Klopp vol lof: 'Ik moet eerlijk zeggen: zoiets heb ik nog nooit meegemaakt'
Maandag, 20 november 2017 om 10:44

De rol van Alberto Moreno bij Liverpool leek uitgespeeld. Vorig seizoen speelde Spaanse linksback slechts een handjevol wedstrijden en leek daarom afgelopen zomer te mogen vertrekken bij the Reds. Moreno is dit seizoen echt uitgegroeid tot vaste waarde in het elftal van manager Jürgen Klopp en dat maakt indruk op de Duitse oefenmeester.

"Ik moet eerlijk zeggen: zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Het is geen verrassing hoe hij dit seizoen presteert, maar het is wel verrassend hoe hij is omgegaan met afgelopen seizoen. Hij heeft in het hele jaar geen moment geklaagd", zegt Klopp op de website van Liverpool. "Hij is in mijn kantoor geweest en vroeg wat hij beter kon doen. We hebben daarover gesproken."

James Milner speelde vorig seizoen vooral als linkerverdediger bij Liverpool. "Milly presteerde uitstekend, dus er was op dat moment geen reden om te wisselen. Na het seizoen had ik wel het gevoel dat het oneerlijk was, ik dacht: verdomme, we hebben hem niet genoeg gebruikt. Nu is Alberto een veel betere verdediger, maar ook een briljante voetballer. Ik vind zijn reactie na vorig seizoen echt heel goed."

Meer nieuws
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
18
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
2
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
6
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
31
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
Powntarzan
 
0
20 november 2017 om 10:58
Aanvallend is het best een goede speler op momenten maar het is geen Marcelo of zelfs een Willems die aanvallend gezien beslissender vindt dan hem. Gewoon een leuke backup want het gestreefd niveau voor Liverpool gaat hij niet halen. Ze hadden afgelopen zomer genoeg kansen om een linksback te halen want op langere termijn Milner en Moreno op linksback kan natuurlijk niet.
 
lfc11
 
5
20 november 2017 om 11:05
Het is je misschien ontgaan, maar Liverpool heeft een linksback gehaald (robertson). Moreno heeft echter laten zien toch wel stappen te kunnen maken op verdedigend vlak (al is er nog veel ruimte voor verbetering), dus krijgt hij vooralsnog de voorkeur. Dat heeft hij mede te danken aan een goede mentaliteit door niet na een seizoen wissel gestaan te hebben, te mopperen, maar zich te verbeteren en hiervoor ook naar de trainer te stappen en te vragen wat hij kan verbeteren. Terecht dat Klopp hem nu daarom looft. Nu moet hij laten zien stappen te kunnen blijven maken, zich blijven ontwikkelen en over een heel seizoen dit niveau of hoger te halen.
 
HveenLFC
 
2
20 november 2017 om 11:06
Moreno heeft zich juist op verdedigend gebied verbeterd. Hij is dit seizoen onze meest consistente verdediger. Dat wil met onze verdediging misschien niet veel zeggen Maar de lof die hij krijgt is verdiend. En we hebben dit seizoen een andere linksback gehaald. Namelijk Robertson. In de wedstrijden die hij heeft gespeeld zag hij er echt goed uit, met name zijn voorzetten. Maar Moreno speelt zo goed dat Robertson er niet inkomt
 
Schop1989
 
4
20 november 2017 om 12:08
Velen blijven maar zeggen dat Moreno aanvallend super is en verdedigend helemaal niks, maar net zoals Taa, die ook aanvallend enorm goed is, zijn ze de laatste maanden enorm aan het werken om hun verdedigende taken te verbeteren en zijn ze veel minder aanvallend te zien omdat ze beter nadenken over die momenten. Moreno valt mij aanvallend minder op in de laatste maanden en verdedigend steeds minder op aan te merken en steeds minder fouten. Ik vind dit goede ontwikkelingen en laat zien dat de spelers + trainers er van bewust zijn dat ze beter moeten worden op die posities. Spelers ontwikkelen en het is geen Fifa waar een speler een heel seizoen verdedigend een waarde heeft van 80 en dat het dat seizoen erna een update krijgt. Moreno ontwikkelt zich positief op dit moment en het is dus afwachten of hij dit doorzet en hopen dat hij volgend jaar de stempel 'betrouwbaar' krijgt van mij
 
Geert VS
 
1
20 november 2017 om 14:43
Zelfs als Moreno zo speelt als bij Sevilla dan zouden de fans niet gerust moeten zijn met de Liverpool-verdediging. Zelfs de vierde plaats lijkt mij moeilijk haalbaar gezien de concurrentie, misschien dat ze met een paar goede defensieve aankopen in januari wel ver kunnen komen in de Champions League.