Klopp telt zegeningen: 'Ik had als nar voor de koning kunnen dansen'
Zondag, 12 mei 2019 om 08:27

Jürgen Klopp staat met Liverpool voor het tweede jaar op rij in de finale van de Champions League en kan met zijn ploeg ook nog de Engelse landstitel veroveren, al begint Manchester City later deze zondag als koploper aan de slotdag in de Premier League. De Duitse manager telt vooral zijn zegeningen en weet maar al te goed dat hij zich in een bevoorrechte situatie bevindt.

"Ik ben echt gezegend om hier te mogen werken. Het is ongelooflijk", trapt Klopp af in gesprek met de Daily Mirror. "Het merendeel van mijn collega's bereikt namelijk nooit de finale van de Champions League. Het zijn allemaal geweldige trainers, maar ze hebben nooit met topkwaliteit mogen werken en weten dus niet wat het is om in de finale tegenover Bayern München of Real Madrid te staan."

"Desondanks ben ik een heel normaal persoon", vervolgt de oefenmeester van the Reds zijn relaas. "Toegegeven, ik weet iets meer van voetbal af dan sommigen anderen. Dat is ook weer waar. Maar daarom ben ik niet gelijk beter dan een ander. Ik heb geluk, want vijfhonderd jaar geleden had die kennis mij niet verder geholpen. Ik had dan misschien wel als nar moeten dansen voor de koning, maar tegelijkertijd op straat geslapen."

Klopp beseft dat veel mensen harder moeten werken voor een veel minder riant salaris. "Ik mag mij dan ook gelukkig prijzen dat mijn kwaliteiten toch ergens van pas komen. Daar sta ik elke dag bij stil, want ik ken coaches uit andere sporten die vijf keer harder werken en maar vier procent van mijn salaris overhouden." Liverpool ontvangt zondag Wolverhampton Wanderers, terwijl Manchester City op bezoek gaat bij Brighton & Hove Albion. Het onderlinge verschil bedraagt slechts een punt in het voordeel van the Citizens (95 om 94).

Meer nieuws
   
00:00
00:00
De EK-selectie van Turkije: dit zijn de spelers die kans maken
3
   
00:00
00:00
Antony, Amrabat en nog acht spelers die moeten vrezen bij Manchester United
5
   
23:58
23:58
Johan Derksen raadt Ajax totaal andere trainer dan Graham Potter aan
8
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
25
   
23:51
23:51
CL-finalist Borussia Dortmund rakelt oude tweet van PSG op uit 2020
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
cheesie
 
13
12 mei 2019 om 09:22
Of hij helemaal normaal is zullen we maar in het midden laten, maar ik vind het wel heel mooi dat hij heel realistisch is over de positie die hij heeft gekregen/verworven in het voetbal. Lijkt me in tegenstelling tot veel andere toptrainers een leuker vent om een biertje mee te drinken.
 
Warabe
 
10
12 mei 2019 om 09:33
Thats why he is The Normal One.
 
Schop1989
 
4
12 mei 2019 om 10:27
Dat doet hij dan ook best vaak. Vaak genoeg te zien in Liverpool met een pilsje en een sigaret tzt in zijn handen. Heb ik vernomen....
 
toss
 
1
12 mei 2019 om 13:10
Hij toont zijn dankbaarheid voor hetgeen wat hij heeft gekregen ipv dat hij zijn ego laat spreken, hij is nederig. Dit vind ik een prachtige eigenschap en maakt hem in mijn ogen een mooi en bewust mens.
 
Vedatovic
 
11
12 mei 2019 om 09:28
Jurgen Klopp is een topcoach. Zijn benadering naar spelers, passie en liefde voor het voetbal. Altijd vooruit willen voetballen. Hoop van harte dat zijn input vandaag beloont zal worden met de titel. Mocht het niet lukken, gün ik hem de cup met de grote oren.
 
FR_JC
 
3
12 mei 2019 om 09:49
Ik hoop het met jou. Maar dan word het tijd dat Klopp een finale wint, eindelijk, Want Klopp en finales....
 
NJfromVOL
 
9
12 mei 2019 om 09:30
De wereld is oneerlijk, wen er zo snel mogelijk aan. Wel goed dat Klopp beseft en uitspreekt dat hij zich in een bevoorrechte positie bevindt. Ik gun hem en zijn club de cup met de grote oren.
 
Verduijnovic
 
8
12 mei 2019 om 09:32
Mensen met enige zin van realisme in het voetbal zijn schaars maar Klopp is wel zo iemand. Passie voor het spelletje, respect voor mensen en historie maar ook de drive om te willen winnen. Lukt dat niet kan hij zaken ook nog relativeren ten opzichte van belangrijkere dingen in het leven en de wereld. Gelukkig bestaan er naast de Mourinho’s ook nog dit soort leiders!
 
Marshmallow
 
4
12 mei 2019 om 10:07
Mooie woorden kerel! Dit maakt Moederdag nog mooier. Een fijne spannende dag gewenst met verrassende uitslagen in het extremis.
 
Schop1989
 
4
12 mei 2019 om 10:30
Allemaal zijn ze een tikkeltje gek die topcoaches de een over enthousiast de ander een control freak en sommige gewoon enorm dominant. Ik vind in dezelfde volgorde dus Klopp, pep en pochettino een enorme toegevoegde waarde binnen de pl en allemaal sympathieke mensen. Pochettino huilend van geluk na de wedstrijd tegen Ajax was natuurlijk ook prachtig om te zien.
 
-The Maestro-
 
0
12 mei 2019 om 12:38
Mooie woorden van Klopp. Waar een Mourinho zichzelf 'The Special One' noemt, geeft Klopp aan een normale man te zijn. Ik houd van zijn liefde en passie voor het spelletje en hoop hem dan ook ooit eens bij Atletico te zien. Met Dortmund, Liverpool en Atletico zou hij, naar mijn mening, de mooiste clubs ter wereld getraind hebben. Klopp houdt van clubs met een sfeervol stadion, trouwe fans en harde werkers op het veld en zou daarom ook prima bij Atletico passen.
 
BBayern1990
 
0
12 mei 2019 om 12:55
Het belangrijkste is de liefde tussen trainer en speler. dat is duidelijk zichtbaar tussen Zidane en Real Madrid én tussen Klopp en Liverpool. Totaal anders dan wat ik nu bv zie tussen Bayern en Kovac...