Klopp meldt zich op Instagram met prachtige afscheidsvideo voor Liverpool-fans
Zaterdag, 18 mei 2024 om 14:33

Topspelers, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, X of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen van de voetbalwereld. In deze editie van VZ Social aandacht voor Jürgen Klopp, die zich heeft gemeld op zijn persoonlijke Instagram-pagina en daarop een afscheidsvideo deelt voor de Liverpool-supporters.

Eind januari maakte de 56-jarige Duitser bekend dat hij bezig is aan zijn laatste seizoen bij Liverpool. Klopp vond het na ruim 8,5 jaar tijd voor een sabbatical. In zijn periode als hoofdtrainer maakte hij Liverpool weer een echte topclub en won hij onder andere de Premier League en de Champions League. Arne Slot zal hem volgend seizoen opvolgen op Anfield.

Klopp staat niet bekend als iemand die op social media actief is, maar heeft nu toch zijn eigen Instagram-account aangemaakt. Daarop deelt hij een speciale afscheidsvideo voor de Liverpool-supporters, waarin prachtige momenten uit het 8,5 jaar durende huwelijk voorbijkomen.

"Ik zou dit een liefdesaffaire kunnen noemen", zegt Klopp in de video. "Vanaf dag één is dit echt een geweldige tijd geweest. Ik heb er zo van genoten en ik wil iedereen ontzettend bedanken voor alle support. Het is een goed boek. En als we die in de toekomst lezen, zullen we er met een lach op ons gezicht naar terugkijken."

Klopp geeft ook de reden voor het aanmaken van zijn eigen account op Instagram. "Ik wil in contact blijven met jullie, want hier weggaan is moeilijk. Ik ben helemaal geen 'social media-guy', maar social media helpt om met elkaar in contact te blijven, zo is mij verteld. Dus bij deze."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
15:32
15:32
Barnábas Varga succesvol geopereerd en ontslagen uit het ziekenhuis
0
   
15:22
15:22
'Ajax troeft Bayern München en Kompany af en haalt oude bekende terug'
1
   
14:45
14:45
Driessen op zijn plek gezet na Veerman-opmerking: 'Kortsluiting in bovenkamer'
55
   
14:20
14:20
Oranje-supporters: 'Hij hoort thuis in de zandbak en is klaar in Oranje'
34
   
13:59
13:59
Perez lacht Luijckx in gezicht uit: 'Wat?! Zou je hem uit de basiself halen?'
19
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
Buitenspelgoal
 
9
18 mei 2024 om 14:43
Liverpool zonder Klopp ,dat gaat wennen worden. Al helemaal als Slot daar vanaf volgend seizoen rondloopt. Klopp heeft Liverpool eigenhandig uit het slop getrokken, want het was echt een vervallen topclub toen hij aantrad. Nu zijn ze weer wereldtop. Er lopen spelers van wereldklasse rond en ze doen altijd mee om de prijzen. Tegelijktertijd geeft zijn afscheid aan hoe knap het is als een manager jarenlang bij dezelfde club weet te blijven. Het hedendaagste topvoetbal pleegt niet alleen roofbouw op de fysieke en mentale gesteldheid van de voetballers, maar zeker ook de managers. Liverpool had nog wel jaren met Klopp doorgewild, maar het is duidelijk op. Dit zijn schoenen die niet zomaar gevuld worden. Ik wens Slot veel succes...
 
Bobo25
 
7
18 mei 2024 om 14:52
Het mooie is dat Klopp door de voordeur en met een goed gevoel weg gaat bij Liverpool. Vele andere trainers moeten weg of wordt het contract niet verlengd. Het was een mooie tijd met Klopp bij Liverpool, hopelijk kan Arne Slot in zijn buurt komen. Succes !
 
OREELY
 
4
18 mei 2024 om 15:24
inderdaad heel mooi, hetzelfde had hij bij mainz en dortmund. ben benieuwd waar hij eventueel in de toekomst terecht komt.
 
protheus
 
0
18 mei 2024 om 18:02
een jaartje rusten en dan misschien wel Barca Real of Italië voor Inter of AC milan. Als die maar niet naar PSG gaat dat zou zonde zijn.
 
arepa
 
0
18 mei 2024 om 18:03
Gaat raar zijn. Een Liverpool zonder Klopp. Hij heeft heeft ze weer teruggebracht naar de top. Helaas maar 1x landskampioen. Maar van een Pep is bijna niet te winnen. Deze coach is van een nog hoger niveau.
 
Anfield1892
 
0
18 mei 2024 om 19:32
Eerder dat de selectie, scouting en portemonnee van Pep's club van een nog hoger niveau zijn.
 
LFC996
 
0
18 mei 2024 om 18:04
Wie zit er uien te snijden? We weten nu inmiddels een tijdje dat hij weggaat, maar het zal heel erg anders worden zonder hem. Een Liverpool zonder Klopp zal nooit meer hetzelfde zijn. Mijn eerste bezoek aan Liverpool in 2016 was met Klopp aan het roer. Helaas niet mogelijk morgen bij zijn afscheid, maar gelukkig nog wel recentelijk dit jaar tegen Chelsea en Southampton dat ik hem nog heb kunnen zien als Liverpool trainer. Ik verwacht wel dat er een standbeeld komt voor Klopp bij het stadion. Rondom het stadion heb je al een aantal schitterende murals.