Kluivert en Karsdorp hervatten seizoen met benauwde overwinning
Zaterdag, 19 januari 2019 om 16:55

AS Roma heeft zaterdagmiddag de eerste competitiewedstrijd van 2019 weten te winnen van Torino. I Giallorossi kwamen in eigen huis in eerste instantie nog op een 2-0 voorsprong, maar gaven die marge na rust weg. Stephan El Shaarawy besliste de wedstrijd een kwartier voor tijd echter op 3-2, waardoor Roma toch drie punten overhield aan het treffen met Il Toro. De hoofstedelingen stijgen door de overwinning naar de vierde positie in de Serie A, al kunnen Lazio en AC Milan hier later deze speelronde nog overheen gaan.

Het uitvallen van Cengiz Ünder in de zesde minuut met een blessure betekende een vroege tegenvaller voor Eusebio Di Francesco, die ook al niet kon beschikken over onder meer Daniele De Rossi, Diego Perotti en Alessandro Florenzi. Doordat laatstgenoemde ontbrak wegens ziekte begon Rick Karsdorp voor het eerst sinds augustus van het afgelopen jaar weer eens in de basis in de Serie A en hij zag vanaf een afstandje hoe Nicolò Zaniolo zijn ploeg na een kwartier spelen op voorsprong bracht. Een eerste inzet van de jonge Italiaan werd in eerste instantie nog gekeerd door Salvatore Sirigu, maar uit de rebound wist hij de bal toch nog in het dak van het doel te jagen.

Karsdorp speelde vervolgens een hoofdrol bij de 2-0 toen de door hem weggestuurde Stephan El Shaarawy in de zestien onderuit werd gehaald door Sirigu en Aleksandr Kolarov de penalty binnen schoot. De eveneens in de basis beginnende Justin Kluivert breidde de voorsprong vervolgens een paar minuten voor rust bijna uit tot 3-0, terwijl Iago Falque een poging om de aansluitingstreffer te maken in de blessuretijd van de eerste helft op de paal zag eindigen. Waar de 2-1 in de eerste helft nog uitbleef was het niet lang na de onderbreking via Tomás Rincón wel raak en die goal betekende het startschot voor Torino om op zoek te gaan naar de gelijkmaker.

Cristian Ansaldi was met nog een klein halfuur te gaan dichtbij met een vrije trap, maar zag zijn poging uiteindelijk naast gaan. De Italiaan had een paar minuten later meer geluk en hij schoot van net buiten de zestien de 2-2 binnen. Di Francesco greep vervolgens in door Kluivert naar de kant te halen ten faveure van Patrik Schik en met de Tsjech binnen de lijnen kwamen de Romeinen weer snel op voorsprong via een schot van El Shaarawy. Edin Dzeko kreeg vervolgens nog een uitgelezen kans om de wedstrijd op slot te gooien, maar zijn poging werd gekeerd door Sirigu. Karsdorp haalde het einde van de wedstrijd overigens ook niet: hij werd tien minuten voor tijd vervangen door Davide Santon en moest vanaf de zijlijn toekijken hoe de 4-2 van Kolarov in de blessuretijd nog werd afgekeurd wegens buitenspel.

Meer nieuws
   
15:55
15:55
'Mark van Bommel en Marc Overmars gaan vertrekken bij Royal Antwerp'
1
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
45
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
1
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
Buitenspelgoal
 
44
19 januari 2019 om 16:58
Karsdorp speelde echt goed! Prachtige steekbal ook waar de penalty voor de 2-0 uit voortkwam en eigenlijk zou VZ hier nog even beelden van die actie van Karsdorp moeten plaatsen waar hij even die speler van Torino doldraait bij de achterlijn. Hopelijk kan hij deze lijn blessurevrij voortzetten, want in potentie is hij een hele goede back en die kunnen we bij Oranje altijd gebruiken.
 
Bianconeri_
 
7
19 januari 2019 om 17:01
Eens. Hij liet alleen Falque twee keer helemaal vrij omdat hij te gretig naar voren ging terwijl Roma net balbezit had. Daardoor kon Falque vrij doorlopen en raakte hij de paal.
 
CSRoma
 
16
19 januari 2019 om 17:11
Verdedigend is hij best zwak, leuk dat aanvallen maar je eerste taak is verdedigen. Hij heeft zo 3 4x de bal kwijt geraakt aan de zijlijn in verdedigend opzicht en dat is veel voor een back. Zoals je zegt zijn mannen waren vaak wel gevaarlijk met veel ruimte.
 
CSRoma
 
3
19 januari 2019 om 17:11
Verdedigend is hij best zwak, leuk dat aanvallen maar je eerste taak is verdedigen. Hij heeft zo 3 4x de bal kwijt geraakt aan de zijlijn in verdedigend opzicht en dat is veel voor een back. Zoals je zegt zijn mannen waren vaak wel gevaarlijk met veel ruimte.
 
MGMV
 
10
19 januari 2019 om 17:28
Vond 'm verdedigend ook niet sterk vandaag inderdaad, maar ben toch wel geneigd te zeggen dat het door gebrek aan ritme komt. Bij Feyenoord (ja, ander niveau, afijn) kende hij die dosering wel en was hij verdedigend ook sterk. Het is na zijn blessure toch weer een kwestie van erin komen. Aanvallend is het voor hem op de automatische piloot. Hoop dat hij de volgende weer mag starten/spelen en het verdedigend zeker beter kan gaan doen.
 
CSRoma
 
3
19 januari 2019 om 17:37
Natuurlijk mist hij wedstrijd ritme was ook kapot daarom dat hij eraf ging, volgende week staat Florenzi er gewoon in zo niet dan Santon want volgende week is het uit tege Atalanta hele gevaarlijke ploeg en ik denk dan dat er iemand dat verdedigend sterker nodig is. Thuis ben je toch vaak de bovenliggende partij. Vond hem vandaag aanvallend goed hoor het is niet negatief, maar je eerste taak is toch verdedigen en daar vond ik hem persoonlijk niet al te sterk
 
MGMV
 
1
19 januari 2019 om 17:57
Haha nee, weet dat het niet negatief bedoeld is. Kritisch kijken is altijd belangrijk en ben het ook helemaal met je eens; verdedigend was het gewoon niet goed vandaag. Succes volgende week in elk geval. Altijd een zwak gehad voor Roma.
 
LisandroSemedo
 
5
19 januari 2019 om 16:59
Als Roma fan zijnde: Prachtige shirts van Torino!
 
Warabe
 
9
19 januari 2019 om 17:00
Van alle aanvallers die we hebben in het Nederlands elftal ben ik het meest gecharmeerd van Kluivert. Hij is niet zo gespierd als die anderen en is daardoor veel sneller gecombineerd met goede techniek. Ik hoop dat die ook vaker gaat scoren.
 
BlindeVogel
 
19
19 januari 2019 om 17:18
Speelde vrij matig. Kwam niet heel veel zijn man voorbij en van al zijn voorzetten was er niet 1 op maat. Speelt veel de laatste tijd maar heeft niks laten zien wat een selectieplaats zou moeten rechtvaardigen voor het grote Oranje.
 
Cantbestopt
 
4
19 januari 2019 om 17:52
Op basis van deze wedstrijd? Dan zouden er veel internationals niet in aanmerking moeten komen voor Oranje. Het is mooi dat Kluivert veel minuten maakt qua kwaliteit hoort hij zeker in het grote Oranje.
 
Daaninho
 
0
19 januari 2019 om 19:02
Kluivert hoort echt niet in het grote oranje, af een toe een aardig voorzetje als die invalt, en dat laatste is nog maar de vraag. Moet veel meer laten zien en constant worden.
 
Cantbestopt
 
2
19 januari 2019 om 19:29
Dilsorun hoort er wel? Wat laat die zien dan? En Groeneveld zie ie die wekelijks spelen?
 
Bianconeri_
 
10
19 januari 2019 om 17:00
Karsdorp aanvallend gezien goed gespeeld vandaag. Als Roma in balbezit is dan sprint hij als een haas naar voren en daar moet hij zorgvuldiger mee om gaan. Daardoor had Falque vandaag twee keer vrij spel en kon hij makkelijk 25 meter overbruggen zonder Karsdorp om hem heen, een keer daarvan raakte Falque de paal dus dat kan je punten kosten. Niet Kluivert zijn beste wedstrijd de ogen werden meer gericht op Zaniolo die heerlijk speelde, maar zeker wel een 6,5 voor Kluivert. Voerde zijn taken goed uit en had af en toe zelfs een hele goede pass ertussen zitten.
 
DeliKijkt
 
2
19 januari 2019 om 17:57
Af en toe een hele goed pass geven is niet goed genoeg voor een linksbuiten van As Roma, Kluivert heeft veel potentie maar hij moet meer laten zien dan wat hij tot nu toe doet.
 
CSRoma
 
10
19 januari 2019 om 17:06
Voor de mensen die het niet weten en waarom Kluivert zo vaak in de basis staat: Perotti ligt er al de bijna hele seizoen uit, El Shaarawy lag er bijna 2 maanden uit en dit zijn toch de nummer 1 en 2 voor de linker kant vandaar dat Kluivert er vaak in staat omdat er geen andere opties zijn en vandaag is Cengiz Under ook uitgevallen met een blessure en is Perotti er niet dus zal hij wel weer in de basis staan. Mensen die kijken naar statistieken maar niet naar de wedstrijden van Roma. Kluivert is best matig, komt echt nauwelijks zijn man voorbij, bijna 50% na zijn balverlies maakt hij een overtreding, hij komt de bal heel vaak op het middenveld halen, staat veelste veel naar binnen toe voor een vleugelspeler. Hij kan goed worden die potentie heeft hij maar tot nu toe is het matig en speelt hij alleen omdat er geen andere opties zijn! Roma heeft heel veel pech met blessures dit seizoen maar ik kan niet zeggen dat hij zijn kansen met twee handen grijpt, zodra iedereen fit is kan hij weer op de bank plaats nemen en dit is een feit!
 
Japie_Krekel
 
9
19 januari 2019 om 17:15
@csroma tot nu toe vind ik dit seizoen maar heel weinig spelers bij AS Roma overtuigend spelen op constante basis, niet alleen Kluivert. dat wil niet zeggen dat het niet beter moet dus laten we hopen dat hij snel aan het niveau van de Serie A went en hopelijk een goede toevoeging kan worden voor Oranje
 
CSRoma
 
3
19 januari 2019 om 17:23
Klopt zeker wat je zegt, maar ik lees hier vaak dat Kluivert het goed doet en dat hij vaak in de basis staat, hij is eerder matig dan goed en de reden waarom hij zo vaak in de basis staat weten velen hier niet denk ik vandaar dat ik dit duidelijk wilde maken. Roma heeft ook echt heel veel blessures gehad. De Rossi ligt er ook 2 maanden uit en nog niet bekend wanneer hij er bij is. Het seizoen is op de helft en geen een wedstrijd heeft Roma op oorlogsterkte gespeeld dat zegt al genoeg lijkt mij.
 
Cantbestopt
 
3
19 januari 2019 om 17:57
Tja, zo moet je je minuten pakken en Kluivert wisselt wel eens goede wedstrijden af met slechte. Is dat heel vreemd voor een jong talent?
 
Thiago036
 
0
19 januari 2019 om 19:08
Vind dat Karsdorp misschien een halfjaar nodig had om zich aan te passen (aangezien hij vorig jaar geblesseerd was). Hij doet goed nu en je kan merken dat er een stijgende lijn ontwikkelt bij hem.