Keane furieus over United-duo: 'Ik heb de hoop op deze spelers opgegeven'
Zondag, 7 november 2021 om 07:21

Roy Keane heeft zijn vertrouwen in David de Gea en Luke Shaw verloren. Het tweetal van Manchester United ging opzichtig de fout in bij de 0-2 van Bernardo Silva in de stadderby tegen Manchester City. Keane, clublegende van United, had bij Sky Sports geen goed woord over voor de doelman en de linksback van the Red Devils. "Ik heb de hoop in deze spelers opgegeven. Het zijn internationals!", verzuchtte de oud-middenvelder.

Keane zag hoe Manchester United in de eerste helft tegen Manchester City twee tegengoals moest slikken. De ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer kwam al vroeg op achterstand door een eigen doelpunt van Eric Bailly. Bernardo Silva verdubbelde vlak voor rust de voorsprong van de bezoekers. Shaw dacht een voorzet van João Cancelo achter te kunnen laten lopen, maar had buiten Bernardo Silva gerekend. De Gea verkeek zich vervolgens op het schot van de Portugees bij de tweede paal.

Het tegendoelpunt maakte Keane in de tv-studio furieus. "Kijk naar Shaw en De Gea. Wat voor kans heb je in deze wedstrijd?", vroeg de voormalig aanvoerder van United zich hardop af. "Ik zie het al jaren niet in deze jongens zitten. Ik heb de hoop op deze spelers opgegeven. Het zijn internationals! Ik begrijp niet hoe ze verdedigen.. Ik reed hierheen en dacht: misschien heeft Manchester United een kans, ze spelen ook thuis. Maar als United geen drastische veranderingen doorvoert, eindigen ze niet hoger dan vierde of vijfde. Kijk naar McTominay, Fred... Dat zijn spelers die niet goed genoeg zijn voor United. Ze geven het hele seizoen al kansen weg", sloot Keane zijn tirade af.

Manchester United heeft in zijn laatste veertien thuiswedstrijden geen enkele keer de nul weten te houden, de op één na slechtste reeks uit de geschiedenis van de club. De ploeg van trainer Solskjaer staat vijfde in de Premier League, op acht punten achterstand van koploper Chelsea. Door de thuisnederlaag tegen Manchester City neemt de druk op de Noorse manager alleen maar meer toe. De eerstvolgende wedstrijd op het programma van United is een uitduel met Watford op 20 november.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
18
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
2
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
6
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
31
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (58)

 
RickertB1999
 
108
6 november 2021 om 20:50
De Gea is toch ook altijd de pispaal daar. Houdt United constant in de wedstrijd met goede reddingen en krijgt altijd commentaar. De tweede goal vandaag was houdbaar, maar ik vind dit meer de fout van Shaw doordat hij niks doet is de Gea verrast.
 
chester03
 
15
6 november 2021 om 20:56
Ben ik met je eens, maar het feit blijft wel dat de Gea regelmatig behoorlijke fouten maakt.
 
Deem.
 
38
6 november 2021 om 22:40
Is ook wel moeilijk als je niet 11 maar 21 man moet stoppen.
 
Ganjabroeder
 
0
7 november 2021 om 10:48
Vorig seizoen meer. Hij heeft, terecht imo, z'n basisplaats heroverd en is erg belangrijk dit seizoen
 
FC-Legend
 
11
6 november 2021 om 20:58
Toen hij piekte bij Man Utd en het nationaal elftal moest ie vertrekken daar, naar een Spaanse topclub. Sinds zijn contractverlenging is het vaak wel matig hoor, nu zou ik niet weten waar die heen kan.Zoals jij zegt, je kunt makkelijk 5 andere spelers opnoemen die daar niet horen wegens gebrek aan kwaliteiten.
 
japiekerel
 
6
6 november 2021 om 21:01
Ja ik geloof Keane wel hij weet wel wat er wordt gevraagd op zo’n niveau.
 
AFC-BusbyBabe
 
3
6 november 2021 om 23:47
@japiekerel. Dus ook op het gebied van coaching en training....
 
Schop1989
 
8
6 november 2021 om 21:04
Deels waar, maar tegenover staat dat je een PL waardige Henderson op de bank heb zitten die elke keer bewijst dat hij zijn kans verdient. Alternatief is er dus en een concurrentie strijd zou goed zijn De Gea. De gea had idd al lang geen fout gemaakt en nu is het weer helemaal terug bij af voor hem....beetje flauw. Ik had De Gea op basis van die slechte periode dus gepasseerd, maar op basis van dit vind ik niet dat hij weer terug bij af is. Nog een foutje kort hierna zou voor mij wel een reden zijn.
 
LevUnited
 
1
6 november 2021 om 21:57
Dit is in mijn ogen ook deels terecht. Sinds deze jongen absolute grootverdiener is geworden bij United is hij het gewoon kwijt. Hij pakt af en toe een weergaloze bal, maar deze week (vandaag en tegen Atalanta) gewoon weer 2 ketsers.
 
AFC-BusbyBabe
 
10
6 november 2021 om 23:46
Het volgende excuus om hun vriendje OGS van z`n baan te redden. Over het slechte spel van de afgelopen jaren , zonder progressie, wordt niet gesproken. Met de vele aankopen die gedaan zijn. Weer niet mee doen om de prijzen. En over geen schot op goal creëeren bijvoorbeeld, ligt ook aan de spelers zeker??En niet aan de coaching staf. Man man man.... het vertrouwen in OGS is niet alleen bij vele fans, maar ook bij de spelers verloren. Als deze spelers, in de ogen van Keane, niet goed genoeg zijn. Is ook OGS daar verantwoordelijk voor. Hij stelt ze op. Deze United legendes beginnen behoorlijk hun kracht te verliezen. Door steeds maar excusses te zoeken bij anderen. En niet bij de bron.
 
diegopeladona
 
0
7 november 2021 om 11:23
De Gea zijn zwakte is de korte hoek. Kijk maar veel van zijn blunders na.. Denk wel 80 procent korte hoek.
 
bastian_vdw
 
57
6 november 2021 om 21:04
Hoe kan je Maguire hierin niet noemen? Die man staat letterlijk stil elke keer als er een tegendoelpunt valt
 
diegopeladona
 
0
7 november 2021 om 11:26
Het gaat om de tweede tegendoelpunt. Shaw en De Gea zijn hier hoofdverantwoordelijk.
 
MR_United
 
18
6 november 2021 om 21:05
Kom op, er zijn genoeg spelers die slechter zijn dan deze twee. Zeker De Gea pakt echt vaak punten voor United, en die maakt dan een keer een foutje.. slaat nergens op. Er zijn genoeg posities die eerder aan vervanging toe zijn dan de keeper, met als eerste de stoel van de manager, maar die is als generatiegenoot van Keane zeker onaantastbaar?!
 
AFC-BusbyBabe
 
6
6 november 2021 om 23:51
Idd... je gaat je zowat schamen voor deze legendes. Die steeds hun hand boven het hoofd van OGS houden. Dat ze legendes zijn van United. Wil niet zeggen dat hun mening ook goed moet zijn. Elke andere trainer hadden ze met de grond gelijk gemaakt. Steeds maar weer excusses.
 
Rechtsbinnen99
 
16
6 november 2021 om 21:25
Wat vinden jullie dan van die Mason Greenwood? Één of twee redelijke acties in een wedstrijd, voor de rest loopt hij erbij te sjokken als een kerel van 80. Wat een slappe zak.
 
Timoooow
 
5
6 november 2021 om 21:41
Moyes, Van Gaal, Mourinho en Solskjaer. Ze kregen het allemaal niet goed. Een waslijst aan spelers die er in al die jaren zijn gepasseerd, die te duur en vooral niet goed genoeg waren. Elke coach haalde wel 1 of meerdere lievelingen en de volgende zat er met opgescheept. Sommige spelers haalden hun oude niveau niet meer, bij sommige zag iedereen het al nog voor ze er waren dat ze niet goed genoeg zijn. Bij de meeste topploegen kan je makkelijk zeggen waar er versterking nodig is op de ploeg completer te maken. Bij United is het toch rampzalig.
 
MR_United
 
3
6 november 2021 om 21:59
Moyes is geen United materiaal, Van Gaal is een goede coach met jonge spelers die hij als een schoolmeester naar zijn hand kan zetten, maar bij een topclub als United niet de beste keuze. Mourinho was een topcoach, maar is eigenlijk al jaren niet meer van het niveau dat hij ooit had. Solskjaer is natuurlijk een clubheld als speler, maar zegt niet over zijn kwaliteiten als trainer. Inmiddels blijkt dat ook wel nu. United moet eigenlijk een bewezen trainer binnen halen die een groep kan motiveren en volledig naar zijn hand kan zetten met een plan. Een Guardiola, Klopp, Zidane.. coaches die bij elke ploeg die ze coachen prijzen binnen harken. Guardiola en Klopp gaan natuurlijk nooit die overstap maken.. je moet hopen dat Zidane ooit wil instappen. Ik zie verder nu geen opties die United verder gaan helpen.
 
Timoooow
 
2
7 november 2021 om 08:24
Zidane had bij Real wel veel betere spelers. Die zie ik ook mislukken bij United. Eigenlijk voor zo goed als elke coach is dit nu geen cadeau om in te stappen. Van heel de kern is er toch geen enkele speler die een versterking zou zijn bij de PL top 3 ? Al denk ik dat Ronaldo bij een betere ploeg wel nog altijd meer van waarde zal zijn.
 
MR_United
 
0
7 november 2021 om 10:35
Bruno, Pogba en Varane zouden (naast Ronaldo) ook bij de top 3 basisklant zijn als ze in vorm zijn. Cavani, Rashford, Sancho, Shaw etc zijn ook gewoon internationals die onder een goede trainer gewoon van prima niveau zijn. Maguire, McFred, Lindelof, Matic etc zijn inderdaad niet van het niveau dat United moet nastreven en dienen echt een keer vervangen te worden.
 
miki1959
 
7
6 november 2021 om 21:49
Heeft Roy Keane de afgelopen seizoenen wel goed naar Man United gekeken? Ja De Gea maakt fouten maar het aantal ballen dat hij eruit houdt wat vaak bijna zekere doelpunten zijn is toch een stuk hoger. Gaat het beter met Dean Henderson? Ik denk dat ze qua niveau ongeveer gelijk zijn
 
LevUnited
 
12
6 november 2021 om 21:54
De Gea, Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Shaw, McTomminay, Fred. Dit zijn spelers die bij een middenmotor in de Premier League thuishoren en daar waarschijnlijk niet eens opvallen. En het probleem is dat dit de verdedigende spelers van United zijn op dit moment. Waardeloos!
 
Der Bomberrr
 
5
7 november 2021 om 08:17
Je vergeet Donny.
 
TILBURG013
 
9
6 november 2021 om 23:00
Shaw was volgens United fans vorig jaar nog de beste linksback in de wereld. Wat een grap, 1 goed seizoen in z’n carrière en hij zou gelijk de beste moeten zijn.
 
JJUnited
 
13
6 november 2021 om 23:51
Heb nog nooit gehoord dat hij de beste lb ter wered is, maar hij speelt al langer dan 1 seizoen vrij stabiel.
 
Makallelele
 
10
7 november 2021 om 01:24
Maguire speelt ook stabiel: elke wedstrijd dramatisch
 
nederland79
 
10
6 november 2021 om 23:39
Ik kijk net de samenvatting op bbc, zonder de gea was het 0-7 geweest. Lekker Roy...
 
SCIREA1897
 
2
7 november 2021 om 09:01
Zijn dat ballen die alleen de Gea er uit haald? Welke redding van gisteren is één waarvan je zegt dat een andere keeper hm niet had gepakt?
 
Etihad
 
1
7 november 2021 om 11:26
Schot Jesus, schot Kevin de Bruyne en bijna eigen doelpunt van Lindelof. Dat waren geweldige reddingen, niet elke keeper had die gehad.
 
JJUnited
 
5
6 november 2021 om 23:50
Dit zijn juist de betere spelers die we hebben man! Er zijn letterlijk 5-6 andere spelers die geen niveau hebben, maar hij valt precies de beste spelers aan. Ja oké, De Gea maakt een ketser, maar hij redt er ook nog 5-6. Die zoutzak Maguire, die eend Fred, een veel te luie Greenwood, een Wan Bisakka die niet weet hoe die moet voetballen, allemaal spelers die het niveau of de mentaliteit niet hebben, maar De Gea en Shaw zijn constante factoren. Vind het ook wonderbaarlijk dat het gemiddelde vz lid een speler kan afschrijven op basis van 1 wedstrijd.
 
Etihad
 
0
7 november 2021 om 11:28
Was het echt een ketser? Het was van zó dichtbij met redelijk wat snelheid. Ik vind niet dat de schuld hier bij de Gea ligt, enkel bij Shaw (al valt er wat voor te zeggen dat andere spelers, onder andere de Gea, hem moeten coachen).
 
JJUnited
 
0
7 november 2021 om 21:25
Het ziet er altijd knullig uit bij De Gea, maar ik vind het zelf eerlijk gezegd wel begrijpelijk. Zie dit bij een Neuer of een Oblak echter nooit gebeuren..
 
Hombre_Guapo
 
5
7 november 2021 om 00:23
Durft meneer niet te roepen dat Ronaldo ook niks toevoegt want dat doet hij niet in wedstrijden tegen toppers. Tegen kleine tegenstanders doet hij het wel en loopt dan weer naar de hoek alsof hij een topper is maar dat is al jaren niet meer.
 
JJUnited
 
6
7 november 2021 om 01:50
Gewoon 3x op rij topscorer van Juventus en vorig jaar nog topscoorder in de Serie A. Ik vind Atalanta en Villareal niet echt kleine tegenstanders?
 
Der Bomberrr
 
5
7 november 2021 om 08:19
Ja, 3x op rij topscoorder bij Juventus omdat Morata z`n "concurrent" was en Dybala vaak op de bank. Ik vind 1 keer topscorer van Serie A in 3 seizoenen niet echt indrukwekkend. (Met als het goed is de meeste penalty's in die periode van alle top 5 leagues) En Atalanta en het kwakkelende Villareal zijn natuurlijk niet de absolute wereldtop a la Liverpool of City waar Ronaldo volledig onzichtbaar was.
 
MartinRafter629
 
3
7 november 2021 om 02:22
Idd niet gezien vandaaag Tegen Liechtenstein maakt ie er 2 etc. Bij Juventus was t al weinig meer
 
Hombre_Guapo
 
1
7 november 2021 om 10:00
Klopt maar dat mag niet gezegd worden natuurlijk hier. Helaas is het zo en hij moet gewoon in China of usa gaan voetballen.
 
MR_United
 
2
7 november 2021 om 10:42
Dan kan hij Messi meenemen.. die doet het helemaal bagger in een nog veel slechtere competitie! Of is die nog wel geschikt voor het hoogste niveau volgens jou? Beiden zijn natuurlijk niet meer van hun absolute topniveau van 5-10 jaar terug, maar op die leeftijd nog zo presteren is gewoon knap. Ronaldo is bijna 37 he.. de gemiddelde voetballer bouwt na zn 30e al af of stopt omdat ie het fysiek niet meer trekt. Ronaldo scoort aan de lopende band (ook al is het dan niet tegen de toppers, al ligt dat meer aan de aanvoer dan aan hem) en is voor zijn leeftijd nog bizar fit!
 
MR_United
 
1
7 november 2021 om 11:45
Ik heb liever een Ronaldo van 37 in mn team die achter elkaar scoort maar verder onzichtbaar is, dan een Messi van 34 die niet scoort en verder ook niet bepalend is in zijn spel. Als ik mooi voetbal wil zien kijk ik wel beelden van 10-15 jaar geleden terug, toen beiden nog fantastische acties maakten en tegenstanders elke wedstrijd zoek speelden.
 
zeedorp
 
0
7 november 2021 om 14:39
@trazonn888,ik dacht uit je eerdere comments dat je ook zo een fan was, toch niet? Kan je niet meer volgen sorry. Wat je wel toegeeft is dat Ronaldo super belangrijk is, want uit jouw reacties maak ik op dat als Ronaldo goed speelt Manu wint en anders niet. M.a.w. Manu is maar een man, de rest loopt er voor spek en bonen bij? Zo vermoeiend dit soort commentaar, meestal reageer ik er niet eens meer op,, maar als het met zo een dikke huichel saus bedekt wordt kan ik me niet meer inhouden, zelfs tegen beter weten in.
 
 
2
7 november 2021 om 08:51
Pardon? Zonder De Gea was de ruststand 0-6.
 
brandkraan
 
1
7 november 2021 om 10:27
Roy Keane is een grap. Deze man verkondigd alleen maar onzin om zijn maatje Solskjaer te verdedigen. De Gea heeft ervoor gezorgd dat de uitslag niet weer 0-5 geworden is. Shaw was schuldig aan de treffer. De buitenlandse spelers bij United krijgen de schuld van het slechte spel maar ze praten niet over Mguire of MC Tommeney . Het probleem van de club is het bestuur, sir Alex Fergusson en al die oud spelers die Ole in het zadel houden. Een nieuwe trainer moet harde eisen deze mensen buiten de kleedkamer te houden of het trainingscomplex.
 
DinamoM
 
0
7 november 2021 om 11:58
De Gea gaat wel vaker de mist in. Toegegeven, hij had ook veel werk, maar zelfs bij sommige ogenschijnlijk goede reddingen zie je hem rare dingen doen. Ballen die van ver komen wegslaan met 1 hand bv terwijl hij er gewoon met 2 handen naartoe moet. Shaw laat Bernardo natuurlijk gewoon lopen aan de tweede paal. En je hoort bijna niemand over Fernandez bij de eerste goal, maar je kunt hem die gewoon deels aanrekenen. Je weet toch dat Cancelo gevaarlijk is, hij moet er gewoon naartoe en er alles aan doen om de voorzet te verhinderen, en niet er op je dooie gemakje naartoe joggen. Vergelijk dat eens met City, die gaan druk zetten tot de laatste minuut.