Wim Kieft ergert zich in het Nederlands elftal aan Xavi Simons: 'Hij moet echt van dat dramagedrag af'
Dinsdag, 18 juni 2024 om 10:20

Wim Kieft was zondagmiddag op uitnodiging van de KNVB als 'EK-legend' aanwezig bij het duel tussen Polen en Nederland. De oud-spits laat in zijn column in De Telegraaf zijn licht schijnen op de prestatie van het Nederlands elftal en noemt het optreden van Xavi Simons en Joey Veerman 'teleurstellend'. "Simons moet echt van dat dramagedrag af."

Kieft zag hoe Nederland in de eerste helft de bovenliggende partij was tegen Polen, maar dat niet wist om te zetten in een voorsprong. Uiteindelijk was het Wout Weghorst die ruim tien minuten voor tijd de bevrijdende 1-2 op het scorebord zette. "Een prima doelpunt, want hij schiet hem echt heel knap in met zijn linkerbeen."

Meer: Verweij: Memphis Depay wil dat Nederlandse journalisten ‘liever’ zijn voor Xavi | Johan Derksen: ‘Er is geen enkele aanleiding om Xavi Simons op te stellen’

"Memphis Depay zal van het optreden van Weghorst niet direct in de war raken, maar het is voor een spits toch altijd een teleurstelling als je ziet dat één van je concurrenten de winnende goal maakt", vervolgt Kieft. "Helemaal als je vlak daarvoor door hem bent afgelost."

De oud-spits noemt een basisplaats van Weghorst in Oranje 'een utopie'. "Ronald Koeman gaat niet met hem starten. Waarom zou hij als het op deze manier goed werkt?" Kieft vindt bovendien dat zowel Simons als Veerman 'teleurstellend' speelde. "Bij het minste of geringste blijft Simons maar vallen en vervolgens liggen om daarna verongelijkt te reageren."

"Hij moet echt van dat dramagedrag af", is de columnist stellig. "Veerman was geen schim van de Veerman in het shirt van PSV. Hij verdient een tweede kans, omdat Koeman ook niet veel te kiezen heeft. De alternatieven op het middenveld zijn dun gezaaid. Daarbij: wissel je Veerman, dan ben je hem voor de rest van het EK kwijt."

Kieft gelooft daarom ook niet dat de middenvelder van PSV tegen Frankrijk op de bank zal beginnen. "De Fransen zijn van een ander niveau dan Polen en niet voor niets de grote favoriet en vicewereldkampioen. Die spelen wat tempootjes hoger en hebben voorin veel meer kwaliteit rondlopen met Kylian Mbappé en Antoine Griezmann."

"Voor Nederland is het sowieso lekker om met een overwinning en vertrouwen aan de aftrap te staan. Gaat het fout, dan kan je het goedmaken in de laatste groepswedstrijd tegen Oostenrijk en dan is een gelijkspel waarschijnlijk genoeg voor een plaats in de volgende ronde." Oranje en les Bleus nemen het vrijdagavond om 21:00 uur tegen elkaar op in Leipzig. Het Nederlands elftal sluit de groepsfase volgende week dinsdag (18:00 uur) in Berlijn af tegen Oostenrijk.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
18:42
18:42
Fout van Dávid Hancko komt Slowakije duur te staan tegen Roemenië
14
   
18:36
18:36
Mislintat haalt Bundesliga-sensatie voor bijna 20 miljoen naar Borussia Dortmund
8
   
17:58
17:58
Amateur sprintte Oranje-verdediger eruit bij eretreffer, maar noemt geen naam
23
   
17:52
17:52
Manchester United vs. Fulham live zien? Tickets al vanaf 192 euro!
0
   
17:17
17:17
Reijnders lijkt kort na wedstrijd even vergeten tegen welk land hij speelde
37
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (63)

 
Saksenros65
 
65
18 juni 2024 om 10:24
Het zal in zijn karakter liggen, maar persoonlijk vind ik het daarom wel minder leuk om naar hem te kijken. Ik kan er van genieten als voetballers echt plezier lijken te hebben op het veld. Ronaldinho is daar waarschijnlijk het bekendste voorbeeld van, maar Frimpong heeft dat ook wel een beetje.
 
springplank
 
46
18 juni 2024 om 11:06
Kan die jongen ook niks aan doen! Les 1 bij de jeugdopleiding van Barca! Gelijk liggen en zeuren bij de scheidsrechter. Jong aangeleerd!
 
Futbolboss
 
14
18 juni 2024 om 12:18
Ja want Lamine Yamal heeft hetzelfde toch?
 
Che
 
42
18 juni 2024 om 10:25
Ik ben het eens met Wim. Mijn vader zei het ook kenmerkend: 'xavi kijkt altijd alsof hij moet huilen'. Hij kan geweldig voetballen maar dat verongelijkte kijken geeft mij een gevoel dat hij zijn zin niet krijgt. Ik hoop dat zijn uitstraling meer naar het neutrale of positieve kan gaan. Het helpt er ook niet bij dat hij in Oranje matig speelt (de redenen daarvoor buiten beschouwing gelaten).
 
McMulenga
 
33
18 juni 2024 om 11:00
Dat koppie helpt hem inderdaad echt niet. Mijn vriendin vroeg bij zijn wissel: waarom gaat hij nu huilend het veld af?
 
SB3DORDT1980
 
7
18 juni 2024 om 12:05
De Boertjes keken boos. Wat heeft dat in vredesnaam te maken met hun kwaliteiten? Heb je overigens goed naar jouw profiel afbeelding gekeken?
 
jaakke
 
5
18 juni 2024 om 12:16
Simons is inderdaad een jankertje, Kieft heeft gelijk. Dat de boertjes boos keken klopt al niet, want dat was Frank en die deed dat bij vlagen.
 
Herosennin44
 
5
18 juni 2024 om 16:15
@jaakke Stam keek altijd boos en dat vonden we weer tof. Blijkbaar moet Xavi geveinsd glimlachen heel de dag in plaats van zichzelf te zijn. Lekker nep en als ze dan allemaal nep zijn, klagen we dat ze nep zijn.
 
GLENNN
 
10
18 juni 2024 om 10:29
Tsja. Simons kijkt inderdaad altijd alsof hij moet janken en hij valt soms best snel/graag, maar verder is het een goede voetballer waar het vooralsnog nog niet eruit komt in Oranje, helaas voor ons... Hopelijk niet het Koopmeiners syndroom, die ook tot nu toe nog niks in Oranje heeft laten zien op een ingestudeerde vrije trap na... Veerman zal nog wel starten, maar ik denk dat met Simons op links en Gakpo op 10 (of andersom) en dan Reijnders naast Schouten, dat het nog beter gaat lopen dan nu. Veerman is creatief, maar blijf hem qua handelingssnelheid te kort komen voor de topwedstrijden.
 
Ducktaildo
 
22
18 juni 2024 om 10:44
Ik zou veerman eruit halen, Reijnders naast Schouten zetten en Xavi ervoor. Vind Xavi onzs enige speler die met een man in zijn rug erom heen kan draaien en qua handelingsnelheid zou hij dit niveau aan moeten kunnen. Ik zie veerman echt gewoon weer verzuipen deze wedstrijd. Verder helemaal eens met de opstelling. Aan Dumfries heb je werkelijk helemaal niks als die niet kan opstomen. Vind het echt een domme kracht pur sang
 
DeEchteAjacied
 
10
18 juni 2024 om 10:58
@ducktaildo, daar ben ik het ook mee eens. Je mist echt creativiteit en power op het middenveld vind ik. Schouten is prima en Reijnders werkt beter als 8 die ruimtes kan overbruggen. Veerman is een uitstekende speler die tegen Frankrijk echt door het ijs gaat zakken vrees ik. Ik weet niet of mensen gisteren hebben gekeken, maar N'golo Kanté was letterlijk overal. Zat overal tussen en zo belangrijk in het drukzetten. Daarnaast Rabiot, Camavinga en Tchouameni, dat is té veel. Heb ik liever iemand als Simons op 10 die toch wat meer handelingssnelheid en creativiteit in de kleine ruimte heeft dan Veerman.
 
GLENNN
 
1
18 juni 2024 om 10:59
Eens hoor. Al weet ik niet of ik Veerman eraf zou halen. Simons of Veerman, maar als je Veerman nu eraf haalt, dan ben je hem misschien wel ''kwijt'' inderdaad.... Al zou ik Schouten Reijnders ook willen zien met Simons ervoor en Gakpo en Frimpong van de zijkanten.
 
snowy
 
1
18 juni 2024 om 14:40
Waarom zou je Gravenberg niet opstellen heeft meer internationale wedstrijden gespeeld dan de middenvelders die er nu staan. Is ook goed aan de bal en verdedigd ook terug.
 
Dsquared
 
2
18 juni 2024 om 15:53
Sterker nog, ik durf te stellen dat door Dumfries op te stellen je de tegenstander ontzettend veel lucht geeft. Zijn handelingssnelheid is vele malen lager dan die van Frimpong en ook de voortzetting is veel minder bekeken (dumfries rost hem gewoon blind voor meestal). Kan hem ook niet teveel kwalijk nemen, Dumfries speelde tot zeer laat nog voor de amateurs van Zeeburgia. Hij heeft het al ontzettend ver geschopt en respect daarvoor, maar Frimpong moet gewoon spelen nu. Door zo'n 'zwakke schakel' in je elftal te hebben kunnen tegenstanders rustig die rechterkant open laten en Dumfries aan de bal laten komen daar, om hem vervolgens onder druk te zetten. Dit kunnen ze bij Frimpong niet doen, want die maakt er gretig gebruik van met goals en assists. Geweldige speler en 1 van de drijvende krachten achter het succes van Bayer Leverkusen dit jaar. Hoe ga je een speler die het hele seizoen ongeslagen is in de competitie ernaast zetten? Dit kan alleen Koeman. Overigens ook compleet eens met je stelling over Veerman, tegen kleine landen leuk maar tegen Frankrijk lachwekkend.
 
RM1335
 
1
18 juni 2024 om 10:50
Simons een beetje als Neymar dus, alleen in mindere mate?
 
pinko
 
16
18 juni 2024 om 10:32
Nou, Wim, onze bondscoach is halsstarrig en af en toe ziende blind en horende doof. Start gewoon met Frimpong op rechts, Simons lekker banken, die presteert iedere keer ondermaats in Oranje. Geldt ook voor Depay op eindtoernooien. Die mag ook gaan banken. In tegenstelling tot Gakpo. Die doet het juist goed. En Veerman zou ik zeker laten staan tegen Frankrijk, want Oranje krijgt ruimte om te voetballen. Dus is er ook veel meer mogelijk voor Veerman om de balletjes daar neer te leggen. Voorwaarde is wel dat hij de vorm van PSV meebrengt, want anders wordt hij overlopen, en is hij meer een last dan een lust. Daarnaast, stuur Wijnaldum met een smoesje naar huis;-)). Hoeft bijna heel Nederland zich niet meer te ergeren. Mag best meedoen bij de senioren. Walking football……
 
GLENNN
 
1
18 juni 2024 om 10:36
Tsja. Veerman moet gewoon wat sneller gaan handelen. Polen vond ik qua drukzetten matigjes hoor op het middenveld. Denk dat zo'n Kanté, Tchouameni of Camavinga echt bizar snel druk zetten op een Veerman hoor. Die willen hem die balletjes niet laten geven in de diepte richting onze sprintkanonnen. Persoonlijk zou ik tegen Frankrijk ook met Frimpong en Geertruida duo spelen. Vond Dumfries op een paar terugkop balletjes relatief matigjes. En Simons was ook niet juh van het op rechts... Veerman zou ik nog de kans geven, daar hij creatief is en de diepgang moet benutten van de spelers op de flank.
 
Kevin1989
 
0
18 juni 2024 om 10:44
Veerman speelde matig maar ik zou hem ook nog een wedstrijden gunnen. Zoveel beter hebben we niet en mocht hij wel in z’n kwaliteiten komen is het een belangrijk wapen tegen een land als Frankrijk.
 
superfarmers
 
0
18 juni 2024 om 10:47
Glenn Ik kan mij prima vinden in jouw opstelling. Xavi heeft het in het Nederlands elftal (nog) niet en Frinnpong lijkt ook qua speelstijl een betere klik met Geertruida te hebben dan met Dumfries. Ik weet dat het centrale duo best wel goed stond (los van vrije trappen / corners) maar ik zou daar (zeker na het EK) daar toch ook graag van de Ven willen zien. Met zijn snelheid heb je dan toch nog een extra slot op de deur.
 
GLENNN
 
0
18 juni 2024 om 10:59
Eens. Al is van de Ven nu gewoon back-up van Aké en komt die wel aan zijn minuutjes.
 
pinko
 
0
18 juni 2024 om 16:18
Geertruida op rechts voor Dumfries, ben ik het helemaal mee eens. Maar ook Dumfries is voor Koeman onomstreden. Dus zie het niet gebeuren.
 
Azulgranito
 
0
18 juni 2024 om 19:50
Ja laten we de enige spelers met creativiteit, de enige spelers die een man kunnen uitspelen en de enige spelers die kunnen dribbelen op de bank zetten. Het is echt lachwekkend die reacties die je hier af en toe leest. Reijnders, Schouten, Xavi, Gakpo, Depay en Frimpong is qua balans ook gewoon het beste wat we nu kunnen opstellen. Veerman wordt opgevreten door de Franse middenvelders. Die heeft veel te veel bedenktijd nodig en heeft ook 0 snelheid of dribbel om het spel te versnellen. Dan zou ik eerder Gravenberg opstellen
 
pinko
 
0
19 juni 2024 om 10:27
Laat die creativiteit dan ook in Oranje zien. Simons heeft tot nu toe in ons nationaal elftal geen enkele wedstrijd kunnen imponeren. Dan kun je nog zo goed presteren bij RB Leipzig, maar je moet het nu laten zien. En hij levert niet. Dan heb je ook geen recht van spreken. En daarbij, op de rechterkant heeft hij helemaal niets te zoeken. Maar dat ligt aan een andere domoor….
 
DarleyTorres
 
4
18 juni 2024 om 10:35
Ik kan het juist goed hebben van Simons. Wellicht ben ik niet helemaal objectief omdat ik het een nogal leuke jongen vind. ;-)
 
Grovertje
 
33
18 juni 2024 om 10:40
Simons is een gevaar voor je elftal, om verschillende redenen. Ik heb tijdens nederland - polen eens even goed op hem gelet. Mijn observaties:- Hij heeft totaal geen idee wat hij gaat doen met de bal voor hij hem krijgt. Die zogenaamde `assist` op Depay (die over ging) was helemaal geen assist geweest. Hij wilde er blind langs en toen was daar ineens Depay.- Grossiert mede door bovenstaande in balverlies en maakt geen risico-afweging. Dit is dan ook de grootste reden dat hij niet op 10 kan. Balverlies in de as is dodelijk.- Staat verdedigend vaak verkeerd. Heb hem bijvoorbeeld vaak de buitenkant af zien dekken, waardoor polen binnendoor kon spelen. Kan me niet voorstellen dat dat de tactiek was.- Wint geen enkel duel, zowel aanvallend als verdedigend. Laat zich het kaas van het brood eten en van de bal zetten en gaat dan ook nog eens liggen ipv tackleback te lopen. Geeft bij voorzetten vd linksback veel te weinig druk.- Heeft niet genoeg rust voor de goal. Die wilde maaier als groot voorbeeld. Hij had gewoon rustig moeten kappen en dan plaatsen.Zoal wat voorbeelden waarom Simons er gewoon nog niet klaar voor is. Laat gewoon Malen of Frimpong starten, die hebben meer ervaring en spelen een stuk volwassener. Zoals Van Hanegem ook al zei, het is een EK, geen schoolreisje.
 
DeEchteAjacied
 
2
18 juni 2024 om 10:55
@grovertje, Wat is dan de reden dat hij bij Leipzig echt een krankzinnig goed seizoen heeft gedraaid met 8 goals en 13 assists? Het zit er gewoon in, alleen in Oranje komt het er tot op heden nog niet helemaal uit. Net als Foden bij Engeland.
 
Grovertje
 
22
18 juni 2024 om 10:59
Dat weten zowel jij als ik niet. Maar de feiten spreken toch voor zich? Hij bakt er werkelijk niks van. Waarom moet je hem dan maar blijven opstellen na 13 interlands met nul rendement? Anderen verdienen het meer dan hij. Het gaat ons echt punten kosten als je hem er maar telkens in laat staan. Echt ik snap niks van dat eindeloos hand boven het hoofd blijven houden.
 
DeEchteAjacied
 
2
18 juni 2024 om 11:14
Ik denk nog steeds dat hij een plek in de basis verdient bij Oranje door zijn individuele kwaliteit. Het komt er nu niet uit, ben ik het mee eens, maar het is wel iemand die uit het niets alsnog een wedstrijd zou kunnen beslissen. Zelfs als hij minder speelt of afwezig is. Dat heeft hij 2 seizoenen op clubniveau wel bewezen. Beetje onder het mom van ''eens moet het kantelpunt zijn''. En daar wil ik bij hem best op wachten. Hij is het grootste talent dat we op de Nederlandse velden hebben lopen op dit moment en is ook de speler die we de komende 10-15 jaar in Oranje gaan zien.
 
ProTukker
 
3
18 juni 2024 om 11:33
Dan zou je een team om Simons heen moeten bouwen. En ik denk niet dat hij zo goed is om dat te gaan doen. 'Hij is iemamd die uit het niets iets kan beslissen'. Maar dat kan elke speler die we op de bank hebben. Of simons moet op 10 en Malen/Frimpong op rechts of Simons op de bank. Helaas dan, want ik geloof echt wel in die jongen (nog maar 21) maar dit is inderdaad geen snoepreisje.
 
Grovertje
 
4
18 juni 2024 om 11:38
Eens dat het er bij hem echt wel een keer uit gaat komen, maar op een EK ga je daar niet op gokken en al helemaal niet als je betere alternatieven hebt. Dat is gewoon niet uit te leggen. Ik vind ook dat Simons kansen moet blijven krijgen, maar dat kan ook als invaller he. Edit: Je moet ook niet vergeten dat de druk bij zo'n jongen ook steeds meer oploopt. Hij weet zelf ook wel dat het niet goed gaat en als je dan maar steeds weer voor de leeuwen wordt gegooid gaat dat niet werken. "Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg." Ze moeten het anders aanpakken. Als invaller brengen, eens aan de linkerkant proberen. Maar dit werkt niet.
 
Herosennin44
 
3
18 juni 2024 om 16:23
@grovertje Het lijkt me logisch dat als je een speler of uit positie speelt of in een compleet andere formatie dat het kan dat hij niet uit de verf komt. Xavi is op zijn best op links of zwervend als nummer 10 vanaf rechts MITS hij zoals bij Leipzig wel meerdere aanspeelpunten heeft vanaf rechts(waar Leipzig met 2 spitsen speelt). Nu staat hij duidelijk op een eiland op rechts gezien Dumfries de speler is die eroverheen moet komen terwijl hij met een andere speler combineert, niet de enige waarmee hij kan combineren rechts. Xavi moet je in dit team gewoon op 10 zetten dus met Frimpong er naast. Dan kan Xavi alle kanten op en kan hij een keer naar binnenkomen van links en schieten, iets wat hij dus graag doet. Ik persoonlijk vond het verschrikkelijk om vroeger rechts te spelen, omdat als je dus vanaf links naar binnen komt als rechtspoot, je altijd automatisch je lichaam tussen de man en je sterke been hebt waardoor ik vrij uit kon beslissen wat voor pass ik gaf, naar wie en of ik dus op doel kon schieten. Als ik rechts stond voelde het altijd alsof ik 2 opties had, de bal terugspelen of de achterlijn halen. Ik voelde me altijd dus enorm gelimiteerd op rechts en speelde dus ook altijd minder goed op rechts als links ondanks dat mijn linkerbeen zelfs gewoon vrij goed was.
 
wk020
 
3
18 juni 2024 om 11:30
Hij moet vanaf links. Heb hem het seizoen intensief gevolgd bij Leipzig en daar komt hij veel beter uit de verf dan op rechts. Voelt zich comfortabel en veranderd totaal als speler met een geweldige dribbel die intuitief verrassende dingen doet. Het gebrek aan risico afweging werkt daar juist in zijn voordeel omdat hij veel probeert en veel ook lukt. Wat hij moet verbeteren is om constant in balans te blijven na dribbels. Het gaat vaak ook goed maar soms raakt hij dit kwijt met als gevolg dat hij op de grond terecht komt. In de passing soms eerder de keuze maken maar aan de andere kant geeft hij soms ook geweldige steekballen doordat hij wat meer nadenkt. Het is puur mentaal dat hij het nog niet laat zien in Oranje en zodra dit wel het geval zal hij het laten zien
 
Drumsgoon
 
1
18 juni 2024 om 11:53
Gakpo op de bank dan? Die doet het toch erg goed in Oranje?
 
Drumsgoon
 
0
18 juni 2024 om 11:52
Mooie analyse. Helemaal eens! Het talent is er zeker. Maar dit is een eindronde. Geen tijd om te experimenteren en te groeien. Leveren. Malen en Frimpong hebben goed seizoen achter de rug, en doen het in Oranje goed. Werken hard, en hebben oog voor teamgenoten. Xavi kan af en toe invallen, en richting 2026 voor zijn kansen gaan.
 
Mister Objecti
 
2
18 juni 2024 om 10:45
Kieft is zelf ook dramatisch in zijn analysegedrag. Veerman speelt een keer een mindere wedstrijd maar dat moet toch kunnen. Ze hebben 1-0 gewonnen en ik hoop dat Veerman zich gewoon herpakt en zich laat gelden tegen Frankrijk. Zij hadden het gisteren erg zwaar tegen Oostenrijk dus waarom zouden we Nederland, of althans het middenveld, een minderwaardigheidscomplex aanpraten tov hen. Nederland beschikt over een hele goede selectie dus graag wat meer zelfvertrouwen aanpraten s.v.p.
 
Grovertje
 
11
18 juni 2024 om 10:49
Dat zegt Kieft toch ook? Misschien nog maar eens het artikel lezen.
 
madmarcel
 
1
18 juni 2024 om 11:33
Naja het was 2-1 winst...detailtje
 
Ruuuud
 
4
18 juni 2024 om 10:47
Hij heeft gelijk in deze. Leidt negatief af. Het gebash op Veerman vind ik overdreven. Ja de eerste helft was matig, maar narust herpakte hij zich sterk en tikte hij een aantal keer mooi door en rond, maar het vonnis was natuurlijk al weer geveld en Veerman kan de rest van het toernooi al niks meer goed doen. Geef hem wat tijd en hij gaat leveren.
 
GLENNN
 
4
18 juni 2024 om 11:02
Gun Veerman ook nog wel een kans hoor. Maar ik vond Oostenrijk gister wel erg fel druk zetten. Ik zi Veerman met zijn handelinssnelheid daar wel moeite mee krijgen hoor. En bij Frankrijk zal een Camavinga, Kante, Fofana en Tchouameni ook aardig goed en snel drukzetten.
 
DeEchteAjacied
 
9
18 juni 2024 om 11:09
Hoezo overdreven? Er wordt met 2 maten gemeten en dat is fout. Half Nederland alsof de Jong één of andere koekenbakker is én die wordt verketterd als hij matig speelt. We gaan de Jong volgens hen niet missen omdat we Joey Veerman hebben (kan Veerman niks aan doen, is een uitstekende speler). Nu start Veerman in plaats van de Jong, speelt een mindere wedstrijd (kan iedereen gebeuren), maar dan mag hij géén kritiek krijgen omdat het verwachtingspatroon (dat nota bene door die groep mensen is geschapen) té groot is. Daar klopt toch niks van?
 
DeEchteAjacied
 
5
18 juni 2024 om 10:51
Dat is dus het verschil tussen Simons en het merendeel van de rest van de spelers van Oranje. Simons is niet opgeleid in Nederland, dat zie je gelijk. Hij heeft veel meer dat ''slimme'' en vervelende wat spelers uit Spanje, Italië en Portugal ook hebben en daar zijn we in Nederland niet aan gewend. En dat is precies één van de factoren die het verschil maakt op dit soort toernooien, want Spanje, Italië en Portugal hebben recent toch een stuk meer successen behaald op internationaal niveau dan Oranje.
 
Grovertje
 
16
18 juni 2024 om 11:01
Ja het is inderdaad typisch die slimmigheid om telkens de bal te verliezen, en om telkens te gaan liggen na een zuivere tackle op de bal. Dat gaat je echt punten opleveren! Kijk, ik snao dat je fan van Simons bent, maar komop blijf even realistisch.
 
DeEchteAjacied
 
1
18 juni 2024 om 11:10
Speelt een mindere wedstrijd, zeker weten. Speelt al een poos mindere wedstrijden in Oranje, geen speld tussen te krijgen. Maar dat vervelende, dat zeiken en dat extra beetje voetbalgogme om toch te gaan liggen bij een twijfelgeval of toch even de tegenstander te treiteren is wel wat je nodig hebt om uiteindelijk naar de top te gaan. En dat kan je niet ontkennen.
 
Grovertje
 
1
18 juni 2024 om 11:40
Dat kan ik zeker wel ontkennen. In ieder geval, de manier waarop Simons het doet. Dat is namelijk niet slim, maar eerder dom. Je kan niet zomaar bij alles gaan liggen. Daar moet je, zoals jij zelf al zegt, slim in zijn. Het is bij hem nu vooral janken wat er gebeurt.
 
Azulgranito
 
0
18 juni 2024 om 19:57
0 ballknowledge die Grovertje. Simons is het beste talent wat Nederland heeft. Als je iets vaker voetbal zou kijken zou je zien dat hij op zn 20e(?) Al de hele bundesliga aan gort speelt. Zowel qua goals als assist. Is een geweldige dribbelaar en voor een middenvelder heeft hij bovengemiddelde afwerking. Ook is hij creatief. Als je gister gekeken had had je ook kunnen zien dat hij 2 assist zou hebben als Depay wat scherper was geweest. Maarja laten we hem vooral eruit halen omdat hij te lang blijft liggen of zijn gezicht je niet aanstaat. Wat een niveau haha
 
Grovertje
 
0
18 juni 2024 om 20:03
Haha, het zit je diep he? Jij zou iemand erin laten staan die al 13 wedstrijden op rij niets presteert. En je mag jezelf complimenteren. Je analytisch vermogen is gelijk aan grootheden als Leonne Stentler, die Simons ook goed vond. Jammer dat je de helft van mijn posts niet eens leest, waardoor je de hele nuance mist. Maar goed, doe je ding man!
 
Hangover96
 
1
18 juni 2024 om 11:11
Het is maar wat je recent noemt, maar Spanje heeft sinds 2012 alleen maar complete blamages laten zien. Maar goed, misschien is het dit keer wel goed.
 
DeEchteAjacied
 
0
18 juni 2024 om 11:15
Is toch wel een stuk recenter dan wanneer wij de laatste keer een prijs hebben mogen vieren als land.
 
ErnumsJung
 
9
18 juni 2024 om 11:04
Dat verongelijkte gedoe heeft Xavi bij Barca geleerd denk ik, daar zie je iedereen constant hetzelfde doen. Daarnaast moet je inderdaad niet beginnen met Wout Weghorst in de basis omdat de manier waarop hij gebruikt wordt precies bij hem past. De manier waarop hij het veld in komt, met zoveel passie, wilskracht en adrenaline werkt goed tegen verdedigers die al 75/80 minuten in de benen hebben. Als hij deze rol accepteert en niet gaat muiten dan kan hij nog vaker beslissend zijn dit toernooi.
 
Drumsgoon
 
2
18 juni 2024 om 11:55
Ik vind 15 minuten wel te weinig, vooral als de spits weer eens niks klaarspeelt.
 
ErnumsJung
 
2
18 juni 2024 om 14:26
Waarom zou je iets veranderen wat goed gaat? Memphis heeft de verdedigers moe gemaakt en dol gedraai, dan komt Weghorst erin om het af te maken. En ja, als de wedstrijd het vraagt kun je natuurlijk Weghorst (of iemand anders) eerder brengen, dat kan altijd.
 
WesZol
 
3
18 juni 2024 om 11:10
Simons is een goede voetballer maar dat gedrag en vooral zijn voorkomen is echt verschrikkelijk om te zien. Bij het minste en geringste komt zijn huilende gezicht voorbij. Wekt ook niet echt iets van sympathie op heb ik het gevoel. Vroeger werden zulke jongetjes op hun plek gezet door de grote jongens maar dat gebeurt niet meer. Tegenwoordig zijn het allemaal bro’s en niffo’s van elkaar.
 
wk020
 
2
18 juni 2024 om 11:11
Nederland heeft dynamiek en power nodig op het middenveld tegen de Fransen. Ik zou Schouten op 6 zetten met Reijnders en Gravenberch ervoor waarbij vooral Gravenberch iets meer teruggetrokken speelt om defensief te helpen. Het is geen ideale situatie want laatstgenoemde heeft geen geweldig seizoen achter de rug, maar met Veerman erbij ben ik bang dat je overlopen word. Xavi krijgt nog een kans maar moet blijven meelopen met Theo Hernandez en daar had hij al moeite mee tegen Polen. Anders Frimpong die meters vooruit en achteruit maakt
 
ErnumsJung
 
7
18 juni 2024 om 11:15
Ik denk sowieso dat 3 middenvelders te weinig is tegen Frankrijk. Ook denk ik dat je Frenkie gaat missen, die kan onder druk de bal goed vasthouden en maakt vaak de goede keuze…
 
Jackieboy10
 
0
18 juni 2024 om 13:26
Ik denk dat je vooral niet je moet gaan aanpassen tegen de Fransen. En daarmee doel ik niet op dat je niet moet oppassen voor hun kwaliteiten. Maar door je aan te passen op het middenveld, gooi je een bom onder je eigen aanvalsspel. Je ziet nu die laatste wedstrijden dat de 433 aanvallend veel meer kansen oplevert en dat positioneel gezien het veld veel beter bezet is. Dat moet je in mijn optiek behouden. Je moet alleen gereserveerder spelen als elftal. Dus bij een aanval niet met man en macht naar voren sprinten en bijvoorbeeld alleen Schouten achter laten. Nee, daar moet je dan iemand meer terug houden. Goed voorbeeld daarvan is Aké. Die is zich ten alle tijden bewust van het gat dat hij achterlaat en houdt daar rekening mee. Dat heeft Guardiola erin gestampt. En dat moet het hele elftal doen tegen Frankrijk. En dan kun je prima 433 tegen Frankrijk spelen en een resultaat behalen. Kijk naar Oostenrijk gisteren. Die maakten het Frankrijk absoluut niet makkelijk en speelden ook geen 343/532.
 
ErnumsJung
 
2
18 juni 2024 om 14:24
Ik snap je Jackieboy, maar ik denk dat Oranje teveel spelers heeft die balverlies lijden (o.a. Memphis, Xavi, Veerman, Gakpo) op momenten dat het eigenlijk niet kan maar dat doen ze omdat ze meer risico in hun spel hebben. Dan moet je inderdaad meer spelers achter de bal houden en vooral tegen de Fransen ga je dat niet redden met 3 middenvelders. Als je met 3 middenvelders gaat spelen dan toch in een 5-3-2.
 
RedondoNo5
 
2
18 juni 2024 om 11:13
Simons op rechts gaat gewoon niet werken in Oranje. Ook niet als hij zijn huilface veranderd. Zet hem gewoon op 10 of links. Tegen Frankrijk zou ik Dumfries inwisselen voor Geertruida icm Frimpong. Je houdt dan alsnog snelheid aan de rechterkant, maar bent defensief minder kwetsbaar. Veerman eruit en Reijnders een linie naar achter. Xavi en Frimpong kunnen het middenveld ondersteunen bij balverlies. Veerman wordt geslacht als je hem tegen Frankrijk erin zet.
 
Jackieboy10
 
0
18 juni 2024 om 13:22
Dat lijkt mij inderdaad een mooie opstelling Redondono5! Ik ben nooit een grote fan geweest van Dumfries, maar hij heeft lange tijd zijn waarde aangetoond. Echter heeft hij persoonlijk een matig seizoen gedraaid bij Inter en was hij in de voorbereiding en tegen Polen niet goed. Je hebt niets aan hem als hij geen runs kan maken. Tegen Polen stond hij continu al rechtsvoor en kwam hij in stilstand aan de bal. Daar kan hij dan niks mee. Dan heb je veel meer aan Frimpong, die zelf een actie heeft en technisch vele malen beter is. Met Frimpong kun je combinaties aangaan. Bovendien zijn de voorzetten van Frimpong puntgaaf, terwijl die van Dumfries de 1e man niet voorbij komen.. Ik zou ook graag in jouw opstelling een wisselwerking tussen Gakpo en Memphis zien. Dat zij tijdens een pot van positie wisselen op momenten, om zo de verdedigers op hun tenen te houden.
 
RedondoNo5
 
1
18 juni 2024 om 17:12
Ik zou Memphis de taak geven om alleen uit te zakken naar link en dat Gakpo vervolgens de spits positie inneemt. Wanneer Memphis nu uitzakt hebben we geen spits en blijf je vaak maar rondspelen, omdat je geen aanspeelpunt meer hebt. Hoewel dit in mijn ogen al een prima opstelling is wordt het na het EK alleen maar beter als o.a. Frenkie en Koopmeiners weer fit zijn. Kwaliteit van Oranje is aan het groeien.
 
JackSparrow
 
0
18 juni 2024 om 11:26
Het lijkt altijd of ie op het punt staat om in huilen uit te barsten. Hij klapt van het talent en dat is precies de reden dat we niet tevreden zijn met wat hij tot nu toe doet en deed in het NE. We willen meer zien, hij spoeelt prima vanuit de taak, vult de positie in, is enigszins aanspeelbaar maar we willen de Xavi zien die bij Leipzig excelleert natuurlijk, of dit nou terecht is of niet.
 
Mikeyduff
 
1
18 juni 2024 om 12:08
Wim, die jongen is opgegroeid bij Barca in de tijd met Neymar, Jordi Alba, Pique en Busquets als voorbeelden. Dit wordt er van jongs af aan ingegoten bij Barca, dus dat ga je er niet meer uitkrijgen.
 
doemijmaarhvv
 
0
18 juni 2024 om 13:40
Xavi op 10 ipv veerman, en frimpong rechts lijkt me de beste manier om het op te lossen. Mocht dat een te aanvallend middenveld zijn dan eerder Ryan Gravenberch dan veerman, die heeft i.i.g. met zijn fysiek, techniek en dribbel iets wat hij tegenover die snelle Fransen kan zetten. Veerman en Schouten tegen kante camavinga en rabiot wordt overlopen denk ik.
 
DRL80
 
0
18 juni 2024 om 18:24
Amen! Heel irritante ventje. Maar speelt gewoon ipv Frimpong. Helaas. Vind hem overschat, hoewel hij talent heeft. Vervelende persoonlijkheid imo dus wellicht kleurt dat m’n mening.