Klopp lyrisch over 'generaal van Liverpool': 'Hij wordt alleen maar beter'
Maandag, 3 september 2018 om 22:14

Jürgen Klopp prijst zich gelukkig met de contractverlenging van Jordan Henderson bij Liverpool. De aanvoerder zette maandag zijn krabbel onder een nieuw, langdurig contract op Anfield. Hoewel Henderson dit seizoen geen vaste basisspeler is in het elftal van Klopp, benadrukt de trainer het 'enorme' belang van de middenvelder.

"Het is fantastisch nieuws, maar het zou voor niemand als een verrassing moeten komen", vertelt de Duitser op de website van Liverpool. "Hij is perfect voor ons en wij voor hem, denk ik." Volgens Klopp is Henderson een 'belichaming van wat het betekent om bij Liverpool te spelen'. "Aan zijn acties op en buiten het veld merk je dat hij het een voorrecht vindt om ons shirt en ons embleem te vertegenwoordigen. Hij neemt niets voor lief en probeert constant beter te worden voor zijn ploeg."

Henderson volgde Steven Gerrard in 2015 op als aanvoerder, nadat de clubicoon verkaste naar LA Galaxy. "Hij draagt veel met zich mee en dat ziet de buitenwereld niet altijd, maar hij neemt de verantwoordelijkheid en het leiderschap op zich", stelt Klopp. "Hij is onze generaal en ik vertrouw hem volledig. Het mooiste is dat hij in de komende jaren nog beter zal worden. Jordan is enorm belangrijk voor ons en we mogen ons gelukkig prijzen dat hij zich aan ons verbindt."

Als het aan de 28-jarige Henderson ligt, blijft hij inderdaad nog jaren voor Liverpool voetballen. "Ik ben heel blij om voor een lange periode bij te tekenen", vertelde de 44-voudig international van Engeland, die deze zomer deel uitmaakte van de WK-selectie. "Mijn eerste contractondertekening bij Liverpool voelt niet als heel lang geleden. Sterker nog: het voelt als de dag van gisteren. Maar er is sindsdien veel gebeurd."

Meer nieuws
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug, maar vergeet zichzelf te belonen
3
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
2
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
24
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
Jordilicious
 
19
3 september 2018 om 22:18
Prima speler die zorgt voor stabiliteit op het middenveld. Goed dat Liverpool verlengt met Henderson. Alhoewel hij wellicht niet altijd in de basis zal staan, zorgt dit voor breedte in de selectie van The Reds??
 
FrankRami
 
14
3 september 2018 om 23:32
Hele matige speler, puur kleedkamer talk kwaliteiten. Speelt daar puur vanwege de regels. Elk team heefr wel een paar 'eigenlijk te matige' engelse spelers.
 
Marranr1
 
6
4 september 2018 om 00:18
Helemaal mee eens. Snap tot dr dag van vandaag niet hoe deze man ooit daar terecht is gekomen. Zo een matige speler en ook nog eens basis speler bij het WK terwijl hij geen pepernoot raakte. Onbegrijpelijk dat deze man een betaald voetballer is geworden. Poetsen enmouwen omhoog maar kan weinig met een bal
 
KamielZeegers
 
12
4 september 2018 om 01:18
Moet je toch s wat beter naar m kijken. T is geen gerrard nee maar nu onderschat je m toch wel erg..
 
KopiteRed
 
9
4 september 2018 om 01:22
Hahaha, geen pepernoot raakte op het wk zegt ie. Was een van de uitblinkers van Engeland, iets beter opletten van te voren de volgende keer en laar je mening niet beinvloeden door van te voren bepaalde smaak.
 
FrankRami
 
1
4 september 2018 om 07:32
Welk wk heb jij gezien? Hij was echt dramatisch slecht!
 
Marranr1
 
1
4 september 2018 om 09:56
Hahaha uitblinkers zegt hij nog wel, zal zeggen laat je niet misleiden omdat ze de halve finale met mazzel hebben bereikt. Daarnaast zat er totaal geen voetbal in het Engels team. Ik zou liever zoals Columbia in de kwart finale uitgeschakeld worden met aanvallend voetbal dan het voetbal wat Engeland speelde. Dramatisch puur op resultaat. Alle goede voetballers zaten op de bank. Engeland is middelmaat. Premier L word door buitenlanders gedragen en niks anders dan dat!!!
 
sniewaar
 
16
3 september 2018 om 22:54
Soort van Primark versie van Gerrard. Kan goed draven en werkt hard, maar verre van een begaafde middenvelder, Keita en Fabinho zijn veel beter. Helaas hecht het moderne voetbal veel waarde aan kilometervreters die alle gaten dichtlopen, dus zijn spelers als Henderson nuttig.
 
Schop1989
 
35
3 september 2018 om 23:07
Jammer dit soort reacties. Een speler die alles gewoon goed kan, maar niets exceptioneel goed, dus een complete allrounder, bestempelen als kilometervreter die goed kan werken. Typisch Nederlands geleuter, want waarom zo negatief als je gewoon aan zijn houding alleen al ziet dat hij een belangrijke speler is voor Liverpool? En sinds wanneer zijn praktische denkende spelers alleen van waarde in het moderne voetbal? Door dit laatste vond ik het een beetje geleuter, want sinds jaar en dag zijn dit soort spelers belangrijk voor elk team.
 
Feyepool
 
12
3 september 2018 om 23:11
Typische Nederlandse reactie. Henderson is een type speler waar iedere trainer gebruik zou van willen maken. Gaat altijd vol in de strijd en is zorgt ervoor dat andere spelers beter tot hun recht komen. En aan jou reactie te zien ben jij een fifa spelertje als je Fabinho veel beter noemt.
 
sniewaar
 
0
4 september 2018 om 08:16
Jij dicht Henderson dezelde kwaliteiten toe als ik doe, dan komt onze mening toch op hetzelfde neer? Wat is een typisch Nederlandse reactie? Ik noem het liever een mening van iemand die van technisch verfijnde voetballers houdt, puur een kwestie van smaak. Zie ook niet in waarom de term fifa spelertje relevant is in deze discussie.
 
TvanBeek791996
 
10
3 september 2018 om 23:26
Vraag me af of je wel veel wedstrijden hebt gezien? Het is geen wereldtopper, maar heel erg nuttig. Werkt altijd keihard, onderschept veel ballen, zet zijn team neer, coachen, en blijft altijd tot de 90e minuut doorgaan. Als je elke wedstrijd ziet van Liverpool, zie je gewoon dat Henderson van grote waarde is, ook al is hij geen speler als Coutinho of geen speler die veel scoort.
 
KEIZER!
 
0
4 september 2018 om 07:54
Zou fijn zijn als we een Henderson in het NL elftal zouden hebben. Strootman mag de veters nog niet strikken van Henderson als het gaat om leiderschap, hard werken en inzet.
 
Schop1989
 
6
3 september 2018 om 23:02
Niets gelogen, sinds het vertrek van Gerrard heeft Liverpool een nieuwe leider die voorop gaat in de strijd. Niks mis met spelers als Silva (city), Valencia(united), Azpi(chelsea), maar het zijn gewoon geen Terry`s, lampards, kompanies of Rooney`s (laatste 2 in goede doen). `die traden op als leiders` zowel tegen de eigen spelers als tegen de scheids als tegen de tegenstander en we hebben allemaal filmpjes van Keane gezien om te weten wat dat `optreden` inhoud. Dat vult Henderson gewoon goed in. Dus als leider is het de man voor Liverpool, maar ook qua kwaliteiten als speler is hij nergens slecht in en scoort hij overal een dikke voldoende in.
 
ArsenalHenry14
 
8
4 september 2018 om 00:58
Ik heb het afgelopen seizoen erg veel op Henderson gelet en ik ben er steeds meer van overtuigd geraakt dat hij juist de zwakke schakel was binnen het elftal van Klopp. Veel mensen zeggen dat hij nergens slecht in is en altijd minimaal een 6 scoort, maar ik denk dat men dan in de war is met Milner. Henderson zakt juist vaak als eerste door de ondergrens heen en gaat dat dan goed maken met heel veel loopwerk uit zijn positie. Ik vind hem tactisch dan ook niet erg sterk.Verder heeft hij nog een ander groot probleem: zijn motoriek. Door zijn slechte motoriek is hij vaak geblesseerd. Miste de afgelopen 3 seizoenen tenminste een kwart van alle PL wedstrijden. Dat vind ik te veel als aanvoerder. Ferguson viel dit al snel op en die oordeelde dan ook dat Henderson niet geschikt was voor United. Tevens leidt zijn slechte motoriek tot een gebrek draai snelheid. Je ziet dan ook dat Henderson het altijd lastig heeft tegen behendige spelers. Verder zie ik veel mensen hier stellen dat hij fysiek zo sterk is. Dan is het wel gek dat hij meer duels verliest dan dat hij er wint (1057 om 980 volgens https://www.premierleague.com/players/3712/Jordan-Henderson/stats). Al met al is Henderson een aardige PL speler die zeker zijn waarde kan hebben voor clubs buiten de top 6. Het is ook leuk om te zien dat hij zo van Liverpool houdt, maar als Liverpool weer tot de wereldtop wil behoren ga je het niet redden met Henderson op een key position. Hij mag daarbij nog niet in de schaduw staan van Stevie G.
 
sprokkie
 
0
3 september 2018 om 23:03
In het steeds fysieker wordende voetbal heb je een type Henderson hard nodig, zeker in de PL. Ik denk belangrijk voor Liverpool om hem te behouden, ondanks zijn mindere voetballende kwaliteiten (wat natuurlijk relatief is als je bij de Europese top speelt. Het valt me wel op dat hij pas 28 is, ziet er uit als een man van 40.
 
Feyepool
 
10
3 september 2018 om 23:09
Meeste mensen hier denken dat hij ff uit de basis gespeeld gaat worden. Hendo is type speler die een trainer altijd opstelt. Een leider die je altijd kan gebruiken en enorm veel rommel opruimt voor spelers als Firmino, Mane en Salah. Hij wordt vreselijk onderschat, maarja wij Nederlanders zien het liefst natuurlijk alleen maar technisch begaafd spelers waar je in tijden van oorlog niets aan hebt. Goed van Liverpool dat ze hebben verlengd!
 
TvanBeek791996
 
4
3 september 2018 om 23:28
Helemaal mee eens. Ik ben groot liefhebber van Engels voetbal en juist totaal niet van het Nederlandse. Zo'n speler als Henderson zie je nauwelijks in de Eredivisie.
 
TvanBeek791996
 
4
3 september 2018 om 23:21
Ik ben fan van Henderson. Geen wereldtopper, maar staat altijd zijn elftal neer te zetten, te coachen, is altijd aanspeelbaar en werkt altijd keihard. Hij is ook echt trots om bij Liverpool te spelen, vind ik altijd mooi om te zien.
 
KEIZER!
 
1
4 september 2018 om 07:53
Mensen die zeggen dat Henderson op het WK slecht was zouden de wedstrijden van Engeland eens terug moeten kijken.. Kane droeg de band maar dat is echt de meest debiele keuze die Southgate heeft gemaakt. Henderson was DE leider van de Engelse ploeg alleen als door zijn coaching een meerwaarde. Heeft elke wedstrijd 100% gegeven en zich kapot gewerkt in het belang van het team, en ja hij heeft met regelmaat een verkeerde lange bal gegeven.. maar ook genoeg die wel subliem waren zoals Gerrard dat ook deed vroeger. Nee Henderson is geen Gerrard, maar wel iemand met dezelfde capaciteiten als Gerrard als aanvoerder. Ik ben iig blij dat hij blijft!
 
JeffinhoGitano
 
0
4 september 2018 om 09:21
Zoveel mensen stampen hem nu de grond in terwijl hij al jaren het shirt van Liverpool verdedigt en dat zal niet zomaar zijn. Is misschien niet de beste of meest technische middenvelder, maar alsnog heb hij zijn taken in het team. Achter de schermen gebeurt veel meer dan wat wij te horen en zien krijgen