Kicker: Manuel Neuer hekelt 'tien verplichte duels per seizoen' in contract
Dinsdag, 14 april 2020 om 08:44

Het is maar de vraag of Manuel Neuer en Bayern München elkaar gaan vinden inzake een nieuwe samenwerking. Het contract van de 34-jarige doelman met de Duitse topclub loopt volgend jaar zomer al ten einde en de berichten van de voorbije weken wezen er al op dat beide partijen niet op dezelfde lijn zitten. Kicker verzekert dinsdag dat een passage in het contract van Alexander Nübel de relatie bepaald niet beter heeft gemaakt.

Nübel, die een aflopend contract met Schalke 04 heeft, wordt komend seizoen toegevoegd aan het keepersgilde van Bayern. Neuer was te allen tijde op de hoogte van de interesse van der Rekordmeister en was ook voorstander van diens komst. Volgens Kicker is Neuer er echter onlangs achtergekomen dat zijn toekomstige concurrent contractueel verzekerd is van 'tien officiële duels per seizoen' en dat stoort de Duits international, daar hij eigenlijk het liefst alle duels onder de lat wil plaatsnemen.

Meer: Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern

Zaakwaarnemer Thomas Kroth sprak enkele weken geleden met bestuurslid Oliver Kahn en sportief directeur Hasan Salihamidzic. Het voorgestelde 'XXL-contract', dat Neuer tot medio 2025 en dus zijn 39e aan de club zou moeten verbinden, zou destijds door Bayern verworpen zijn. Bayern wil hooguit tot de zomer van 2023 doorgaan. Kroth zou tijdens de contractonderhandelingen ook een salariseis van ruim twintig miljoen per jaar neer hebben gelegd, wat eveneens door Kahn en Salihamidzic werd afgeschoten.

Kicker schrijft dinsdag dat het verstandshuwelijk tussen Bayern en Neuer 'ernstig beschadigd' is. De doelman betreurt niet alleen de contractuele passage in de verbintenis van Nübel, maar ook dat de financiële eisen zomaar in de media zijn verschenen. Het Duitse blad insinueert dat de doelman verkocht zal worden als beide partijen niet tot overeenstemming komen. Chelsea en Manchester City zouden de situatie nauwlettend volgen. In Manchester staat Josep Guardiola voor de selectie. De trainer kent Neuer van hun gezamenlijke periode in de Allianz Arena, tussen 2013 en 2016, maar is tevreden over eerste doelman Ederson. Bij Chelsea staat Kepa Arrizabalaga ter discussie.

Meer nieuws
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
17
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
10
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
0
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
3
   
19:59
19:59
Dusan Tadic schittert voor Fenerbahçe, dat Galatasaray niets toegeeft
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
KEIZER!
 
12
14 april 2020 om 09:00
Wel mooi als dit waar is natuurlijk. Neuer is altijd een goede keeper geweest. Maar Bayern is ook altijd goed voor Neuer geweest. Hij is inmiddels 34. Wat verwacht je? Hij kan wellicht nog 6 jaar mee. Maar niet iedereen heeft die luxe zoals vd Sar had. Kijk maar naar keepers als Casillas en Valdes die hadden ook niet het eeuwige leven. Ik vind 10 officiële duels helemaal niet verkeerd. En natuurlijk ben je prof om alles te spelen maar je bent ook mens en weet dat je carrière naar alle waarschijnlijkheid bijna ten einde is. Het zou hem sieren dat ie zijn opvolger de kans geeft om zijn legacy te evenaren.
 
FR-RKC
 
4
14 april 2020 om 10:01
Vanuit het oogpunt van de club vind ik het echter wel raar dat je zulke garanties contractueel vastlegt. In de absolute top zoals bij Bayern moet de beste gewoon spelen lijkt me, en of je dan 34 of 18 bent zou niet uit moeten maken vind ik. Voor een nieuwe keeper geld dan gewoon dat je moet laten zien op de momenten die je krijgt dat je er klaar voor bent. Als je echt goed genoeg bent dan komen die momenten vanzelf wel, daar zou je geen garanties voor nodig moeten hebben.
 
KEIZER!
 
1
14 april 2020 om 11:31
Iedereen wilde Nübel halen. Als je kan zeggen we bieden je sowieso 10 wedstrijden per seizoen bij Bayern. Die er gemiddeld zo'n 60 per seizoen spelen dan is dat peanuts. Neemt de speler ook mee in de overweging. Een keeper is toch altijd anders dan een veldspeler vaak heeft een 1e keeper maar 1 echte concurrent. Daar waar Wijnaldum er wel 6 heeft voor zijn positie. Bij wijze van.
 
De Toekomst
 
15
14 april 2020 om 09:01
Het is ook absurd om een miminimum aantal duels op te nemen in een contract. Stel je voor dat dit vaker gebeurd, waarom stel je dan nog een trainer aan? Een trainer moet kunnen bepalen wie speelt en alle spelers moeten zelf bewijzen dat ze speeltijd waard zijn. Dit vind ik slecht gehandeld door Bayern en ik had wel beter verwacht, omdat Kahn als keeper zou moeten weten dat zoiets met keepers al helemaal niet werkt/gevoelig ligt.
 
Alcantara91
 
4
14 april 2020 om 09:26
Kahn was er nog niet officieel als Bayern Nübel haalde, gesprekken enz liepen ervoor al. Bayern gelooft ook in Nübel& anders was ie nooit gekomen als Bayern hem geen interessant voorstel deed( bevestigde zijn makelaar, dus sws moet Nübel minuten maken). Als Neuer niet verlengd zal hij gratis vertrekken in 2021. Neuer vraagt ook veel te veel salaris op zijn leeftijd, Bayern moet ook denken aan de toekomst want wat als Neuer hem nog 1x blesseert aan de zelfde voet? Ik begrijp beide partijen wel( Bayern met Nübel & Neuer die wil blijven keepen want staat weer op zijn best). Kahn zei wel duidelijk dat het zeer zeer moeilijk is om tot je 40e op top niveau ze blijven keepen.
 
metaalverf
 
1
14 april 2020 om 10:50
Dit gebeurt best vaak. Soms ook in overleg met de trainer. Zo gek is dat toch ook weer niet?
 
RomanEmpire010
 
0
14 april 2020 om 14:03
Lekker kort door de bocht dit De Toekomst.. Wie zegt nou dat de trainer hier niet vanaf weet? Ten tweede is het helemaal niet raar om je tweede keeper 10 wedstrijden per jaar te laten spelen, aangezien de bekerwedstrijden vrijwel altijd voor de tweede keeper zijn. Ook dat zijn officiele duels. Daarnaast is Bayern vaak na 4 wedstrijden in de CL wel geplaatst voor de volgende ronde en dan kan je Nubel mooi twee potjes op het hoogste niveau laten keepen. Dan kom je al een heel eind. Daarnaast stelt Neuer zelf belachelijke eisen met zijn 5-jarige contract twv 100 miljoen ofwel 20 miljoen per jaar. De beste man staat alleen nog bij Duitsland in de goal wegens zijn status en naam, maar Ter Stegen is hem allang voorbij gestreefd. Neuer teert op het verleden.
 
GNST
 
4
14 april 2020 om 09:54
Jammer dat VZ niet het hele stuk publiceert. In het artikel wordt ook bekendgemaakt dat, tijdens de onderhandelingen met Nubel, Neuer door de leiding al aan de tand werd gevoeld over die 10 wedstrijden. Neuer had er op dat moment helemaal geen probleem mee. En nu dus blijkbaar wel.
 
Xynix
 
0
14 april 2020 om 11:45
Het niveau wat Manuel Neuer in 2014 aantikte komt in de buurt van het legendarische jaar 2006 van Buffon. Niets of niemand kon deze keeper passeren met het WK natuurlijk als hoogtepunt. Helaas is hij sinds zijn voetblessure toch een stuk minder geworden. Zeker toen Ajax daar 1,5 jaar geleden speelde zag je dat Neuer wat kwetsbaarder dan voorheen was. Dit jaar heeft hij zich aardig herpakt en hij blijft natuurlijk een geweldige leider die van achteruit de verdediging goed aanstuurt. Persoonlijk hoop ik dat Bayern hem nog als eerste doelman aanhoudt, al kan ik te weinig oordelen over de kwaliteiten van Nübel. Ongetwijfeld komt deze jongen er wel, maar tot die tijd hoop ik dat Bayern slim is en Neuer als eerste keeper aanstelt.
 
MrJandeGroot1
 
0
14 april 2020 om 15:13
Kom op je gaat iemand van 34 niet meer 20 miljoen per jaar geven, vooral niet in deze tijden. Ik denk dat Neuer na Dit seizoen vertrekt/ verkocht wordt.