Kieft: 'Niemand herinnert zich heroïsche duels van Ajax onder De Boer'
Zaterdag, 13 april 2019 om 07:00

Wim Kieft vindt het enthousiasme in binnen- en buitenland over het avontuur van Ajax in de Champions League begrijpelijk. De oud-aanvaller looft het feit dat het team van Erik ten Hag attractief voetbal volgens de filosofie van wijlen Johan Cruijff koppelt aan succes. "De uitstraling van Ajax, ook buiten onze landsgrenzen, laat zien dat winnen alleen niet heilig is", benadrukt Kieft zaterdag in zijn column in De Telegraaf.

"Ook de manier waarop dat gebeurt telt net zo goed mee om mensen te winnen voor je club", geeft Kieft in het dagblad te kennen. Hij wijst erop dat met flair spelen en uitgaan van je eigen aanvallende kwaliteiten altijd wordt gewaardeerd én herinnerd zal worden. "Onder Frank de Boer won Ajax vier landstitels op rij. Toch herinnert niemand zich heroïsche wedstrijden van toen, of de manier van voetballen. Tenminste, je hoort er nooit meer iets over."

Kieft vindt het knap dat Ajax twee jaar na het bereiken van de Europa League-finale onder Peter Bosz opnieuw een attractief elftal op de been heeft gebracht. "Natuurlijk is er veel geld gespendeerd, maar dan moet je het nog wel waarmaken. Daarvoor verdient ook Ten Hag credits." Bij Ajax staat discipline echter ook hoog in het vaandel. "Mooi is dat daar iemand als de onvoorspelbare Hakim Ziyech tussendoor mag lopen. Die denkt geen moment: het lukt niet, het loopt niet lekker, een onsje minder risico kan geen kwaad.

"Nee, hij blijft alles-of-niets spelen en dan kan het weleens voorkomen dat de bal bij een schot op doel over de zijlijn rolt. Dat kan en hoort een beetje bij dit Ajax en die instelling wordt breed omarmd in Europa." Kieft hoopt dat Ajax komende dinsdag ten koste van Juventus de halve finales van de Champions League bereikt. "Het is geen toeval dat Ajax zover is gekomen omdat de kwaliteit voorhanden is en daarom heeft de ploeg een kans in Turijn te overleven."

Meer nieuws
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
0
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
20
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
3
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
6
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
31
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (58)

 
Jeroen-AMF
 
154
13 april 2019 om 07:10
Ik herinner me nog dat Ajax destijds won van city en Barcelona. En gezien de selectie van toen was dat veel knapper. Je kan kritiek hebben op de Boer maar hij moest het veel mindere spelers doen. In dit elftal zitten met Blind, Ziyech, tadic en neres 4 spelers die 60 miljoen hebben gekost. Dat geld is in de tijd van de boer in 6 jaar tijd niet uitgegeven. En tot nu toe was hij wel de coach die de laatste prijzen heeft gewonnen voor Ajax.
 
Tipptopp
 
100
13 april 2019 om 07:27
@Jeroen-AMF je hebt gelijk. Wat De Boer heeft gedaan is reuze knap. In die periode bij een toch al onrustige club met dat materiaal 4x kampioen worden en Europees tegenover Barca, Dortmund, City en bv ManU zo goed mee doen en zelfs voor verrassingen zorgen....knap hoor. Maar dat is niet het punt dat Kieft hier wil maken. Kieft geeft hier namelijk exact aan waarom ik ruim 40 jaar geleden al voor Ajax heb gekozen. Kieft heeft het over het geweldig entertainen van mensen. De heroïsche partijen, bewegingen en acties. Dat is waar ik in het voetbal van hou. 34 zaadpotten met tenenkrommend voetbal worden voor mij niet goedgemaakt door 1 week feest. Dat is mijn mening.
 
Jeroen-AMF
 
9
13 april 2019 om 07:35
Ik snap wat je bedoelt, maar de kwaliteit die nu op het veld loopt heeft ook wel veel te maken met het type voetbal wat wordt gespeeld.
 
Postduif
 
14
13 april 2019 om 08:01
in het belang van ajax heb ik liever, 4x een kampioenschap, 4x champions league en verzorgt voetbal, hij bracht de filosofie terug bij ajax, onder frank de boer: -eigen jeugd brengen -op de helft van de tegenstanders spelen -druk zetten -met weinig geld toch kampioen worden -drie hoekjes tijdens wedstrijden waren zichtbaar -met de champions league geld kon de club weer groeien iedereen zit te zeuren dat peter bosz het zo goed heeft gedaan, hij is nooit kampioen geworden, nooit geplaatst voor Champions league en dus minder geld binnen gehaald voor de club.een finale euefa cup is natuurlijk wel goed, maar met die 5 seconde regel die hij in de wedstrijd op elk moment van de wedstrijd moest brengen is veelte uitputtend voor spelers, ik ben blij dat hij weg was gegaan.voor mijn is het voetbal van peter bosch gewoon alles of niets voetbal en ook steeds meer kamikaze voetbal.het voet van peter bosz is veeel minder verzorgt dan bij frank de boer. zijn grote voorbeeld pep guardiola is ook niet heilig met zijn 5sec regel en ook hij zie je hem steeds minder gebruiken.
 
PeterSanders
 
7
13 april 2019 om 09:19
Helemaal met je eens, je zou er toch gek van worden als je ploegje voor het eigen goal blijft hangen en alleen met een paar spaarzame counters eruit komt.
 
Yoda
 
0
13 april 2019 om 12:23
En met die counters dan hun wedstrijden winnen? Of bedoel je dat je liever ziet dat tegenstanders van Ajax lekker naïef mee gaan aanvallen en zo de rode loper uitrollen?
 
RiDIRKulous
 
29
13 april 2019 om 08:46
Je kan t voor fdb opkomen hoor. Maar die attractieve wedstrijden onder fdb kan je met 2 handjes tellen, in die 3.5 jaar. Elke wedstrijddag zat ik met mijn vingers in de ogen om ze uit te pulleken als ik in t stadion was. Zat ik thuis voor de buis deed ik exact t zelfde, om dan vervolgens in slaap te vallen, eerlijk waar paar keer gebeurd. Kom op die fdb is overal gefaald. Na zijn ajax periode. Puur mazzel kampioen geworden met ajax, met zulke aantal punten.
 
MrBoity
 
37
13 april 2019 om 08:51
Hou toch op man onder FfB heeft Ajax geweldige wedstrijden gespeeld. 3x (!) gewonnen in eindhoven en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Selectief geheugen vd meeste “ajaxsupporters” hier
 
RiDIRKulous
 
19
13 april 2019 om 09:00
Je schaart mij onder "ajaxsupporter"?? Wie de frack ben jij om mij zo te noemen? Ik ben betalende fan. Regelmatig ga ik naar amsterdam. Ik heb fox abo speciaal voor de dagen dat ik niet kan komen. Ik koop elk jaar weer tenue. En andere merchandise. Dus als ik kritiek heb op fdb ben ik ineens"supporter" ga buiten een boom knuffelen zoon.
 
MrBoity
 
7
13 april 2019 om 09:21
Jij geeft geen kritiek maar je bashed hem. In mijn ogen doet n echte Ajacied dat nooit bij n held vd club
 
RiDIRKulous
 
15
13 april 2019 om 09:37
Oke tis geen kritiek, maar tis ook geen bash. Tis een constatering. Zo heb ik de 4.5 jaar ervaren. Op een aantal wedstrijden na. Werd van kwaad tot erger t veldspel onder hem. Tuurlek, had hij mindere kwaliteit dan t huidige ajax. Maar je gaat mij niet vertellen dat wat ie tot zijn beschikking had minder was dan een az of heerenveen, die 4x aantrekkeliker speelden. Iig met meer bezieling. Niet voor niets was ajax op een gegeven moment de ploeg met de minste doelpoging. Voor een topclub!!! Minste!! Zo saai was het. Nee tis geen bash, maar tis een constatering, dat kan soms hard zijn. Maar ben wel dankbaar dat ie toch 4x kampioen is geworden, al was t dus in mijn ogen niet helemaal door zijn kunde. Ik heb ook zitten schreuwen bij de huldiging.
 
MrBoity
 
4
13 april 2019 om 10:05
Ok man ik vind t alleen zo jammer dat mensen hem onderuit halen zijn, zo slecht als men zegt was t allemaal niet
 
RiDIRKulous
 
6
13 april 2019 om 10:19
Je kan dat vinden. Al goed. Ik vond t op een gegeven moment wel zo slecht.
 
FR_JC
 
5
13 april 2019 om 10:29
De laatste 2 seizoenen waren verschrikkelijk. Enkel balletje terug en breed en weer opnieuw. Ben het volkomen met je rens RiDIRKulous.
 
MrBoity
 
5
13 april 2019 om 10:38
In het laatste seizoen speelden ze anders barcelona vd mat....
 
RiDIRKulous
 
5
13 april 2019 om 11:49
1. Barca vond t allemaal prima. Ze waren al geplaatst. 2. Ajax was tot op t bot gemotiveerd. 3. Ajax was ook geen FC bal op dak ofzo. Komen we weer terug, hoe kan je barca(al was barca geplaatst) van de mat spelen, toch zoveel verschrikkelijke wedstrijden spelen in de competitie? Krom toch? Je hebt blijkbaar genoeg kwaliteit om barca te verslaan, maar ff middagje graafschap spelen ze de bal 74x breed.
 
ninjakai
 
8
13 april 2019 om 13:20
Kom op zeg. Heroïsche wedstrijden. De allereerste wedstrijd onder de Boer was heroïsch. Tegen Milan voor de CL. Geen Suarez, El hamdaoui ernaast. En opeens zagen we weer 433, Eriksen gewoon ijskoud op tien. Vertonghen die het hele veld overstak, verzorgd positiespel. De Boer blijft voor altijd het begin, van het Ajax dat we nu uiteindelijk te zien krijgen. Het eerste halve seizoen van de Boer was ook gewoon heel aardig voetbal, toen raakte hij Eriksen en Vertonghen kwijt en duurde het tot aan Ziyech voordat Ajax weer een echte creatieve middenvelder had. De Boer heeft genoeg fantastische dingen laten zien. Hij heeft ook de eer aan zichzelf en afscheid genomen. Denk niet dat de Boer Ajax ooit zo fantastisch kon laten voetballen, maar hij was wel het startpunt en de coach die medeverantwoordelijk is voor het gigantische eigen vermogen wat Ajax nu heeft.
 
LeidseHood
 
4
13 april 2019 om 14:07
Mooi gezegd ninjakai. De Boer verdient soms meer credits dan hij krijgt. En dan hoeven we echt niet te beweren dat het voetbal altijd fantastisch was.
 
mvbfan
 
10
13 april 2019 om 09:56
Dat winnen van City was knap. Dat winnen van Barca in eigen huis? Op dat moment was Barcelona al door, speelde op halve kracht, Messi was niet eens mee. En Ajax speelde toen ook met Verthongen, Alderweireld en Eriksen hoor. Wat een saaie tikkie terug voetbal was het vooral. Uit bij Barca maakte Messi gewoon een hattrick, en iedere keer kregen we pak slaag in Europa. En wat betreft de eredivisie? Ajax werd kampioen met de minst behaalde punten. Martin Jol haalde veel meer punten en scoorde veel meer dan De Boer in al z’n kampioenschappen.
 
ILCAPO
 
8
13 april 2019 om 10:30
Zet Ziyech bij De Boer en hij belandt garantie in de tribune tot einde seizoen en dan verhuurd naar Bologna. De boer moet enkel ja knikkers hebben in zijn kern, net een scoutsgroep
 
MrBoity
 
2
13 april 2019 om 10:40
Dat deden van gaal(zie bryan roy). Cruijff ( stoichkov, laudrup) hiddink (davids) ook dus wat is je punt
 
ILCAPO
 
6
13 april 2019 om 10:55
Mijn punt is zie hoe beslissend hij dit seizoen is en onder De boer zou iedereen spreken van wat een slechte mentaliteit Hakim heeft
 
Thetruth
 
0
13 april 2019 om 13:05
De overwinningen tegen City en barca waren toch net groots? Ging nergens om Barca was al geplaatst en ajax al uitgeschakeld. Tegen City was Ajax ook al uitgeschakeld om CL volgensmij. Dit is wel andere koek wat ajax nu laat zien.
 
Riverplate
 
1
13 april 2019 om 20:45
Veel minder? Aldeweireld, Vertonghen, Eriksen, Blind, Klaassen, Cillessen. En wie weet vergeet ik er nog meer.
 
AjaxNL!
 
0
14 april 2019 om 00:20
Vond het best knap tegen barca, een speler als Danny Hoesen scoorde tegen barca.
 
MoufidKaderi
 
0
14 april 2019 om 14:24
Dat is bullshit. Als frank de boer coach zou zijn de afgelopen 2 jaar, dan zou ziyech eindigen als el hamdaoui (op de bank) en mazraoui zou nooit een kans hebben gekregen. Plus hij speelt anti voetbal dus nooit zou die het ver schoppen op europees toneel. 4 jaar champions league, 0 keer door in de groepsfase. Zegt genoeg lijkt me
 
Guit182
 
20
13 april 2019 om 07:14
Ik snap zijn punt en ben het er voor een mee eens, maar onder De Boer zijn er ook fantastische wedstrijden gespeeld tegen Barca en City. Ook tegen Real was een goede pot, maar 2 onterecht afgekeurde doelpunten zorgen ervoor dat we die wedstrijd niet positief herinneren. Dat is een wat beperkte opbrengst in 5,5 jaar, maar er zat ook minder kwaliteit in het elftal.
 
ENOHbaws
 
45
13 april 2019 om 07:18
Gewonnen van Barca en City. En er is geen enkele Ajax supporter die ooit Ajax-Twente zal vergeten. Leuk geprobeerd Kieft maar aperte flauwekul dus.
 
AjaxUSA
 
22
13 april 2019 om 07:31
Knap hoor, 3 wedstrijden in bijna 6 jaar tijd. Dan kan het weleens gebeuren, dat je een leuke pot speelt.
 
Medellin
 
7
13 april 2019 om 09:09
Wat is het probleem nu eigenlijk? Ik heb alle wedstrijden in het seizoen onder Jol gekeken en herinner mij er ook amper iets van. En daar waren heel veel leuke wedstrijden bij, naar mijn gevoel dan toch. Dan spreek je al over 9-10 jaar geleden. Knap geheugen hebben velen hier als je zoveel jaar terug kunt gaan Hetzelfde onder De Boer en toen ze kampioen werden. En dan herinner ik mij ook de wedstrijd tegen Twente het beste. Dat had alles qua spanning en sfeer en ontlading. En dat blijft memorabel en vergeet je niet snel.
 
glenn
 
12
13 april 2019 om 07:39
Op Twente na, wat binnenlands was kan je de andere toch geen heroische duels noemen. Schalke en Lyon onder Bosz. Heroische duels. Er moet van beide kanten wel direct wat op t spel staan vaak om tot een heroisch moment te leiden wat herinnerd wordt. Daarom zal 3-3 Bayern wat een heerlijk duel vol passie was. Snel vergeten worden. De Boer heeft t fantastisch gedaan naar mijn mening. Door hem en Overmars kunnen we dit nu doen. Hij heeft alle rust bewaard en door gelukkige timing 2 titels meer gepakt dan bedoeld was. Eerste jaar speelde we echter best aardig onder de Boer. Alleen de Boer is m.i. Nog geen goede trainer. Veel conflicten vaak met eigenzinnige spelers en t team en individu wordt niet veel beter onder hem. Maar dat geeft niet. Frank gaf ons 4 titels na een lange droogte en zal voor eeuwig de geschiedenis er mee ingaan. Nog steeds erg dankbaar voor.
 
MrBoity
 
6
13 april 2019 om 08:33
Je normt peter bosz, kun je je 1 goede uitwedstrijd (comp, landstitel, europa, beker) onder peter bosz herinneren?
 
glenn
 
1
13 april 2019 om 08:52
Ik noem heroische wedstrijden niet zozeer Peter Bosz. Maar om op je punt in te gaan. Europees heb je in de poule prima uitwedstrijden gespeeld. Maar over het algemeen was t verschil uit en thuis vrij groot europees in de wedstrijden van de knock out fase. In de competitie heb je het voornamelijk thuis verspeeld dat seizoen en aan het begin dus snap het punt niet helemaal.
 
MrBoity
 
1
13 april 2019 om 09:06
Mijn punt: onder peter bosz wasrvan iedereen zegt dat het zo geweldig was niet 1 goede uitwedstrijd gespeeld! Ook niet tegen lyon of schalke (dat het geweldig was qua resultaat is iets anders he)
 
mvbfan
 
2
13 april 2019 om 09:57
Barca was toen allang door en speelde zonder Messi. Als dat het enige is wat bij is gebleven? In 5,5 jaar tijd de Boer?
 
Kyle66
 
2
13 april 2019 om 11:32
En de andere spelers van Barcelona die wel meededen? Iniesta, Neymar en ga zo maar door. Maar misschien geeft het jou een goed gevoel om het te bagatelliseren omdat jouw club dat niet kon?
 
Nelson01
 
14
13 april 2019 om 07:19
Hiervoor ben ik als klein jochie voetbal gaan kijken en gelukkig zijn er nog steeds teams waar het spelplezier er nog langs alle kanten vanaf spat. Zoals het hoort. Sinds Leicester City geloof ik weer in sprookjes en ben er van overtuigd dat dit Ajax het volgende huzarenstukje kan gaan flikken. Fuck it, ze gaat het gewoon flikken.
 
TheDoc
 
10
13 april 2019 om 07:24
No way
 
nederland79
 
10
13 april 2019 om 07:20
De graafschap - Ajax, heroïsche pot met de super wissel van milik zal ik nooit vergeten. .. helaas. Kampioenswedstrijd tegen Twente was toch echt top, ergens in Estland in een internetcafé gekeken. Wat n spanning voor de wedstrijd.
 
LW88
 
17
13 april 2019 om 07:27
Onzin. Ik zal Ajax - Twente nooit vergeten. Maar ook de zeges op City en Barcelona waren geweldig.
 
MrBoity
 
8
13 april 2019 om 08:31
Wat dacht je van de overwinningen in eindhoven (3stuks!), milaan etc
 
Robinho010
 
13
13 april 2019 om 07:39
Ik snap Kieft wel. Ik ben voor Ajax (even voor de duidelijkheid), want de overwinningen op barca en city waren inderdaad leuk voor een week of twee. Maar als je vervolgens tegen Steau Boekarest eruit vliegt in de EL is die overwinning tegen City niks meer waard. Het gaat odm het totale plaatje, niet om een incidentele overwinning op een gehavende reus.
 
tubes
 
15
13 april 2019 om 08:17
Geef Ten Hag de selectie van pakweg 2014 en ik ben benieuwd hoeveel historische avonden we zouden beleven.
 
MrBoity
 
7
13 april 2019 om 08:29
Stop met het bashen van FdB!!! Held als voetballer, held als trainer, genoeg fantastische wedstrijden onder hem gezien. Vraagje: hoeveel goede uitwedstrijden hebben jullie onder peter bosz gezien?
 
mvbfan
 
6
13 april 2019 om 10:01
Als trainer geflopt. Met minst behaalde punten ooit kampioen geworden, dat zegt alles over de rest vd competitie. En zijn dictator voetbal, alleen maar ja knikkers zoals Veltman en Klaassen, ga toch weg man. Kon niet met moeilijke jongens omgaan, kreeg keer op keer pak slaag in Europa. Toen kwam Cruijff juist, omdat hij het niet kon aanzien, alweer vernedering tegen Madrid. Alleen de wedstrijd tegen Twente, en tegen City was mooi. Ja ook tegen Barca, maar waren toen allang door, speelde zelfs zonder Messi.
 
JMPR
 
3
13 april 2019 om 10:00
Klopt op zich wat Kieft zegt, maar De Boer moest nog werken met dat salaris plafond en een beperkt transfer budget. Bovendien, ook toen waren er wel wat goede resultaten in de CL. Bijv winst op AC Milan, op Manchester City en op het toen weliswaar al geplaatste Barcelona. Daarnaast werd ook Ajax toen ook nog een keer slachtoffer van matchfixing. Want degenen die nu nog steeds denken dat Zagreb - Lyon en twee afgekeurde maar loepzuivere goals van Ajax tegen Real Madrid op één en dezelfde avond puur toeval was, lijden aan een ernstige vorm van kinderlijke naïviteit.
 
dubbel f
 
1
13 april 2019 om 10:03
en nu word dit progamma opeens serieus genomen?slechter dan dit progamma kan niet ..de boer had geen geld nu heeft ten hag meer geld tot zijn beschikking plus het geluk dat zowel bayern als real dit jaar geen echte top zijn!laten we daar eens eerlijk over zijn want het is niet voor niks dat dit pas is gelukt na 16 jaar!!!ook qua blessures zit dit jaar alles mee .verder heb ik eerder al gezegd dat het heel knap is wat ajax doet dit jaar maar blijf realistisch!ook al word dat misschien niet gewaardeerd door sommige fans
 
Lacazette
 
3
13 april 2019 om 10:04
Frank de boer heeft in geen van zijn kampioenschappen de 80 punten gehaald, sterker nog 71 en 73 punten zijn extreem laag. Hij mag van geluk spreken dat er die jaren geen club was die een "normaal" aantal punten pakt.
 
Downwards
 
5
13 april 2019 om 10:15
Ben De Boer dankbaar voor de titels, maar het spel was gewoon verschrikkelijk. Op een paar potten na inderdaad denk dat ik tot 10 a 15 potjes zou kunnen komen - al heeft dat ook niet zozeer te maken met het hoge niveau wat gehaald werd- Ja tuurlijk had hij minder materiaal, maar dit was ook waar hij voor koos. Ruzie zoeken met grote talenten als Kishna en de kans blijven geven aan Lesley de Sa, Jody Lukoki etc. Zijn keuzes toentertijd zijn zo ontzettend kwalijk geweest. Aankoopbeleid was ook verschrikkelijk in die tijd tuurlijk was er nog wat minder geld, maar dat gasten als Gudelj de voorkeur kregen boven een Ziyech was ook veelzeggend over de beste man zijn visie. heeft vervolgens bij andere clubs ook bewezen totaal ongeschikt te zijn voor dit vak.
 
PieterPrins773
 
1
13 april 2019 om 10:23
Lekker makkelijk. Je moet wel de Selectie hebben . Mischien wilt Emmen ook wel heel attractief spelen tegen Barcelona maar omdat ze met 8-1 verliezen zal niemand daar over na- praten. Ten Hag heeft tientallen miljoenen mogen uitgeven en FdB een paar ton. Met de matige selectie die hij had is hij voor Ajax extreem succesvol geweest . Van die houthakkers die hij ter beschikking had kun je geen splijtende passes a la Ziyech , balaannames a l a Tadic of rushes a la Neres verwachten.
 
 
0
13 april 2019 om 10:36
Hij heeft gelijk, maar tis ook wel makkelijk praten. Ajax heeft echt een fantastisch elftal op dit moment. Zet volgend jaar Frank de Boer neer en ik denk dat-ie best nog wat heroïsche wedstrijden kan neerzetten. Waarmee ik overigens niet wil zeggen dat De Boer een fantastische trainer is.
 
markoesj
 
2
13 april 2019 om 11:39
Die 3-1 op de laatste speeldag tegen Twente blijft altijd in mijn geheugen gegrift staan. Frank loste wel de droogte op met zijn kampioenschappen. Hadden we toen hard nodig.
 
Bossie
 
0
13 april 2019 om 13:40
Natuurlijk heeft Ten Hag betere spelers tot zijn beschikking dan wat de Boer had. Wat de Boer heeft gedaan was gewoon goed gezien de selectie die hij had. Natuurlijk ben je net als toen ook indirect afhankelijk van de andere teams die mee spelen in de eredivisie. Op Europees gebied doet Ajax het nu onder Tten Hag fenomenaal. En ga nu niet beweren dat andere trainers dit ook hadden bereikt , met deze selectie. Natuurlijk ben je als trainer tot op zekere hoogte afhankelijk van de kwaliteit van je spelers groep, maar je eigen inbreng is ook van belang. Of beter gezegd de inbreng van de trainer en zijn assistenten. Je moet de spelers op de juiste manier gebruiken, neerzetten. Je moet ze raken, iedere speler op zijn manier. Je moet er een team van smeden. En ga zo maar door. Want je hoort iedereen wel zeggen dat Ajax nu zulke dure selectie heeft, maar laten we wel onthouden dat dit een fractie is van de ploegen waar Ajax de laatste wedstrijden in de CL heeft tegen gespeeld.
 
armandode
 
0
15 april 2019 om 12:16
Niet heeft wel een punt. In de meest onmogelijke poules werd de Boer toch altijd 3e in de poule en werden er altijd knap 6 tot 8 punten behaalt. En met mindere spelers. Niet om een sneer uit te halen maar zie Feyenoord en PSV die werden allebei kansloos 4e, om toch aan te geven dat het knap was wat de Boer heeft gedaan.