hoe! Ik heb nog nooit een keeper zo zien blunderen op zo’n hoog niveau op zo’n beslissend moment. En dat twee keer! Damn!
 
Japie_Krekel
 
0
27 mei 2018 om 18:48
@joaquin77 Ulreich overkwam het ook. zeer sneu voor deze jongens
 
sloep01
 
1
27 mei 2018 om 18:49
Deze rare mensen met naar alle waarschijnlijkheid een IQ niet groter dan de gemiddelde schoenmaat , en ook sociaal waarschijnlijk niet helemaal fris moet je gewoon negeren want nu krijgt dit pleps weer aandacht en dat is wat ze willen , laat lekker gaan ze weten niet beter maar tuig is het wel .
 
Bocca
 
0
27 mei 2018 om 19:07
Echt triest dat er mensen zijn die doen. En het zou me niks verbazen dit geeneens de supporters van Liverpool zijn.
 
Schop1989
 
2
27 mei 2018 om 19:27
Ach het maakt niet uit, dit soort mensen zijn geen echte fan van geen enkele club en snappen maar weinig van normen en waarden.
 
Raubaht
 
0
27 mei 2018 om 19:48
Dit blijf je altijd houden, niets aan te doen. Wat hem betreft, het is eigenlijk te gek, maar voor hem ligt er geen toekomst bij Liverpool of elders in Engeland ben ik bang. Dit zit zo diep, die wordt nooit meer door Liverpool of menig andere Engelse club omarmt.
 
 
2
27 mei 2018 om 20:04
Dat is dan weer jammer dat dit soort dingen voorkomen. Net als boksen trekt voetbal helaas ook vele idioten aan. Gisteren had ik het erover hoe prachtig voetbal kan zijn om tussen al die Spanjaarden en Engelsen te zitten in Kiev terwijl het 'slechts' een sport is. Helaas zij dit soort mensen de redenen waarom ik terugval bij mijn statement dat voetbal maar een sport is. Want ik vind de passie, fanatisme, gezang en blije emoties schitterend om te zien, maar als men te ver gaat is het niet de moeite waard.
 
HerrieKeen
 
1
27 mei 2018 om 20:21
Offended by everything, ashamed of nothing! En dan maar Ynwa blijven scanderen, belachelijk.
 
myajaxforever
 
1
27 mei 2018 om 20:55
Nou het is simpel, degene die dit soort dingen posten opzoeken en een paar maanden vastzetten. Een psychologisch onderzoek verplichten, en indien blijkt dar er meer achter zit, langer vastzetten. Dat je diep teleurgesteld bent kan ik mij voorstellen, dat je dit soort dingen zegt en post, vooral op mensen die er niets aan kunnen doen, mag niet getolereerd worden, en moet keihard bestraft worden. De keeper zelf is al zwaar genoeg gestraft, die kan waarschijnlijk een mooie carrière vergeten na dit debacle. Ongelofelijk dat er zoveel mensen hopeloos ontspoort zijn.