Kasper Dolberg erkent: 'We wilden dat hij een gele kaart kreeg'
Donderdag, 14 februari 2019 om 14:26

Sergio Ramos kreeg woensdagavond op bezoek bij Ajax een gele kaart en mist daardoor de return in Santiago Bernabéu. Na afloop van het heenduel in de Champions League werden door verschillende media vraagtekens gezet bij de gele prent van de centrale verdediger. Ajacied Kasper Dolberg liet voor de camera's van TV3 Sport weten dat het zijn taak was de Spaans international een gele kaart te bezorgen.

Dolberg moest in de Johan Cruijff ArenA genoegen nemen met een plekje op de bank. Dusan Tadic werd door trainer Erik ten Hag in de spits geposteerd, dus ook Klaas-Jan Huntelaar begon niet in de basis. Wel had de routinier een rol bij het plan ten opzichte van Ramos. "Klaas-Jan kwam naar me toe en zei me dat ik dicht bij Ramos in de buurt moest blijven, zodat de kans op een overtreding en gele kaart groter zou zijn", aldus invaller Dolberg.

De 21-jarige spits kwam zo'n twintig minuten voor tijd in het veld voor Lasse Schöne. In de slotfase kreeg Ramos de gele kaart na een overtreding op Dolberg en liet de Deense aanvaller na oog in oog met doelman Thibaut Courtois voor de gelijkmaker te zorgen. Ramos moet de return in Madrid aan zich voorbij laten gaan, maar het is de vraag of hij daar echt mee zit. Na afloop liet de Spanjaard weten bewust een gele kaart te hebben gepakt om problemen in de eventuele kwartfinales te voorkomen.

Ajax moet dinsdag 5 maart een 1-2 nederlaag weg zien te poetsen in de hoofdstad van Spanje en hoeft dus geen rekening te houden met Ramos. De centrale verdediger liet in de groepsfase ook al twee wedstrijden aan zich voorbijgaan. Alle wedstrijden, die Ramos wel meespeelde, werden door Real Madrid gewonnen. Opvallend is het feit dat Ramos twee keer ontbrak tegen CSKA Moskou. Beide duels stapten de Russen als winnaar van het veld af. In Moskou werd het 1-0, terwijl CSKA in Madrid met 0-3 wist te winnen.

Meer nieuws
   
16:30
16:30
Live meepraten in de Premier League: Nottingham Forest - Manchester City
0
   
16:26
16:26
RKC Waalwijk pakt punt tegen FC Utrecht, waar Sam Lammers record breekt
1
   
16:19
16:19
Volendam gaat onderuit tegen pover Sparta en lijkt kansloos voor handhaving
0
   
15:52
15:52
Been raadt PSV'er af voor Engeland te kiezen: 'Kan beter naar het zonnetje gaan'
4
   
15:50
15:50
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (52)

 
reds1965
 
85
14 februari 2019 om 14:33
Ik wil Ajax niets tekort doen want die hebben gisteren echt gewoon prima gespeeld, en verdienden ook meer. Maar die jongens van Real hebben zich geen seconde druk gemaakt en vonden alles wel best.
 
magikhetwete
 
93
14 februari 2019 om 14:37
Daar doe je Ajax wel tekort. Real maakte zich bij de 1-0 (die afgekeurd was) en tot de 0-1 wel degelijk enigszins zorgen. Je wilt niet met 2-0 het veld afstappen, toen ze hun uitdoelpunt hadden was het inderdaad wel over qua zorgen.
 
Meneer Daniel
 
31
14 februari 2019 om 14:38
Als je alles wel best vind, ga je ook niet klappen wanneer de goal afgekeurd wordt. Ga je ook niet protesteren zodra Ajax de 1-1 maakt.
 
Cantbestopt
 
13
14 februari 2019 om 16:18
Tuurlijk wel, met alles best vinden betekent gewoon dat je je niet te veel zorgen maakt en dan is het juist kut als de tegenstander scoort terwijl je juist van plan was om rustig aan te doen en nu moet je gas bij geven. Ramos pakt niet voor niets een gele kaart. Dus een beetje onzin dat je niet zou protesteren als Ajax scoort en vooral als je het gevoel hebt dat het onterecht is. Zelfs bij een 6-1 voorsprong zie je tegenstanders protesteren of het vervelend vinden dat er überhaupt gescoord is. Waarom het zo vervelend is dat Ajax scoorde is omdat ze dan weer moeite moeten doen wat ze juist niet wilde. Barcelona staat ook nog voor de deur wat toch wel belangrijker is dan een wedstrijd tegen Ajax die je op 80% kunt winnen, maar als ze dan toch scoren moet je schakelen en toch meer energie erin stoppen en je wilt juist zonder kleerscheuren eruit komen.
 
Meneer Daniel
 
1
14 februari 2019 om 17:12
Ik blijf bij mijn 'mening', vooral omdat ik reageerde op het volgende: 'maar die jongens van Real hebben zich geen seconde druk gemaakt en vonden alles wel best.' In mijn eerder genoemde voorbeelden maakten ze zich wel druk, kan je gewoon niet ontkennen hoe graag je het ook wilt. En overigens wel frappant dat als Ajax rustig aan wilt doen het vreselijk arrogant is maar als Madrid het doet, ja dan, dan is het logica.
 
arsen(e)al
 
31
14 februari 2019 om 14:39
En dan alsnog Ajax te kort doen. Als ze alles wel prima zouden vinden, zouden ze niet zo paniekerig spelen. Overduidelijk dat Real het lichter nam dan Ajax, maar geen seconde druk hebben gemaakt is natuurlijk onzin
 
Master D
 
13
14 februari 2019 om 14:40
Nou ja, Real krijgt niet voor de lol zoveel kansen tegen, waaronder een schot op de paal en zo'n VAR-moment dat toevallig hun kant opvalt. Ze hebben zich echt wel druk gemaakt hoor, ze zijn echter niet met dezelfde intensiteit aan de wedstrijd begonnen als Ajax, want zij hadden niet die motivatie die Ajax wel had.
 
LukaModric.10
 
16
14 februari 2019 om 14:45
Real dacht Ajax even op 70% te kunnen verslaan. Dat had ook anders kunnen aflopen. Ajax verdient respect voor wat ze hebben laten zien. Er zijn maar weinig teams die dit durven.
 
Marranier
 
45
14 februari 2019 om 14:47
Ik ben een Ajax fan maar vind het wel lekker om gewoon zo'n reactie ff te lezen. Gisteren was weer typerend voor Ajax in de CL in de afgelopen 10 jaar. Veel blaffen maar nooit bijten. Te weinig kwaliteit om de trekker over te halen. Iedereen kan wel zeggen hoeveel Ajax wel niet beter was maar Real maakte zich inderdaad weinig zorgen. Die vonden het ook wel prima als Ajax de bal had, zitten al met hun hoofd in de kwartfinales. En zo zie je maar, met 2/3 uitbraken scoren zij wél 2 keer.
 
Rolo1984
 
45
14 februari 2019 om 15:08
en jij staat symbool voor de azijnpissende Ajax-fan van de afgelopen 10 jaar. Ajax was 12 CL wedstrijden ongeslagen. Dus ja het is blijkbaar nooit goed. En gisteren had Ajax gewoon de pot kunnen winnen.blijkbaar hadden ze wel genoeg kwaliteit om de trekker over te halen tegen Bayern dus ik begrijp je claim over een "tekort aan kwaliteit" totaal niet Maar nogmaals jij staat symbool voor het negativisme. Het is gewoon nooit goed. Maar het feit dat Ajax competitief is tegen Real en Bayern zegt genoeg.
 
Soccerfan_1
 
28
14 februari 2019 om 15:17
Zo gaat dat toch altijd. Spelen ze slecht dan heeft Ajax niks te zoeken in de CL bla bla bla. Spelen ze de grootste club van de wereld van de mat dan komt het omdat die er geen zin in hadden of niet alles gaven nla bla bla. Het is toch nooit goed. Het kost gewoon te veel moeite om te zeggen dat Ajax het gewoon Top gedaan heeft. Ondanks het verlies. Als Heracles druk zet op Ajax Is Heracles fantastisch en Ajax wordt uitgelachen. Doet Ajax hetzelfde met Madrid dan heeft Madrid niet alles gegeven en ligt het daar aan en niet aan Ajax. We zijn er al aan gewend
 
Kohaku
 
13
14 februari 2019 om 15:33
Ook vd Vaart zegt dat Real niet voluit ging en op 80% speelde. Doet verder niets af aan de prestatie van Ajax maar wat realisme is wel op zijn plaats.
 
Kyle66
 
13
14 februari 2019 om 15:40
Bijzonder dat analisten alleen worden aangehaald wanneer ze iets zeggen wat de eigen gedachtengang bevestigt.
 
arepa
 
11
14 februari 2019 om 15:49
Had en Als koop je niks voor. Het woordje azijn is ook zo'n niet origineel woord. Ajax fans mogen blijkbaar niet realistisch reageren. Ok Ajax domineerden op het middenveld maar hebben niet de kwaliteit om het af te maken in zo'n grote wedstrijd. Real vond het wel goed zo. Niet in de hoogste versnelling het maximale resultaat halen. Moet ook wel zeggen dat Real echt een monster achterin heeft staan genaamd: Ramos.
 
Skede
 
11
14 februari 2019 om 15:08
Tja, beetje hetzelfde als Heracles - Ajax. Heracles won voornamelijk doordat ze zelf goed en geconcentreerd speelden, niet omdat Ajax het liet lopen. Gister maakte Ajax het Real voornamelijk moeilijk doordat ze zelf druk zetten en er vaak onderuit voetbalden. Niet alleen omdat Real zo slecht speelde.
 
Timmothy
 
4
14 februari 2019 om 15:09
Hoe kan je nou zeggen dat Real zich niet drukmaakt als Ajax zoveel kansen krijgt, dat kan je je echt niet veroorloven in een CL knockout fase. Ze maakten zich zeker ook geen seconde druk toen Dolberg die 100% kans kreeg in de slotfase?
 
binny
 
1
14 februari 2019 om 15:25
Zeggen dat je niks te kort wilt doen en het dan toch doen. Heb je ge gezichten gezien bij Madrid gisteren. Ja die weten best dat wij bal dominant voetballen etc, maar die hadden nooit dit niveau verwacht en je zag dat Ramos er enorm mee zat dat dxe verdediging en het middenveld het zo moeilijk had. Waar bijvoorbeeld Modric nog degelijk was speelde Ajax spelers als Casemiro en Kroos volkomen uit de wedstrijd. Die jongens hebben wel degelijk zich druk gemaakt. Jammer dat Ramos weer zo beestachtig goed speelde, als persoon ben ik geen fan van hem maar deze jongen is al zo'n 7 jaar top-3 beste Cv's ter wereld
 
Geniale
 
57
14 februari 2019 om 14:35
Grappig, iedereen wilde dus dat Ramos geel kreeg, hijzelf, Real Madrid en Ajax.....prima dan maar.
 
Meneer Daniel
 
49
14 februari 2019 om 14:38
Ik ben alles behalve een Ramos fan, maar die stond gisteren me toch een partij goed te ballen zeg.
 
Professor Oak
 
21
14 februari 2019 om 14:40
Staat hij altijd, maar de meeste kijken alleen naar de Europese wedstrijden. Momenteel weer echt ouderwets zo goed. Tegen Atletico en Barca geweldig.
 
staanplaats
 
0
14 februari 2019 om 15:46
Ben ook niet echt fan van hem, tenzij hij zo staat te spelen als gisteren.
 
SpeedyAFC
 
7
14 februari 2019 om 14:51
Voor Ajax is het prima, voor Real is het prima mocht Real doorgaan. De club die real later echter zal treffen, wordt dan wel weer benadeeld mocht Ramos ook dan weer geel pakken.
 
MaceReal
 
6
14 februari 2019 om 20:37
Het zit diep he? Man man man wat een huilebalk.
 
LukaModric.10
 
14
14 februari 2019 om 14:38
Dit is nog niet gespeeld in mijn ogen. Real zonder Ramos is erg kwetsbaar achterin. Varane is dan terug, maar hij is veel minder met Nacho naast zich. Nacho vond ik gisteren tevens erg zwak, won geen enkel duel van Tadic. Denk als Varane daar speelde, dat Ajax minder kansen zou crëeeren.
 
cabinessence
 
17
14 februari 2019 om 15:03
"dit is nog niet gespeeld in mijn ogen." Ik denk het wel. Real speelde gisteren slecht en prikte er toch twee binnen. Die gaat er straks in eigen huis zeker minstens eentje maken en dan moet Ajax dus al drie keer scoren. Dat lijkt me een lastig verhaal.
 
Kilum
 
12
14 februari 2019 om 15:14
Ajax moet er 2 scoren. Als Real zelf 1 keer scoort wordt het verlenging. Maar dat kan genoeg zijn als je de penalty shootout wint.
 
MasterJesse
 
4
14 februari 2019 om 16:34
Maar niet onmogelijk. Real scoorde gisteren 2x maar beide goals waren natuurlijk zwaar onverdiend. De 1e helft had het ook gewoon 3-0 kunnen/moeten staan
 
cabinessence
 
6
14 februari 2019 om 16:48
"real scoorde gisteren 2x maar beide goals waren natuurlijk zwaar onverdiend." Dat is nou het nare aan spelen tegen ploegen van dat niveau. Die hebben zoveel individuele kwaliteit in huis dat ze ook in een waardeloze wedstrijd toch zomaar twee keer kunnen scoren. Die hebben daar niet tien kansen voor nodig, zoals we in de eredivisie gewend zijn. Reken in elk geval maar dat Ajax ook in Madrid niet de nul gaat houden.
 
SergioRamosHM
 
4
14 februari 2019 om 15:18
Hoe weet je dat Real zonder Ramos enorm kwetsbaar is? Hij heeft nog bijna geen wedstrijd gemist en de wedstrijden in de CL dat hij niet mee speelde, speelde er wel meer niet mee. Dat is dus gewoon afwachten. Nacho en Varane is ook een prima duo.
 
Soccerfan_1
 
5
14 februari 2019 om 15:20
Verschil is dat real nu al helemaal niet meer hoeft te voetballen. Lekker achterover leunen en wachten op die domme fout die toch wel gaat komen. Je kan er weer zo op vliegen maar daarmee help je real alleen maar in het zadel. Ajax heeft moeite met kansen afmaken. Het had in deze wedstrijd moeten gebeuren. Ik kijk uit naar de return maar ik vrees dat dit gespeeld is.
 
soccerroos
 
9
14 februari 2019 om 14:39
Raar stuk, dolberg zegt eigenlijk dat hij hem een kaart heeft aangenaaid, en ramos zegt heb opzettelijk een gele kaart gepakt? Maar het was overduidelijk opzettelijk. Real ging voor een gelijk spel / kleine overwinning. Ik vrees dat ajax kansloos is in Madrid. Je zag gisteren ook dat real met vlagen vreselijk goed was. Vooral met bal aannamen en schieten.
 
SpeedyAFC
 
16
14 februari 2019 om 14:52
Nee dat zegt Dolberg niet, Huntelaar zei als je dicht in de buurt van Ramos blijft, dan maakt hij vanzelf een overtreding die geel waard is. Dat is iets heel anders dan een gele kaart aannaaien.
 
Jonkmans
 
16
14 februari 2019 om 14:55
Ajax was veel beter dan Real. Een 5-2 overwinning voor Ajax had de verhoudingen beter weergegeven gisteren. Real was vooral erg effectief, hadden een compaan in de scheidsrechter en in de VAR maar hebben bar weinig gecreëerd gisteren. Ajax maakt zeker nog kans in het Bernabeu als ze zo goed spelen als gisteren.
 
SBV-Vitesse
 
3
14 februari 2019 om 19:34
Hahaha alle realisme kwijt jij. Real heeft terecht gewonnen en de Var heeft uitstekend werk verricht. Ga maar weer verder janken jij
 
Jonkmans
 
1
15 februari 2019 om 14:39
Zelfs de Spaanse kranten vonden het schandalig dat de 1-0 niet werd goedgekeurd. Dat zegt wel voldoende.
 
JrNeymar
 
9
14 februari 2019 om 14:47
Als Kasper zijn focus op het afwerken had gehouden knalde hij de bal tussen de touwen in de 92ste min.
 
Joentje
 
10
14 februari 2019 om 14:54
Volgens mij gleed hij weg op het moment van schieten, of niet? Ik heb nog niks teruggekeken en ik zat gisteravond in het stadion, maar ik denk niet dat Dolberg die kans met opzet miste.
 
TILBURG013
 
7
14 februari 2019 om 15:00
Ik denk dat er geen 1 speler is die een kans opzettelijk mist. Feit blijft wel dat Dolberg gewoon 2 grote kansen om zeep helpt. Vooral de laatste was echt een mega kans en moest er echt in. Erg jammer voor Ajax want had zeker meer ingezeten. Is toch een andere Dolberg die zo rustig bleef onder Bosz. Desondanks heb ik nooit het gevoel gehad dat Real op 100% speelde, gingen al voor een gelijkspel of een kleine overwinning en wouden dit met zo min mogelijk is inspanning bereiken..
 
origineel
 
3
14 februari 2019 om 15:19
Die jongen glijd iedere wedstrijd 10 keer uit. Echt frustrerend en onbegrijpelijk dat ze bij Ajax niet in staat blijken om die jongen op fatsoenlijke schoenen te laten spelen.
 
LeidseHood
 
8
14 februari 2019 om 15:40
Dat uitglijden is ook focus. Ik vond het knullig, Benzema bleef aardig staan.
 
Rudeboy65
 
4
14 februari 2019 om 17:20
Wat ik best wel raar vind, maar corrigeer mij als ik het fout heb, is dat er geen spitsen doorbreken bij de jeugd van Ajax. Je kunt niet elk jaar een Wim Kieft of Patrick Kluivert hebben, maar volgens mij is het al een tijd geleden.
 
Timmothy
 
3
14 februari 2019 om 15:07
Ik moet het nog een keer terugzien, maar was dat moment waar Neres omver werd geduwd geen penalty? Halverwege de eerste helft ofzo. Normaal ben ik enorm tegen die makkelijk gegeven penalties, maar dit was volgens mij een duw met de handen. Een schouderduw is een ding, een duw met de handen is iets totaal anders, dat is gewoon een overtreding. Maar misschien was het te licht, ik kan het niet een twee drie terugvinden. En ik las dat de Engelsen dat moment waar Tadic op de paal schoot ook een penalty vonden, valt wat voor te zeggen misschien.
 
Kilum
 
7
14 februari 2019 om 15:16
Was een schouder duw. Was in de herhaling goed te zien
 
SergioRamosHM
 
6
14 februari 2019 om 15:17
Veel te licht natuurlijk. En Engelsen die dat een penalty vinden? In Engeland moet je iemand zijn been breken voor je een penalty krijgt.
 
Timmothy
 
4
14 februari 2019 om 15:37
Was dat zo Kilum? Zie ook anderen zeggen dat het met de handen was, alleen wel randje 16. Kan de alleen beelden niet zo snel terugvinden want het komt niet in de samenvatting voor. Nou hij duwt hem wel behoorlijk naar beneden lijkt het Sergioramoshm, waardoor Tadic uit balans raakt. En het waren niet alleen de Engelsen die het vonden, zijn er wel meer. Met jouw gebruikersnaam weet ik nou ook niet hoe serieus ik je moet nemen.
 
JairArsenal
 
5
14 februari 2019 om 15:16
Bewust een kaart geven, wordt Dolberg ook geschorst dan? Ach.. Het wordt een hels karwei voor Ajax...
 
SergioRamosHM
 
5
14 februari 2019 om 15:16
Een gele kaart versierd? Nou om dan zowel ajax als Ramos tegen te werken de kaart seponeren en Ramos verplicht laten spelen over 3 weken! Zonder gekheid, het is gewoon slecht van Ramos natuurlijk om de kaart te pakken. Kan hij na de volgende wedstrijd (mits ze doorgaan) met een schone lei beginnen en zodoende spelen zoals hij dat goed kan. Op het randje en er soms (net) over. Hij was gisteren weer erg goed. Speelt super de laatste weken.
 
DeSteek77
 
1
14 februari 2019 om 15:38
Is geen handige opmerking van Ramos na afloop dan. Dat kon nog wel eens een staartje krijgen lijkt mij.
 
Johan166
 
1
14 februari 2019 om 17:43
Dolberg had beter die goal kunnen maken dan zich met ramos bezig te houden.
 
AFCA_Babel
 
2
14 februari 2019 om 23:51
Ik wou dat jij rood kreeg Doldwerg! Bij VVSB hebben ze een k..keeper maar bij ons hebben ze een k..spits!! Ik zou in de zomer echt proberen om die Seferovic of Arnautovic te halen van Benfica of West Ham.