Kenneth Perez: 'Ajax was abominabel slecht en hij spande de kroon'
Zondag, 12 september 2021 om 19:28

Kenneth Perez heeft geen goed woord over voor het spel van Daley Blind in de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Ajax (0-2) van zaterdag. De analist vond Ajax ondanks de overwinning 'abominabel slecht' voor de dag komen in Zwolle. "En hij spande de kroon", voegt de analist toe over Blind in de uitzending van Dit was het Weekend. "Het was bijna clownesk."

In de uitzending wordt een compilatie getoond van 'gemakzuchtige' passes die Blind gaf. "Het is alsof hij gedacht heeft: ik ga vandaag op dertig procent spelen, kijken of dat lukt. Ik ga iedere keer kijken hoe weinig inzet ik kan tonen." Perez maakt duidelijk dat hij niet echt gelooft dat Blind zo dacht. "Maar vooral zijn passing, waar hij altijd om geroemd wordt, was zó matig, zó gemakzuchtig. Hij probeert dingen met de insteek: ik kijk wel even of het lukt. De hele wedstrijd eigenlijk."

De centrumverdediger was wel de speler met verreweg de meeste passes (112) en geslaagde passes (98) op het veld; ook had hij de meeste balcontacten (123). Perez vindt echter dat Blind niet vanaf het begin geconcentreerd was en zich 'qua passing' in een neerwaartse spiraal bevindt. "Hij is uit vorm en dat kan gebeuren. Daar is helemaal niets mis mee. Je kunt niet constant in vorm zijn, er zijn maar weinig spelers die dat kunnen. Al drie, vier, vijf wedstrijden achter elkaar zie je niet meer de Daley Blind die goede passes tussen de linies verstuurt."

De analist is over een andere speler wel goed te spreken. "Ik vond Ryan Gravenberch wel echt actief en goed spelen, afgezien van een vrije trap, hij moet nog oefenen op zijn trap", zegt Perez, verwijzend naar een vrije trap van Gravenberch die hoog over zeilde in de negentiende minuut. "Dat vond ik een speler die echt probeerde om er wat van te maken."

Meer nieuws
   
07:44
07:44
Driessen: 'Hij is de eerste speler die Slot er bij Liverpool direct uitknikkert'
12
   
23:45
23:45
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
   
23:19
23:19
Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
10
   
23:00
23:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
22:58
22:58
Arda Güler is de held van Real Madrid op moeizame avond in San Sebastián
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
BobMarleyAjax
 
29
12 september 2021 om 19:37
Overdrijven is ook een vak, Ajax was zich duidelijk aan het sparen voor de wedstrijd tegen sporting. Het was inderdaad niet geweldig maar who cares? 3 puntjes in de tas.
 
PeerBerwers
 
8
12 september 2021 om 19:42
Als ze woensdag goed zijn is iedereen dit allang weer vergeten.
 
jolano
 
5
12 september 2021 om 19:37
Wel hebben ze de drie punten binnen, blind is inderdaad wat achteruit gegaan, maar wat wil je, kan ook niet altijd goed gaan
 
IKEA
 
2
12 september 2021 om 20:53
Volgens mij kan je tegen PEC ook de onder 17 opstellen. Die zouden met deze selectie nog uit de Keuken Kampioen degraderen.
 
barryballs
 
11
12 september 2021 om 19:45
Aajax mag blij zijn met een relatief makkelijk weekje, eerst tegen Pec, dan tegen Sporting (maar zonder spits) en dan ook nog eens tegen Cambuur. Kansen genoeg om spelers te sparen en het rustiger aan te doen.
 
Die Knappen
 
35
12 september 2021 om 19:53
Als ik naar de vorm van Ajax kijk, is Sporting geen makkie, eerder een uitdaging.
 
KusH
 
4
12 september 2021 om 20:49
@ Barryballs- Nou... relatief makkelijk... dit is CL he?! Sporting heeft een goede vorm en is gewoon kampioen van Portugal. Benfica en Porto onder zich gehouden zga het hele jaar. Dat is geen `push over`. Ajax vind ik ook niet in hun beste doen. Dit is gewoon een poulefase wanneer je je vorm niet hebt, je gewoon naast de pot pist. Blijft 1000 % concentratie en hopen dat de automatismen er weer insluipen. Dan moet overwintering mogelijk zijn. In de CL én EL.
 
houtapp
 
3
12 september 2021 om 22:21
@barryballs Jij noemt Sporting relatief makkelijk? Weet niet of jij goed naar Ajax hebt gekeken de laatste wedstrijden maar als je zo speelt krijg je gewoon op je broek van Sporting.
 
Suarez 7
 
16
12 september 2021 om 19:50
Ik herken al een tijdje een patroon bij wedstrijden van Ajax. Het eerste kwartier tot de eerste 25 minuten zijn vaak sterk, er worden veel kansen gecreerd en het tempo is hoog. Als dan wordt gescoord gaat Ajax door, stapt de tegenstander vanwege de achterstand vaker uit en tikt Ajax de tegenstander dol. Blijft het wat langer 0-0 dan gaat het tempo omlaag, komen er wat meer overtredingen en zuigt en treitert het andere team op alle mogelijke manieren. Dan moet je je ding doen en zakelijk winnen, en dat is wat Ajax gisteren in Zwolle deed. Na een goed kwartier zonder goals uiteindelijk zakelijk zonder problemen winnen.
 
ninjakai
 
9
12 september 2021 om 20:06
Ik herken een heel ander patroon. Een trainer die geen moeilijke keuzes durft te maken. Ten Hag moet zich keihard beseffen dat hij nu toch echt moeilijke keuzes moet gaan maken want de gretigheid in de ploeg is compleet afwezig. Kun je wel krampachtig blijven vasthouden aan de ervaren spelers, maar na de schande in de JC schaal is er weinig ruimte voor flaters. Blind is al weken waardeloos, dat is banken bij een topclub. Zeker als er meer dan voldoende opties zijn. Echter blijft Ten Hag maar uitstellen en Rensch dan maar als eerste banken. Vanaf nu zijn Rensch, Martinez, Tagliafico en Blind fit. 4 spelers voor 2 posities. Daarbij zou Martinez sowieso een basisplaats verdienen en blijven er 3 spelers over voor 1 positie, waarbij Blind momenteel de minste is. Gerommel met Antony en Berghuis kan nu ook beginnen en Stekelenburg zal wel eerste doelman blijven terwijl de anderen beter en vooral atletischer zijn.
 
Suarez 7
 
7
12 september 2021 om 20:58
Hoezo durft Ten Hag geen keuzes te maken? Tegen Vitesse zaten ervaren krachten als Tagliafico, Neres en Berghuis allemaal naast elkaar op de bank. Natuurlijk is Blind slecht begonnen aan het seizoen, maar verdient hij niet wat krediet? Hij heeft elk seizoen zijn slechte fases, maar komt ijzersterk terug en is al jaar in jaar uit een sterkhouder. Vorig jaar Blind-masterclasses op het middenveld tegen Lille, Young Boys, PSV in de beker en toen we hem tegen Roma misten werd dat gezien als reden voor de uitschakeling (mijns inziens terecht).
 
arnie94
 
3
12 september 2021 om 21:41
Gerommel met Anthony en Berghuis kan nu ook beginnen? Ben je stagiair bij Valentijn of ga je voor sensatie maken 2.0?
 
hansje1969
 
2
12 september 2021 om 22:57
@ninjakai Ja helemaal mee eens. Zie graag jongens als Nico. Die verzaken niet. En ETH benoemt dit probleem niet en doet er niets mee. Maakte hij maar eens een statement. Wissel gewoon eens een Blind of Gravenberch. Het zou hem echt sieren
 
Sir Paul
 
8
12 september 2021 om 20:06
Perez lijkt sinds de blaadjes vd bomen beginnen te vallen wat kenmerken van neerslachtigheid te vertonen. Alles is slecht. Wat is er met die man? Er gaan zoveel dingen wel goed. Maar in de ogen van Perez deugt niets.
 
charlietje
 
2
12 september 2021 om 21:50
Blijkbaar kan Ajax op 60% spelen tegen dit soort teams en ja dan lijkt het slecht. Europees wilt Ajax zich bewijzen en dan krijgen we meestal spektakel.
 
hansje1969
 
2
12 september 2021 om 22:50
Tegen Twente heeft ons dit al 2 onnodige punten gekost. Blijkbaar kan het niet
 
hansje1969
 
2
12 september 2021 om 22:49
Blind gaf tenminste nog weleens een diepte pas. Ik ergerde me vooral aan Gravenberch. Die had ik na twintig minuten al gewisseld als ik coach was. Produceerde twee losse flodders en voor de rest sjokte hij als een slome lamzak een beetje rond.
 
Skylab
 
2
13 september 2021 om 11:12
Wauw...die analisten hebben lef! Hoe durven ze??? Kritisch zijn op..supertalenten, wereldvoetballers...te groot voor Nederland...beste team van de wereld. Dit gaat tegen alle afspraken in! Zal nog een staartje krijgen...waar halen ze het gore lef vandaan.. Begrijpen ze dan niet dat dit Ajax geld kan kosten...die negatieve berichtgeving.
 
JanMetDeKorte
 
1
13 september 2021 om 11:16
Ik ben het met hem eens dat Blind niet goed speelt op dit moment en ik denk dat Ajax er goed aan zou doen om een vervanger te gaan zoeken. Ook omdat Blind gewoon toch een hartprobleem heeft en je iedere keer toch een risico loopt met hem. Hij brengt inzicht en is prima in de opbouw, maar begint verdedigend toch steeds meer in de problemen te komen.