Kenneth Perez kan ogen niet geloven: 'Dan ben je toch zó sneu?'
Zondag, 20 december 2020 om 07:02

FC Groningen won zaterdagmiddag op bezoek bij Sparta Rotterdam met 2-3. Jörgen Strand Larsen was met twee doelpunten de grote man in het elftal van trainer Danny Buijs. De twintigjarige Noorse spits vierde zijn eerste treffer door zijn vinger op zijn mond te leggen en te doen alsof hij huilde. Kenneth Perez was niet bepaald te spreken over de gebaren die Strand Larsen maakte na zijn fraaie treffer.

"Dat doet hij heel goed", begon Perez in het programma De Eretribune van FOX Sports toen hij het eerste doelpunt van Strand Larsen op Het Kasteel te zien kreeg. "Ik moet eerlijk zeggen: laat ze daar eens mee ophouden. Die spelers weten van gekkigheid niet meer wat ze moeten doen, met vingers en dat soort dingen. Wat interesseert ons dat nou? Dan gaan wij het na de wedstrijd vragen en dan krijgt hij aandacht, om uit te leggen: uh, uh, uh. Who cares, man."

"Heel veel mensen vinden het wel interessant. Hij deed dit omdat iemand vroeger zijn kwaliteiten zwaar in twijfel heeft getrokken", reageerde presentator Jan Joost van Gangelen op Perez. Strand Larsen was dit seizoen voor FC Groningen voorlopig goed voor vijf doelpunten en vier assists in dertien officiële wedstrijden. "Vind je het heel gek dat iemand zijn kwaliteiten in twijfel trekt?", ging Perez verder. "Hij maakt twee doelpunten, dit was een mooie goal. Later moest hij iets doen wat op voetbal leek..."

"Je denkt bijna dat ze het erom doen. Hoezo moet je al die dingen doen? Doen alsof je een wereldspeler ben?", zo vroeg de analist zich af. "Er is een afstand ontstaan tussen jou en de generatie die FIFA speelt. Dat is een heel andere beleving, die zijn ook bezig met Instagram-filmpjes", verklaarde Hugo Borst de irritatie van Perez. Ook Mario Been zocht een verklaring voor de gebaren van Strand Larsen: "Dit kan ook zijn omdat een journalist iets gezegd heeft, dat iemand zijn kwaliteiten in twijfel heeft getrokken."

"Dan ben je toch sneu? Dan ben je toch zó sneu? Griezmann is toch begonnen hiermee? Nou, dan staat hij daar gek te doen", reageerde Perez. Van Gangelen waarschuwde dat er geen beeld moet ontstaan van een 'zure oude-mannen-tafel' bij FOX Sports. Perez: "Het heeft toch niks met zuur te maken? Waar is dit voor nodig?"

"Soms komt iets spontaan in je op. En dan doe je dat...", verklaarde Strand Larsen in gesprek met FOX Sports zijn gebaren na het doelpunt. "Of ik me af wilde reageren op iemand? Nee, dit is iets van langer geleden, van eerder in mijn carrière. Sommige mensen willen je altijd naar beneden halen. Dan moet je de rug rechten en laten zien wie nu de beste is. Of het om mensen uit Noorwegen ging? Nee, ik ben gewoon blij dat ik nu hier in Nederland ben. De fans hebben me goed behandeld, de mensen zijn vriendelijk als ik naar de winkel ga en ik voel me thuis hier. Ik ben dus blij met de transfer die ik gemaakt heb."

Meer nieuws
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
2
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
13
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
36
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (30)

 
ehvvoetbalstad
 
59
19 december 2020 om 19:49
Mee eens. Als je als voetballer van een profclub niet goed speelt mag je verwachten dat er kritiek komt. Daar moet je op een positieve manier mee omgaan. Dit lijkt op een huilebalk die op een kinderachtige manier zijn gelijk wil halen. Deze belachelijke manier van uiten is kennelijk ook al doorgedrongen in Scandinavië.
 
fcoldambt
 
34
19 december 2020 om 19:50
Wat weer een zure reactie van Perez. Wil die jongen toch zelf weten.
 
Bobiku29
 
160
19 december 2020 om 19:53
Je kunt het ook omdraaien. Zure reactie van Larsen en Perez mag zelf weten wat hij ervan vindt
 
superstick
 
14
20 december 2020 om 07:55
Die jongen mag inderdaad doen wat 'ie wil. Maar dan mag vervolgens ook iedereen er iets van vinden. Dat heeft toch niets met zuur zijn te maken? Dan vind ik jouw reactie eerder zuur..,.
 
Weser
 
7
20 december 2020 om 09:14
Wat een zure reactie van fcoldambt. Mag* die analist toch zelf weten.
 
PerPSV
 
3
20 december 2020 om 12:24
Meestal ben ik van leef en laat leven, maar dit komt zo ongelooflijk sneu over. Op deze manier juichen voelt als hoe wij reageerden op klasgenoten in de 1e... Menneke is 20 he? Een klein beetje volwassenheid mag je wel verwachten.En dan een beetje koeltjes reageren op het interview achteraf, terwijl de frustratie er af spat tijdens het juichen. Voornamelijk toen hij wegdraaide van de camera.
 
melvinwsp
 
106
19 december 2020 om 19:52
Ik vind sowieso al die dansjes, gebaartjes en die signature celebrations zo vervelend. Juich met emotie. Vier het met je supporters en teamgenoten. Dat is toch veel mooier. Afgelopen woensdag zag ik hoe Firmino naar de fans rende om zijn goal te vieren. Dat is wat we willen zien!
 
LucaFache
 
10
19 december 2020 om 20:30
Waar waren de fans dan ?
 
Goalski
 
6
19 december 2020 om 20:32
Voor de buis, dus juichen voor een camera mag best.
 
melvinwsp
 
49
19 december 2020 om 20:40
Duidelijk de wedstrijd niet gezien. Er waren 2000 fans aanwezig.
 
MeRvFCG
 
13
19 december 2020 om 20:45
Zaten genoeg in het stadion om het mee te vieren.
 
PMO17
 
27
19 december 2020 om 22:16
@melvinwsp Helemaal mee eens. Het mooiste voorbeeld vind ik dat dansje van Kerk. Speelt al maanden dramatisch, scoort een intikkertje en gaat dansen als een 14 jarig meisje. Gedraag je
 
GfZola
 
12
19 december 2020 om 20:13
Perez zegt zelf wat interesseert ons dat nou? precies maar daarom moet je dat niet zo serieus nemen en laat iedereen z'n doelpunt vieren om zijn manier!
 
Oilslick
 
13
19 december 2020 om 20:32
Ik denk stiekem dat JSL het alvast deed voor het geval dat Perez weer eens iets te janken had over Groningen. Wat Perez, geheel volgens verwachting, dus ook deed.
 
bastardooo
 
31
19 december 2020 om 21:00
Kenneth Perez heeft sinds uitschakeling playoffs met AZ versus Groningen 2005/2006 CL (v gaal versus jans) nog nooit 1 positief woord over een speler, een trainer of de club FC Groningen uit zijn mond kunnen krijgen. Dat maakt het dat je hem amper serieus kan nemen als het over FC Groningen gaat. Vind het verder een prima analist, alleen wederom een zure reactie over iets wat allemaal niet zo spannend is. Die gozer maakt 2 super goals, komt uit de Noorse competitie waar ie nooit zoveel heeft gemaakt en mag schijnbaar niet even een sneer maken naar mensen uit zijn verleden. Als hij ze er zo in blijft schieten mag hij wat mij betreft een rare koprol, een dansje uit fortnite of een driedubbele flikflak a la Yuri Cornelisse doen. Het zal me wat.
 
Vizinhoquefaz?
 
27
19 december 2020 om 21:50
Er is de laatste tien jaar toch ook niet veel positiefs te melden over Groningen? Ik kan me geen enkele speler herinneren sinds het vertrek van Suarez, die echt indruk op me heeft gemaakt. En als team hebben ze ook geen geweldige resultaten behaald, behalve dan in de slechtste bekerfinale in jaren. Dit zijn gewoon heel erg zielige gebaren voor iemand die al lang uit de puberteit is. Ga gewoon juichen. Wees blij. Bedankt de aangever en schiet er nog één in.
 
Gr0ninger
 
27
19 december 2020 om 23:25
Na Suarez hebben we van Dijk, Tadic, Granqvist, Berg, Matavz, Kostic, Chery en Botteghin in de selectie gehad. Het kan zijn dat geen van hen indruk heeft gemaakt, maar een aantal waren in hun periode bij Groningen verder dan Suarez destijds was.
 
bastardooo
 
8
20 december 2020 om 00:01
De FC heeft het beleid gewijzigd van buitenkansjes a la Suarez naar talentontwikkeling waar hele goede stappen in zijn gemaakt. Jaarlijks breken er weer een aantal talenten door - lijkt mij toch een behoorlijk positieve ontwikkeling waar veel clubs een voorbeeld aan kunnen nemen. Afgelopen 2 a 3 jaar is er voor 15-20 miljoen aan spelers verkocht en alsnog staat er een talentvolle en gretige selectie. Als dat "niet veel positief" is..
 
bastardooo
 
14
20 december 2020 om 00:09
En later Doan, Reis, Chabot, Idrissi die zijn eerste stappen maakt, Hans Hateboer, Zeefuik... Beroerd lijstje...
 
teddy69
 
4
20 december 2020 om 04:18
Laat die spellers lekker juichen zo als ze willen
 
gaeajax94
 
2
20 december 2020 om 09:47
Tuurlijk mag je een mening erover hebben, maar soms heb ik wel het idee dat Perez een zwaar leven heeft. Het glas is bij heel veel reacties te zien half leeg.
 
theo uphus
 
2
20 december 2020 om 13:33
Ik erger mij ook al jaren een ongeluk aan al die enge gebaartjes. Ik lees hier dat Griezmann er mee begonnen zou zijn. Ik kan mij persoonlijk de enge gebaartjes van Marteja Kezman nog al te goed herinneren. In plaats van zijn doelpunten met zijn team te vieren moest hij altijd met zijn duimen naar zijn rug wijzen. Waar zijn naam te lezen was. Alsof niet zijn hele team bijdroeg aan zijn doelpunten. Tegenwoordig moeten ze allemaal ineens " een punt "maken als ze hebben gescoord. Armen over elkaar, een muil trekken alsof het onweert, waar slaat dat walgelijke gedrag allemaal op ?
 
Weassel
 
1
20 december 2020 om 14:02
Helemaal met Perez eens. Hij scoort een doelpunt tegen Sparta. `zie je nog wel hoe goed ik ben!! Iedereen moet stil zijn` Zielepiet..