Ki-Jana Hoever: 'Misschien dat ik volgend seizoen met Klopp daarover praat'
Vrijdag, 5 april 2019 om 08:47

Ki-Jana Hoever is blij met de steun van landgenoot Virgil van Dijk bij Liverpool. De zeventienjarige verdediger maakte dit seizoen zijn debuut in de hoofdmacht van the Reds en wordt een grote toekomst voorspeld bij de topclub. Hoever vertelt in gesprek met de NOS dat hij de 27-jarige Van Dijk als mentor ziet.

"Ik leer heel veel van Virgil. Vooral op trainingen. Dan sta ik naast hem en geeft hij in het Nederlands aanwijzingen." De Nederlander maakte in januari bij het FA Cup-duel met Wolverhampton Wanderers zijn debuut in het eerste van Liverpool. Van Dijk verzekerde voor aanvang dat de jonge verdediger er klaar voor was en die bevestiging deed Hoever goed.

"Onbeschrijflijk. Die wedstrijd was ik er ook klaar voor, al had ik niet verwacht dat ik zo lang zou spelen", doelt Hoever op het feit dat hij al na enkele minuten moest invallen vanwege een blessure bij Dejan Lovren. "Ik had gehoopt dat ik bij een grote voorsprong een minuut of vijf voor het eind erin zou mogen komen. Ik kreeg al wel kriebels in mijn buik, maar het ging zo snel dat ik geen tijd had om zenuwachtig te worden."

"Ik doe mijn best en probeer mijn kansen te pakken, maar ik kom nog aardig wat kilo's tekort om elke week in de Premier League te staan", lacht Hoever, die nog geen lang gesprek heeft gehad met manager Jürgen Klopp over de toekomst van het talent. "Ik denk dat hij nu drukker is met de strijd om de titel. Hij ziet dat ik veel leer en steeds beter word. Misschien dat we daar volgend seizoen over praten, maar ik denk niet dat hij zich daar nu zorgen over maakt", besluit de jeugdinternational.

Meer nieuws
   
07:30
07:30
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Stengs en Gimenez aan de aftrap
0
   
07:10
07:10
Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip schuift door afwezigheid Bergwijn
3
   
07:00
07:00
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
1
   
06:30
06:30
Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz kiest opnieuw tussen Tillman en Lozano
1
   
06:00
06:00
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
AjaxCunian
 
15
5 april 2019 om 08:57
Er komen echt een heleboel grote talenten aan in Oranje, die het vast niet allemaal zullen halen. Maar van Jong Oranje tot Oranje onder 16 zie je allemaal pareltjes, waardoor de toekomst van Oranje er zeker Oranjekleurig uitziet. Hoever heeft een goede stap gemaakt, wordt gewaardeerd in Engeland en traint mee met de besten. Ik betwijfel of hij nu ook zo ver zou zijn bij Ajax.
 
N.Chelsea
 
4
5 april 2019 om 09:06
In verdedigend opzicht zitten we de komende jaren wel goed, eigenlijk ontbreekt er alleen een echt goede linksback. Zijn er pareltjes voor op de vleugels voor de toekomst? Voor zover ik weet zijn die schaars in Nederland.
 
AjaxCunian
 
6
5 april 2019 om 09:13
Bakker, Castillo maken een kans daar. Malacia denk ik niet. Vleugelspelers gaat het van Bergwijn, Kluivert, Stengs, Chong, Taabouni onder andere (uit m'n hoofd).
 
@Osthoved89
 
4
5 april 2019 om 09:38
Misschien nog Wijndal van AZ, ook een linksback en is volgens mij 18/19 jaar. Had eigenlijk verwacht dat hij Ouwejan er wel uit zou spelen, dus dat valt wel tegen. Volgend seizoen moet dat eigenlijk wel gebeuren.
 
wolterx
 
9
5 april 2019 om 10:20
Salah-Edinne kan wel eens de linksback worden als hij voor Oranje kiest. Voetballend sterk, heeft loopvermogen, goed schot in de benen is is verdedigend echt sterker en sterker aan het worden. Buitenspelers is wel schaars naar mijn mening, meeste goede aanvallers zijn beter centraal of zijn eigenlijk aanvallende middenvelders die daar meer vrijheid krijgen.
 
AjaxCunian
 
0
5 april 2019 om 12:56
Ik vergeet ook nog Dilrosun, Malen, Gakpo, Abouklal. Niet per se absolute toptalenten maar wel genoeg potentie om door te ontwikkelen tot prima spelers voor Oranje. Geen sleutelspelers per se.
 
kleinegeneraa7
 
4
5 april 2019 om 09:06
Zulke verhalen hoorde je 5 jaar geleden ook met lichting en die Europees kampioen weten onder de 17 en 19. Eerst maar zien wat het uiteindelijk wordt, aangezien wij ons al jaren rijk rekenen met de bakken 'talenten' die eraan komen.
 
AjaxCunian
 
11
5 april 2019 om 09:14
Kampioen worden zegt me niet veel, een team met 3 supertalenten die niets wint zal waarschijnlijk meer voortbrengen dan een all round goed team met geen uitstekende speler.
 
NL_Modric
 
5
5 april 2019 om 09:20
Kleinegeneraa7, iets positiever mag ook wel. Het nl elftal heeft weer schwung en passie. Met Cilissen, van Dijk, Wijnaldum, De Ligt, De Jong, Depay en Bergwijn hebben we een uitstekende basis staan voor de komende jaren. Bij psv lopen een aantal enorme talenten rond, Ajax levert ook meestal goede spelers af en dan heb je nog spelers die kunnen verrassen en ineens boven komen drijven. Ik vind deze Hoever persoonlijk veel te licht voor een CV, maar dat hij nu al minuten mag maken is natuurlijk geweldig voor de jongen.
 
N.Chelsea
 
5
5 april 2019 om 09:22
Liever een optimist dan een pessimist. Maakt alles net wat leuker??
 
kleinegeneraa7
 
5
5 april 2019 om 09:27
Volgens mij zaten in die teams ook zogenaamde 'supertalenten'? Ebicilio, Rekik, Bazoer, Bruma, Vilhena, Ake (maakt het nu waar), enz.. Dus eerst maar afwachten wat het wordt.
 
Freshzone
 
2
5 april 2019 om 09:31
De elftallen die kampioen werden met O17 in 2011 waren niet zo bijzonder hoor. Je had Depay, Bazoer, Rekik, Ake en Vilhena. Verder was het niet heel bijzonder destijds en hebben allemaal Oranje gehaald wat geen slechte score is. Maar niet echt te vergelijken met de lichtingen die er nu staan waar veel meer talent in zit als destijds.
 
kleinegeneraa7
 
2
5 april 2019 om 09:38
Ik zie geen reden waarom we positief moeten zijn hoor. Hoeveel echte supertalenten hebben we na de lichting Robben voortgebracht? Dat zijn er in mijn ogen twee, namelijk: De Ligt en De Jong. Van Dijk was geen supertalent maar heeft zich goed ontwikkeld, maar daar kan je als land niet op blijven teren, je hebt gewoon een paar echte supertalenten nodig. Bergwijn valt toch na een goede seizoenstart weer flink terug. Depay speelt goed in het Nederlands elftal naar matig bij zijn club. Scoort die 3 wedstrijden niet in het Nederlands elftal dan gaat het gemor omtrent Depay ook weer komen. Dus als je terugkomt op de supertalenten zijn de laatste geboren in de eind jaren tachtig. Dit wilt dus zeggen dat we al ruim 15 a 20 jaar (of te wel 3 generaties) geen supertalenten voortbrengen. Daarom ben ik gewoon minder positief en wil ik het eerst zien en dan pas geloven.
 
AjaxCunian
 
5
5 april 2019 om 09:45
Ake, Depay en Bazoer vind ik nogsteeds grote talenten.
 
Primetime
 
0
5 april 2019 om 14:02
Over welke europese kampioen o19 heb je het. Die presteren altijd vrij slecht en zijn nooit kampioen geweest.