Klopp: 'Ik denk dat zijn vertrek bij Liverpool absoluut gerechtvaardigd is'
Zaterdag, 5 januari 2019 om 19:18

Liverpool maakte vrijdag de verhuur van Nathaniel Clyne aan Bournemouth wereldkundig. De rechterverdediger maakte daags na zijn overstap al zijn debuut voor the Cherries, in het verloren FA Cup-duel met Brighton & Hove Albion (1-3). Het was Clyne zelf die de koploper van de Premier League verzocht om groen licht te geven voor een verhuur en uiteindelijk kwam manager Jürgen Klopp met het verlossende woord.

Klopp heeft in de A-selectie nog maar één echte rechtsback, Trent Alexander-Arnold, maar het had volgens de Duitser weinig zin om Clyne te behouden. "Clyney vroeg of hij mocht gaan, ik dacht erover na en zei: 'Ja, dat is goed'. We hebben andere opties en jonge talenten die eraankomen." Klopp kan ook James Milner of Fabinho als rechtsback opstellen en daarnaast is het Nederlandse talent Ki-Jana Hoever een optie.

Meer: Sprookjeseinde raakt verder uit zicht voor Klopp na zeperd in Merseyside Derby | Zelfs Peter Bosz krijgt vraag over transferperikelen Arne Slot: ‘Laat mij...’

"Je kan een speler altijd behouden, maar het is niet makkelijk om een speler in de juiste vorm en met de juiste hoeveelheid zelfvertrouwen te behouden. Het is goed om een optie als Clyney te hebben", vervolgde Klopp. "Toen ik hier in het begin was, speelde hij bijna elke wedstrijd, was hij fit en was hij belangrijk. Daarna kreeg hij last van zijn rug en dat duurde even. Daarna veranderde het team. Joe Gomez was fit en Trent maakte zijn opwachting."

Bournemouth haalde vrijdag ook Dominic Solanke bij Liverpool op, maar in dit geval betreft het een definitieve transfer. Klopp zal waarschijnlijk geen vervanger ervoor terugkrijgen. "Voetbal is business aan de ene kant. Maar aan de andere kant moeten we zorgdragen voor personen en hun situatie. Ik denk dat zijn vertrek absoluut gerechtvaardigd is. Dom had pech dat hij geblesseerd was op de momenten dat er plaats voor hem was. Hij trainde erg goed, maar je kan niet vertrouwen blijven hebben gedurende zo'n lange tijd en zeker niet op die leeftijd."

"Hij moest weer aan spelen toekomen en Bournemouth bracht een goed bod uit. Voor Dominic is het echt een goede kans", besloot Klopp. "We willen jonge spelers halen en we willen onze jonge spelers behouden, maar we willen ze niet in de weg staan zodra we zien dat iets anders beter is voor hen."

Meer nieuws
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
   
20:16
20:16
Romano weet wie bijna zeker de eerste inkomende transfer van FC Barcelona wordt
1
   
20:00
20:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
19:52
19:52
AS Roma mag blijven hopen op Champions League-ticket na remise tegen Napoli
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
Godspeed1979
 
16
5 januari 2019 om 19:32
Klopp heeft visie , charisma en intellect... daarom wonnen mainz, Bvb en bkort lfc de titel!
 
Whocareshehe
 
5
5 januari 2019 om 19:41
Hij won niks met mainz....
 
Godspeed1979
 
10
5 januari 2019 om 19:41
Promotie!
 
Whocareshehe
 
3
5 januari 2019 om 19:42
Oké dat wel
 
J.Vertongen
 
7
5 januari 2019 om 19:42
In 2014 of wanneer dat ook was had Lfc ook "bkort" de titel onder leiding van Rodgers.
 
TILBURG013
 
5
5 januari 2019 om 19:48
Arsenal had moeten proberen te huren. Lichtsteiner is hoofdpijn, Bellerin al een tijd geblesseerd, Jenkinson is niet wat je wil dus had graag Clyne zien komen maarja.
 
bambinoo
 
0
5 januari 2019 om 19:54
Mwa ook Clyne is geen back die je voor de basis wil. Wellicht als backup, maar dan heeft het voor Clyne zelf geen zin.
 
bobbydibarbosa
 
6
5 januari 2019 om 19:59
Clyne is gewoon 1 van de beste backs in de premier league hoor.
 
TILBURG013
 
1
5 januari 2019 om 20:15
Arsenal speelt genoeg wedstrijden (Europa, beker en competitie) en Bellerin is geblesseerd dus hij zou gewoon genoeg wedstrijden kunnen spelen, daarnaast is die veel beter dan Lichsteiner en Jenkinson. Ook kost het niks om het te huren dus zou niet weten waarom het niet zou kunnen?
 
Schop1989
 
6
5 januari 2019 om 20:08
Bournemouth 2 grote aanwinsten rijker, Solanke is een spits die vertrouwen en speeltijd nodig heeft en Clyne is voetballend beperkter dan Gomez en Trent, maar toch nog steeds een bijzonder fijne back voor bijna elke subtopper/topper. Klopp laat hier maar weer eens zijn ding zien. Hij durft oplossingen te zoeken bij/terug te vallen op de jeugd, weet wanneer hij moet loslaten van spelers en doet dat op een hele nette manier. Dat is wat anders dan Mourinho vs Salah bij Chelsea, Pep vs Ibrahimovic die er beide een handje van hebben om op rare of kinderachtige manieren met spelers om gaan.
 
Wagwan
 
4
5 januari 2019 om 20:23
Klopp kan er anders ook wel wat van. De manier hoe hij Sakho, toen sterkhouder bij Liverpool, heet weggewerkt bij Liverpool na een volledig onschuldig geintje toen Klopp een interview gaf voor het Youtube kanaal van Liverpool en hoe onrechtvaardig hij Mignolet al twee seizoenen lang behandelt. Maar ja, het is altijd makkelijk om met de vinger te wijzen.
 
bobbydibarbosa
 
5
5 januari 2019 om 21:11
Maar sakho moest niet weg vanwege dat geintje, sakho was constant te laat en beschuldigt van het gebruik van doping.
 
Schop1989
 
0
6 januari 2019 om 10:47
Sakho was geheel rechtvaardigd zoals je bij Bobbydibarbosa al kunt lezen en Mignolet was van Klopp om aan te geven dat hij Simon zich voobeeldig gedraagt en een goede keeper is. Onrechtvaardig is de wereld dat zo`n keeper op de bank zit en dat erkent Klopp, maar Klopp moet ook de beslissingen maken. Je interpreteerd dat gedeelte dus verkeerd. maar ja, het is ook gemakkelijk om dingen verkeerd te interpreteren
 
Wagwan
 
0
6 januari 2019 om 14:05
Mignolet wilde afgelopen zomer graag vertrekken, maar Klopp riep hem een halt toe en liet Karius vertrekken. Hypocriete man.
 
Fabian1986
 
1
5 januari 2019 om 20:33
Nou Sakho en Mignolet vind ik dan weer niet bewonderingswaardig. Klopp geeft mij altijd een dubbel gevoel. Ene kant sympathiek en heel gedreven,maar kan ook een zuur reageren bij een nederlaag.
 
Vollenhoven
 
0
5 januari 2019 om 22:36
Ibra en Toure zijn dan ook wel mannetjes die denken dat het hele team om hun draait en dat is iets wat er niet ingaat bij Pep
 
Schop1989
 
0
6 januari 2019 om 10:49
Ja dat is maar net hoe je het ziet. Jij ziet onhandebare mannen die niet luisteren naar de coach, ik zie een trainer die niet met bepaalde persoonlijkheden om kan gaan en daarin vrij beperkt is. My way or the highway.
 
Vollenhoven
 
0
6 januari 2019 om 11:40
Ik ben de laatste van iedereen die zegt dat iemand met een persoonlijkheid "onhandelbaar" is. Maar als een speler vindt dat het team om hem moet draaien en dat hij bepaalt wat er gebeurt kan je dat als goede coach moeilijk accepteren. Kijk naar Neymar bij PSG die effe de kleedkamer ging bepalen en het aan de stok kreeg met Cavani, Pogba bij United die denkt dat hij groter is dan Mourinho met zijn zaakwaarnemer Raiola en pas goed speelt als hij weg is, Ibrahimovic die effe dacht het mannetje te gaan zijn bij Barcelona en Messi geen kans te geven Vooral met al die miljoenen die er om spelers omgaan ligt alle macht bij hun en is een coach alleen eindverantwoordlijke