Klopp in de bres voor bekritiseerde Van Dijk: 'Hij weet dat ook'
Vrijdag, 9 november 2018 om 13:50

Liverpool verloor dinsdagavond met 2-0 van Rode Ster Belgrado in de Champions League, nadat the Reds in de Premier League afgelopen zaterdag ook al puntenverlies hadden geleden tegen Arsenal (1-1). Virgil van Dijk kreeg deze week enkele kritische noten te verwerken vanwege zijn rol bij twee tegentreffers, maar Jürgen Klopp prijst het werk van de Nederlander.

"Ik ben erg, erg blij met hem. Virg weet dat ook", zegt de oefenmeester vrijdag op de persconferentie in aanloop het het competitieduel met Fulham, geciteerd door de clubsite. "Met zijn kwaliteiten heb je altijd een grote verantwoordelijkheid. Je moet iedere dag top zijn. Dat is wat iedereen verwacht, maar we zijn allemaal mensen."

Meer: Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp | Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool

"De wedstrijd van dinsdag was niet hetzelfde als de wedstrijd van zaterdag. Dat is hoe het is. We hadden allemaal moeite in de afgelopen wedstrijd, maar dat is nu niet belangrijk en ik maak er geen probleem van. Aan de andere kant ben ik ook niet iemand die goede prestaties vijf of zes dagen lang gaat vieren", aldus de Duitser.

"Hij (Van Dijk, red.) heeft de kwaliteiten, hij is goed. Net als Joe Gomez, net als Dejan Lovren, net als Joel Matip. Het is natuurlijk heel goed voor ons dat we ons in een dergelijke situatie bevinden. We hebben echt niet veel problemen", besluit Klopp, die met Liverpool momenteel op de derde plaats staat in de Premier League, met twee punten achterstand op koploper Manchester City.

Meer nieuws
   
11:30
11:30
Pak 50x je inzet als Bayern München en Real Madrid allebei scoren!
0
   
11:17
11:17
Ajax trekt nieuwe hoofdsponsor aan voor de jeugd en strijkt miljoenenbedrag op
4
   
11:15
11:15
Driessen weet waarom Alex Kroes Ajax-collega Van Praag niets kwalijk neemt
8
   
11:02
11:02
Thomas Müller heeft opmerkelijk verzoek aan fans van Bayern: 'Kijk in je kast!'
10
   
11:00
11:00
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (37)

 
Medalofhonor
 
15
9 november 2018 om 14:01
Ja hij is geweldig maar ze moeten daar in Engeland en in Nederland niet zoveel veren stoppen in zijn achterwerk, het is nog altijd pas zijn 1,5 seizoen bij Liverpool.. als hij zo goed was dan speelde hij daar al eerder, het is een laatbloeier dat nu pas op hoog niveau leert voetballen, fouten maken hoort hierbij maar omdat ze hem zo groot hebben gemaakt word elke fout met een dubbel vergrootglas bekeken.
 
 
16
9 november 2018 om 14:05
Hij is ook helemaal niet zo goed vind ik maar goed. Klopp probeert er alles aan te doen om de rest van de wereld de indruk te geven dat zijn transfersom het waard was. Er staat een fysiek sterke verdediger inderdaad, met een gigantisch trage reactievermogen. Dit heeft hij al vaak genoeg aangetoond bij zowel Oranje als zijn clubs. Toch lees je regelmatig weer dat het zogenaamd de beste verdediger in de wereld is.
 
John Terry
 
39
9 november 2018 om 14:12
Vaak komen dezelfde mensen die Van Dijk overrated vinden hier wel uitkrijsen dat De Ligt minimaal 100 miljoen waard is. Terwijl die nog niet zo lang geleden dol werd gespeeld door Tom van Weert. Van Dijk is niet de beste ter wereld, maar het is geen toeval dat Liverpool sinds zijn komst een stuk minder blunders achterin beleeft en gelijk de CL finale haalt.
 
Medalofhonor
 
6
9 november 2018 om 14:16
Ik heb niks met Ajax, noch met Nederland maar De Ligt is een veel slimmer, mooier, completer verdediger dan Van Dijk, Van Dijk is een beer en doet me denken aan Kompany/Pepe en natuurlijk is hij een verbetering maar hij is niet de beste verdediger van de PL en zeker niet van de wereld.
 
Nammak
 
7
9 november 2018 om 14:19
(Gedeeld) Beste verdediger van de PL durf ik wel te zeggen, maar er zijn inderdaad enkele betere verdedigers zoals een Godin of Umtiti.
 
 
1
9 november 2018 om 14:33
Vaak misschien het geval maar bij mij niet. Ik vind de Ligt meer talent hebben maar op dit moment zeker geen 100 miljoen waard. De ligt is namelijk sneller, ook in zijn reactievermogen.
 
John Terry
 
10
9 november 2018 om 14:35
Maar hoe kun je dat nu al weten aan een handjevol topspitsen die hij in een seizoen Ajax tegenkomt? De Ligt heeft bakken met potentie, maar hoeveel jongens van Ajax (en ook Feyenoord en PSV) hebben we de laatste jaren die potentie wel niet zien vergooien? Viktor Fischer zou nu al de Ballon D`or moeten hebben, Dolberg mocht voor 50 miljoen nog niet weg want hij is zeker 70 waard, Depay zou Manchester wel ff aan gort gaan schieten na zijn pasr topwedstrijden op het WK in Brazilie, en laten we het over Bazoer maar nog maar niet hebben. Eerst zien, dan geloven met De Ligt. En tot die tijd heb ik veel liever Virgil. Maar ieder zijn voorkeur natuurlijk.
 
Sirius
 
3
9 november 2018 om 14:38
@medalofhonor Dan vraag ik me af wie jij de beste verdediger van de Premier League vind?
 
Discpriest
 
2
9 november 2018 om 22:54
@nolimit Hij is veel beter dan dat jij hem krediet geeft. 'gigantisch trage reactievermogen' is natuurlijk een verzinsel. Wanneer hij het werk aan een ander overlaat betekent het niet automatisch dat hij sloom is. Dat was ook te zien bij de twee tegengoals tegen Rode Ster. Waarom denk je dat er zoveel positieve berichten over hem komen vanuit het buitenland en waarom hij met de beste wordt vergeleken? Het moet op iets gebaseerd zijn, denk je niet? En daar wil je niet aan geloven. Het feit dat je de ligt talentvoller vind is eigenlijk al veelzeggend. Van Dijk heeft al een groot kerkhof aan wereldspelers die hij geneutraliseerd heeft, iets dat zelfs niet vanzelfsprekend is voor de elite verdedigers. Bovendien staar jij je blind op relatief mindere foutjes en sta je niet stil op wat hij voor invloed heeft als individu. Je wist waarschijnlijk ook niet dat Liverpool sinds de komst van van dijk de beste defensie heeft (op gelijke hoogte met het fort Athletico) in europa wanneer het komt op competitie doelpunten? Er is op basis de eerste seizoenshelft geen betere centrale verdediger dan van dijk. Dit heeft niks met overhyping te maken maar met presteren als individu.
 
XAJAcfa
 
2
9 november 2018 om 14:06
Van Dijk haalt echt het maximale uit zijn kwaliteiten en doet het beter dna iedereen kon vermoeden. Absolute top zit er niet in voor hem maar er net onder wel en dat is prima. Het is geen natuurlijk talent zoals De Ligt maar je moet ook maar kijken of hij niet door tegenslagen er het maximale uithaalt. In principe wordt hij nog beter dan Van Dijk.
 
Sirius
 
1
9 november 2018 om 17:35
Er zijn anders genoeg verdedigers bij de absolute top die minder of gelijkwaardig zijn aan Van Dijk. Bovendien moet De Ligt het eerst nog maar laten zien bij een grote Europese club. Hij is zeker goed op weg, maar als hij zich niet staande weet te houden in z'n eerste jaar en op de bank terechtkomt, gaan de weken voor hem ook wel tellen.
 
Sirius
 
3
9 november 2018 om 14:36
Ik snap de term 'laatbloeier' nooit zo als het op Van Dijk aankomt. Hij was direct een sterkhouder bij zowel Celtic als Southampton en koos in tegenstelling tot veel spelers een geleidelijke weg richting de top. Bij Groningen viel hij me nooit heel erg op, maar bij Celtic kreeg hij al ontzettend veel lof.
 
078Connected
 
2
9 november 2018 om 15:34
Was bij Groningen ook al sterkhouder, imo. Denk dat de Groningen supporters en nog wel wat mensen dat kunnen beamen. Lang geleden speelde Grunn nog in de Kuip en toen vond ik hem al opvallend, hij droeg het elftal in de verdediging. Hij viel me voornamelijk op op fysiek gebied, won elk duel en sterk 1 op 1. Had hem graag bij Feye gezien en veel personen wouden hem ook voor oranje geselecteerd worden allee heeft v gaal&co nooit gedaan.
 
DeSteek77
 
4
9 november 2018 om 14:54
Een laatbloeier was Jaap Stam ook. Misschien wel de beste verdediger die het shirt van Oranje gedragen heeft. M.a.w. dat zegt niet zoveel. Probleem is inderdaad dat hij 80 MLN gekost heeft. Dan is het verwachtingspatroon natuurlijk gigantisch.
 
Sammerens
 
3
9 november 2018 om 15:46
Wat maakt dat nou uit? Van der Sar kreeg pas een basisplaats bij Ajax toen hij 23 was. In jouw beredenatie betekent dat dus dat hij niet zo'n goede keeper is geweest want dan speelde hij wel eerder. Jaapie Stam was geen geweldige verdediger. Hij speelde immers maar bij Cambuur toen hij al 21 was.
 
Musi26
 
0
9 november 2018 om 17:45
1. 20 jaar geleden zag de eredivisie er iets anders uit. Je debuteerde alleen op zeer jonge leeftijd als je een super talent was. Anders moest je gewoon wachten op je kans. 2. Keepers debuteren vaker op late leeftijd. Jaap stam was inderdaad een geweldige verdediger. Met nadruk op verdedigen, want voetballend kon hij helemaal niets. Beetje hetzelfde als v dijk, alleen is v dijk de mindere versie (paar klasses minder).
 
Schop1989
 
0
9 november 2018 om 19:50
26 jaar bij Liverpool staan in de CL en meedoen voor de PL en keuze hebben uit alle topclubs, nu is hij 27 en heeft hij bewezen dat hij een leider is bij Liverpool. Een CV die al 3 jaar op topniveau acteert laatbloeier noemen vind ik overdreven. Het gaat om een verdediger en tegenwoordig verwacht men dat iedereen een Mpabbe of Messi is. Het is samen met Gini een speler die goed uitgedachte stappen maakt in zijn carriere en niet ineens van Psv naar United gaat of van Ajax naar Everton.
 
Leicester
 
2
9 november 2018 om 14:31
Hij werd zo gehypt in de Engelse pers dat je wel kon verwachten dat het vroeg of laat het tegenovergestelde zou zijn. Hij lijkt me een nuchter iemand en een mindere pot, dat kan gebeuren. Daarnaast vergeten veel mensen dat als de fans van Rode Ster er achter gaan staan het behoorlijk moeilijk kan zijn om daar een resultaat te halen. Daarnaast mistte Liverpool een paar kansen. Blijft voetbal hè als Liverpool dit weekend wint en de nul houdt is hij opeens weer The Kan
 
Marranr1
 
0
9 november 2018 om 14:42
Liverpool is echt een leuk team maar ze gaan geen prijzen winnen. Komen ze gewoon te kort voor achterin en op het middenveld, Enigste linie die helemaal top bezet is is de voorste linie en om kampioen de CL te pakken of andere prijzen zou je ook op middenveld en achterhoede bijna elke positie een topper moeten hebben en dat hebben ze gewoon niet. Middenveld is niet goed genoeg en de backs ook niet om deze prijzen te bemachtigen.
 
Samcro
 
3
9 november 2018 om 15:12
Salah heeft ondertussen ook wel laten zien dat vorig seizoen een uitschieter was. Het is een geweldige voetballer hoor, ik doe niks af aan zijn kwaliteiten, maar net als met Ramsey was vorig seizoen niet de standaard en zal hij nu zijn gewone niveau weer hebben. Dat overigens nog steeds hoger ligt dan dat van Ramsey, voordat mensen daar weer over vallen.
 
Marranr1
 
0
9 november 2018 om 15:28
Ik riep dat vorig jaar al dat het een leuke voetballer is, best wel een topper maar dat mensen hem nooit en te nimmer moeten vergelijken met de allerbeste CR7 en Messi die dat al 12 jaar achter elkaar doen. Nu ziet iedereen dat Salah een hele goede is maar dat niveau van die 2 nooit in de buurt kan komen en helemaal niet kan vasthouden meer dan 1 seizoen!
 
Marchello020
 
0
9 november 2018 om 18:48
Ik vraag me echt serieus af of je de wedstrijden van Liverpool wel ziet No niet, dan is dit een oliedomme reactie Ik zie ze wel namelijk elke week en juist de verdediging wordt geroemd, en ook van Dijk, en terecht Het is weer typisch Nederlands om hem dan na 1 zwakke wedstrijd weer op de koude grond neer te zetten In Engeland waarderen ze de grote spelers Dat zit er hier niet in... een verkeerde bal en je wordt weer op de grond gezet Kop... maaiveld?
 
Schop1989
 
0
9 november 2018 om 19:56
Robertson, Gomez en Trent arnold zijn misschien geen bekende namen voor je en misschien zie jij ze niet wekelijks spelen, maar over het laatste jaar hebben ze alledrie bewezen niet minder te zijn dan de backs van Psg, Roma, Juve, Barca en ga zo maar door. Tuurlijk er zijn bekendere met meer credits, maar we beoordelen door te kijken toch? Denk dat Keita, Fabinho, Henderson, Milner, Gini toch wel een ijzersterk middenveld kan zijn en dat menig team daar toch wel graag gebruik van zou willen maken. Keita en Fabinho hebben nog geen stempel weten te drukken, maar we kijken niet over 3 maanden om te zeggen dat ze niet goed genoeg zijn mag ik hopen Advies: graaf is in dat geheugen
 
bombanera99
 
1
9 november 2018 om 14:55
Ik schreef hier een tijdje terug dat ik hem overschat vind. Ik kreeg toen veel commentaar. Hij heeft ontzettend pech met zijn motoriek en trage reactiesnelheid. Hij is ook veel te veel bezig met nutteloos coachen ipv zelf een man te dekken als de nood hoog is.
 
Musi26
 
0
9 november 2018 om 17:47
Dat ik het nog een keer met jou eens ben. Ik ben in shock. Ik vind hem ook echt overschat. Hij maakt gewoon heel veel fouten. In oranje is hij ook bijna alleen verantwoordelijk voor de vele tegen goals.
 
Scotsman
 
1
9 november 2018 om 16:50
Als ik hele wedstrijden van Liverpool live kijk dan valt me altijd op dat Van Dijk een gebrek aan concentratievermogen heeft. Elke wedstrijd heeft hij 2 of 3 momentjes waarop hij ineens zijn tegenstander totaal kwijt is, of de bal zonder tegendruk ineens heel dom inlevert bij een tegenstander, of ineens stopt met verdedigen omdat hij denkt dat er gefloten is terwijl er voordeel gegeven wordt of doorgespeeld wordt, of gewoon totaal staat te slapen. Zijn basisniveau is geweldig maar een paar keer per wedstrijd schakelen zijn hersenen gewoon uit zo lijkt het. Het heeft zelden gevolgen, waardoor het in de samenvattingen nooit zo opvalt, maar het valt vooral op als je veel hele wedstrijden ziet van Liverpool.Edit: Dat gezegd hebbende, beide goals van afgelopen week vond ik niet zijn schuld. Bij die kopgoal loopt niemand met de spits mee waardoor hij geen enkele tegenstand heeft. Volgens mij stond Wijnaldum in eerste instantie het dichtste bij. Bij dat schot laat Wijnaldum hem letterlijk voorgaan met de woorden: `Gaat u voor meneer.` Hij houdt zelfs zijn handen in de lucht. In beide gevallen was Van Dijk niet zijn directe tegenstander.
 
Musi26
 
0
9 november 2018 om 17:49
2 a 3 momenten per wedstrijd noem ik geen concentratie probleem, maar een kwaliteit probleem. Hij is geen 18 meer en zou deze fouten niet meer mogen maken.
 
Schop1989
 
1
9 november 2018 om 20:02
Zegt men over een speler die de het laatste half jaar Liverpool op de rit heeft gezet, door iedereen word geprezen en door alle rekenmodellen zijn geld al lang opgeleverd heeft. Ik vind dat we die momentjes die 9/10 verdediger heeft enorm overdreven zijn en ik beweer dat dat 2 a 3 momentjes zijn per half jaar ipv per wedstrijd. Waar ze in Engeland enorm kostbaar zijn en uitgelicht worden, kun je ze in Italie en Spanje permitteren en moet je maar een paar keer per jaar die uiterste concentratie leveren. Maar goed, iedereen beweert wat he....
 
Scotsman
 
0
10 november 2018 om 01:07
Rare onsamenhangende reactie. Als die foutjes in Engeland kostbaarder zijn dan in Spanje en Italië dan ligt het niveau in Engeland gewoon hoger en dan kun je het niveau blijkbaar gewoon niet aan. En je opmerking over `per halfjaar ipv per wedstrijd` slaat als een tang op een varken. Er zijn genoeg wedstrijden geweest waarin die 2 a 3 foutjes benoemd zijn alleen al in die wedstrijd zelf en niet alleen door mij. Sterker nog Klopp heeft vorig seizoen meermaals letterlijk geroepen: ondanks alle foutjes gaan we volgend seizoen pas de echte Van Dijk zien. En dit seizoen is de kritiek nog steeds niet altijd mals. Zie ook dit topic en de artikelen waar die op gebaseerd zijn. Dus je bewering dat Van Dijk door iedereen geprezen wordt kan ook weer de prullenbak in.
 
Japie_Krekel
 
1
9 november 2018 om 17:37
mensen overdrijven wel. zou hij structureel deze fouten maken zou ik het begrijpen maar Van Dijk is 9 van de 10 keer de sterkhouder van Liverpool achterin
 
Marchello020
 
0
9 november 2018 om 18:54
Gadverdamme ik word echt misselijk van jullie reacties Ik kijk Liverpool elke week, deze man is een rots in de branding, wordt elke week geroemd dat hij de hele verdediging van Liverpool heeft hervornd en verbeterd, en krijgt louter positieve kritieken Het lijkt wel of jullie allemaal op een zwak moment zitten te wachten, om dan los te gaan om hem af te branden en te zeggen dat hij helemaal niet zo goed is En maar pikken op zijn zwakke puntjes Weet je waarom hij nooit in de Nederlandse top heeft gespeeld? Raad eens? Nog een keer? Ja juist... daarom
 
Scotsman
 
0
10 november 2018 om 01:11
"Het lijkt wel of jullie allemaal op een zwak moment zitten te wachten, om dan los te gaan om hem af te branden en te zeggen dat hij helemaal niet zo goed is"Dat kun je mensen toch moeilijk kwalijk nemen als er een recordbedrag wordt neergelegd. Mensen proberen gewoon te beoordelen of Van Dijk het recordbedrag waard is geweest.