Kenneth Perez: 'Feyenoord gaat daar echt niet de hoofdprijs voor krijgen'
Maandag, 20 augustus 2018 om 00:15

Sofyan Amrabat wil vertrekken bij Feyenoord, zo gaf trainer Giovanni van Bronckhorst zondagmiddag toe. De middenvelder hoopt elders aan speeltijd te komen, want daar kan Amrabat in De Kuip niet op rekenen. Een jaar geleden betaalde Feyenoord circa vier miljoen euro aan FC Utrecht voor Amrabat en analist Kenneth Perez vraagt zich af hoeveel geld de club daarvan gaat terugzien.

De 21-jarige Amrabat heeft een contract tot medio 2021 bij Feyenoord. Vorig seizoen kwam hij echter tot slechts 21 competitieduels, waarvan 10 als invaller. "Wat voor bedrag denk je dat Feyenoord voor Amrabat krijgt? Clubs zijn ook niet gek", stelt Perez bij FOX Sports. "Ze weten dat hij buiten de selectie valt en op te halen is. Ze gaan daar echt niet de hoofdprijs voor krijgen."

Collega-analist Arnold Bruggink denkt dat Amrabat 'makkelijk' een nieuwe club zal vinden. "Ik denk dat hij het in het buitenland prima gaat doen. Als hij naar Duitsland gaat denk ik dat hij daar prima past, met zijn loopvermogen en fysieke kwaliteiten", geeft de oud-aanvaller aan.

Van Bronckhorst sloot zondag geen enkel scenario uit. "Of er voor Sofyan nog een toekomst is bij Feyenoord ligt aan hemzelf en wat hij zelf wil", zei de oefenmeester. "Wat hij wil weet ik en daarom kies ik voor andere mensen. Hij heeft aangegeven dat hij het liefst weg wil bij Feyenoord, daarom maak ik nu andere keuzes. Hierdoor houd ik geen rekening meer met hem in de plannen."

Meer nieuws
   
12:29
12:29
Arsenal wil voorhoede versterken en denkt aan verkopen van man van 50 miljoen
10
   
12:17
12:17
VZ Kort: Ajax en Liverpool halen recordbedrag op met benefietwedstrijd
77
   
11:50
11:50
Sterkhouder Manchester United twijfelt openlijk over langer verblijf bij de club
10
   
11:33
11:33
'Atlético Madrid is bereid Oblak te verkopen en mikt pijlen op jongere keeper'
15
   
11:00
11:00
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
TrenAce
 
26
20 augustus 2018 om 00:17
Kapitaalvernietiging die jonge heeft nooit een kans gekregen, wat is dit voor beleid.
 
XaviHernandez_
 
21
20 augustus 2018 om 00:48
Hij blinkt op geen enkele positie echt uit. Het beste voor hem zou zijn om zich echt te concentreren op een vaste positie en zich zo te ontwikkelen. Dan is verhuren ook veel nuttiger. Zodat clubs weten wat voor speler ze binnenhalen en niet misbruiken op een willekeurige positie. Hij heeft het lichaam van een sloper op het middenveld. Alleen je ziet dat hij op dit moment moeite heeft om vanuit die discipline te spelen en zn concentratie er bij te houden.
 
SpeedyAFC
 
49
20 augustus 2018 om 01:00
Het is een zeer discutabel beleid. je koopt een veel belovende middenvleder. Je geeft hem geen enkele speeltijd, anders dan als rehtsback om de gaten in je elftal op te vullen. Het slaat echt nergens op, geef die jongen gewoon tien wedstrijden op zijn eigen positie zodat hij zijn potentie waar kan maken in plaats van oud spelers terug te halen die compleet uit vorm zijn maar wel wekelijks mogen spelen om weer in vorm te komen, Begrijp volkomen dat deze jongen wil vertrekken, hij heeft geen enkele echte kans gekregen.
 
Master D
 
4
20 augustus 2018 om 07:43
Je kan je ook vragen waarom Amrabat met een niet indrukwekkende Clasie en een povere Toornstra op het middenveld niet in staat is gebleken om een serieuze kans af te dwingen. Dat ligt echt niet alleen aan het beleid, maar ook aan de speler zelf. Je speelt bij een topclub, dus dan zijn de kansen wat schaars. Echter als hij dan een wedstrijd mag spelen lijkt het ook helemaal nergens op. Zie Trencin uit. Daar deelde hij ook in de mailaise en kreeg je ook niet het gevoel dat hij daar stond met de gedachte "dit is mijn kans om mijzelf te laten zien en ik vreet het gras op."
 
utregwatcher
 
2
20 augustus 2018 om 11:09
met FC Utrecht werd Amrabat 4e en was hij een heel seizoen constant, met Feyenoord 3e of 4e... verschil is dan toch niet zo groot in dezelfde competitie met dezelfde tegenstanders?
 
AdilTaarabt
 
38
20 augustus 2018 om 00:23
Toch snap ik Amrabat wel als El Ahmadi weggaat en je haalt daar Clasie voor terug. Dan spreekt daar weinig vertrouwen in jouw en Tapia trouwens ook uit. Daarmee geven ze een signaal af dat ze je eigenlijk niet goed genoeg vinden. Dan snap ik als Amrabat zijnde dat je verder kijkt nog een seizoen op de bank word je niet beter van. Amrabat is een jongen die heeft gezegd ik wil me kunnen ontwikkelen dus dan moet ik iedere week spelen. Gio is toch een coach die bepaalde spelers blijft handhaven denk aan Toornstra. Toornstra mag elke week falen en die staat er telkens in en als Amrabat een wedstrijd slecht speelt. Dan moet hij gelijk op de bank in mijn ogen niet geheel terecht.
 
RomanEmpire010
 
5
20 augustus 2018 om 00:37
Amrabat moet gewoon een jaar verhuurd worden; had simpelweg te weinig ervaring toen hij naar De Kuip kwam. Ik heb best nog wel vertrouwen in die jongen, maar net als Bilal maakte hij te snel de stap.
 
FR12Jules
 
2
20 augustus 2018 om 06:47
Amrabat heeft totaal niet bewezen basismateriaal te zijn voor Feyenoord. Als je dan na 1 seizoen een transfer wilt ben je gewoon niet goed genoeg en heb je niet de juiste mentaliteit.
 
TVL11
 
2
20 augustus 2018 om 00:26
Goh Perez. Dat was wel duidelijk denk ik.
 
WillemHolder
 
18
20 augustus 2018 om 02:49
Wat moet perez dan zeggen als het over Ambrabat gaat... volgens mij heeft perez niet aangegeven of hier een artikel over geschreven moest worden hoor...
 
Shorty1991
 
8
20 augustus 2018 om 00:53
Ik snap best dat je als Amrabat zijnde meer speeltijd wilt hebben, maar waarom ben je dan na een goed half seizoen meteen bij Utrecht vertrokken? Daar had je nog minimaal een jaar in de basis kunnen spelen om je verder te ontwikkelen. Die jonge voetballers leren het ook nooit..
 
SpeedyAFC
 
17
20 augustus 2018 om 01:03
Dar zal hij nu ook heel veel spijt van hebben. Maar ja, wat doe je als Feyenoord op je stoep staat met mooie verhalen dat ze het helemaal in je zien zitten. Feyenoord zal heus niet gezegd hebben, de eerste periode mag je de gaten in het elftal opvullen, zoals de rechtsback positite om het darna met inval beurten te mogen doen. Maar ja, Feyenoord zag ene kans om de populaire Clasie terug te halen en daar betaald deze jongen de prijs voor. Want Clasie krijgt wel alle kans om weer in vorm te komen, terwijl die echt maar weinig laat zien.
 
Shorty1991
 
4
20 augustus 2018 om 01:17
Toch laat Ziyech zien dat het wel degelijk kan en je wel degelijk je eigen pad uit kunt stippelen zonder je de kop gek te laten maken. Spelers moeten zich juist meer gaan beseffen dat ze hun carrière in eigen hand hebben en niet op de eerste de beste (betere) trein hoeven te stappen. Ik snap ergens ook wel dat Clasie teruggehaald is, is altijd een lieveling van het legioen geweest en Feyenoord heeft ook gezien dat PSV van Ginkel terughaalde en Ajax nu ook oud Eredivisionisten terughaalt. Ik wil Clasie ook echt nog niet uitvlakken, kan voor Feyenoord nog best een belangrijk bijtertje worden.
 
SpeedyAFC
 
5
20 augustus 2018 om 01:22
Ook Ziyech dreigt nu vast te komen zitten. Met zijn leeftijd was het nu echt tijd om naar een club te gaan op een echt hoger niveau dan Ajax, naar de europese subtop (sevilla, Tottenham, Roma, Dortmund, dat soort clubs). Plannen op papier is makkelijk, maar de werkelijkheid kan altijd tegenvallen. Ik sluit ook niet uit dat Clasie zijn oude vorm hervindt en belangrijk voor Feyenoord kan worden, ik vind het alleen sneu voor Ambrabat omdat die niet echt mislukt is maar nimmer een lange periode als basisspeler op zijn eigen plek mocht spelen om het waar te maken.
 
Shorty1991
 
7
20 augustus 2018 om 01:28
Ook al zou Ziyech nu vastlopen en zich moeten schikken bij Ajax, dan nog heeft ie wel alle seizoenen het leeuwendeel gespeeld in zijn carrière en heeft ie zich stap voor stap kunnen ontwikkelen. Als je top niet hoger ligt, tja dan is dat nu eenmaal zo, maar dan heb je de kans wel voor jezelf geoptimaliseerd. Er was voor Amrabat nog voldoende ruimte om stappen te maken bij Utrecht en dan als een grotere meneer bij een grotere club terecht te komen. Dat is waar ik op doel. Ik vind het ook sneu voor Amrabat, lijkt me helemaal geen vervelende of moeilijke jongen, maar naast Feyenoord heeft hijzelf hier ook degelijk een hand in wat mij betreft.
 
Japie_Krekel
 
6
20 augustus 2018 om 01:32
@shorty1991 Ziyech is ook 2 klassen beter dus dan is het ook makkelijker je eigen pad uit te stippelen.
 
Shorty1991
 
1
20 augustus 2018 om 01:37
Japie dat ben ik niet met je eens. Als amateur kun je ook stapsgewijs opklimmen van de 2e klasse naar de 2e divisie bijvoorbeeld, zolang je maar over een flinke dosis zelfkennis en geduld beschikt.
 
FR12Jules
 
3
20 augustus 2018 om 06:49
Ik denk dat Shorty meer richt op het carrierepad van Ziyech, paar jaar Heerenveen, dan Twente nu Ajax. Amrabat ging met relatief weinig ervaring naar Feyenoord. Ziyech was al veel meer een grote jongen.
 
barcalover123
 
0
20 augustus 2018 om 08:30
Naja wat is anders dan? Ziyech koos voor twente destijds dat was van het niveau feyenoord en amrabat koos voor feyenoord. Allebei subtoo keuze gemaakt. Stel amrabat koos voor psv of ajax gelijk dan zou het een grote stap zijn
 
ninjakai
 
1
20 augustus 2018 om 08:58
@speedyafc Niet mee eens, sterker nog, ik denk dat Ziyech in de winterstop alsnog vertrekt als hij zo doorgaat en dan wel naar een club die echt bij hem past en hem ook echt inzetten als spelmaker. Wat hij nu laat zien is van een vele malen hoger niveau als vorig seizoen en tijdens het WK. Dit moet hij nu volhouden en hij heeft nu ook nog een half seizoen om te werken aan zijn schot (wat trouwens beduidend beter lijkt te worden, i.p.v. hopeloze ballen die alle kanten uitvliegen, lijkt er nu een stuk meer rust en een stuk meer doelgerichtheid, je zag het tegen VVV bijvoorbeeld, net over net naast of op doel en het waren allemaal ballen richting hoek). Ziyech zit eindelijk weer in een team dat hij verdient, niet in je eentje de hele aanval van Ajax op sleeptouw nemen. Niet alleen verantwoordelijk zijn voor elke creatieve impuls en spelers om hem heen die hem begrijpen en opties bieden. Dit hal seizoentje a seizoen extra kan wel eens goud worden voor Ziyech. En een veel hogere vervolgstap dan voorheen gedacht werd en veel meer de mogelijkheid om een club uit te kiezen die het best bij hem past.
 
Shorty1991
 
0
20 augustus 2018 om 10:31
Barcalover123, het is zoals Jules het ook zegt: Ziyech kwam als een grotere jongen binnen. Amrabat had letterlijk maar 1 leuk half seizoen gespeeld zoals in al aanhaalde en in dat halve seizoen was ie niet eens de absoluut beste speler van zijn team. Ziyech heeft telkens de stap gemaakt zodra ie er klaar voor was ipv te gaan zodra er een beter aanbod kwam.
 
Willian-Borges
 
20
20 augustus 2018 om 01:07
Als je ziet wat voor chaos er nu bij Feyenoord is snap ik wel dat hij weg wilt. Aankoopbeleid is bagger, de coach is bagger en de selectie is gewoon niet sterk genoeg.
 
carlo35
 
0
20 augustus 2018 om 11:51
"analist" Bruggink: Als hij naar Duitsland gaat denk ik dat hij daar prima past, met zijn loopvermogen en fysieke kwaliteiten", Die kwaliteiten zijn ook van waarde als je speelt bij Feyenoord. Waarom zou Amrabat door deze kwaliteiten in Duitsland ineens wel boven komen drijven? Geef dan aan dat Amrabat een trainer zou kunnen gebruiken welke hem meerdere wedstrijden op een vaste positie laat spelen. Waardoor er weer wat vertrouwen in het lijf komt.