Kenneth Perez: 'Dat vond ik al helemaal irritant om te zien, wat voegt hij toe?'
Maandag, 18 november 2019 om 23:10

Kenneth Perez ziet dat er op het middenveld van Oranje nog flink gepuzzeld kan worden. Het Nederlands elftal speelde zaterdag met 0-0 gelijk tegen Noord-Ierland, waardoor een plek bij het EK een feit is. De oud-middenvelder stelt dat Ronald Koeman steevast met Frenkie de Jong en Davy Pröpper moet spelen op het middenveld en niet met Marten de Roon.

De Roon kreeg tegen Noord-Ierland een basisplek, maar werd in de eerste helft nog gewisseld ten faveure van Pröpper. "Frenkie de Jong komt elke keer de bal halen. En als hij niet komt, komt Marten de Roon. Dat vond ik al helemaal irritant om te zien. Wat voegt hij toe in de opbouw?", zegt Perez maandagavond bij Voetbalpraat van FOX Sports.

"Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt kunnen echt wel met een inspeelpass komen over twintig meter. We hebben twee geweldige centrale verdedigers", vervolgt de Deense analist, die voorlopig geen plek ziet voor Donny van de Beek in de basisopstelling van Oranje. Perez ageert tegen het idee dat De Jong en Van de Beek op termijn het middenveld van Nederland gaan vormen.

"Waarom gewoon niet met Pröpper spelen? Pröpper heeft het over het algemeen zeer goed gedaan bij het Nederlands elftal. Van de Beek is toch nog geen volwaardig international? Ja, hij excelleert bij Ajax, maar niet bij Oranje. Memphis Depay is bijvoorbeeld veel beter bij het Nederlands elftal dan bij Olympique Lyon. Van de Beek heb ik afgelopen zaterdag niet heel veel gezien. Bijna niet."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
10
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (40)

 
AZet
 
33
18 november 2019 om 23:31
Dat gehak op De Roon heb ik nou ook wel gehoord. Die jongen kan echt wel wat. Anders zit 'ie niet in het Nederlands elftal. En Pröpper heeft nog nooit een elftal beter gemaakt. Hij is iemand die leuk meevoetbalt, maar als je met hem en Frenkie twee voetballers voor de verdediging hebt, dan word je geslacht door grote landen.ik zou Blind wel eens links voor de verdediging willen zien en Frenkie de Jong meer een beetje als rechtshalf of als rechter verdedigende middenvelder, zoals 'ie de laatste tijd ook bij Barcelona speelt. En dan met Van Aanholt of Wijndal als linksback. Dan speelt Blind ook in z'n kracht.
 
BenAFCA
 
17
18 november 2019 om 23:37
De Roon kan inderdaad wel wat en kan ook zeer nuttig zijn, alleen zijn er op zijn positie gewoon beteren. En als we hoge ogen willen gooien op het EK moet hij gewoon vervangen worden, ideale middenveld blijft voor mij De Jong-Van de Beek-Wijnaldum. Helemaal nu van de Beek bij Ajax steeds meer op 6/8 speelt nu Ziyech op 10 lekker loopt.
 
PirloTess
 
50
18 november 2019 om 23:44
Vd Beek dus juist niet. Die heeft t in oranje nog geen enkele keer laten zien. Ook al meermalen gezegd wat Perez aangeeft. Vd Beek is nog lang geen volwaardige oranje speler. Propper is nog vele malen beter en nuttiger. Zou zelfs liever stengs/Ihattaren zien dan vd Beek die nog niks heeft laten zien in oranje. Ideaal is de Jong-Propper en wijnaldum natuurlijk. En voor oefenperiode richting het EK proberen met stengs/Ihattaren op 10
 
myvision
 
36
18 november 2019 om 23:55
Zeg dan dat je gewoon een hekel hebt aan vd Beek. Want je zegt eerst dat vd Beek nog geen volwaardig oranjespeler is en het nog niet heeft laten zien om vervolgens een voorkeur uit te spreken voor spelers die nog een debuut moeten maken haha. Dat klinkt echt heel raar. Vd Beek heeft 't wel laten zien. Hij laat 't continu zien bij een club dat momenteel Europese top is en ook bij Oranje is hij belangrijk. Koeman moet alleen veel meer op hem anticiperen en dat werkt niet met van die mooivoetbalslopers als De Roon in de basis.
 
marocberkane
 
43
19 november 2019 om 00:06
Wat doet het er toe wat hij hij zijn club laat zien? Feit is dat hij in het Nederlands elftal vooralsnog inderdaad totaal geen indruk weet te maken in de wedstrijden die hij krijgt. Zowel tegen Wit-Rusland als tegen Noord-Ierland was dat het geval. Propper is gewoon overduidelijk de beste keuze op dit moment.
 
myvision
 
6
19 november 2019 om 00:20
Propper in plaats van De Roon vind ik goed hoor, gaat niet ten kosten van Donny. Het is in die zin belangrijk hoe Donny het bij Ajax doet omdat Ajax voetballend van een niveau is dat Oranje volgens mij wil zijn. De basis van dat voetbal zat bij Ajax in de as met De Ligt, De Jong, Vd Beek en Tadic.. Verdomd, daar noem ik zo drie op die je bij Oranje klakkeloos kan opstellen. Ik weet dat we Ziyech missen, want dan zou 't helemaal weergaloos zijn.
 
Holland8
 
24
19 november 2019 om 00:43
@pirlotess Pas op om een eerlijk oordeel te geven over Van de Beek op deze site want je wordt meteen agressief bestormd door een groepje fanboys die je zomaar neerzetten als een dorpsgek. Ze komen dan met allemaal bedachte en lachwekkende argumenten waarom van de Beek zogenaamd een heel erg goeie voetballer zou zijn. Van de Beek is gewoon een hele matige speler en verzwakt met zijn spel elk team waar hij in zal spelen. Hij doet als middenvelder niet mee in de opbouw (want hij staat naast of boven de spits) en hij doet niet mee in het verdedigende deel als middenvelder (want hij blijft naast de spits staan ballen wachten). Hij staat dan op 10 maar die jongen heeft geen enkele creativiteit, kan geen man passeren laat staan twee, heeft geen steekbal, kan geen kansen creeeren voor hemzelf of zijn medespelers want hij heeft geen actie, heeft geen schot, geen bijzondere snelheid, kan niet verdedigen (doet alsof hij verdedigt maar zet geen enkele druk waardoor de tegenstander kan doen wat ie wil) etc.. Hou toch op met Van de Beek is een nummer 10, ik ben nog niet uitgelachen. Waar Marten de Roon tegen toplanden als Duitsland en Frankrijk heeft aangetoond van absolute meerwaarde te zijn voor Oranje zakt Van de Beek steeds keihard door de mand. Dat doet hij bij Ajax overigens ook maar daar wordt een vuil spel gespeeld waar ik hier al vaker over heb bericht. En Ten Hag is als de dood om Donny nog te wisselen hoe belabberd die jongen ook voetbalt.
 
Orgullo
 
20
19 november 2019 om 00:50
@myvision. Wat kan mij het de bondscoach nou verrotten dat Van de Beek het laat zien bij z`n club als hij iedere keer dat hij in Oranje speelt een bloody wanprestatie aflevert?
 
pprins
 
4
19 november 2019 om 02:11
In theorie wellicht wel , maar tegen wit Rusland hebben ze dat gedaan en dat zag er heel onstabiel uit. Denk toch dat je naast Wijnaldum en De jong en wat controlerender type nodig hebt . Zelf denk ik nog altijd dat blind het beste op die positie zou spelen .
 
Steenwiek
 
0
19 november 2019 om 08:06
Zo jij doet wel heel erg je best om je afgunst duidelijk te maken betreffende Vd Beek. Of je hebt een grote hekel aan Ajax of Donny heeft je ooit in elkaar geslagen. Een andere goed onderbouwde reden is niet te bedenken. Snotneusje, je hebt totaal geen kijk op het spelletje. Zonde van je uitgebreide, op amateur nivo, analyse over vd Beek.
 
Scepticus38
 
1
19 november 2019 om 10:20
Stompzinnige opmerking. Hoe kun je je nu als voetballer profileren als je bijna nooit wordt opgesteld. Het zegt feitelijk genoeg dat je Stengs en Ihattaren de voorkeur geeft boven van de Beek terwijl de ene pas voor de eerste keer is opgeroepen en nog geen minuut heeft gespeeld en de andere zelfs nog helemaal niet is opgeroepen. Dan is de enige methode om die te kunnen vergelijken op clubniveau en ook dat is appels met peren vergelijken omdat Ihattaren pas een handjevol wedstrijden heeft gespeeld en de meeste daarvan als invaller. Je reactie heeft dan ook niets te maken met een inhoudelijke of objectieve analyse, maar is gewoon gebaseerd op persoonlijke voorkeur. En voegt derhalve helemaal niets toe.
 
Scepticus38
 
0
19 november 2019 om 10:33
" Wat kan mij het de bondscoach nou verrotten dat Van de Beek het laat zien bij z`n club als hij iedere keer dat hij in Oranje speelt een bloody wanprestatie aflevert? ". Zwetserij. Van de Beek is 10 keer opgeroepen en heeft pas 5 keer vanaf het eerste fluitsignaal mogen starten. Dus hoezo " iedere keer ". ? Bergwijn heeft vergelijkbare statistieken en heeft bij Oranje ook nog niet laten zien wat hij bij zijn club wel laat zien. Datzelfde geldt voor Depay in zijn eerste 10 interlands. Ook die heeft de tijd en speeltijd nodig gehad om de status te bereiken die hij nu heeft.
 
 
0
19 november 2019 om 11:58
Waar moet vd Beek dan als het niet ipv De Roon of Pröpper is? Op de plek van Wijnaldum?
 
BenAFCA
 
24
18 november 2019 om 23:40
Heb je Propper trouwens bij PSV en Vitesse gezien? Was bij beide de beste middenvelder en maakte het team wel degelijk beter
 
Guaporta
 
11
18 november 2019 om 23:49
Volledig met je eens, denk dat de rol van Marten de Roon in het Nederlands elftal behoorlijk wordt onderschat. Dat type middenvelder leiden we namelijk niet op in Nederland, dat soort jongens vallen normaliter al relatief vroeg af wegens 'een gebrek aan voetballend vermogen'. Zo'n jongen is ideaal om in te brengen tegen landen als Frankrijk, Duitsland, Spanje of Engeland, maar hoort in wedstrijden als de voorgaande gewoon niet te spelen. Denk dat het in de aanloop naar het Europees Kampioenschap zeker niet onverstandig is om eens met Blind naast Frenkie op het middenveld te spelen, dan heb je namelijk een speler die het spel kan maken als Frenkie vast wordt gezet. Dat zorgt er ook meteen voor dat zo'n hoog percentage van de opbouw via de backs gaat, wat nog altijd een aspect is waar ik me iedere keer aan stoor. Geef de bal nou zo vroeg mogelijk aan spelers die daadwerkelijk wat met die bal kunnen doen anders dan de bal risicoloos rondspelen. De vraag is alleen wie je dan als linksback laat spelen, want op deze manier worden de vleugelbackposities wel erg zwak bezet.
 
pprins
 
4
19 november 2019 om 02:15
Ik zou blind ook wel eens als verdedigende middenvelder willen zien . Lijkt me inderdaad ideaal want dan heb je meer voetballend vermogen en met de opbouw niet alleen maar van Frenkie te komen. Ake lijkt me wel een mooie optie voor LB
 
Japie_Krekel
 
4
19 november 2019 om 00:04
@azet Kevin Strootman zit ook bij het Nederlands elftal en daar ben ik nou niet echt van onder de indruk. ik hoop dat Ihatarran snel beschikbaar is want dan hebben we eindelijk wat creativiteit op het middenveld als Koeman dat tenminste aandurft. Frenkie en Wijnaldum erachter en je hebt een middenveld dat elkaar perfect aanvult en waar alles in zit
 
rubentje13
 
10
19 november 2019 om 00:20
Blind als dm? We hebben bij Ajax dit jaar gezien hoe dat verliep. Hij werd aan alle kanten voorbij gelopen. Heeft niet t overzicht om t spel om zich heen te hebben, hij moet t spel voor zich hebben. Vind hem trouwens ook niet voldoende als linksback. Zonde eigenlijk, want blind doet t uitstekend, maar voor t Nederlands elftal zijn r gewoon imo betere opties voor zijn positie (cb)
 
myvision
 
4
19 november 2019 om 00:22
Over welke wedstrijd(en) bij Ajax heb je het dat Blind voorbij werd gelopen?
 
KokkieAFCA0341
 
9
19 november 2019 om 08:23
@myvision, in het begin van dit seizoen, voorronde CL oa stond Blind cvm en Martinez cv, dat liep niet echt denderend, pas sinds dat is omgedraaid liep het beter, nu Alvarez eindelijk van het middenveld af is lijkt de puzzel compleet
 
Tagliafico3
 
0
19 november 2019 om 12:59
Tegen Paok en Apoel werd hij echt elke keer voorbijgelopen.
 
straatvoetbal
 
5
19 november 2019 om 02:33
Pardon.. Heb jij propper wel gezien bij vitesse toen hij ze op sleeptouw nam met van ginkel? Of Propper bij PSV die in Madrid bij Atletico met een geweldige dosis lef en techniek maar ook zeker kwaliteit het elftal bijna op sleeptouw nam. Nee, ik vind hem niet beter dan Frenkie but he definitely got a certain swag in his game.
 
Mosta man
 
1
19 november 2019 om 06:20
Precies dit! Blind hoort niet te staan als linksback. Komt in alles tekort op die positie. Ik vond de linksback van Noord-Ierland, Lewis, echt heel goed, zeer frivool, technisch, diepgang. Zo een type back heeft nl ook als een Wijndal maar wordt niet eens in beeld gebracht.
 
PirloTess
 
1
18 november 2019 om 23:36
Perez komt toch altijd met prima teksten. Wel nummer 100 die iets van de Roon vindt maar goed verder over zn mening geen speld tussen te krijgen.
 
BenAFCA
 
10
18 november 2019 om 23:37
Geen prettige vent volgens vele andere analisten. Wel de beste analist van Nederland
 
Joga_Bonito10
 
0
19 november 2019 om 00:01
Was dit niet die Perez die ooit een grensrechter voor iets uitmaakte? Buiten dat ik zijn voetballende analyses vaak wel kan volgen, vind ik hem best irritant. Hij praat alsof hij een soort Cruijff is die het spelletje heeft uitgevonden.
 
Japie_Krekel
 
5
19 november 2019 om 00:07
@benafca bijna dan. dat hij nooit een positief woord over Ziyech uit zijn mond kan krijgen zegt wel iets over een gebrek aan objectiviteit die je als analist niet hoort te hebben imo. Van Basten heeft hetzelfde probleem omdat hij Ziyech toevallig ook geen aardige gozer vind. als een speler goed speelt en de beste op het veld is moet je dat wel gewoon benoemen natuurlijk en er niet volledig aan voorbij gaan om er wel als de kippen bij te zijn als hij een keer een zeldzame mindere wedstrijd afwerkt. dan word je ongeloofwaardig als analist
 
Keizer11
 
19
18 november 2019 om 23:37
Ja laten we De Roon helemaal met de grond gelijk maken. Tegen ploegen die een bus voor de goal parkeren kun je inderdaad beter propper opstellen. Maar als je iemand nodig hebt die wat tegen moet houden kun je beter Marten hebben dan propper. Dat gebash is echt zwaar overdreven en onterecht.
 
falcao1984
 
13
18 november 2019 om 23:45
Dat vind ik ook. Zeg niet dat De Roon perse moet spelen maar hoe hij nu afgeserveerd wordt vind ik zeer onterecht en stijlloos.
 
Japie_Krekel
 
3
19 november 2019 om 00:17
@keizer11 tegen de sterke landen wel misschien maar tegen Noord Ierland was er geen enkele reden om hem op te stellen want in zulke wedstrijden heeft hij geen functie. Koeman stelt spelers op de totaal verkeerde positie of in de verkeerde rol op en dan zijn jongens als De Roon, Blind en Veltman elke keer de kop van jut terwijl ze er eigenlijk niet eens wat aan kunnen doen. de bondscoach moet stoppen met spelers misbruiken op de verkeerde posities imo
 
Keizer11
 
4
19 november 2019 om 00:33
Eens. Koeman had hem helemaal niet op moeten stellen deze wedstrijd. Achterhoede bestaat nu telkens uit 4 cv's. Lijkt me beter om gewoon een fatsoenlijke rechts en linksback op te stellen.
 
BvK0297
 
3
19 november 2019 om 01:09
Dan noet je die wel hebben.. Ik denk dat van Aanholt wel een kans verdiend. En jammer dat ddssers voor Amerika gekozen heeft.. Dumfries is een blind renpaard en tete speelt amper..
 
straatvoetbal
 
3
19 november 2019 om 02:41
Er is een reden dat Koeman van Aanholt niet opstelt, net zoals er een reden is dat van Aanholt niet bij Chelsea meer speelt. Ik let ook wel op jongens als Kongolo, Dessers en van Aanholt.. Zijn gewoon net niet jongens maar wel prima voor de bank. "net" niet verfijnd genoeg voor de absolute top. En eerlijk is eerlijk dumfries is ook geen ballerina op voetbalschoenen maar hij brengt iets extras met zijn inzet en agressie op het veld.
 
pprins
 
1
19 november 2019 om 02:19
Ik Vind het geen gebash. De Roon is een prima speler . Anders ben je ook niet bij ee nummer 3 of 4 van de serie A een gewaardeerde kracht . Maar toch zie ik daar liever een meer voetballende speler. Tegenstanders gaan Frenkie uitschakelen waardoor de opbouw van oranje stroef verloopt .
 
SocioFan1
 
2
19 november 2019 om 01:32
Ik kan Koeman echt wel begrijpen. Het is toch niet te geloven. We denken allemaal wel even de bondscoach te willen spelen. Maakt Koeman keuzes, boekt progressie, haalt het Ek en nog steeds onzinnig negatief zijn. Willen we de keuzes maken voor Koeman zelf. Weet je wat, laten we anders zonder coach verder gaan. Voor elke wedstrijd een stemming houden wie basis moeten staan en dan wordt dat steeds de basiself voor de desbetreffende match. Echt waar gaat het over. Koeman is de coach en hij wil zo spelen zoals hij dat wenst en denkt wat het beste is, punt. Gaan we nou elke keer doen alsof ene analist of wie dan ook wel even moet laten zien wat de opstelling moet zijn. Het lijkt wel of ze letterlijk opeisen dat Koeman veranderingen moet aanbrengen die zij zelf wensen. Gaat echt nergens over. Snap de frustratie bij Koeman volledig en dan gaan sommige nog raar opkijken van oh waarom raakt hij gefrustreerd. Pff die man heeft het Ek gehaald, boekt prima progressie en is nog steeds aan het ontwikkelen met dit team. Kom nou!
 
KokkieAFCA0341
 
1
19 november 2019 om 08:29
Het is natuurlijk ook wel een onmogelijke prestatie om 2e te worden in deze poule met zo'n selectie.. Hij heeft het beste NL elftal sinds van Gaal, en dan speel je tegen Estland, Wit Rusland, Noord Ierland en Duitsland, 2 gaan er door, dat lijkt me nou niet zo'n bijzonder moeilijke opgave.. Je mag best kritisch zijn ondanks het behaalde EK, je wint met de hakken over de sloot thuis van de Ieren, uit ziet het spel er ook niet uit, er zijn ook mensen die een lekker potje voetbal zien en niet alleen maar kijken naar resultaat, ik zie liever het EK onder van Basten dan het WK onder van Gaal op de wedstrijd tegen Spanje daar gelaten
 
Tagliafico3
 
1
19 november 2019 om 13:00
Hiervoor verloren we van Tsjechie, Turkije en Ijsland. Dus dit is gewoon een prima prestatie.
 
SocioFan1
 
0
19 november 2019 om 23:40
Als velen realistisch waren dan waren ze niet zo kritisch terwijl Oranje in een stijgende zit na wat jaartjes rampzalig te presteren. Als je kijkt naar de groep heeft Oranje en dus Koeman het gewoon goed gedaan. Makkelijk hun potjes gewonnen. Van Duitsland ook een keer en andersom, kan gewoon. Alleen de N. Ieren waren lastig maar dat komt doordat ze een prima strategie hadden wat moeilijk te bespelen was. Iedereen kan zo spelen als je het goed doet. Hoe vaak heeft Barca of City problemen gehad en ook zelfs verloren van teams die zich zo ingraven e.d. Vaak genoeg, dus Oranje heeft het prima gedaan. Gewonnen en gelijk tegen die N. Ieren. Uiteindelijk 2e, prima. Oftewel we zijn weer te verwend geraakt en vergeten snel de afgelopen ramp jaartjes. En dan heb ik het ook voornamelijk eigenlijk over de analisten en tv mensen die denken de coach rol te kunnen spelen en allerlei eisen voorstellen van die en die moet Koeman opstellen. Driessen en Derksen bijv. maken er een hobby van om constant kritisch te zijn op Koeman, alsof er meer achter zit en zij hem gewoon haten ofso. Slaat nergens op allemaal.