Kassa rinkelt in Amsterdam dankzij CL-nederlaag van PSV
Donderdag, 25 augustus 2022 om 15:45

Ajax kan dankzij de nederlaag van PSV tegen Rangers (0-1) ongeveer één miljoen euro meer bijschrijven. Het elftal van Ruud van Nistelrooij komt dit seizoen uit in de Europa League, waardoor bijna alle inkomsten uit de market pool van de Champions League naar Ajax gaan. De Amsterdammers krijgen daardoor in totaal 2,7 miljoen euro van de drie miljoen euro die te verdelen was.

Als kampioen van de Eredivisie ben je zeker van 55 procent van de inkomsten uit de market pool, wat uitkomt op een bedrag van circa 1,6 miljoen euro. Wanneer PSV gewonnen had van Rangers hadden de Eindhovenaren de overige 45 procent kunnen bijschrijven, maar nu moet de Brabantse club het doen met slechts tien procent. PSV krijgt dus slechts een paar ton uit de market pool.

Voor Ajax komen er dankzij de Champions League-deelname op financieel vlak sowieso mooie maanden aan: de start -en coëfficiëntenpremie levert de Amsterdammers een bedrag van bijna veertig miljoen euro op. Daarnaast kan Ajax rekenen op circa zes miljoen euro aan recettes. Een overwinning in de Champions League levert zo'n 2,8 miljoen euro per wedstrijd op, terwijl een gelijkspel ook al goed is voor bijna één miljoen euro.

Buiten het sportieve gemis van het niet spelen van Champions League-voetbal is de nederlaag van PSV ook een gigantische financiële domper voor de Brabanders. De club loopt sowieso twintig miljoen euro mis doordat het actief is in de Europa League, in plaats van in het hoogst aangeschreven Europese toernooi. In de komende dagen moet ook nog blijken of de nederlaag consequenties gaat hebben op de selectie van PSV, waar Cody Gakpo aangaf dat Champions League-voetbal zijn keuze op een langer verblijf in Eindhoven had kunnen beïnvloeden. Het Eindhovens Dagblad meldde maandag dat Manchester United na het tweeluik met Rangers concreet zou worden voor de buitenspeler.

Meer nieuws
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
3
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
18
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
40
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (158)

 
Chappacino
 
171
25 augustus 2022 om 08:22
Jammer, was wel leuk geweest om weer eens met twee clubs in de CL te spelen. Echter, als je in 2 wedstrijden niet van Rangers kan winnen heb je helemaal niets in de CL te zoeken.
 
myvision
 
121
25 augustus 2022 om 08:38
Precies. Ik heb er ook altijd weinig mee dat Ajax meer gaat verdienen. Geef mij gewoon 2 avonden per week Nederlandse CL potjes. Veel leuker. Naar PSV kijk ik dan natuurlijk als supporter van PSV, maar meer ontspannen. Ajax gaat gewoon 90+minuten weer ten koste van mijn hart, maar wel pure beleving. Dat heeft mijn lichaam gewoon nodig. Zonde.
 
goodold11
 
65
25 augustus 2022 om 08:47
Myvision, Naar dit PSV wil je echt niet kijken. Geen tactisch plan, opportunistisch spel en een zeer onervaren coach. Een mix van onkunde en in combinatie met een grote mond, zijn 6 pijnlijke avonden je bespaard.
 
myvision
 
47
25 augustus 2022 om 08:51
Ach. Als je dan slechts 0-1 verliest van een Rangers, moet je nagaan wat je had kunnen krijgen als PSV iets minder angstig zich had opgesteld (letterlijk en figuurlijk). Ik denk dat als je met Simons en Luuk gewoon was begonnen, je bij rust het al had kunnen beslissen. Aanval is altijd de beste verdediging. Dit was veel te behouden tegen een matig team.
 
HotSince95
 
23
25 augustus 2022 om 08:59
Hij begon toch ook gewoon met Luuk? Wel eens over Simons overigens, bracht in z'n eentje meer dan heel PSV samen, inclusief superster Gakpo
 
Psvlld
 
38
25 augustus 2022 om 09:02
Zeer sportief @myvision. Wanneer het aankomt op Ajax kan je vaak (irritant) doorslaan met je subjectiviteit. Maar je respect naar andere clubs is vaak wel terug te vinden, mooi. Verder mag PSV een jaar lang toewerken naar een plek i in de CL, met deze ploegen in pot 1 t/m 3 was het helaas echt niet veel geworden.
 
DolorAsinum
 
11
25 augustus 2022 om 09:05
"een mix van onkunde en in combinatie met een grote mond, zijn 6 pijnlijke avonden je bespaard". Uiteindelijk is het gewoon een kwestie van gebrek aan kwaliteit. Er werd bijna lyrisch gedaan over de aankopen van PSV en daar begrijp ik nog steeds niets van. Ik vraag me zelfs af of PSV er tov vorig seizoen is vooruit gegaan als je kijkt naar welke spelers er allemaal zijn vertrokken. Alleen Luuk de Jong is een duidelijke versterking van de andere spelers moet dat nog maar worden afgewacht. Die nieuwe keeper leek me in eerste instantie ook een hele verbetering, maar die begint ook al fout op fout te stapelen en die van gisteren bleek uiteindelijk een hele dure te zijn. Ik denk niet dat Van Nistelrooij iets te verwijten valt, dat hij zijn opstelling gisteren defensief aanpaste valt te billijken omdat de defensie van zijn ploeg nog altijd een zorgenkindje is en een middenveld met Veerman als controleur zeer kwetsbaar is gebleken in de omschakeling. Dat is ook het grote manco van Veerman en waarschijnlijk de voornaamste reden dat Ajax zich nooit voor hem heeft gemeld. Benieuwd wat PSV nu gaat doen, nu het de CL miljoenen is misgelopen. In gedachten had de club dat geld al uitgegeven aan versterkingen, dat zit er nu waarschijnlijk even niet in. Tenzij Gakpo verkocht gaat worden en PSV moet daarbij vooral hopen op United. Ik kan me gez8ien de vorm waarin Gakpo momenteel verkeert, niet voorstellen dat andere clubs bereid zijn om te volden aan het bedrag dat PSV in het hoofd heeft.
 
myvision
 
21
25 augustus 2022 om 09:11
Haha, one love Psvlld❤ Ik ken m`n blinde liefde voor Ajax, zeg wel vaker dat iedereen hier subjectief is maar ik zorg er inderdaad wel voor dat mijn haat voor andere clubs (die ik trouwens amper heb, Getaffe en Zagreb daargelaten ) nooit groter wordt dan de liefde voor mijn eigen club. En ik kan je vertellen dat ik na zo`n pot als gisteren gewoon vanochtend wakker word met een lichte kater, want ik wilde echt twee ploegen in de CL hebben dit jaar. Jij sterkte daarmee ook trouwens!
 
myvision
 
10
25 augustus 2022 om 09:38
@hotsince95: ik bedoel de combo Simons & Luuk. Die hebben gisteravond niet tegelijk op het veld gestaan helaas.
 
Psvlld
 
5
25 augustus 2022 om 10:03
Haha, zo is het! Thanks
 
ninjakai
 
5
25 augustus 2022 om 10:27
@myvision, heel eerlijk. Als Ajaxsupporter heb ik liever feyenoord in fe CL. Dan a een paar je, weer PSV en vervolgens stuivertje wisselen tussen die twee. Zodat Ajax een onoverbrugbaar gat kan slaan. Dat is nu echt verre van het geval. Twee je CL kwalificatie achter elkaar en PSV is direct weer dicht in de buurt. Helemaal omdat zij op EL begroten en dus 30 mln extra ontvangen. Hiermee wordt een buitenkans Ziyech bv opeens een realistische optie en risico dat PSV kan nemen.
 
XAJAcfa
 
3
25 augustus 2022 om 10:30
Ze vergeten in dit artikel ook nog dat tv gelden niet verdeeld hoeven te worden met psv
 
Vernon
 
2
25 augustus 2022 om 11:25
@ninjakai Ajax slaat toch veel makkelijker een onoverbrugbaar gat als psv en feyenoord beide geen CL spelen? Ik zou dat overigens helemaal niet willen. Ik ben Ajacied maar de lol gaat er wel vanaf als je echt elk jaar kampioen wordt en niet bij te houden bent door de rest.
 
Sulejmanii
 
1
25 augustus 2022 om 13:16
Eens Vernon, ik ook niet hoor. We hebben geen spanning meer, dat is broodnodig voor een leuke competitie.
 
manodedios
 
1
25 augustus 2022 om 17:09
@ninjakai wat een angsthazen gedachten. hou je niet bezig met dat gat slaan man, laat dat gewijd naar andere clubs toch aan psv over. Ajax moet lekker zijn eigen ding doen. ik zie Feyenoord ook liever in de champions League, puur omdat ik die club meer een cupfighter vindt en in staat te verrassen. bij psv ontbreekt de beleving en die verdienen dat podium niet in mijn ogen.
 
gomes1psv
 
24
25 augustus 2022 om 08:52
Helemaal eens, dit is de prijs voor verkeerde zuinigheid. Afgelopen vijf jaar heeft PSV een totale transferbalans van rond de +€150M. Vergelijk dat eens met Feyenoord, dat deze zomer voor het eerst echt eens klappers maakte en het verdiende geld direct herinvesteert in onder meer Paixao, Gimenez, Hanco en Lopez. Op dezelfde (of vergelijkbare) posities haalt PSV met Savio, Vinicius, Brathewaite en Hoever spelers die nauwelijks aanspraak (zullen) maken op een basisplaats of stelselmatige bijdrage. Intussen denken De Jong, Brands en Van Nistelrooij dat je CL wel afdwingt met middelmatige CV’s als Teze, Obispo en Ramalho - hoe kun je eerst vinden dat Marlon daar bij moet en daarna Brathewaite halen? - en weigert de club door te selecteren waar noodzakelijk: wat doen Van Ginkel, Max en de genoemde Vinicius überhaupt nog bij PSV? Het leek veelbelovend, dit transferwindow. Met name met Simons, Benitez en De Jong krijgt PSV kleur op de wangen, maar Brands en De Jong hebben weer eens niet volledig doorgepakt. Wie z’n kont brandt moet op zijn blaren zitten.
 
NipkeAjax
 
8
25 augustus 2022 om 09:05
@gomes1psv je weet niet of die van Feyenoord het wel gaan waarmaken ??????? ook die moeten der eigen eerst bewijzen.
 
Woenselaar
 
3
25 augustus 2022 om 09:45
Ben het volledig eens met je, met uitzondering van Teze. Die valt mij positief op (op meerdere vlakken, zoals o.a. strijdlust en positionering). Zet daar gewoon een fatsoenlijke verdediger langs en je hebt een stabiel centrum. Het seizoen is amper begonnen en we zitten alweer in mineur.. Een herkenbaar patroon de laatste jaren helaas.
 
DoctorOrange
 
1
25 augustus 2022 om 10:11
Ik verwacht dat die 'zuinigheid' ook niet geheel uit luxe was. Ook psv heeft veel last gehad tijdens corona van wegvallen van inkomsten. Daarnaast hoor je (gelukkig) steeds mooi nieuws over verlengen van contracten. Echter dat verlengen en het binnenhalen van de Jong, die hebben vast geen EL salarissen, maar CL. Als er vervolgens al jaren niet de CL miljoenen binnenkomen..... Zal je bij verkopen toch niet alles weer kunnen herinvesreren.
 
Vernon
 
3
25 augustus 2022 om 11:32
Benitez heeft anders met twee blunders gezorgd voor uitschakeling in de CL. Twee blunders minder en je wint met 2-1. Simons idd goede aankoop, net als De Jong. En ik heb nog zeker vertrouwen in Nistelrooij.
 
Constant kante
 
1
25 augustus 2022 om 12:55
"afgelopen vijf jaar heeft PSV een totale transferbalans van rond de +€150m. " Jeetje! Nou, volgens mij betekent dit dat er best wat respect en eerbied mag naar de Technisch Manager die hiervoor verantwoordelijk is: John de Jong! Die heeft dat nameijk bij elkaar verdiend allemaal. En dat PSV er nu beter af zou zijn geweest als ze van dat bedrag enkele tientallen miljoenen meer uitgegeven zouden hebben, geen idee aan wie dan, is hooguit een aanname.
 
Swaggerdrerrie
 
1
25 augustus 2022 om 16:44
Ik vind obispo best prima, stond ook goed naast teze. Ik snap niet waarom ze zonodig Ramalho erin moeten passen dan die duidelijk minder is na zijn blessure.
 
gomes1psv
 
0
26 augustus 2022 om 12:24
@doctororange: daar heeft elke club last van gehad. Maar hoe rijm je dit met de gebeurtenissen bij Feyenoord dan? Een club die i.t.t. PSV geen skyboxen heeft en daarom minder commerciele inkomsten, die jarenlang aan de bedelstaf lag bij de Vrienden van Feyenoord en andere filantropen. Nauwelijks noemenswaardige verkopen gedaan de afgelopen jaren, in i.t.t. PSV. Maar deze zomer wel €70M opgestreken en gelijk €30M geherinvesteerd. Die moeten zich ook bewijzen, maar het lijkt me duidelijk dat veel van de daar gehaalde jongens op zijn minst meer te bieden hebben dan de jonge en/of matige huurlingen die PSV op dezelfde posities in huis heeft gehaald.
 
gomes1psv
 
1
26 augustus 2022 om 14:22
@constant Kante: €150m bleek een gematigde inschatting te zijn van mijn kant, volgens TM is onder De Jong ruim €180m binnengestroomd aan transferinkomsten. Maar mag je dat allemaal op het conto van De Jong schrijven? Ik vind van niet. Ten eerste is €86M toe te schrijven aan spelers die vanuit de beloften doorstroomden, aan wiens aanwezigheid bij PSV John de Jong als TD part noch deel heeft gehad. Terwijl een andere klapper, Lozano, evenmin een aankoop van de beste man was. De hoeveelheid spelers die sinds zijn komst zijn aangetrokken en voor een meerprijs zijn verkocht is teleurstellend weinig. Slechts Dumfries en Angelino zijn wapenfeiten van De Jong, waar we in de toekomst waarschijnlijk Sangaré, Veerman en Simons aan mogen toevoegen. In mijn ogen moet je een TD vooral beoordelen op de sportieve toevoegingen die hij doet en de wijze waarop de door hem gekozen spelers in waarde vermeerderen. Doodleuk zeggen dat een TD met een transferbalans van €180m 'het wel goed doet' is me te simpel; daar is de prijzenkast ook te leeg voor.
 
Ruud_AZ
 
4
25 augustus 2022 om 09:50
Geen probleem, volgend seizoen kan je van Az genieten in de CL samen met jouw club.
 
Afcjarno
 
1
25 augustus 2022 om 10:33
PSV heeft dit écht aan zichzelf te danken. Eerlijk is eerlijk, de tactiek en speelstijl die ze hebben gehanteerd heeft ze tegen Monaco al bijna de kop gekost en tegen Rangers al helemaal. Dat Rangers is echt geen bijzondere ploeg en had je met wat meer lef gespeeld dan had je het in de uitwedstrijd al gewoon beslist. Guus ipv Xavi, dat soort keuzes kan ik gewoon echt niet begrijpen. Had voor voetbal gekozen en je zat vanmiddag gewoon in het grabbeltonnetje. Sorry, maar PSV heeft het op deze manier verdiend.
 
erodinho
 
3
25 augustus 2022 om 10:51
PSV was thuis denk nog slechter dan uit. Met 3 open kansen aan de zijde van Rangers en een captain genaamd Gakpo die een-op-een mist, dan verdien je het gewoon niet. Tegen Monaco en Ajax hadden ze geluk dat alles meezat, maar PSV komt nog enorm veel ervaring tekort. Ze meoten een speler aantrekken die al een Europees finale heeft gespeeld. Kijk Gio heeft al de CL gewonnen en de WK-finale gespeeld, dus dan heb je op die manier toch een soort ervaring die je kan overbrengen naar de spelersgroep. Ajax heeft dat met een Blind, Klaassen en Stekelenburg de ervaring om dat over te brengen. Maar een PSV heeft Luuk de Jong, maar als je die af haalt na een blessure, dan ben je een makke lammetje. Helemaal met zo een hoge pressure waarbij alles op het spel zit.
 
Hazardinho77
 
2
25 augustus 2022 om 10:58
Zeg je nu serieus dat gio ervaring heeft en dat kan overbrengen op de groep? Enig idee wie er bij psv langs de kant staan?
 
J.J. McKay
 
8
25 augustus 2022 om 08:22
Gakpo out dus…
 
LittleLebowski
 
101
25 augustus 2022 om 08:25
Ik weet niet of Manchester zit te wachten op nog een speler die niet levert. Daar hebben ze er al een paar van.
 
Onside
 
17
25 augustus 2022 om 08:46
Zonde maar waar. In de Eredivisie doet die het heel leuk, maar vier wedstrijden waar het om de knikkers ging speelde die ontzettend matig.
 
Ducktaildo
 
46
25 augustus 2022 om 08:27
Ik denk dat het vooral Gakpo in blijft. Als er nu nog grote clubs interesse hebben in hem na dit vierluik dan kijken die gewoon geen wedstrijden. Gakpo is een leuke speler voor de Duitse middenmoot, maar daar blijft het ook wel bij
 
El Petro
 
7
25 augustus 2022 om 08:28
Vanuit zijn eigen perspectief misschien. Maar er zal toch vast wel iemand in Manchester zijn die vindt dat Gakpo dat geld bij lange na niet waard is. Ik heb alle vertrouwen in Gakpo en vind het echt een geweldige voetballer, maar nog veel te grillig en moet gewoon nog één of misschien zelfs twee jaar hier rijpen. Het kost PSV dus niet alleen die Champions League inkomsten gisterenavond ben ik bang.
 
MessiBazoer
 
6
25 augustus 2022 om 08:31
Hoewel ik denk dat Gakpo niet goed genoeg is voor United, haalt hij nu gewoon niet zijn niveau. Zit misschien met z’n hoofd al bij een transfer want hij is erg zwak aan het seizoen begonnen.
 
D-Bergkamp
 
31
25 augustus 2022 om 08:39
@MessiBazoer, 4 wedstrijden CL kwalificatie dit jaar en het enige moment van Gakpo dat ik kan herinneren is dat hij op de grond heeft gelegen. Die jongen heeft in 4 wedstrijden praktisch geeneens een goede aanname gehad. Als hij denkt dat hij goed genoeg is voor United, dan moet er toch iemand in zijn omgeving hem eens bij zijn oren beet pakken en vertellen dat die eerst maar eens moet gaan voetballen.
 
Sirius
 
2
25 augustus 2022 om 11:02
Dat hij beter kan dan dit staat vast, maar als je dit niveau aan kunt tikken en dat in meerdere achtereenvolgende wedstrijden, dan ben je absoluut nog niet klaar voor een stap naar de top, integendeel. Ik snap die hype rond aanvallers sowieso niet. Memphis is met afstand de beste aanvaller die we hebben en zelfs die is niet consistent genoeg om te slagen bij de top. Kijk alleen al hoe het Bergwijn verging bij Tottenham. Die speelt de Eredivisie nu ook op een hoopje en hij is in twee maanden echt niet ineens een veel betere voetballer geworden. Het niveauverschil is gewoon immens en dan vooral op het gebied van tempo, intensiteit, tijd en ruimte. Gakpo heeft helemaal de handelingssnelheid niet om te slagen in de Premier League. Dat zag je gisteren ook weer, want in split-seconds nam hij continu de verkeerde beslissingen en vaak een seconde te laat.
 
PSVChamps
 
1
25 augustus 2022 om 10:25
Zou helemaal niet zo erg zijn. Die jongen is veel te groot gemaakt, maar laat het op bepalende momenten amper zien. Wanneer je er nu nog steeds 40 miljoen voor kunt pakken, dan moet je dat maar meteen doen.
 
SilverFront
 
51
25 augustus 2022 om 08:22
1 miljoen is voor Ajax tegenwoordig natuurlijk ook niet meer dan een kleine bonus. De kassa rinkelt is daarom wel een beetje overdreven.
 
MarkV
 
16
25 augustus 2022 om 08:28
Kan de prijs voor Antony met 1 miljoen omlaag naar 99 miljoen.
 
tinus45
 
35
25 augustus 2022 om 08:30
Ik had verwacht dat dit bedrag veel hoger zou zijn inderdaad.
 
BonBini
 
4
25 augustus 2022 om 08:51
Was dit bedrag vroeger niet een stuk hoger? Had zelf een bedrag van 10+ miljoen dat verdeeld moest worden in gedachte
 
tinus45
 
2
25 augustus 2022 om 08:58
Ik had altijd het idee dat er startgeld (ongeveer 30 mln) per land was wat gedeelt moest worden door het aantal deelnemers per land. Maar ik weet het allemaal niet precies omdat wij met AZ niet zo vaak aan de CL meedoen en ik er weinig tot geen aandacht voor heb.
 
Booya_410
 
3
25 augustus 2022 om 09:08
Volgens mij niet. Dit bedrag betreft het TV geld in Nederland. Dit is op basis van het gemiddelde kijkers aantal wat CL wedstrijden kijkt. Is altijd rond de 3-4 miljoen geweest meen ik.
 
Ewoud
 
4
25 augustus 2022 om 09:19
Zo was het voorheen ook. Toen scheelde het dik 10 miljoen of je de enige CL deelnemer was of niet. Maar inmiddels is dat wat aangepast, en daar ben ik ook wel blij mee.
 
Leeuw087
 
0
25 augustus 2022 om 10:24
tinus45, Het grootste gedeelte van dat geld is naar de 10 jaars coefficienten gemiddelde van de clubs gegaan wat verdeeld wordt over de 32 clubs. De laatste jaren ontvangt Ajax hiervoor al gauw 20 miljoen en PSV had dit jaar daarvoor ongeveer 10 miljoen ontvangen.
 
Toevallig88
 
4
25 augustus 2022 om 09:17
Gewoon 12 mil meer hoor, daramy terug verdiend
 
Piranha
 
7
25 augustus 2022 om 09:24
Een klein rinkeltje dan. Ja het is inderdaad een schijntje tegenwoordig. Je betaald er twee maanden Bergwijn salaris van, dat schiet niet op. Het blijft jammer dat PSV zich zo matig profileerde. Monaco was duidelijk een betere ploeg maar als NL runner up verwacht je toch wel dat Rangers makkelijk opzij gezet gaat worden. Om de eerste wedstrijd uit met drie defensieve middenvelders te spelen, okay, maar om dat thuis ook te doen, heeft faliekant verkeerd uitgepakt. Toch al wat scheurtjes in het blazoen van RvN
 
ArsjadKrijenhoff
 
63
25 augustus 2022 om 08:23
Grote mond die Veerman had vorige week...De beste man had nog niks bewezen en zei al dat ze Rangers ff een poepie zouden laten ruiken. Onervaren...dan doe je dat soort uitspraken.
 
Redisthecolour
 
47
25 augustus 2022 om 08:25
Ik vind het heerlijk dat voetballers nog dit soort uitspraken durven te doen, het is allemaal zo lief en vriendelijk naar de tegenstander toe. Veerman heeft niet geleverd gisteren, maar buiten Xavi om was iedereen matig in mijn ogen. Het publiek in Eindhoven is ook beduidend minder actief dan in Rotterdam.
 
rbsch
 
31
25 augustus 2022 om 08:42
Had je dat ook heerlijk gevonden als Tadic zoiets zou zeggen of was het dan arrogantie? Ach weet je, laat ook maar.. ik weet het antwoord al
 
Redisthecolour
 
19
25 augustus 2022 om 08:45
Als Tadic het zegt, moet je eerst nog een poging wagen om te ontcijferen wat hij precies bedoeld. Verder heb ik helemaal niks met Tadic, dus erg weinig behoefte om in te gaan op je reactie.
 
naalvies
 
5
25 augustus 2022 om 09:17
Dat kwam door het laffe spel van PSV Red, als je de eerste minuten er vol op klapt, duels wint of tweede ballen verovert creëer je een elektrische lading. Met zulk voetbal als gister krijg je de vibe en wisselwerking met het publiek niet.
 
Janta
 
4
25 augustus 2022 om 09:45
Deel van het publiek ging al 15 minuten voor het einde naar huis waardoor de wisselwerking nog moeilijker werd. De teleurstelling was extra groot omdat iedereen van supporters spelers en bestuur er van uit gingen dat de poulefase gehaald zou worden. Jezelf rijk rekenen blijkt voor de zoveelste weer ongefundeerd te zijn.
 
Pelletje
 
7
25 augustus 2022 om 08:25
Dat was de hele mood bij PSV. Hoe vaak ik het woordje “gewoon” wel niet ben tegengekomen de afgelopen week. Psv zou dit gewoon winnen. Ze zouden er overheen lopen. Al dat optimisme stond me al niet aan, van zowel de spelers als de supporters. En dat ze daar tevreden waren met een gelijkspelletje, terwijl er veel meer te halen was stond me toen ook al niet aan. Gewoon een complete afgang tegen zo’n ploegje als Rangers.
 
KingB
 
18
25 augustus 2022 om 08:35
En toch ben ik van mening, al had PSV wat meer ballen getoond, ze deze wedstrijd “gewoon” zouden winnen. Wat mij betreft Rangers in de poule bij Ajax. Zijn normaliter “gewoon” 6 punten.
 
Pelletje
 
20
25 augustus 2022 om 08:50
Ja en normaliter had Ajax ook gewoon gewonnen tegen Getafe, valencia, Atalanta, Benfica en As Roma, waarbij ze in alle wedstrijden de betere waren. Koop je niks voor. Je wint wedstrijden niet gewoon in de champions league. Zeker psv niet. Dat Psv had moeten winnen lijkt me duidelijk. Maar dat ze het dan ook daadwerkelijk doen is verre van gewoon.
 
SilverFront
 
9
25 augustus 2022 om 09:10
@pelletje ik begrijp als Ajacied volledig je punt. Maar Rangers past echt niet in dat rijtje hoor. Ik zeg niet dat Ajax sowieso 6 punten zou pakken tegen Rangers, maar die ploegen die je noemt waren stuk voor stuk slimmer, meer vernuft, meer kwaliteit en een stuk meer ervaring dan Rangers in het uitschakelen van de tegenstander. Het zijn ook allen Zuid-Europese clubs, die spelen echt anders dan dit Rangers.
 
Pelletje
 
4
25 augustus 2022 om 09:42
Het is een vergelijking. Ik plaats ze niet in dat rijtje. Voor ajax waren dat tegenstanders die te doen waren en die ze eigenlijk hadden moeten winnen. Net zo als psv eigenlijk wel van Rangers had moeten winnen.
 
ideefiks
 
0
25 augustus 2022 om 11:45
Doodzonde dat PSV er nu al wã©ã©r uitligt. Naar mijn idee heeft de ploeg in vergelijking met vorig jaar een forse stap terug gezet. De winst op Ajax was gelukkig, de uitschakeling van Monaco was heel gelukkig, en daardoor had de ploeg ten onrechte het idee dat ze erg sterk waren. Zelfs veel analisten zagen hier de toekomstig landskampioen spelen. Op basis van wat ? De ploeg van Schmidt, met o.a. Gã¶tze, straalde vorig jaar in mijn ogen toch duidelijk meer uit ! Ik ben best jaloers op het huidige Benfica, daarop ligt PSV mijlen ver achter. Op deze manier heb ik er weinig vertrouwen in dat het komende jaren nog goed komt met PSV. Theoretische sterkhouders als Veerman, Gakpo en De Jong vielen gisteren meedogenloos door de mand. Nogmaals, doodzonde....
 
Pelletje
 
14
25 augustus 2022 om 08:24
1 miljoen nou jippie. Dan had psv er net zo goed bij mogen zitten.
 
Rochus
 
8
25 augustus 2022 om 10:00
Het gaat niet alleen om het geld, het is natuurlijk ook prestige. Ajax wat als enige vaste deelnemer namens Nederland in de CL te boek staat. Dat gegeven moet toch pijn doen in Eindhoven, ondanks alle verwoede pogingen om de kloof te dichten. Gelukkig hebben ze een JC schaal. Een heel belangrijke prijs volgens Schmidt. Als je het plat slaat dan blijf ik erbij dat de TD hopeloos faalt.
 
Pelletje
 
3
25 augustus 2022 om 10:11
Naja uiteindelijk denk ik dat het voor Ajax ook alleen maar goed is als psv stappen kan maken en gewoon in die champions league komt. Aanzien blijft Ajax toch altijd wel meer houden. Daar ben ik niet zo bang voor.
 
Sirius
 
3
25 augustus 2022 om 11:08
Ik denk niet dat er ook maar iemand bij PSV is die momenteel aan Ajax denkt. Die balen gewoon als een stekker dat het wederom geen CL wordt dit seizoen en dat ze tientallen miljoenen mislopen. En het lijkt me duidelijk dat John de Jong killing is voor de ambities van PSV. Wat een vreselijk incapabele technisch directeur is dat. Dan haalt hij met De Jong en Simons goede spelers naar de club, maar er zit totaal geen samenhang in de aankopen. Het is gewoon een bij elkaar geraapt zooitje en dan moet de trainer maar kijken wat `ie ermee doet. Die verdediging is inmiddels al jaren het zorgenkindje van PSV.
 
LittleLebowski
 
4
25 augustus 2022 om 08:24
Ajax loopt met de transfer van Antony en plaataing CL zo'n 140 miljoen uit. Dit gat wordt wel heel groot. Natuurlijk moet de belasting en bonussen er nog van af, maar dat is wel heel veel geld.
 
Pelletje
 
9
25 augustus 2022 om 08:29
Ajax moet ook nog gewoon 20% afstaan aan São Paulo. Aardig bedrag is dat nog. Dus in feite heeft Ajax dan bijna 35 miljoen voor Anthony betaald.
 
SimonTahamata!
 
22
25 augustus 2022 om 08:59
Niks mis mee, dat ze die 20% moeten afstaan. Anders was er een andere club met Antony vandoor gegaan. De opzet van de deal kent alleen maar winnaars in de vorm van Antony, Soa Paulo en Ajax. Graag meer van dit soort deals!
 
Pelletje
 
3
25 augustus 2022 om 09:31
Ik zeg ook niet dat er wat mis mee is
 
C_H_A
 
0
25 augustus 2022 om 12:24
20% van de winst hé. Niet van het gehele bedrag. Alsnog veel geld
 
RyanBabel8
 
0
25 augustus 2022 om 08:26
Alle kleine beetjes tellen, maar in het huidige financiële geweld stelt dit natuurlijk niet zo heel veel voor. Jammer voor psv, want de talenten kunnen een hoger podium wel gebruiken. Misschien nu maar als doel stellen om de EL te winnen. Ajax op naar een mooie poule en hopelijk overwintering in de CL.
 
MessiBazoer
 
28
25 augustus 2022 om 08:29
De EL winnen? Dat is inmiddels ook een loodzware competitie. Er vallen ook nog veel nimmer’s 3 uit de CL af hè. Met de huidige selectie van PSV is een kwartfinale een realistischere doelstelling
 
RicottoFC
 
23
25 augustus 2022 om 08:30
Laten we eerst maar zien of we überhaupt door komen.
 
RyanBabel8
 
4
25 augustus 2022 om 08:37
Als je de CL wilt spelen en dat lukt niet, dan moet je het winnen van de EL als doel stellen. Of doe je alleen maar mee om wat centen binnen te harken? Gewoon dat als doel stellen, Glasgow - Frankfurt was afgelopen seizoen de finale. Onmogelijk is het dus niet.
 
RicottoFC
 
3
25 augustus 2022 om 08:43
@RyanBabel8 ... heb je ons wel gevolgd afgelopen jaren, en kan je rekenen? ??
 
RyanBabel8
 
3
25 augustus 2022 om 09:02
Ik weet dat psv niet best presteert in Europa, maar dat deed Ajax voor de succesvolle EL-campagne ook al jaren niet. Ik vind dat je als topsportorganisatie hoge doelen moet stellen, anders kun je net zo goed stoppen.
 
Fairplay1
 
5
25 augustus 2022 om 09:27
Kerel dat is inmiddels al meer dan 6 jaar geleden. Moeten we dat dan maar even meenemen. Ruud wilde weinig voetbal vanuit het middenveld, tja...dan krijg je dit. Simons hoort er gewoon standaard in als je echt wilt voetballen.
 
RyanBabel8
 
0
25 augustus 2022 om 09:49
Dat is 6 jaar geleden, maar daarvoor werden wij toch keihard uitgelachen door de rest, omdat we de voorronde weer eens niet overleefden. En zie nu dus zes jaar later. Gewoon keiharde doelen stellen en hard werken en geen smoesjes.
 
psvheidje
 
0
25 augustus 2022 om 10:47
Nou ik zou je seggen dat ik blij ben als we de poulefase doorkomen. Het spel van gisteren kon me echt niet bekoren. Als de ploeg waar we tegen spelen en beetje ons gaat afjagen en er veel energie in gooit hebben we het al moeilijk.
 
Redisthecolour
 
2
25 augustus 2022 om 08:34
Ik zou als doel stellen om kampioen te worden, die EL is veel minder belangrijk. De breedte van de selectie van PSV is niet voldoende om het hele seizoen mee te doen in 2 competities.
 
Kaal of kammen
 
3
25 augustus 2022 om 10:44
Die gedachtegang leeft er volgens mij binnen PSV ook, gezien de halfbakken instelling waarmee ze ten strijde trekken. Ik snap best dat een kampioenschap je de zekerheid geeft van CL deelname en de vele miljoenen extra, sportief gezien lijkt het mij dat je je in de Europese wedstrijden wilt laten zien.
 
Sirius
 
0
25 augustus 2022 om 11:13
Nou ja, het is wel duidelijk dat de bankrekening van PSV redelijk geleegd is in de afgelopen jaren. Als je kijkt naar deze transferzomer en vorig jaar, dan is er qua transfersommen een totaal van 20 miljoen euro uitgegeven. Dat terwijl er voor 67 miljoen euro verkocht is. Het lijkt me dus wel duidelijk dat er gaten gedicht moesten worden, want anders ben je als TD wel oliedom als je denkt dat je met die verdediging en zo'n smalle selectie een heel seizoen overbrugt (in meerdere competities).
 
 
0
25 augustus 2022 om 09:59
De EL winnen is toch veel te ambitieus. Dat is een Nederlandse club nog nooit gelukt en dit PSV is bepaald niet een van de sterkere teams van de afgelopen 15 jaar. Laat een Nederlands team eerst eens de Conf.L winnen.
 
PSVChamps
 
2
25 augustus 2022 om 10:32
Haha , ja PSV de EL winnen? We hadden, buiten de miljoenen, al niks in de CL te zoeken. Daar waren we nooit verder gekomen dan plaats 4 in de poule. Ik zie voor PSV gewoon weer een gelijk scenario als dat van vorig seizoen. EL verprutsen en na de winter de Conference League in…. Zo gaat dat al decennia lang met onze club. En dan mag je nu nog blij zijn dat die CL erbij is gekomen. Maar dit beleid zorgt er wel voor dat je spelers niks opbrengen en zich niet sneller ontwikkelen. Voor spelers is Europees voetbal het perfecte platform voor ontwikkeling
 
Sirius
 
1
25 augustus 2022 om 11:20
Nou ja, de Europa League is voor spelers als Veerman, Simons, Gakpo, Teze, Obispo, Madueke en Mauro Junior ook een goed podium om je verder te ontwikkelen. Zo ervaren zijn die jongens ook weer niet op dat niveau. Overigens een vraag: Is er bij de achterban nog steeds geen rumoer betreft John de Jong? Ik neem toch aan dat jullie ook wel zien dat de man vreselijk incapabel is en maar aan blijft modderen? Als er incidenteel al eens een goede speler gehaald word, is er van samenhang in de aankopen niets te bekennen. Geen visie, geen plan, helemaal niets. Moesten er trouwens flinke gaten gedicht worden? PSV heeft in de afgelopen 12 maanden (inclusief deze zomer) voor 67 miljoen euro verkocht en daarvan is nog geen 1/3de geinvesteerd in nieuwe spelers. Dat vind ik opmerkelijk, vooral als je naar die verdediging kijkt en het feit dat de bank een paar niveaus lager is.
 
MessiBazoer
 
11
25 augustus 2022 om 08:28
Ajax - Sevilla - Leverkussen - Maccabi Haifa lijkt me een leuke loting ??
 
ajax1812
 
1
25 augustus 2022 om 10:32
Barca ipv Sevilla en ik ben het met je eens
 
DeWolfVanHetUu
 
5
25 augustus 2022 om 08:30
Als fan van het Nederlands voetbal zeg ik: driedubbel k&T dat PSV zich niet plaatst, ondanks dat het niet om aan te zien was gisteren Als Ajacied kan me die 1 mln euro gestolen worden...sorry, hoor...maar compleet peanuts. Nu zal PSV zich volledig richten op de competitie, wetende dat Ajax na CL-wedstrijden punten zal laten liggen.
 
RicottoFC
 
4
25 augustus 2022 om 08:32
Geen probleem, competitie winnen jullie met 2 vingers in de neus dit jaar. En eerlijk, we hebben gewoon niks te zoeken in de CL op dit moment
 
Sulejmanii
 
0
25 augustus 2022 om 13:40
Nee hoor, zo geweldig zijn er ook niet. Winst eredivisie is gewoon 50/50 tussen onze clubs.
 
FCBogarde
 
3
25 augustus 2022 om 08:30
Dat is altijd lekker. Maar de imagebuilding weegt nog zwaarder!!! Ik heb zin in de loting en de CL an sich.
 
Davilla_7
 
6
25 augustus 2022 om 08:30
Voor Ajax zijn dit kruimels. Het verschil in begroting tussen Ajax en PSV is inmiddels groter dan het begrotingsverschil tussen PSV en Fortuna Sittard. Het wordt voor PSV vooral nog een uitdaging om op financieel vlak de tweede club van Nederland te blijven, met het huidige beleid gaat dat niet gebeuren. Naast geen CL-inkomsten kun je ook wel vraagtekens stellen bij de hoeveelheid kapitaal die deze selectie vertegenwoordigt op een paar uitzonderingen na
 
PaulR_1982
 
0
25 augustus 2022 om 08:38
Nou, die 1,1 miljoen gaat echt het verschil maken. Zou direct Antony een verbeterd contract voorleggen.
 
Airbags
 
4
25 augustus 2022 om 08:40
Gratis geld waar je niks voor hoeft te doen is altijd lekker voor een voetbalclub, maar liever had ik gewoon gezien dat PSV gisteren gewonnen had en mee de Champions League in was gegaan ten koste van Rangers. Maar goed, in de Europa League zou het wel makkelijker moeten zijn om de groepsfase door te komen en wellicht nog een paar knock-out rondes te spelen. Deze uitschakeling kan weer een coefficientenpolonaise voor Nederland opleveren.
 
29er
 
4
25 augustus 2022 om 08:42
Heerlijk, de hoop in de teksten van alle PSV supporters afgelopen weken en dan de centen gewoon weer naar Amsterdam. Eidt: volgens mij klopt die 1 miljoen ook niet, andere jaren kreeg je veel meer uit de marketingpool
 
Sirius
 
0
25 augustus 2022 om 11:24
En dan lekker gefrustreerd gaan lopen doen als andere supporters het nodig vinden om Ajax uit te lachen als ze uit de CL geknikkerd worden. Kinderachtige reactie.
 
RicottoFC
 
0
25 augustus 2022 om 11:28
Lekker laten gaan... doet hij wel vaker, hier minder aandacht eraan hoe beter.
 
Chris Hendriks
 
6
25 augustus 2022 om 08:48
En ja, daar is het weer. Krijgen we nu na elke CL wedstrijd van Ajax een artikel hoeveel geld ze tot dan toe hebben verdiend? Totaal niet interessant.
 
29er
 
5
25 augustus 2022 om 09:31
jazeker. En ook na ieder wedstrijd van elke club 2 artikelen wat het effect is op de coefficientenlijst. De bankrekening en coefficienten zijn voor een bepaalde doelgroep nou eenmaal interessanter dan leuke voetbalwedstrijden
 
AmsterdamNR1
 
7
25 augustus 2022 om 08:51
Het is belangrijker dan psv niet die 40 miljoen pakt. Dat zorgt ervoor dat de kloof nog groter wordt! Dat is de grote winst van gisteren, hi Rangers !!
 
YildirimKleijn
 
2
25 augustus 2022 om 08:54
Wanneer Manchester United nu nog Gakpo zou halen, dan moet ten hag per direct ontslagen worden. Wat een drama is dat!
 
Benzema.
 
4
25 augustus 2022 om 08:55
En weer geen CL. Ben er wel een beetje klaar mee. Er is de laatste jaren weinig plezier aan PSV fan zijn. Er wordt ook elk jaar gewoon een selectie neergezet die niets te zoeken heeft in de CL. Vraag me af waar die top 32 ambitie is gebleven want sinds die uitspraak is het alleen maar bergafwaarts gegaan.
 
NUFC_U2
 
0
25 augustus 2022 om 10:23
Ik snap er geen bal van hoe het met de financiën van Psv zit. Ze hebben de afgelopen jaren behoorlijk wat verkocht, Wat is er met die miljoenen gedaan? Daarnaast hadden ze nog iets van een potje van 50 miljoen van een groep sponsoren. OOk daarmee is volgens mij nog niets gedaan. Of zijn ze hiermee schulden aan het aflossen?
 
Cas1
 
6
25 augustus 2022 om 08:57
Ik vind dit niet srg hoor. Het mes snijdt dus aan 2 kanten Psv krijgt minder en Ajax meer. Mooi De ochtend na de zeperd. Gisteren heerste teleurstelling Boosheid om de stommiteit van assistent Rutte die een goede kopper Ramalho eruit haalde. Hij had juist Nu Nistelrooy moeten helpen en niet bij het uitdelen van de hesjes. Veerman hoe durft hij zijn coach te bekritiseren Hoe durft hij te stellen dat Psv het verdiende door te gaan. Op basis waarvan dan? 1 bal van de Jong? Hij vergat de bal tegen de kruising, hij vergat de narrow escape in Glasgow en tegen Monaco. Nou ja dan maar ver heel ver komen in de EL en niet weer nasr de Conf league als vorig jaar
 
Arends
 
8
25 augustus 2022 om 09:09
Ik ben Ajaxcied en voor Ajax natuurlijk mooi om een paar extra centjes te hebben, maar het is wel ongelooflijk jammer dat PSV niet in de CL zit. Sommige ajacieden zijn blij, want minder inkomsten voor PSV. Zelf vind ik het ongelofelijk jammer, twee clubs in de CL is veel mooier. Ook als de clubs dichtbij elkaar zitten hou je ook een mooie strijd in de ED, dat is in mijn ogen ook belangrijk en juist heel mooi. Strijd maakt voetbal kijken juist mooi. Kop op PSV en ga voor de finale van de EL!!
 
RicottoFC
 
2
25 augustus 2022 om 11:29
Mooie reactie, ik hoop dat de strijd in de competitie lang spannend kan blijven. Op financieel flak zijn jullie al ver uit zicht.
 
magnetics
 
1
25 augustus 2022 om 09:09
Eerlijk gezegd vind ik de 10% die nu naar PSV gaat voor het spelen van een paar potjes in de voorronde alsnog veel. Kwalificatie had ze dus nog niet eens 4x meer opgeleverd uit deze pot. Da's riant voor een paar potjes in de marge als je het vergelijkt met de waarde van groepswedstrijden en de knock-outfase. Maar goed, deze financiële pot maakt sowieso niet echt het verschil. Wel als gewone stervelingen het geld op hun bankrekening gestort krijgen, maar voor clubs als Ajax en PSV is dit natuurlijk peanuts.
 
Eagles
 
3
25 augustus 2022 om 09:19
Het gaat er meer om wat psv misloopt tov Ajax. En dat vind ik toch wel prettig.
 
Sander125
 
2
25 augustus 2022 om 09:23
Het voordeel voor Ajax is natuurlijk veel groter. Bij plaatsing ontvangen ze hetzelfde. Per saldo gelijk. Nu krijgt Ajax waarschijnlijk weer 40M meer aan inkomsten en lopen ze dus verder weg van PSV. Maar goed… de grote bedrijven in Eindhoven zullen wel weer een mooie donatie gaan doen en de club weer in leven houden.
 
Sirius
 
0
25 augustus 2022 om 11:30
Zo werkt dat niet. 40 miljoen euro meer? Wat heb jij gedronken vanochtend? Dat laatste argument is ook lachwekkend, want zonder het achterland was Ajax ook niet Ajax geweest. tientallen kilometers verder naar het midden van het land en Ajax was niets meer dan pakweg een Utrecht of misschien zelfs een Almere City geweest afhankelijk van de ligging. Dan had je sponsoren als Ziggo kunnen vergeten. Laat die grootheidswaanzin dus maar achterwege, want het voetballandschap is grotendeels afhankelijk van het achterland en de historie (mits je geen miljardair hebt die er miljoenen inpompt).
 
jibberjabber
 
2
25 augustus 2022 om 09:24
Wat moet United in hemelsnaam met de Wish.com versie van Rashford? Gakpo gaat het daar nooit maken, die jongen komt zwaar te kort voor dat niveau.
 
Olaf24
 
2
25 augustus 2022 om 09:36
Hahahahah Gakpo wil graag champions league spelen…… Eerst maar even laten zien in de europa league dan praten we verder
 
theo uphus
 
5
25 augustus 2022 om 09:42
In feite is het jammer dat de inkomsten van Ajax en PSV weer sterk uiteen gaan lopen. Als gaat gebeuren zzoals het er nu uit ziet dan gaat Ajax veel meer vangen uit CL inkomsten ten opzichte van PSV in de Europa League en bovendien levert Antony kennelijk tientallen miljoenen meer op dan Gakpo. En zo bereikt Ajax toch steeds meer de Bayern Munchen/paris Saint Germain status in Nederland. Niet goed voor de competitie dus.
 
Constant kante
 
0
25 augustus 2022 om 13:10
Theo, neem niet alleen de inkomsten mee in je verhaal, maar ook de uitgaven als je een volledig beeld wilt geven. Ajax heeft meer inkomsten inderdaad, maar ze hebben ook zoveel meer uitgaven dat je niet kunt stellen dat Ajax nu weer '40 miljoen uitgelopen is'. Want Ajax betaalt jaarlijks alleen al een bedrag van rond de 100 miljoen aan salarissen uit. Dat is dus wat ze voor Anthony gaan vangen (hoewel van dat bedrag nog tenminste 20% naar Sao Paolo moet) en dat dekt dus één seizoen het salarishuis!!!! Zo hard gaat dat dus bij Ajax. Dus als je ook die torenhoge uitgaven gewoon meerekent (want Ajax geeft zoals jij weet heel vel geld uit per seizoen) dan is dat verschil en dat gat niet eens zó heel groot. En sterker nog, als Ajax nou eens een seizoen niet de CL haalt, dan slaat dat direct een gat van 40 miljoen in de begroting. Want die uitgaven die blijven elk jaar constant ongecht je inkomsten. Dus die dagdroom van het Bayern model: dat is niet in zicht en komt voorlopig ook niet in beeld omdat Ajax nu eenmaal in een veel te kleine markt zit en daarin haar tax heeft bereikt (in NL valt niet heel veel sponsoring meer te behalen) én Ajax teveel gokt op niet structurele inkomsten (transfers en CL inkomsten). En zonder een eigen stadion in eigen beheer komt het Bayern Model sowieso al niet in beeld. De enige optie zou zijn als Ajax deel gaat nemen aan de Super League. IN dat geval gaat Ajax zoveel meer geld omzetten dat er pas echt een gat kan onstaan en we Bayern taferelen krijgen. Maar totdat het zover is, keep dreaming Theo.
 
Sander125
 
0
25 augustus 2022 om 09:42
Het voordeel voor Ajax is natuurlijk veel groter. Bij plaatsing ontvangen ze hetzelfde. Per saldo gelijk. Nu krijgt Ajax waarschijnlijk weer 40M meer aan inkomsten en lopen ze dus verder weg van PSV. Maar goed… de grote bedrijven in Eindhoven zullen wel weer een mooie donatie gaan doen en de club weer in leven houden.
 
Constant kante
 
1
25 augustus 2022 om 13:11
" Nu krijgt Ajax waarschijnlijk weer 40M meer aan inkomsten en lopen ze dus verder weg van Psv." Maar Ajax geeft ook veel meer uit dan PSV. Dus wat blijft er dan, denk jij, effectief over van die 40 miljoen meer aan inkomsten??
 
WesZol
 
3
25 augustus 2022 om 09:48
Alleen maar goed ook dat PSV geen groepsfase van de Champions League heeft gehaad want dat zouden oprecht 6 hele zware avonden worden voor alles en iedereen die PSV een goed hart toedraagt. Er zit echt totaal geen lijn in het spel behalve de ballen op Luuk de Jong spelen of hopen op een bevlieging van Gakpo. Wanneer de Jong uitvalt is het dus hopen op een bevlieging van Gakpo die de afgelopen 4 CL wedstrijden heel goed verstoppertje heeft gespeeld. Dan wordt het wel een lastig verhaald en leuk dat een Gakpo kan scoren tegen Emmen, Go Ahead etc maar dat is geen graadmeter. Ik denk oprecht dat als Slot van dit Feyenoord een team kan maken dat zij PSV wel echt voorbij zullen gaan.
 
passionforpink
 
1
25 augustus 2022 om 09:53
Ik had als Ajacied liever gehad dat PSV ook in de CL uit kwam dan dat Ajax dat extra miljoentje had. Althans, als ze daar in de CL dan minimaal 3e en liefst hoger uit kwamen in de poule. Maar uiteindelijk heeft PSV het zelf gewoon laten liggen en verdien je het gewoon ook niet. Wel beter dat ze dat nu deden dan al tegen Monaco: door Monaco te verslaan zorgden ze wel dat ze nu verzekerd zijn van de EL. Als ik kijk naar de Europese prestaties van PSV de afgelopen jaren, is dat toch meer hun niveau. En ik heb liever dat ze doorgaan in de EL dan kansloos 4e worden in de CL. Maar goed, ook doorgaan in de EL is echt nog geen Abc'tje. Hoewel ik het jammer vind voor het Nederlandse voetbal, moet ik wel zeggen dat ik Gio een hele fijne coach vind. Altijd netjes en respectvol, heeft ook echt wel goede prestaties geleverd. Ik was gisteren voor PSV, maar kan het Gio ook niet misgunnen.
 
Bongiorno
 
6
25 augustus 2022 om 10:01
Wat was het genieten gisteren. Thuis verliezen van Rangers. En een arrogantie die rop dit forum leefde. Ze zouden wel even met 3-0 er over heen gaan. Nee hoor, niks daarvan.
 
Volgasvoetbal
 
2
25 augustus 2022 om 10:10
Heerlijk dat al het geld, en terecht, naar de beste ploeg van Nederland gaat die ieder seizoen weer menig CL-liefhebber laat genieten door oogstrelend voetbal op de mat te leggen. Ik vind het echt stuitend dat men er wel van overtuigd was dat er van dit ploegje makkelijk gewonnen moest worden. De Rangers stellen niet zoveel voor, dat hebben we de afgelopen week heel veel voorbij horen komen op Voetbalzone. Ach, hoogmoed komt voor de…Ik kijk uit naar de loting van vanavond. Ik hoop op een lastige pot bestaande uit goede teams. Er staat dit jaar een wereldselectie en ik denk dat veel clubs met poep in de broek een kolkende Arena zullen binnenwandelen. Wat heb ik zin in de CL!
 
ouwemeulen
 
2
25 augustus 2022 om 10:21
Ik kan mij herinneren dat dit bedrag altijd veel groter was, indien 1 club uit NL in de cl komt ipv 2. Iemand een idee of dit klopt?
 
psv-ajax
 
1
25 augustus 2022 om 11:18
Het was gewoon een regelrechte afgang gisteren avond. Niemand haalde zijn niveau en dat op de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Vorig jaar miste zahavi voor open doel en de kansjes van gisteren gingen ver over of naast of recht op de keeper af. Gakpo had zijn oogkleppen weer eens op. I.p.v. afleggen toch proberen zelf te schieten uit kansloze posities. En dan vanaf recht 1 op 1 met de keeper en weer falen. Laffe tactiek; verdedigend i.p.v. aanvallend. Counter angst zeker. Maar goals tegen krijg je toch dus moet je wel aanvallen. Kan je jezelf niets verwijten en nu kan je dat wel!
 
MauriceBury
 
0
25 augustus 2022 om 12:12
Stiekem heeft psv helemaal niet zo'n goed spelers materiaal. Veel mensen spreken er schande van echter staan er bij rangers een boel ervaren mannen op het veld. Realistisch zijn is soms lastig. We zijn lang niet zo goed als we allemaal van te voren roepen. Als je met zoveel jonge spelers aankomt, wel talenten ala moet je niet vreemd opkijken als je dan verliest van een ervaren team dat veel 'finales' heeft gespeeld vorig jaar. Nee nu is het een schande.. je beste speler staat al met 1 been buiten. Je betere wissels zijn geblesseerd. Je spits is een routineet, echter wel al redelijk oud(zie blessure) Natuurlijk had er meer ingezeten. Het stoort me echter dat er al geroepen word dat er gewonnen is voorata de wedstrijd begonnen is en dan achteraf van een schande spreken. Psv is gewoon niet goed genoeg. Te weinig geld, kwaliteit en erg veel veranderingen sinds vorig seizoen. Gek hè, dat ze er nog niet staan
 
basbroek
 
0
25 augustus 2022 om 12:21
Geweldige trainer is Gio. Vind hem erg onderschat. Denk dat hij met zijn voetbalcarrière er al heel goed op stond. Maar wat hij nu weer laat zien bij Rangers is echt ongelofelijk knap. Heel goed gepresenteerd met Feijenoord. En nu weer met Rangers. Echt heel knap.
 
RUTGERRR
 
0
25 augustus 2022 om 17:14
Nou, de prestaties van de Rangers zijn knap, maar als je ziet hoe ze spelen ga ik me toch echt afvragen hoe ze zo ver gekomen zijn. Ik denk dat we verder weinig over de trainer Gio kunnen zeggen, hij heeft in ieder geval zelfs mijn gunfactor.
 
houtapp
 
0
25 augustus 2022 om 13:53
Jammer dat er weer zo'n provocerende kop boven het artikel staat. Een miljoen is in de voetbalwereld niet echt flink cashen, deze kop wordt puur en alleen gebruikt om reacties uit te lokken. On: het is vooral jammer voor het Nederlandse voetbal dat we maar 1 CL club hebben. Maar ik denk dat PSV van de 4 kwalificatie wedstrijden er niet eentje beter was, wel enkele fases maar niet meer dan dat. Het is daarom terecht dat PSV niet door is want Rangers scoort wel en PSV niet.
 
fredmod
 
0
25 augustus 2022 om 16:04
Wow 1 heel miljoen meer....dat is voor Ajax eerlijk gezegd natuurlijk peanuts, leuk om erbij te krijgen maar niet wereld veranderend. Ondanks dat ik nou niet echt fan van PSV ben moet ik ook bekennen dat ik het voor PSV zelf jammer vind, voor het Nederlandse voetbal denk ik eerlijk gezegd dat het een zegen is. Nu is de kans op punten verdienen een stuk groter aangezien PSV natuurlijk meer kans op winnen en overwinteren heeft in de Europa League dan in de CL op dit moment. Qua geld jammer, qua coëfficiënt denk ik echt heel fijn, zo kan na volgend jaar gewoon bijna 3 jaar lang gecasht worden met 2 cl deelnemers
 
Cas1
 
0
25 augustus 2022 om 16:12
Kassa kan ook rinkelen in Eindhoven als voetballers van Ajax voor veel meer geld worden verkocht. Zie Martinez en straks Anthony. Psv kan in de slipstream mee
 
alex4all
 
0
25 augustus 2022 om 16:15
Ik ben wel Ajacied maar zoals het nu gaat is niet goed, Ajax loopt zo ver uit op de rest.
 
Swaggerdrerrie
 
0
25 augustus 2022 om 16:44
Laten we eerst kampioen worden, wordt al lastig zat..
 
RUTGERRR
 
1
25 augustus 2022 om 17:13
Uitlopen op PSV en vooral Feyenoord, maar wel steeds meer aanhaken in Europa. Ik juich het toe hoor. Daarnaast worden we echt niet 1 2 3 kampioen, PSV gaat het ons lastig zat maken.
 
ScheinHeilig
 
1
25 augustus 2022 om 18:15
Misschien wel beter voor psv. Ze kunnen als alles mee zit heel ver komen in de EL. In de CL was het de groepsfase waarschijnlijk niet doorgekomen en uiteindelijk toch EL gaan spelen. Ben benieuwd hoever ze gaan komen.. zouden zomaar de EL kunnen winnen op een goede dag.
 
Teun1
 
0
25 augustus 2022 om 19:38
Ruud wat heb je naief gevoetbald! vast houden aan opbouw van achteruit al vind ik wel dat spelers moeten zien en handelen als dat niet lukt.