Kenneth Perez: 'Voetballen kan hij, maar alle grote clubs lezen of zien dit'
Zondag, 7 maart 2021 om 19:21

Vitesse won zondagmiddag zonder Riechedly Bazoer met 2-1 van AZ. Kenneth Perez en Ronald de Boer roemen het besluit van trainer Thomas Letsch om de 24-jarige verdediger disciplinair te schorsen na een incident op de training van afgelopen vrijdag. Tegelijkertijd concluderen de analisten in het programma Dit was het Weekend van ESPN dat het incident 'enorm zonde' voor Bazoer is.

Bazoer zou op de training van vrijdag hebben nagetrapt bij ploeggenoot Daan Huisman en ging daarna verbaal de strijd aan met Letsch en aanvoerder Remko Pasveer, zo berichtte de Gelderlander. Letsch heeft Bazoer daarop geschorst voor het duel met AZ. De Telegraaf voegde later toe dat Bazoer onmiddellijk berouw toonde, maar dat de spelersgroep van mening was dat er een schorsing moest volgen.

"Ik vind het een sterk signaal van een coach", zo geeft De Boer te kennen. "Er zijn normen en waarden, daar heeft hij zich niet aan gehouden. Als je gaat marchanderen.. Natuurlijk is het lekker dat je wint. Dan kun je laten zien dat de sterkhouders belangrijk zijn, maar dat ze ook zonder hen kunnen. Het mes snijdt aan twee kanten, in mijn ogen."

"Je wordt er sterker van als trainer, ongeacht of je wint of verliest. Je krijgt het respect van de spelersgroep, want jij stelt de norm vast. Van wat mag wel en wat mag niet? Daar moet je niet aan tornen. Een trainer is de belangrijkste man, de leider van het team. Niet alleen van Bazoer, maar van het hele team", gaat Perez verder. De Boer noemt het 'cruciaal' dat Vitesse in eigen stadion won van AZ. Perez vraagt aan zijn collega wat er was gebeurd als Vitesse niet had gewonnen.

"Dit is cruciaal voor plek twee. Als je dit niet had gewonnen, was plek twee uit zicht geweest. Nu heb je dat wel. Sommige mensen kunnen zeggen dat Letsch laat zien wie de baas is. Maar er zijn ook Vitesse-fans of mensen in de bestuurskamer die misschien zeggen dat hij even met Bazoer had moeten praten. Geef hem een boete, bijvoorbeeld", reageert De Boer. Perez stelt dat Letsch daarom juist de trainer is.

"Je hebt tot hier en niet verder, ik denk niet dat Bazoer voor de eerste keer uit het niets iets deed", zegt de Deense analist. "Het is gewoon zonde, dat hij nu weer in een kwaad daglicht komt door zichzelf en de algemene mening over hem teruggeworpen wordt. Voetballen kan hij, maar alle grote clubs lezen of zien dit. Hij heeft dromen en een idee over waar hij moet voetballen." De Boer deelt die mening en benadrukt dat Bazoer het 'snot voor zijn ogen werkt'.

Pasveer, die het afgelopen vrijdag met Bazoer aan de stok zou hebben gekregen, wordt na afloop van het duel met AZ eveneens gevraagd naar het voorval. "Er is niks aan de hand. Morgen (maandag, red.) is hij er weer bij en dan gaan we vol gas vooruit. Ik heb nooit ruzie met jongens en ook niet met Bazoer, ik mag hem heel graag", reageert de doelman annex aanvoerder van Vitesse in gesprek met ESPN. "Misschien was dit even nodig. Aan de andere kant: je ziet dat wij als team opstaan. Helemaal Enzo (Cornelisse, red.), die op zijn positie staat en het heel goed heeft gedaan. Dat geeft wat extra energie."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
6
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
Bereta
 
35
7 maart 2021 om 19:41
Complimenten aan Vitesse voor hoe ze dit hebben gedaan. Gewoon zoals het hoort. De speler naar huissturen en door. Niet via de media proberen te spelen met persconferenties en slappe statements via social media.
 
De Toekomst
 
5
7 maart 2021 om 20:02
Welke club zou zoiets wel doen dan? Dan maak je alleen maar je eigen speler zwart en dat lijkt mij juist ervoor zorgen dat de kwestie zwaarder beladen wordt? Hoe dan ook, keurig aangepakt door Vitesse. Jongens als Bazoer en Tannane zijn voor het niveau van Vitesse sterspelers, maar eens in de zoveel tijd speelt zoiets weer op en dan is het denk ook goed voor die jongens zelf dat er hard/duidelijk wordt opgetreden.
 
Frigoooooo
 
6
7 maart 2021 om 20:12
Bereta doelt denk ik op psv/schmidt en ihattaren
 
vamos_sevilla
 
7
7 maart 2021 om 20:15
Ik ken er wel eentje
 
Kaal of kammen
 
6
7 maart 2021 om 19:41
Vraag mij toch serieus af wat er nou precies speelt. Hij leek mij juist de laatste tijd echt op de juiste weg, wat je ook van een 24 jarige zou verwachten. De status talent is hij inmiddels ontgroeid, Bazoer moet ervoor waken dat dit hem niet blijft achtervolgen.
 
Kakadu
 
1
8 maart 2021 om 10:37
Laatste weken liep 'ie al behoorlijk gefrustreerd te doen, met name ook naar zijn teamgenoten. Mekkeren, wegwerpgebaartjes, hoofdschudden.. Vitesse zat in een slechte fase uiteraard, en Bazoer heeft nu eenmaal erg veel moeite om zijn emoties de baas te zijn en blijven. Vroeg of laat vliegt 'ie even uit de bocht, gelukkig 'managen' ze het bij Vitesse goed, zoals je ook hoort van Letsch, Pasveer en Tannane.
 
 
4
7 maart 2021 om 20:01
Die jongen is geen prof en verdient het niet om zoveel geld te verdienen. Stukje nederigheid en discipline zou mooi zijn. Lekker opzouten.
 
De Toekomst
 
17
7 maart 2021 om 20:03
Dit is natuurlijk ook weer complete onzin...
 
AjaxNL!
 
1
8 maart 2021 om 01:36
Valt mee. Zoveel jongensdromen om profvoetballer te worden maar zijn niet goed genoeg. Hij heeft het talent gekregen maar verpest het soms voor zichzelf
 
 
3
7 maart 2021 om 20:01
Die jongen is geen prof en verdient het niet om zoveel geld te verdienen. Stukje nederigheid en discipline zou mooi zijn. Lekker opzouten.