Karsdorp: 'Ik belde meteen mijn zaakwaarnemer dat ik verhuurd wilde worden'
Maandag, 23 januari 2017 om 10:33

Rick Karsdorp is niet meer weg te denken uit de basiself van Feyenoord. Fred Rutten turnde hem twee seizoenen geleden om van middenvelder naar verdediger, destijds tot ongenoegen van Karsdorp. Toch schikte de 21-jarige rechtsback zich in zijn rol en groeide op zijn nieuwe positie uit tot international.

Het scheelde niet veel, of Karsdorp was door het idee van Rutten vertrokken uit De Kuip. "Ik heb meteen mijn vader en mijn zaakwaarnemer gebeld dat ik verhuurd wilde worden. Mijn vader zei: Kijk het eerste even aan. Drie weken later was ik basisspeler", zegt de verdediger in gesprek met de Volkskrant. "Dat was schrikken. Ik vond verdedigen moeilijk en ook echt niet leuk. Ik was gewend dat spelers achter mij aanliepen."

In de jeugd speelde de Feyenoorder als middenvelder. Daardoor legt hij naar eigen zeggen meer risico in zijn spel. "Ik dribbel niet alleen recht vooruit, maar ook de as in, ik eindig soms als linksbuiten", stelt Karsdorp. "Nu ben ik een totaal andere voetballer. Van een gewonnen duel krijg ik een boost. Als de bal naar mij wordt gespeeld, heb ik gigantisch veel ruimte voor me. In de eerste seizoenshelft had ik de beste balcontacten."

In het begin van het seizoen baarde Karsdorp bij enkele mensen opzien door zijn haardracht. De back maakt zich niet druk om de reacties die hij daarop kreeg. "Je krijgt wel eens berichten via social media: Je bent back van Feyenoord, doe effe normaal. Interesseert me niet. Je moet doen wat je zelf wil. Ik heb op mijn halve bovenlijf plakplaatjes en ben nog niet klaar. De tijden dat backs een snor droegen en alleen maar achter hun man aanliepen, is voorbij."

Meer nieuws
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
0
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
25
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
10
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
3
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (46)

 
Skede
 
8
23 januari 2017 om 10:36
Probleem is dat voetballers zich door hun geld totaal niet verantwoordelijk meer voelen. Die gasten verdienen op jonge leeftijd al zo ontiegelijk veel geld dat ze denken dat het zij tegen de wereld is. Je kan dan een instelling hebben van "interesseert me niet", maar diezelfde mensen betalen wel indirect je salaris.
 
ArjenIsM3
 
43
23 januari 2017 om 10:43
Mensen zeuren tegenwoordig alleen maar om het uiterlijk van voetballers. Dat heeft niets met verantwoordelijkheid te maken. Het heeft ook niets met voetbal te maken. Wat boeit het jou hoe Karsdorp z'n haar draagt of wat voor tattoo hij op zijn lijf zet? Als ik hem was zou het me ook niets interesseren wat mensen denken. Wat mij betreft verft hij zijn haar roze en bewandelt hij qua huidskleur de tegenovergestelde weg van Michael Jackson, zolang hij goed blijft voetballen zal het mij een worst wezen.
 
FR-4life
 
10
23 januari 2017 om 10:44
Het zal me een worst wezen wat voor kapsel hij draagt, als hij maar gewoon presteert. Denk dat wel meer mensen er zo over denken. De wereld verandert en mensen dus ook. Zolang we niet overal moeilijk over doen...
 
SpartaAjax
 
5
23 januari 2017 om 12:02
Karsdorp heeft groot gelijk! Dit is echt een nuchtere vent die als hij in de haven had gewerkt zich precies hetzelfde had gedragen als nu! Meerdere interviews gezien van hem en ik mag hem graag. Vind hem overigens wel wat minder spelen als begin dit jaar.
 
CocoAfc
 
4
23 januari 2017 om 12:13
Ze betalen indirect salaris en dan? Mag dan voor hem bepaald worden hoe zich kleed en zijn haar moet doen. Het interesseert hem niet wat mensen denken van zijn uiterlijk, dat zou iedereen eens moeten doen, dan zouden we ook veel minder zeuren om elkaars voorkomen.
 
Juicher
 
20
23 januari 2017 om 12:49
Klopt harrie1610. Ik werk bij een universiteit en vorige week klampte een student mij aan. Bleek dat een groep studenten mijn kapsel niet aan staat. Ik ben afgelopen zaterdag naar de kapper gegaan en vanmorgen kwam ik de betreffende student weer tegen. "Dit ziet er al beter uit. Ik zal je nieuwe coupe bespreken met de groep en kom er bij je op terug" zei de student. Ik zit nu best wel in spanning te wachten. Het zal toch niet zo zijn dat ik aankomend weekend weer naar de kapper moet? Ik zit er ook over te denken om de student dan mee te nemen. Zij betalen tenslotte toch indirect mijn salaris..
 
SMK88
 
0
23 januari 2017 om 13:50
Ik heb zelden zoveel onzin in zo'n kort stukje tekst gezien. Voetballers denken niet 'one versus all', maar velen weten gewoon niet wat ze ermee moeten en dan krijg je dus situaties als die van Depay. Een jongen van 18-22 jaar die in de duurste auto's rijd, etc. Daarnaast, zelfs al zouden ze direct zijn salaris betalen i.p.v. indirect, wie bepaald er nou in godsnaam wat voor kapsel je hebt? De enige die dat doet ben jijzelf, tenzij je kaal bent door de duim van je vriendin/vrouw; dan is het haar schuld
 
afcasander
 
0
23 januari 2017 om 13:59
Zijn nog wel meer redenen waarom iemands kapsel veranderd wordt zonder dat die persoon daar zelf voor gekozen heeft...
 
Edo
 
3
23 januari 2017 om 14:00
Zo Harrie, is je onderbuik weer leeg van gevoelens? Google eens op "wat voetballers de maatschappij teruggeven". Er worden hele ziekenhuizen gebouwd door voetballers, Drogba doneert alles uit zijn grote sponsorcontracten aan het goede doel, en ga zo maar door. CR7 doneert zichzelf een ongeluk. En dan hebben we het alleen over de financiã«le bijdragen van de grote spelers met de diepste zakken. Dat staat nog los van de ontelbare bezoeken aan zieke kinderen en andere goede doelen waar spelers mee bezig zijn. Voordat je je mond open doet over een onderwerp als verantwoordelijkheid: toon dan je eigen verantwoordelijkheid en lees iets verder dan je neus lang is.
 
Skede
 
2
23 januari 2017 om 14:06
Nou nou Edo, over onderbuikgevoelens gesproken..... Je doet je avatar eer aan. Ik bepaal denk ik zelf wel wanneer ik mijn mond open doe over wat voor onderwerp dan ook. Het is een feit dat voetballers tegenwoordig de gekste dingen gaan doen, alleen omdat ze financieel onafhankelijk zijn en dus geen verantwoording meer hoeven af te leggen aan wie dan ook. Ik heb toch nergens gezegd dat spelers niet maatschappelijk betrokken zijn? Dat is een hele andere discussie. Enige wat ik weet is dat wanneer ik met mijn armen vol tatoeages en een gek uienstaartje als Karsdorp op mijn werk kom, ik door niemand meer serieus word genomen, laat staan door klanten. En terecht ook. Dat geforceerde ''wie kan zijn lichaam het gekst toetakelen'' ben ik zo moe van. Waarom kunnen mensen niet gewoon 'normaal' doen. Het moet maar gekker en gekker. En als daar wat van gezegd wordt is het ''ja dit moet ik zelf weten, het is mijn lichaam en het zijn mijn keuzes''. Maar goed, noem mij maar conservatief of wat dan ook.
 
afcasander
 
3
23 januari 2017 om 14:12
Ja en dan ben jij degene die voor iedereen bepaalt wat normaal is zeker? Normaal bestaat sowieso niet he. Om maar een citaat van iemand te noemen: "what is normal for the spider, is chaos for the fly" Iedereen zit anders in elkaar en iedereen vindt andere dingen normaal. Misschien moet je eens leren (net als heel veel mensen) om te stoppen met mensen te beoordelen op hun uiterlijk. Dat maakt de wereld een stuk betere plaats en waarschijnlijk geeft het jou ook een betere tijd omdat je je dan niet meer druk zou maken om zulke onzinnige dingen...
 
Edo
 
3
23 januari 2017 om 14:15
Ik citeer "probleem is dat voetballers zich door hun geld totaal niet verantwoordelijk meer voelen." Dus ja, dat zeg je wel. En ja, daar maak ik me druk over. Zo ontzettend generaliseren. Je weet helemaal niet of Karsdorp zich ergens verantwoordelijk voor voelt. We weten wel dat heel veel voetballers zich ontzettend verantwoordelijk voelen. Nee, het is geen "feit" dat voetballers "tegenwoordig" de gekste dingen doen. Er liepen vroeger veel meer spelers rond die totaal niet leefden voor hun sport. De George Best en Gascoignes van deze wereld bijvoorbeeld deden Veel gekker dan de spelers van nu. Dus ook hier: je generaliseert op basis van niks. En wat voor werk jij doet weet ik niet, bij mij is het net zo. Ik moet dat ook niet doen, met een staartje aankomen of tattoos in beeld brengen. Maar over wie zegt dat iets? Over voetbal, of over ons? Vooral over ons, vind ik. Dat is subjectief, dus daar zullen we over van mening veranderen. Maar het maakt mij wel benieuwd waarom jij het zelf erg vindt? Alleen maar omdat anderen het erg vinden, zoals je werkgever? Of is er ook een reden voor? Inhoudelijk maakt het natuurlijk helemaal niets uit of je plakplaatjes draagt of dat je je haar anders doet. Je bent aangenomen om een taak uit te voeren, en Karsdorp doet zijn taak uitstekend. Ik doe mijn werk ook goed, en dat zou niet veranderen als ik een koi-karper op mijn arm zet of verf in mijn haar smeer.
 
Qure
 
1
23 januari 2017 om 17:16
Kan me hier wel in vinden, van alle beroepsgroepen die enorm veel verdienen lopen de meeste en grootste karikaturen in de voetbalwereld rond.
 
Mobiku
 
4
23 januari 2017 om 10:43
Waarom zou je denken dat het "me against the world" is als je, op jonge leeftijd, veel geld verdient? Ik vind het een prima instelling als kritiek op uiterlijke kenmerken je niets interesseert. Zolang die jongen maar doet wat hij moet doen, en dat is goed voetballen, zal het de supporters een worst wezen of hij een staartje heeft of tattoo's. Als het minder gaat dan kan je kritiek verwachten op randzaken en dan is het misschien slim om ervoor te kiezen om minder op te vallen met randzaken. Zoals Bilal heeft gedaan bijvoorbeeld, maar ook al doe je dat niet....het blijft draaien om je prestaties...
 
Capis
 
7
23 januari 2017 om 10:53
Nog steeds loopt hij soms als links buiten over het veld. En heeft nog steeds een hekel aan verdedigen geloof ik. Wisselt goede moment te vaak af met slordigheidjes tegenwoordig. En loopt er soms sjokkend wat bij. Hetis dat hij een motor in zich heeft waar je eng van word en op snelheid heel veel kan. Maar mis wel de scherpte bij hem van een tiidje geleden.
 
FR12Jules
 
3
23 januari 2017 om 11:01
Dat is ook zijn kwaliteit. Zie bijvoorbeeld zijn actie tegen Willem 2. Door zijn dribbel en steekbal gaf hij wel een assist, alleen de grensrechter dacht er onterecht anders over. Staat hij wel even linksbuiten, maar zolang iemand anders zijn plek weer oppakt is er niks aan de hand.
 
Capis
 
0
23 januari 2017 om 15:57
@fr12jules: Ja maard at is het risico nu, Berghuis neemt niet goed zijnpositie over en Botteghin mist die snelheid. Die assist was goed, maarhad ook bijv van een Kongolo ofzo kunnen komen. In principe hoort een RB niet links voorin te lopen. Dit is ook zonde van zijn energie en kracht. En hij legt al belachelijk veel energie in een wedstrijd, dan kan dit net even killing zijn. @memphis: Bellerin heeft dit inderdaad net zo. Alvez daar integen bijv niet, aanvallend heel sterk maar kiest zijn momenten beter. Kasdorp staat vooral verdedigend zijn man, omdathij zelfs 9 van de 10 buitenspelers er uit loopt. Daarom corigeert hij veel wat een Willems niet meer haalt. En ja indhem geweldig en blij dat hij bij Feyenoord zit. Zie hem ook ver komen, maar dat betekend niet dat er geen verbeter puntjes meer zijn bij hem.
 
FR12Jules
 
0
23 januari 2017 om 19:14
@capis Dat vind ik persoonlijk meevallen. Met het inzicht wat hij heeft door zijn verleden kan hij vanuit meerdere posities belangrijk worden. Ook creã«ert het wat disorientatie bij de tegenstander. Botteghin is misschien niet snel, maar daarvoor heb je Kongolo nog staan. Die moet gewoon niet te ver naar voren gaan als Karsdorp daar voor banjert. Het is verder ook niet zo dat Karsdorp continue linksbuiten staat. Dus zo af en toe moet kunnen vind ik.
 
Cyberize7x
 
3
23 januari 2017 om 12:16
Dat ontbreken van die scherpte heeft misschien ook te maken met het gebrek aan een goede concurrent. Hij is verzekerd van een basisplek en oogt daarom soms wat gemakzuchtig. Desondanks is het nog steeds by dat de beste rechtervleugel verdediger die er momenteel rondloopt in de Eredivisie.
 
memphisdepay
 
0
23 januari 2017 om 13:35
Hij heeft helemaal geen hekel aan verdedigen. Verdedigend staat hij meestal gewoon prima en alle aanvallende backs laten wel is steekjes vallen dat hoort gewoon bij hun spel. Maar als ik Bellerin bijvoorbeeld ooit zie verdedigen dan denk ik ook wel is bij sommige tegengoals dat het geen fantastische verdediger is. Karsdorp heeft echt veel potentie die drive en agressie die hij in zijn spel heeft zijn heel mooi om te zien en daar kan hij ver mee komen! Daarnaast zie je dat er in Nederland veel te veel kritiek is op verdedigen bij aanvallende backs. Willems en Karsdorp kunnen echt heel goed aanvallen en dat is tegenwoordig het belangrijkste bij een back maar verdedigend zie ik ze ook echt zelden in problemen komen! Maar het zijn nou eenmaal 2 types die altijd kritiek zullen krijgen wat ze ook doen want eigenlijk maken ze nauwelijks grote fouten en zo'n foutje als gister bijvoorbeeld(buitenspel opheffen Willems) maakt elke verdediger wel eens.
 
Fey95
 
1
23 januari 2017 om 13:50
Nou dan kijk je niet goed, want hij loopt inderdaad wel eens naast Elia op linksbuiten. Maar dat hoeft in principe geen probleem te zijn, als een Toornstra of Kuyt zijn positie even overneemt.
 
SMK88
 
1
23 januari 2017 om 13:53
FLR, Dan kijk jij niet naar Feyenoord.. Karsdorp is al vaak genoeg opgedoken vanaf links; zelfs nog in de wedstrijd tegen Willem II.
 
Capis
 
1
23 januari 2017 om 15:51
@flr: Jij floreert wel in sterke reacties vol onderbouwing geloof ik of niet? Dan vraag ik me af of je wel eens naar Feyenoord kijkt. Afgelopen zaterdag was zijn assist op Elia nog links voor in het veld. En was zelfs nog een paar keer daar te vinden. Opzich is het niet erg, maar dit kost we blachelijk veel energie en kracht. Dan kan je hier beter wat slimmer mee omgaan en vooral slimmer lopen.
 
afcasander
 
0
23 januari 2017 om 14:07
Dat is denk ik inherent aan spelers die zoals hij aanvallend ingestelde middenvelders waren die vervolgens Tot back zijn getransformeerd. Sowieso hebben aanvallend ingestelde spelers die het van hun voetballende kwaliteiten moeten hebben vaak wat laconieker zijn. Je merkt het ook bij een Sinkgraven en een Sergi Roberto. Ik vind het allemaal wel revelaties omdat ze aanvallend zo sterk zijn, maar allemaal hebben ze wel momenten van concentratieverlies etc. Het is ook niet makkelijk om getransformeerd te worden naar back en het is ook nog eens van de meest belangrijke posities in het moderne voetbal.
 
nummer 9
 
0
23 januari 2017 om 10:56
Ach jonge mannen doen elkaar tegenwoordig allemaal toch maar na met de kapsels en de tattoos. Ik vind het er vrij ordinair uitzien allemaal maar laten we vooral kijken naar hoe ze presteren... daar gaat het uiteindelijk om
 
falcao
 
0
23 januari 2017 om 13:32
Je vraagt je dan af wat hum omgeving daarvan vindt. Zijn ouders bijvoorbeeld. Die tattoos brandmerken je wel levenslang.
 
SMK88
 
0
23 januari 2017 om 13:55
Dus als je ouders het niets vinden, doe je het maar niet? Mijn ouders wisten niet eens dat ik een tatoeage liet zetten; ze zagen het pas toen hij gezet was. Jij bepaalt zelf wat je met je haar en de rest van je lichaam doet. Wil je helemaal vol met plakplaatjes? Dan doe je dat toch lekker. Karsdorp is juist een goed voorbeeld voor velen: hij blijft namelijk zichzelf, terwijl anderen ineens een hele andere manier van leven aannemen door het zijn van een prof.
 
Westend
 
0
23 januari 2017 om 16:36
Haha, alsof voetballers de enige zijn met tattoos. De tattoo is al zo oud als inkt. Geen ouder (bijvoorbeeld) die daar iets over kan vinden (tenzij je minderjarig bent). Dus een compleet onzinkreetje dit
 
Edo
 
4
23 januari 2017 om 10:59
Nou, het moment is daar dat je aan de kop zelf al kan zien dat hij misleidend is. Voetbalzone zet geen hoge premie op geloofwaardigheid. En dat is zonde, want het is een interessant artikel, waar je aan kan aflezen hoe zo'n ontwikkeling kan lopen, en hoe dat voor de speler zelf is. Plus de interactie met zijn vader, die dus doorslaggevend is in zijn carriã¨re. Zo'n artikel heeft helemaal geen misleidende kop nodig.
 
gilau
 
0
23 januari 2017 om 11:26
"in het begin van het seizoen baarde Karsdorp bij enkele mensen opzien door zijn haardracht. De back maakt zich niet druk om de reacties die hij daarop kreeg." En terecht. Als je je ook nog eens druk moet maken over wat andere mensen van je haar vinden... Laat hem lekker op het voetbal concentreren.
 
theEDGE
 
1
23 januari 2017 om 11:56
Zijn vader is wel een nuchtere man. Als Karsdorp slim is luistert die naar zijn vader en niet zijn zaakwaarnemer. Ik word er wel moe van dat tegenwoordig iedereen over het uiterlijk zeurt van spelers. Hun gedrag mag je wel corrigeren, maar dat zal zijn vader wel voor zorgen dat die niet al te gek gaat doen.
 
falcao
 
0
23 januari 2017 om 13:33
Persoonlijk vraag ik me af wat een nuchtere man ervan vindt dat zijn zoon zijn hele lichaam haast laat tattoeren.
 
afcasander
 
0
23 januari 2017 om 14:15
Een nuchtere man zou zeggen dat het zijn eigen keuze is en dat hij daar verder niks mee te maken heeft en het hem dan ook niet interesseert omdat hij betere dingen heeft om zich mee bezig te houden...
 
Westend
 
1
23 januari 2017 om 16:38
Persoonlijk vraag ik me af waarom jij daar zo'n probleem van maakt falcao. Je hoeft echt geen (bekende) voetballer te zijn om tattoos te nemen. Dan kan je net zo goed naar de gemiddelde bouwplaats lopen....
 
falcao
 
0
23 januari 2017 om 17:01
@westend. Is natuurlijk een kwestie van smaak maar persoonlijk vind ik het niet mooi. Kan me bovendien niet voorstellen dat het gezond is. @afcasander. Een nuchtere man zou in mijn optiek een jonge zoon trachten te behoeden voor dingen waar hij later spijt van kan krijgen. Dat gebeurt immers niet zelden.
 
yoeris
 
1
23 januari 2017 om 14:02
Heeft Fred Rutten toch weer goed voor elkaar, ondergewaardeerde trainer (of het een coach is weet ik niet precies). Hij is erg goed met tactieken, spelers en visie maar minder goed met druk en media.
 
Timmoty16
 
0
23 januari 2017 om 14:17
Geweldige back in potentie. Motor op Premier League niveau en een bovengemiddelde trap, dat is tegenwoordig gunstig voor een back (Baines, Danilo, Alaba, Rodriguez, zelfs Milner tegenwoordig). Ik vind z'n gekke knotje en de plakplaatjes wat lachwekkend en ietwat hautain, maar als hij dat wil, moet ie het lekker doen. Ik kan hem alleen totaal niet serieus nemen als ie met dat bobbeltje op z'n hoofd rondparadeert.
 
Ruudje74
 
1
23 januari 2017 om 16:40
Als je een staart boven op je hoofd maakt en je lichaam volledig laat tatoeëren, dan ben je gewoon een simpele. Wel een simpele die goed kan voetballen overigens, goede rechtsback. Gedrag buiten het veld heeft alles te maken met achtergrond en intelligentie. Zie je een Klaassen, Robben, etc dit gedrag vertonen? Of de broertjes de Jong? Nee, die komen uit een net milieu en zijn slimmer. Verder moet ie het zelf weten, maar ik vind het onnozel gedrag. Helemaal als je aankondigt nog lang niet klaar te zijn met je tattoos, dan lijkt het me niet om de inhoud te gaan, maar om de hoeveelheid...
 
Westend
 
0
23 januari 2017 om 16:52
Mensen die zo zwart-wit denken zijn denk ik een stuk simpeler. Of wil je je stelling kracht bij zetten door te zeggen dat je zelf ook een tattoo en een staartje hebt? Uiterlijkheden/ cultuur/ afkomst hebben doorgaans weinig met intelligentie te maken. Dat slechte milieu waar jij het over hebt, brengt een cultuur met zich mee. Dat geloof ik. Maar om nou te zeggen dat het een domme jongen is? Zijn vader komt met heel verstandig advies, en die komt uit hetzelfde milieu....
 
supervoetbal
 
0
23 januari 2017 om 23:58
Al was hij kaal gegaan maakte het mij niks uit, eigen keuze en als hij er beter door speelt / goed, mag je helemaal niemand horen klagen
 
falcao
 
0
24 januari 2017 om 00:35
Prima, maar dan moeten fans ook niet ingewikkeld doen over roze schoentjes en maillots (waar ik persoonlijk overigens ook niet zo'n voorstander van ben) en gay boys in het voetbal want dan lijkt de norm van jou voor veel supporters niet te gelden.
 
supervoetbal
 
0
24 januari 2017 om 01:13
Ik zei wat ik vind. En als ze er beter door gaan voetballen mogen ze van mij nog roze maillots dragen. (Thermo broek is ook nog eens wat anders)