Kenneth Perez fileert Marco van Basten zonder specifiek zijn naam te noemen
Donderdag, 23 mei 2024 om 09:58

Ajax gaat Francesco Farioli uiterlijk vrijdag presenteren als nieuwe hoofdtrainer. Kenneth Perez is van mening dat de 35-jarige Italiaan een eerlijke kans moet krijgen en heeft zich verbaasd over de mening van enkele analisten.

Zo reageerde Marco van Basten onlangs verrast bij Rondo van Ziggo Sport. "Ik ben niet op de hoogte, ik ken de man niet", gaf Van Basten aan, toen hem gevraagd werd naar zijn mening over Farioli.

"Ik vind het wel heel vreemd dat Ajax vanuit het niets met een naam komt die niets en niemand kent eigenlijk." De analist liet weten niet te begrijpen waarom Ajax bij Farioli uitkwam en ziet liever een trainer die in zijn carrière meer heeft gepresteerd.

De Amsterdammers pakten afgelopen week echter door en gingen vol voor de komst van de trainer die met OGC Nice als vijfde eindigde in de Ligue 1. Ajax verwacht Farioli donderdag al in Amsterdam, waarna het mondelinge akkoord wordt omgezet in een handtekening.

Reactie Perez


Na de Europa League-finale tussen Atalanta en Bayer Leverkusen (3-0) ging Perez bij ESPN in op de aanstaande komst van Farioli. "Die kennen we niet, dus hij is helemaal kut. Dat hoor je zoveel mensen zeggen... Ik vind het best wel verbazingwekkend dat mensen zeggen: 'Ik heb nog nooit van Farioli gehoord, dus dat kan nooit wat zijn'", gaf Perez aan. "Alsof dat een graadmeter is..."

Collega-analist Kees Kwakman weet eveneens nog niet veel over Farioli, maar noemt zijn aanstelling juist op voorhand 'heel interessant'. "We lezen wel wat dingetjes, hoe hij bij Nice speelt, maar we kennen hem niet en hij heeft waarschijnlijk een hele andere kijk op wat we gewend zijn. Ik kijk er enorm naar uit om te weten te komen hoe hij werkt en hoe hij Ajax laat voetballen."

Perez zou het knap vinden als Farioli er in korte tijd in slaagt om van Ajax weer een kampioenskandidaat te maken. Kwakman denkt echter dat de Italiaanse coach een belangrijkere taak heeft meegekregen. "Wat je vooral ook hoorde en wat ik las over wat ze zochten in een trainer, is dat ze willen zien dat een team zich ontwikkelt en dat de spelers zich individueel ontwikkelen."

"Natuurlijk moet Ajax altijd om het kampioenschap spelen, maar ik denk dat dát ook wel even belangrijk is bij Ajax. Dat je naar een elftal gaat kijken en denkt: hey, ze spelen met een idee, er zit een gedachte achter en die jongens ontwikkelen zich individueel. We kunnen ons allemaal niet voorstellen dat de jongens die nu bij Ajax spelen niet beter kunnen dan wat ze hebben laten zien", aldus Kwakman.

Meer nieuws
   
07:32
07:32
Veerman: 'Bosz weet dat ik daar 1 keer per jaar heenga en dan geen water drink'
0
   
07:06
07:06
Derksen verbaast over trainingsoefening Oranje: 'Doe dat op een kleuterschool'
10
   
06:30
06:30
Vermoedelijke XI Nederland - Polen: Koeman kiest tussen Frimpong en Dumfries
63
   
06:00
06:00
'Ik hoop dat ik minuten ga maken bij Oranje en dat ik mezelf kan laten zien'
10
   
00:00
00:00
Waarom Jorrel Hato meer kans had om profvoetballer te worden dan Kylian Mbappé
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (47)

 
Sjakie-023
 
45
23 mei 2024 om 10:09
Jep het zeiken en conclusies trekken op voorhand is Nederlands. Sorry voor mijn medelanders.
 
Chuck01
 
2
23 mei 2024 om 11:32
Cunclusies trekken op voorhand, dat is volgensmij precies het tegenovergestelde van analyseren. Dus aan deze 'Analyse' van Van Basten hecht ik zeer weinig waarde.
 
janloss
 
2
23 mei 2024 om 11:55
Maar had van Basten dan moeten zeggen, dat hij een hele goede trainer is. En die gaat Ajax kampioen maken, als hij die beste man niet kent. Vind het nog nie zo heel gek wat die zei
 
Ewoud
 
21
23 mei 2024 om 11:59
Nee, hij had moeten zeggen 'ik ken de man niet, dus moeilijk om te beoordelen'. Als je hem niet kent is zeggen dat hij goed is en zeggen dat hij slecht is allebei raar
 
Tipptopp
 
5
23 mei 2024 om 12:39
Van Basten moet zelf weten dat het best vaak voor komt dat iemand die nog niet veel ervaring heeft bij Ajax een kans krijgt. Hij is er per slot van rekening zelf een van. Ja we kenden zijn naam…maar deze man heeft in zijn trainers carrière al meer laten zien dan M. v. Basten toen die de kans bij Ajax kreeg. Dus hij had beter kunnen zeggen dat deze “nieuwe” iig meer ervaring heeft heeft dan dat hij had. Maar hey, Zoals Chantal zou zeggen: wat kan hij toch goed voetballen hè!
 
Clarkkent2
 
2
23 mei 2024 om 16:00
Ik begrijp van basten wel. Hij zegt hier volgens mij vrij duidelijk dat hij vind dat ajax behoefte heeft aan een grotere naam met meer ervaring en die al meer gepresteerd heeft. Daar is echt wel wat voor te zeggen. Ajax dat in de diepste crisis ooit zit zowat, om die eruit te trekken kan ik me voorstellen dat je voor meer ervaring gaat dan 2 jaar coach ervaring in de subtop van Turkije en Frankrijk. Ik lees overal dat Marijn Beuker een enorme fan is, en ook dat vind ik raar dat hij blijkbaar zon zware stem hierin heeft. Dat is de pas aangestelde jonge directeur voetbal waarvan ik dacht dat ie zich vooral zou bezig houden met het sterker maken van de jeugdopleiding?
 
Herosennin44
 
0
23 mei 2024 om 20:30
@clarkkent Erik ten Hag? Kleinere naam dan velen die hem voorgingen, velen malen beter gepresteerd.
 
Woenselaar
 
2
23 mei 2024 om 12:39
Zijn we toch mooi groot mee geworden in de gouden eeuw hé, ons typerende trademark; zeiken en conclusies trekken. In alle landen waar ik ben geweest heb ik dat werkelijk nog nooit meegemaakt. Zo iets unieks en moois dat enkel besteed is aan Nederlanders inderdaad.
 
bizzlad
 
1
23 mei 2024 om 12:45
Volgens mij zijn we in de "gouden eeuw" groot geworden met handel in goederen en personen...snap niet helemaal wat zeiken en conclusies trekken daarmee te maken heeft. Bijzonder hoe jij dit verband legt. Ot: Doet MvB wel vaker natuurlijk. Kent degene niet, dus afschrijven maar. Geef gewoon je bek een douw want je moet tocj iets zeggen.... Geweldige voetballer geweest, maar als "analist" toch nauwelijks serieus te nemen?
 
Woenselaar
 
0
23 mei 2024 om 13:25
Nog opmerkelijker vind ik het dat jij de knipoog in het bericht niet herkend. Over Marco van Basten als analist kunnen we het gelukkig wel eens zijn.
 
bizzlad
 
0
23 mei 2024 om 14:47
Dit is een knip oog....vrij duidelijk. Miste ik idd in jouw post.
 
Cancellara
 
12
23 mei 2024 om 10:10
Jongens. Het is maar een trainer, een passant die net als vele anderen heel erg afhankelijk is van zijn materiaal. Een Xabi Alonso kan er zeker na gisteravond ook geen bal meer van omdat ie verliest van 'maar' een Atalanta? Trainers zijn passanten en ze zijn er natuurlijk om een elftal goed te laten voetballen, maar we moeten nu niet doen alsof ze heilig zijn. Farioli doet het leuk bij Nice wat tevens geen sterrenensemble is, maar zal het bij Ajax met dit huidige materiaal niet beter doen dan een Van 't Schip. Zelfs Mourinho of Guardiola zal met dit stel niet de CL-finale halen.
 
tommie
 
63
23 mei 2024 om 10:15
Er is een verschil tussen de CL-finale halen en niet kunnen overtuigen tegen clubs uit het rechter rijtje toch. Met een beetje trainer was Ajax afgelopen jaar gewoon derde geworden.
 
kevinfoppe
 
7
23 mei 2024 om 10:57
@tommie, toevallig dat je dat zegt. Sinds de komst van Van het Schip, eind oktober is Ajax ook de nummer 3 van de eredivisie. Ajax pakt bijv 9 punten meer dan FC Twente...
 
Andres13
 
3
23 mei 2024 om 11:23
Van het Schip had wel een veel makkelijker programma dan Steijn. Die heeft tegen veel kleine clubs 2x gespeeld terwijl Steijn veel grote tegenstanders had
 
Missinglink
 
3
23 mei 2024 om 14:45
Steijn heeft verloren of gelijk gespeeld tegen Eagles, Excelsior, Fortuna en Utrecht toen ze laatste stonden. Ook tegen de kleine clubs bakte hij er nog minder dan Schip van.
 
S_tahamata
 
12
23 mei 2024 om 10:16
Volgens mij is een trainer wel degelijk belangrijk voor het spel. Zie Arne Slot. Zonder Slot zou feyenoord nooit staan dit seizoen en vorig seizoen waar ze stonden. Ik denk ook dat Slot erg gemist gaat worden in rotterdam. Dus niet helemaal eens, alhoewel er wel potentie in een selectie moet zitten. Ik denk als Ajax ook een hoop gaat verkopen en gerichte aankopen doet, het een mooie match kan zijn.
 
DNSDKR
 
1
23 mei 2024 om 11:03
De rol van een trainer hoeven wij inderdaad niet te bagatelliseren, maar wel een trainer die samen met de technische staf en technisch directeur op basis van een samen gedragen visie een gebalanceerde selectie samen stelt, met een gezonde mix van gearriveerde spelers en jong talent en spelers opstelt en ontwikkelt naar speelstijl en wat een elftal nodig heeft.
 
OREELY
 
1
23 mei 2024 om 10:17
dit dus. heel misschien dat een buiten categorie trainer er iets meer uit kan halen. maar het materiaal, en hoe ze vaak willen voetballen is gewoon niet op elkaar afgestemd. hopelijk gaat dat met het nieuwe technisch hart en een nieuwe trainer beter. niet weer een seizoen in gaan waar je trainer speelt met een rechtsbuiten om vervolgens geen rechtsbuiten in je selectie hebben... en dat soort rare fratsen
 
zonde
 
3
23 mei 2024 om 10:31
Spelers hebben vastigheid nodig om te kunnen presteren, een bepaald plan dat erin geslepen wordt. Iets dat onder Van ‘t Schip totaal ontbrak. Dus totaal niet eens met je stelling dat het met deze groep niet beter kan. Een CL finale halen, nee logisch. Er lopen namelijk ook sterren ensembles rond met een plan. Maar een leverkussen wordt ongeslagen kampioen, Atalanta wint de EL, Dortmund staat in de finale CL. Allemaal ploegen die zonder volledig sterrenensemble buitengewoon hebben gepresteerd dit jaar.
 
AjaxNL!
 
0
23 mei 2024 om 13:12
Een trainer moet het maximale uit zijn spelersgroep halen en dat doen de meesten niet. Zo makkelijk is dat dus niet. Glasner heeft geen enkele aankoop gedaan bij Crystal Palace, moest het doen met de spelers die er al waren en kijk ze nu eens spelen... Manchester United en Aston Villa wisten niet waar ze het moesten zoeken
 
Downwards
 
11
23 mei 2024 om 10:11
Eindelijk is eens mensen die wat normaals kunnen zeggen hierover. Werd tijd.
 
tommie
 
6
23 mei 2024 om 10:14
Ik ben zeer benieuwd naar Farioli. Ik ben ervan overtuigd dat Ajax met een fatsoenlijk tactisch plan afgelopen jaar gewoon derde was geworden. Naar wat ik lees zet Farioli het goed neer. Met minder tegengoals ben je al een heel eind verder. Scorend vermogen is op zich wel aanwezig.
 
GLENNN
 
0
23 mei 2024 om 10:23
Tsja, ook Farioli is geen messias lijkt mij. Met dit spelersmateriaal ga je ook geen hoge ogen gooien, dus ik hoop voor hem dat er nog wat brandhout verkocht wordt en dat er geherinvesteerd mag worden.
 
Chuck01
 
0
23 mei 2024 om 11:27
Inderdaad, begin maar eens met een ervaren man achterin. Dan nog een middenvelder een back en een rechtsbuiten en het ziet er heel anders uit. Aan het begin van het seizoen hadden we nog de beste aanval. Op een prima seizoen van Brobbey na is het werkelijk waar niks geweest. Leeftijd van de verdediging was gemiddeld 20 ofzo. Dan kun je veel tegengoals verwachten. Als dan ook nog en middenveld totaal ongebalanseerd is dan wordt het niet veel.
 
ninjakai
 
0
23 mei 2024 om 13:40
@Glennn, inmiddels zijn er genoeg bronnen beschikbaar waarmee duidelijk wordt dat Ajax nauwelijks een tactisch plan had. Ze mochten het zelf bedenken. Vrij moeilijk. Een van de punten waar je dit goed aan zag was het feit dat soort gelijke situaties steeds op een andere manier werden aangepakt. Helemaal verdedigend...... een Messias is niet nodig, duidelijkheid en een helder plan wel.
 
GLENNN
 
0
24 mei 2024 om 08:45
Klopt zeker. Een duidelijk plan is nodig, maar het is ook nodig dat de spelers het plan begrijpen en kunnen uitvoeren vooral. Ik denk dat je veel mooie plannen kan maken, maar je moet wel de kwaliteitspelers hebben die het ook kunnen uitvoeren... In mijn ogen is de selectie niet sterk genoeg.
 
Tinus88
 
33
23 mei 2024 om 10:24
Pijnlijk om te moeten zeggen als Ajacied, maar Van Basten kan ik als analist niet serieus nemen. Die man kijkt geen voetbal, boeit het ook amper meer en zit er alleen nog zodat de rest van de tafel kwijlend op hem naar kan kijken want de grote San Marco zit er. Een van de beste voetballers die we als land ooit hebben gehad, maar als analist echt grauwe middelmaat.
 
DNSDKR
 
3
23 mei 2024 om 11:08
Ach ja, pijnlijk. Echt pijnlijk vond ik Ajax spelen onder Van Basten als trainer. Pijnlijk omdat San Marco mijn jeugdheld is en misschien wel de beste spits die er heeft rondgelopen. Als trainer echter te star, eigenwijs en vol onbegrip over het gebrek aan kwaliteit en mentaliteit. Hij vond dat iedereen zijn niveau moest hebben volgens mij.
 
Cantona81
 
9
23 mei 2024 om 10:26
Los van of Farioli een goede keus zou zijn of niet. Over van Basten heeft hij gewoon gelijk, ook al noemt hij hem niet bij naam. Van Basten kon echt fantastisch voetballen en ocht hem graag zien spelen. Maar als trainer was het niks en als analist is het echt niet veel beter. Weinig kennis van teams,spelers of trainers. Structureel vrij domme kreten bij Rondo. Afgelopen maandag ook dat van t Schip het naar zijn zin had dus laat hem dan maar zitten ???????. Dan ben je dus echt niet op de hoogte blijkbaar van de gemaakte afspraken. Of een keer eerder dat Ronald e Boer zei van ik wil Mbappe wel een keer bij Madrid zien, om te kijken hoe hij het daar gaat doen. Marco zijn reactie is dan ja maar het gaat er niet om wat jij wilt maar wat Mbappe wil ???????. Echt van een niveau dat je denkt van zeg je het echt. En zo zijn er talloze voorbeelden.
 
Curve
 
6
23 mei 2024 om 10:29
Helemaal mee eens! Als een analist zegt die ken ik niet (en zeker als die gene zo in de schijnwerpers staat) dan neemt diegene zijn werk niet serieus.. Je weet dat die vraag komt dus dan doe je toch onderzoek.. Beetje zelfde als je als bouwvakker bij een gebouw aankomt en zegt ik ken het gebouw niet dus ik weet het niet. Tijd om niet alleeen maar oud voetballers uit te nodigen maar oook gewoon analisten
 
leeuw58
 
4
23 mei 2024 om 10:51
Die Perez kan beter in Denemarken gaan wonen. Het is een echte betweter, die zelf weinig tot niets heeft gepresteerd. Ik heb Van Basten niet het woord kut in de mond horen nemen. Hij begrijpt niet waarom Ajax bij Farioli uitkwam en liever een trainer ziet die in zijn carriã¨re nog meer heeft gepresteerd. Dat is precies wat Ajax nodig heeft: een ervaren trainer, die weet hoe prijzen te winnen. Helaas kan Ajax zo`n trainer niet betalen en komt dan bij Farioli uit, in de hoop dat deze onbekende ook prijzen kan winnen. Perez is vaak gewoon een ordinaire populist en daar hebben we er in Den Haag al veel te veel van.
 
Cantona81
 
1
23 mei 2024 om 11:09
Als de criteria is dat je als voetballer weinig hebt gepresteerd in vergelijking met een van Basten. Dan kan er dus nagenoeg niemand meer aanschuiven bij een ESPN of iets dergelijks. Want als voetballer staat van Basten totaal niet ter discussie. Als trainer destijds wel en als analist net zo. Je hebt van Basten niet het woord kut in de mond horen nemen maar misschien ben je vergeten wat hij tegen wormuth riep? . Van Basten is gewoon een aanfluiting als analist. Zonder enige kennis van het hedendaagse voetbal.
 
FapTheRooster
 
9
23 mei 2024 om 11:09
Perez is vaak erg negatief, maar hier heeft hij gewoon gelijk. Waarom is een ervaren man (en wie dan?) beter dan Farioli? Waarom is Farioli ongeschikt? Farioli kan met zijn speelstijl en omgangsvorm geen prijzenpakker worden?
 
Cocqie
 
2
23 mei 2024 om 11:13
Het punt is dat trainers en spelers te vaak te snel worden beoordeeld. Of ze worden te snel opgehemeld, of te snel afgezeken. Geef ze een kans, laat ze zich een seizoen lang zien en ga dan beoordelen. Ik ken hem ook totaal niet, maar als ik hoor hoe hij wil spelen dan bevalt me dat wel
 
SL100
 
1
23 mei 2024 om 11:21
He-le-maal gefileerd!!!
 
ScummyMan
 
1
23 mei 2024 om 11:23
Perez heeft gelijk dat als je iemand niet kent dat dat geen reden is om hem niet goed genoeg te vinden. Wat mij verbaast is dat ook niemand in die talkshows onderzoek doet. Of het nu de chef voetbal van de NOS is, Een van de beste spitsen allertijden of Perez zelf. Als je meerdere keren per week over Farioli moet praten dan bel je toch Franse journalisten of voetballers op voor meer informatie. Bekijk je 4/5 wedstrijden en zoek je toch interviews met die man. Voor het bedrag dat ze krijgen als analist mag je dat best verwachten. En als dat niet in het takenpakket zit vraag je het de redactie of een stagiair.
 
Andres13
 
0
23 mei 2024 om 11:28
Ik vind het ook wel een bijzondere keuze van Ajax, maar snap niet dat redelijk veel Ajax supporters hem al gelijk als een soort messias zien. Deze man heeft nauwelijks trainerservaring en nog niets gewonnen. Bij Ajax klagen supporters al als ze 3 wedstrijden op rij niet winnen dus een onervaren trainer voor de groep zetten is daarom een enorm groot risico. En de Europese voorrondes beginnen ook al heel vroeg en daar moet Ajax gelijk al gaan presteren. Snap daarom niet dat Ajax voor een onervaren trainer gaat.
 
summerof69
 
0
23 mei 2024 om 11:53
Ajax heeft het nooit echt in de ervaren trainers gezocht zoal bijvoorbeeld PSV dat wel lange tijd gedaan heeft met Advocaat , Robson , De Mos, Koeman Hiddink (2e periode) , Rijvers etc. Trainers als Michels, De Mos, Cruijff, Van Gaal, Koeman, De Boer, Ten Hag , maar ook Bosz op dat moment hadden allen weinig tot geen ervaring maar wat belangrijker was, ze hadden allen een duidelijk plan ,waren toch behoorlijk succesvol
 
ScummyMan
 
3
23 mei 2024 om 13:19
@Andres13, waar haal jij vandaan dat Ajaxsupporters hem als een soort messias zien? Om me heen hoor ik realistische verwachtingen als de derde plek en hoop dat er gebouwd wordt richting nog iets beters de komende jaren. Daarnaast zegt iedereen dat ze hem nauwelijks kennen maar wat ze horen en lezen ze wel aanstaat. En zelfs op dit VZ Forum zie ik buiten wat trollen voorql realistische reacties dat er nog veel moet gebeuren maar dat de eerste stap het aanstellen van een trainer met een visie is gezet.
 
Sanderr
 
1
23 mei 2024 om 14:58
Hahah heerlijk toch, zelf een soorrt alternatieve werkelijkheid verzinnen en die bombarderen tot algemene opinie onder een gehele supportersschare Zie je heel vaak gebeuren overigens onder voetbalsupporters: "ajacieden zus..", "feyenoorders zo.."
 
Sulejmanii
 
0
23 mei 2024 om 15:12
Andres ik weet zeker dat jij geen troll bent, lees al jaren graag je reacties. Maar zoals anderen al zeiden, geen enkele realistische Ajacied verwacht wonderen. Met een ervaren trainer heb je ook geen garanties, en ik verwacht volgend seizoen beter voetbal, spellijnen, en de hoogste plek is de derde plek.
 
Leypo
 
4
23 mei 2024 om 11:31
Als Ajacied had ik ook liever Klopp, Ancelotti, Guardiola of Zidane gehad. Maar ik heb niet het idee dat trainers van dat niveau of zelfs het niveau daaronder staan te springen om trainer te worden van een club uit Nederland. Laat staan van een club die momenteel 5e staat en waar er nog weinig zekerheden zijn voor volgend seizoen. Ik ken Farioli ook amper, maar als ik zo de verhalen hoor is het wel iemand die niets aan het toeval overlaat. Hij houdt van vaste patronen en misschien is dat op zijn tijd saai, maar vaste patronen bij dit Ajax zou geen overbodige luxe zijn. Het laatste jaar hebben we namelijk gewoon naar los zand zitten kijken.
 
veegmeester
 
2
23 mei 2024 om 11:52
Het maakt niet uit wie je voor deze groep zet, Ancelotti of Bassie en Adriaan, je zult eerst 95% van je huidige selectie moeten lozen , te beginnen met je ster spelers die een zwakke mentaliteit en persoonlijkheid hebben zoals Bergwijn en Berghuis , want met die 2 aan het roer win je geen enkele oorlog
 
Ricky Rosay
 
1
23 mei 2024 om 12:47
Eerlijk gezegd vind ik het nog zo gek niet wat van Basten hier heeft gezegd! Vergeet niet dat Ajax absolute (bijna eenzame) top was in de Eredivisie en ook Europees een grootmacht is (geweest). Met het aanstellen van een jonge, nieuwe, frisse, maar wel onbekende trainer ga je een nieuw tijdperk in en kun je een ploeg op het veld misschien wel aan de praat krijgen. Het volledige verhaal bij wat van Basten zei omvatte véél meer dan alleen het voetballen. Ajax is in 3 jaar afgegleden van de absolute topclub en beurs genoteerd bedrijf, naar een wisselvallige subtopper met een overval aan middelmatige spelers. Dat is allemaal als gevolg van een enorm slecht beleid en slechte bedrijf structuur. Een trainer als Farioli heeft dergelijke situaties nog nooit meegemaakt; de druk van een absolute topclub, die gewend is en verwacht elk seizoen kampioen te worden en bij de laatste 8 in Europa te eindigen in de Champions league. Dat allemaal terwijl alle beleidsbepalende stations en personen zijn verdwenen en geen vervanger hebben (al ruim 2 jaar niet!). Je geeft een trainer als Farioli dan eigenlijk ook niet een eerlijke kans om het te doen slagen bij Ajax. Ik denk dat als je het gehele verhaal op die manier bekijkt, dat van Basten helemaal niks geks heeft gezegd. Je hebt daar iemand nodig die eigenlijk meerdere functies begrijpt, kent (en ook al heeft uitgevoerd), het liefst al bij een topclub en daar dus dan ook nog eens succesvol in is geweest. Nog zo een dramatisch jaar voor Ajax en het Nederlandse voetbal wordt de komende seizoenen weer verder teruggedrongen in Europa etc.
 
Blackthought
 
0
23 mei 2024 om 20:22
Want frank de boer had die ervaring toen hij na jarenlange wanprestaties werd aangesteld? Of een ten hag met zijn jarenlange ervaring bij topclubs als fc Utrecht? Het enige wat zij daadwerkelijk hadden was een idee van hoe ze wilden spelen. Iets wat iedere trainer na ten hag (waarvan er 3 meer ervaring hadden dan ten hag en de boer voor zij begonnen) missen. Bij ajax heb je altijd een jonge selectie tot je beschikking, wat betekent dat spelers niet de ervaring hebben om zelf te bepalen hoe ze moeten spelen. Iets wat je merkte toen schreuder riep dat hij spelers meer vrijheid gaf om dingen te bepalen. Ging gelijk fout. Deze spelers hebben iemand nodig die ze duidelijk maakt hoe te spelen en hierin handvatten geeft. Ajax gaat geen ervaren trainers als kloppen of ancelotti kunnen halen. Je komt altijd in een vijver lager terecht en dat houdt in dat je bij trainers uitkomt die ook hebben gefaald in hun carrière. Trainers waarbij je ook geen garantie hebt dat ze het wel kunnen. Vaak zijn dit trainers die ook minder passie hebben. Dan liever een jonge gozer met een idee en passie. Dat werkt bij ajax toch vaak het beste.
 
Edberg
 
0
23 mei 2024 om 19:01
Kwakman en Perez zijn de zwakste analisten op tv. Ze kletsen maar wat in het rond.