Kenneth Perez schrikt van statistiek bij Feyenoord: 'Hij was echt abominabel'
Zondag, 27 september 2020 om 19:12

Feyenoord wist zondagmiddag in de eigen Kuip met 4-2 te winnen van ADO Den Haag. De Rotterdammers wisten echter niet te overtuigen, zo concluderen Ronald de Boer en Kenneth Perez bij Dit was het Weekend van FOX Sports. Perez schrok in het bijzonder van het spel van Orkun Kökcü, die in de eerste helft maar liefst negentien keer balverlies leed en in de rust vervangen werd door João Carlos Teixeira.

"Je verwacht heel veel, als ik de voorbereiding zag. Dat zegt ook niet alles. Maar ze geven niet echt thuis. Als je Bozeník ziet invallen, is dat ook niet echt een kwaliteitsinjectie. Het is heel stroef wat Feyenoord laat zien", begint De Boer over Feyenoord. "Vorig jaar deden ze het heel goed onder Advocaat, ze klommen naar boven met spelers die heel lang niet gespeeld hadden en niet super fit waren", zo haakt Perez in. "Nu denk je: ze hebben een voorbereiding gedraaid, Narsingh en Fer hebben veel gespeeld en het is een heel fit team. Maar de eerste drie wedstrijden zijn heel moeizaam."

Presentator Jan Joost van Gangelen brengt 'groeibriljant' Kökcü ter sprake. "Dat zijn spelers die worden uitgeroepen tot supertalent. Hij krijgt een mooi, nieuw contract bij Feyenoord, ondanks dat de grootste clubs ter wereld achter hem aan zouden zitten. Dan let je toch op zo'n speler. Vorige week was hij abominabel. Echt abominabel. Dat heeft hij deze week voortgezet. Je kan weleens wat minder spelen. Hij is heel jong, maar ik mis dynamiek bij hem", analyseert Perez het spel van Kökcü.

"Zijn Eredivisie-record qua balverlies was 22 keer in één wedstrijd. Dat is oké. Hij heeft vandaag in één helft negentien keer balverlies geleden", zo klinkt de analist verwonderd. "Omdat het tempo te laag is, het duurt lang voordat hij een beslissing neemt. Hoe is het voetbal tegenwoordig? Je moet snel en dynamisch zijn, snel kunnen beslissen. Hij is de speler die samen met Berghuis creativiteit moet toevoegen aan dit elftal. Hij staat veel te ver van waar hij eigenlijk moet zijn en de tegenstander pijn kan doen. Het gaat in een veel te laag tempo, getuige het vele balverlies."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
7
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
Realee
 
15
27 september 2020 om 19:19
Dick perst ook gewoon echt het maximale eruit bij Feyenoord. De selectie is middelmatig met een paar leuke uitzonderingen, maar om de bovenste plekken meedoen moet wel lukken. Helemaal eens over Kokcu die jongen speelt niet best en vandaag ook weer veel onnodig balverlies,hoop dat hij zijn goed vorm weer weet te pakken. Want vorig seizoen was hij wel erg goed.
 
alexdevidal
 
0
28 september 2020 om 11:27
Oftewel Dick perst er niet het maximale eruit nog als het vorig seizoen veel beter was. Kokcu heeft een veel hoger rendement met bewegende spelers om hem heen. Als je gister naar de wedstrijd keek, dan stonden alle 4/5 man voor de bal gewoon stil. Dan kan je ook niet een hoog tempo aanhouden, waardoor je veel balverlies hebt.
 
marieke90
 
11
27 september 2020 om 19:29
Hoe is 22x balverlies in een wedstrijd oké?
 
wolterx
 
27
27 september 2020 om 19:47
Dat is geen gek aantal als aanvallend ingestelde speler bij een ploeg die veel de bal heeft, zeker niet voor een mindere wedstrijd. Creatieve spelers voorin hebben nueenmaal meer balverlies.
 
LeProf
 
15
27 september 2020 om 19:56
Volgens mij zag ik dat Dumpries vandaag 29x balverlies heeft geleden. Dat is een verdediger..
 
Nielsvan Dommelen
 
2
28 september 2020 om 08:20
Die kan gewoon niet voetballen
 
fred-manred
 
15
27 september 2020 om 19:45
Ach joh, vaak stonden ze met dit soort voetbal na 3 potten 15e ofzo. Het gaat hartstikke goed met feyenoord nu wat punten betreft. Liever punten dan goed voetbal.
 
Ijsmuts
 
4
27 september 2020 om 20:14
Voordeel is natuurlijk dat als je klote speelt zoals feyenoord nu en je wel punten pakt je lang mee blijft strijden. Je maakt het jezelf alleen wel makkelijker als het spel ergens op lijkt en er tactische discipline is. Dat is. U niet het geval dus kun je er op wachten dat het deksel snel op de neus valt.
 
Sirius
 
2
27 september 2020 om 20:21
Dat hangt er wel een beetje vanaf tegen wie je speelt. Zo moet je natuurlijk niet spelen tegen pakweg een Ajax.
 
fred-manred
 
1
28 september 2020 om 01:38
Dan leeft er weer andere energie he. Kan het in de kuip zomaar eens 5-2 worden bijvoorbeeld.
 
Gerben1978
 
9
27 september 2020 om 19:56
Het is in ieder geval zaak om op tijd harde beslissingen te nemen zodat wij niet blijven aanmodderen. Je hebt met Texeira, Toornstra en Diemers prima vervangers voor Kokcu. Fer is onomstreden. Gewoon paar maandjes laten banken. Daarnaast zou ik met spoed kijken naar een spits want Jorgensen en Bozenik zijn met name voetballend en in de duels gewoon niet goed genoeg.