Kieft ziet 'bange' Oranje-international: 'Je zou dan af zijn van het gezeik'
Maandag, 7 oktober 2019 om 18:44

Luuk de Jong meldde zich maandag ongetwijfeld met een vervelend gevoel bij het Nederlands elftal. De spits miste zondagavond een groot aantal kansen namens Sevilla in de wedstrijd tegen Barcelona en liep uiteindelijk tegen een 4-0 nederlaag aan met de Andalusiërs. Wim Kieft constateert dat De Jong op dit moment niet overloopt van vertrouwen.

De Oranje-international wacht na zijn zomerse komst van PSV nog altijd op zijn eerste doelpunt in dienst van Sevilla: na acht duels staat de teller nog altijd op nul. Zondag kreeg hij tegen Barcelona enkele opgelegde kansen en schoot hij onder meer op de paal. "Hij is een spits die bang is om een kans te missen. Dat is dus vertrouwen", vertelt Kieft aan Veronica Inside..

De oud-spits veronderstelt dat de doelpuntendroogte bij De Jong in het hoofd gaat zitten. "Je weet dat je die goal moet maken en je weet dat je van alle ellende af bent als je die goal maakt", vervolgt hij. "Je zou dan af zijn van al het gezanik en gezeik, en van alle druk. Als zo'n bal voorkomt, dan denk je alleen maar: deze moet ik niet missen, daar is het te belangrijk voor. En dan verkramp je."

"Ik hoorde gisteren Youri Mulder op televisie roepen dat De Jong misschien ook nog wel nuttig kan zijn als hij niet scoort, in de Giroud-rol bij Frankrijk. Maar zo werkt het natuurlijk niet", stelt Kieft. "Op een gegeven moment moet je als buitenlander bij Sevilla gewoon je goals gaan maken. En hij krijgt de kansen daar echt wel toe", besluit de analist.

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
13
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
2
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
jaialai
 
4
7 oktober 2019 om 19:06
Heeft bij PSV ook magere tijdens gekend waar hij meerdere wedstrijden op rij niet tot scoren kwam, maar als hij op gang komt schiet hij de ene na de andere er in. Luuk gaat hier echt wel weer bovenop komen.
 
bvbrunschot
 
5
7 oktober 2019 om 19:17
Dat kan alleen als hij voldoende tijd krijgt daarvoor, en ik denk niet dat hij die gaat krijgen en dan zal hij dus weer een gefaald avontuur kunnen bijschrijven. Tenzij hij ze er misschien op de training nog wel vanuit alle hoeken binnenprikt, daarmee nog een beetje krediet heeft bij de trainer en nog een wedstrijd mag spelen en dan wel gaat scoren. maar de commentaren in Spanje over Luuk zijn niet mals en de trainer kan nu bijna niet anders dan hem passeren... Helaas want bij PSV zag ik hem altijd graag spelen
 
foubi
 
2
7 oktober 2019 om 19:25
Het grootste gedeelte van zijn carrière is hij geflopt. Alleen in nederland scoorde hij goed. Het voetbal in Spanje gaat gewoon veel sneller en er wordt beter verdedigd. Laat hem dan maar geen spits in italie worden want dan wordt het helemaal niks ben ik bang.
 
Almogaver
 
9
7 oktober 2019 om 19:43
Haha "grootste gedeelte van zijn carriere". Haalde het op jonge leeftijd niet in Duitsland en heeft éã©n jaartje Newcastle gehad, waarna hij bij een Nederlandse topclub kwam en meer dan honderd doelpunten gemaakt heeft. Deed het als talent uitmuntend bij FC Twente door éã©n op twee te lopen. Lekker bezig, pik.
 
Miccoli
 
2
7 oktober 2019 om 20:08
Zoals Almogaver al zegt: je hebt gewoon niet gelijk. Luuk de Jong heeft er nu 13 seizoenen prof voetbal op zitten. Hiervan heeft hij er twee gespeeld bij Borussia Mönchengladbach en een bij Newcastle United. Ik ga niet liegen, dat heeft hij toen niet goed gedaan (alhoewel hij bij Newcastle toen vooral werd gebruikt als 10 en dat is niet een plek waar je De Jong moet neerzetten). De overige tien seizoenen heeft hij het gewoon goed tot uitstekend gedaan bij Twente en Psv. Luuk de Jong heeft absoluut niet het grootste gedeelte van zijn carriere geflopt.
 
Benzema.
 
0
7 oktober 2019 om 19:42
Die periode van Luuk bij PSV duurde wel een half seizoen. Het is de vraag hoe lang je iemand de tijd wil geven.
 
Master D
 
0
7 oktober 2019 om 19:43
Natuurlijk heeft hij bij PSV zijn magere tijden gekend, waar hij meer dan een jaar verhoudingsgewijs matig presteerde. Echter had hij toen ook al 2 topjaren erop zitten waarin hij meer dan 20 doelpunten maakte in de Eredivisie. Dan heb je krediet. Nu kom je bij Sevilla binnen en scoor je niet in de eerste 7 wedstrijden. Met een concurrent die af en toe wel scoort gaan ze je echt niet nog eens 10 wedstrijden laten staan. Zoveel krediet heb je daar nog niet opgebouwd. Hopen dat ie snel het net gaat vinden, anders kan ie zomaar naar de bank verdwijnen. Uiteindelijk komt ie er vast wel weer bovenop hoor. Als dit mislukt komt ie terug naar Nederland, waar ie bewezen heeft zijn doelpunten te maken.
 
Mnoe
 
0
7 oktober 2019 om 19:27
Luuk heeft tijd nodig en dan komt het zeker goed!
 
Almogaver
 
1
7 oktober 2019 om 19:41
Een hoop gezever. Die doelpunten komen wel bij Luuk. Suarez is minimaal drie klasses beter en ook hij had een vergelijkbare droogte toen ie net bij Barça kwam.
 
Master D
 
0
7 oktober 2019 om 19:48
Je geeft het zelf al aan. Suarez is minimaal 3 klasses beter. Dan wordt dat makkelijker geaccepteerd, zeker als je zoals hem al bij Liverpool op topniveau hebt bewezen het aan te kunnen. Luuk heeft alleen in Nederland gescoord en al 2 mislukte avonturen in het buitenland gehad. Dan houdt een club het eerder voor gezien, dan dat ze bij Suarez zouden doen. Coutinho kreeg anderhalf jaar, waarna het op was. Luuk gaat zo'n termijn niet krijgen.
 
Jappano
 
1
7 oktober 2019 om 20:02
@master D: Coutinho was geen schim van zichzelf, zo dominant als hij bij Liverpool was. Luuk de Jong doet veel goed. Maakt zich goed vrij, haalt 2x goed uit. De 1e keer was een goede ingreep van Ter Stegen, de 2e keer haalt hij heel goed uit, maar helaas op de paal. Een bal die hij zelf verovert. De 3e bal schoot hij wel slecht in. Een beetje nuance kan geen kwaad. Elke actie wordt ook overgeanalyseerd.
 
Master D
 
0
7 oktober 2019 om 20:22
@jappano, dat klopt Coutinho was zichzelf niet. Dat hebben ze anderhalf jaar aangekeken en toen mocht ie weg. Grappig dat jij roept dat elke actie wordt overgeanalyseerd om vervolgens zelf elke actie over te analyseren en daarbij aan te geven waarom het allemaal te begrijpen is. Alsof het alleen om deze wedstrijd zou gaan. Het gaat er niet zo zeer om dat ie gisteren niet scoort, maar dat ie uberhaubt nog op 0 staat na 7 wedstrijden. Telkens is daar weer een ander excuus voor. Dan krijgt ie weer geen voorzet, dan wordt ie verkeerd gebruikt, dan is het weer pech zoals gisteren of doet ie niks fout. Het excuus is echter nooit dat ie wellicht toch niet goed genoeg is voor dit niveau, getuige ook zijn eerdere mislukkelingen in Duitsland en Engeland.
 
Bossie
 
2
7 oktober 2019 om 20:03
Bij PSV had hij ook zo'n periode , maar dat is denk ik niet te vergelijken als je bij een club in het buitenland speelt. Vaak is het ook nog zo dat een aangekochte speler , wat minder krediet krijgt dan een speler uit de eigen jeugd of uit het land zelf. Hopelijk krijgt hij de tijd en de steun , dan komt het wel goed
 
mcgregor
 
1
7 oktober 2019 om 21:21
Denk dat het na gisteren nog erger word met zijn zelfvertrouwen.. man man man. Wat een kansen .. lopetequi is al helemaal een koekenbakker. Heb je munir hernandez en dabbour kies je tegen barca voor de jong die nog geen doelpunt heeft gemaakt
 
Pantelic16
 
1
7 oktober 2019 om 21:39
Conclusie is gewoon dat Luuk de Jong de tijd bij een topclub nooit gaat krijgen om te wennen en zeker geen half jaar bij wijze van spreken. Daarnaast denk ik gewoon ook dat Luuk gewoon een beperkte spits is die een substantieel hoger niveau dan PSV gewoonweg niet aan kan.