Kluivert: 'Ik zei ook dat we nooit meer verliezen van Feyenoord en PSV'
Vrijdag, 19 januari 2018 om 17:42

Justin Kluivert wordt in de wandelgangen gelinkt aan clubs als RB Leipzig en Barcelona. Tegenover FOX Sports laat de talentvolle buitenspeler weten dat hij totaal niet bezig is met een mogelijk vertrek bij Ajax. De nummer twee van de Eredivisie wil graag langer door met Kluivert, maar ondanks eerdere uitspraken van Kluivert dat het binnenkort wel goed zal komen, is er nog altijd geen akkoord. "Ik heb geleerd dat je niet zo snel moet praten", klinkt het.

Kluivert veroverde vlak voor de winterstop een vaste basisplaats bij Ajax. Op links speelde hij Amin Younes uit de basis. Door zijn goede spel, assists en doelpunten valt hij op en heeft hij zich naar verluidt in de kijker gespeeld bij diverse clubs. Kluivert ontkent dat hij in de winterstop is gaan praten met andere clubs. "Haha, nee. Waarom ik lach? Ik vind het grappig. Ik ben niet wezen kijken. Ik speel nu gewoon nog bij Ajax. Het is helemaal niet van toepassing dat ik ergens ga kijken. Ik heb geen reden om nu weg te gaan in de winter."

Eerder zei Kluivert nog dat hij in navolging van Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Donny van de Beek snel zou bijtekenen, maar vooralsnog is er nog geen handtekening gezet. Het talent heeft geleerd dat hij niet voor zijn beurt moet praten. "Ik zei bijvoorbeeld dat we nooit meer verliezen van Feyenoord en PSV. Dat heb ik misschien ook te snel gezegd. Natuurlijk moet je achter je woorden staan, maar ik heb geleerd dat je niet zo snel alles moet zeggen. Dat kan altijd tegen je gebruikt worden."

Meer nieuws
   
16:30
16:30
Live meepraten in de Premier League: Nottingham Forest - Manchester City
1
   
16:26
16:26
RKC Waalwijk pakt punt tegen FC Utrecht, waar Sam Lammers record breekt
4
   
16:19
16:19
Volendam gaat onderuit tegen pover Sparta en lijkt kansloos voor handhaving
0
   
15:52
15:52
Been raadt PSV'er af voor Engeland te kiezen: 'Kan beter naar het zonnetje gaan'
4
   
15:50
15:50
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (31)

 
AfcaAjaxxx
 
17
19 januari 2018 om 17:49
haha ach, vooralsnog houd hij zich wel aan zn woord Ajax zal wel te weinig salaris bieden, maar verlenging is natuurlijk een kwestie van tijd voor Justin
 
Djoowey
 
17
19 januari 2018 om 17:56
Ik hoop voor hem en voor Ajax dat er snel een verlenging in zit. Groot talent en als die zich blijft ontwikkelen gaat dit een grote meneer worden.
 
fchie
 
6
19 januari 2018 om 18:25
Ben bang dat de uitspraken bij Raiola wegkomen. Hoef nergens anders te kijken en speel nu nog bij Ajax. Kluivert kan ook gewoon zeggen we zijn in onderhandeling over een contract en hoop dat het rondkomt. Hij houd nu de boot wat af. Hoop dat ie nog een paar jaar blijft maar na deze uitspraak twijfel ik.
 
Spandoek
 
37
19 januari 2018 om 17:59
Goed zo ventje. Branie met respect, daar krijg je ook het meeste respect voor terug. Wat betreft die verlenging hoop ik dat hij net als Donny, Frenkie en Matthijs een kern wil vormen die mooie dingen kan doen de komende paar jaar.
 
doelmannetje
 
45
19 januari 2018 om 18:22
verschrikkelijk ventje arrogantie spat er van af. Heeft ook hele vervelende trekjes in het veld.
 
Thamike
 
33
19 januari 2018 om 18:33
Altijd zo mooi hoe iemand die Kluivert niet kent wel zo een nadrukkelijke mening heeft over iemand. Dat vind ik nu weer een vervelend trekje. Kluivert zal hopelijk snel tekenen want er zit nog zoveel rek in.
 
Spandoek
 
19
19 januari 2018 om 18:34
Oké is goed. Bedankt voor je bijdrage. Als je het stukje ook daadwerkelijk gelezen had kun je zien dat hij ook nog moet leren en dat hij daar mee bezig is. Jezelf ontwikkelen heet dat. Gelukkig barst jouw reactie van het intellect.
 
doelmannetje
 
2
20 januari 2018 om 00:48
Hoezo mag jij wel je mening gevsn wat jij vind maar ik niet. Zie vandaag meerdere stukje en filmpjes van hem en daar druipt gewoon het disrespect vanaf. Snap dat ajax fans daar van houden maar buiten Amsterdam maak je je daar niet geliefd mee. Zie ik liever een frenkie de jong.
 
STORING
 
40
19 januari 2018 om 18:01
Die jongen heeft nog geen halfjaar een basisplaats en de media praat hem nu al richting andere clubs. Schandalig hoe snel dit gebeurd tegenwoordig. Het is niet in het belang van zijn carriere en niet in het belang van het Nederlands voetbal om het hierover te hebben. Laat die jongen lekker voetballen en belangrijk zijn bij Ajax. Laat hem, Frenkie de Jong, Donni van de Beek, De Ligt en Dolberg lekker nog een seizoen of twee in relatieve rust voetballen bij Ajax. Laat ze vallen en opstaan, vlammen, belangrijk zijn en wat meer eelt op de ziel hebben voordat we ze continu overal aan linken. Het kan op dit moment nog alle kanten op met hun carriere en zulke spelers hebben meer baat bij rust en speeltijd. Niks RB Leibzig of Barcelona. Ik begin het linken van spelers, die nog geen jaar ervaring hebben, zat te worden.
 
Boca2005
 
5
19 januari 2018 om 18:14
Dat is de enige mogelijkheid voor een Nederlandse club om nog eens internationaal meee te kunnen gaan tellen en het zou ook goed zijn voor het Nederlands elftal (wanneer het dan tenminste ook voor een groot deel Nederlandse spelers betreft). Ik denk dat het uiteindelijk ook beter is voor de spelers zelf. In eerste instantie zullen ze minder verdienen maar uiteindelijk zullen zij er ook beter van worden. Overigens lijkt Ajax me de enige club die voldoende financiële middelen heeft om dit mogelijk te kunnen bewerkstelligen.
 
JasonRhijn
 
4
19 januari 2018 om 18:25
In principe kunne ze niks. Maar de potentie moet er echt meer uit dat kan in Nederland en niet in het buitenland.
 
protheus
 
0
19 januari 2018 om 18:59
er zou een verbod moeten zijn om jonge spelers zo op te hemelen want vaak zijn het ook niet meer dan geruchten. Tuurlijk kan het zijn dat hij hier en daar op een lijst verschijnt maar dat wilt niks zeggen daar moet je je toch helemaal niet mee bezighouden? de beste man begint nu pas zijn belofte in te lossen en blijkbaar wilt een deel van nederland dat die met ze hoofd bij Barcelona of Leipzig zit. Zoals je hierboven aangeeft het is niet in het belang van de speler en van Nederland.
 
Spandoek
 
2
19 januari 2018 om 19:03
Het probleem is niet dat zij het schrijven, maar dat wij het lezen. Het lezen levert immers geld op (door clicks), het schrijven zelf niet. Maar ja, zie dat maar eens te stoppen.
 
protheus
 
4
19 januari 2018 om 19:12
ja maar ik erger me er soms wel aan dat men zomaar blijkbaar alles over iemand kunnen schrijven vooral aangezien er veel dingen erbij word verzonnen om sensatie te creëren. Het is een vorm van respect vind ik waarbij men dan te kort schiet wanneer ben dingen gaan verzinnen. Wij kennen de schade ervan dat zien we bij sommige spelers en waarom blijft het dan doorgaan? We moeten toch het beste voor hebben met onze talenten? we willen toch weer terug naar een eindtoernooi toe?
 
Boca2005
 
2
19 januari 2018 om 20:25
Tegenwoordig staan ze al snel op een lijst omdat de grote, rijke clubs zoveel spelers aan kunnen trekken als maar willen. In de jaren 80 en in het begin van de jaren 90 mochten de clubs in Italië en Spanje maar twee of drie buitenlanders opstellen. Toen ging alleen de echte top naar het buitenland en kregen talenten de tijd om te rijpen.
 
adutchbrew
 
0
19 januari 2018 om 21:00
Ik snap het wel protheus, maar dat maakt een site nu eenmaal financieel succesvol. Als artikelen worden geschreven waarin weinig uiterste nuances worden weerlegd, dan kan zo'n site binnen de kortste tijd oprollen. Waarom denk je dat die jongens bij die voetbalpraatprogrammas zoveel irritatie kunnen opwekken met hun opmerkingen/oordelen/conclusies? Ik denk dan aan jongens als Derksen, Kieft etc. Die doen dat omdat ze weten dat ze hierdoor veel reakties teweeg brengen. Vaak is dat (denk ik tenminste) niet eens hun echte mening. Maar ze denken gewoon over wat een storm in een glas water kan creeeren. Vooral Kieft is daar goed in. De ene week beweert hij dat speler of club huppeldepup er zo bovenuit steekt om de week daarna doodleuk precies het tegenovergestelde te schrijven/zeggen. En de week daarna weer 180 graden de andere kant op. En wij maar of zwaar verontwaardigd er bovenop springen of zo'n journalist maar een veer in de reet steken afhangend of hij in jou straatje schrijft of het tegenovergestelde.
 
willempiedebok
 
2
19 januari 2018 om 19:18
Aan de andere kant, je moet de kansen grijpen als speler die zich voordoen. Als echt Barcelona, of een andee grootheid, aan de deur klopt kan je maar 1 ding doen, gaan.
 
adutchbrew
 
0
19 januari 2018 om 21:09
Ik hoop dat hij blijft. En was vorige week ook blij verrast dat Justin het liet doen blijken alsof hij (lees Rioolrat) er al min of meer uit was. Nu weet ik het ook niet zo zeker meer. Ik weet niet of hij het zo letterlijk heeft gezegd of dat het zo is geschreven, maar deze zin vindt ik minder belovend overkomen: het is helemaal niet van toepassing dat ik ergens ga kijken. Ik heb geen reden om nu weg te gaan in de winter. Lees meer op www.voetbalzone.nl met het accent op NU in de winter. Zoals ik al opmerk, is Mino niet zo erg van een jonge speler laten ontwikkelen. En ook al hoop ik dat Patrick, zijn vader, hem ook met wijze woorden zal toespreken, weet ik niet of dat ook gebeurt. Patrick is tenslotte ook aardig jong bij Ajax vertrokken en heeft het niet slecht gedaan. Dus hij zou niet uit persoonlijke ervaring tegen zijn zoon zeggen: Luister eens Justin, blijf jij nou eerst maar een paar jaar bij Ajax ballen. Ik hoop dat ik het verkeerd heb hoor. Want Kluivert en Neres op de flanken is gewoon een genot voor het oog als je een echte voetballiefhebber bent
 
Iniestajax
 
0
19 januari 2018 om 18:38
Laat hem nog ontwikkelen bij Ajax. Staat nog maar net een paar wedstrijden in de basis. Natuurlijk is het een talent, maar nu al gaan...... Een basisplaats bij Barcelona zit er voorlopig nog niet in. Dat is nooit goed voor de ontwikkeling. Gelukkig ziet hij dat zelf ook, nu de media nog stoppen met het hoofd van deze spelers zo vroeg al gek te maken, veel beter voor het Nederlandse voetbal.
 
mikebiker
 
15
19 januari 2018 om 18:45
Overschatte voetballer. Kan alleen wat als er veel ruimte ligt.
 
Lee112
 
3
19 januari 2018 om 21:43
Lol dolt verdedigers op de vierkante meter.....
 
FrankBollegraf
 
2
20 januari 2018 om 05:24
Een van de meest bewonderde talenten op de Europese voetbalvelden en door vrijwel alle (Europese)topclubs begeerd en dan noem je een 18 jarige een overschatte voetballer? Bullshit en dat weet je zelf ook wel.
 
pasa11
 
2
19 januari 2018 om 19:08
Zijn zaakwaarnemer is onze vriend Raiola dus je weet het nooit. Ik hoop dat hij verstandig blijft en gewoon bij Ajax blijft.
 
PSVAR78
 
0
19 januari 2018 om 19:32
Wat het vaak ook is, en wat ik ook steeds meer merk is. Het gaat voornamelijk om t geld, natuurlijk niet nieuw. Iedereen weet het, maar het valt vandaag de dag meer op. Verkoop een jongen speler, die de hoofdprijs oplevert. Volgens seizoen geblesseerd, daarna een half seizoen niet in vorm. Tegen de tijd dat hij weer in vorm is is hij 2 jaar ouder en tevens een 2 jaar korter contract. Hoe vervelend ook, maar hier hebben we wel mee te dealen. Aankopen van 10M+ is niet verantwoord, maar wel de manier om te overleven in t voetbal. Verkoop Kluivert daarom maar aan het eind van t seizoen mits hij niet bijtekend. Hoe zuur ook.
 
arvelajax
 
1
19 januari 2018 om 21:01
Hoe kan een club nou voorkomen dat dit soort spelers jong weggaan? Ik denk dat je vooral op het gevoel moet inspelen. Maak ze belangrijk. Of geef voorbeelden van al die mislukte spelers. Werk aan een (relatief) Dreamteam, zoals nu bij Ajax veel spelers lijken te willen blijven om samen iets moois neer te zetten. Misschien kan je ook iets via het contract regelen, bv. salaris van 7 ton en als je 3 jaar blijft èn bovendien een bepaald aantal wedstrijden haalt, dan heb je recht op een bonus van een jaarsalaris. Dat komt dan neer op bijna 1 miljoen per jaar maar dan alleen als ze ook echt een tijd blijven en belangrijk zijn.
 
FrankBollegraf
 
2
20 januari 2018 om 04:46
Justin verlaat Ajax niet zolang zij 1) nog geen landskampioen zijn geworden of 2)minimaal (halve)finale EL behaald hebben. Daarna sluit hij aan bij zijn vader en broertje Shane in Barcelona waar een (mega)contract op hem wacht. De contacten zijn al gelegd via vader Patrick met medeweten van Ajax.