Kluivert: 'Raar dat ze na mijn transfer opeens niet meer in mij geloofden'
Zaterdag, 20 juni 2020 om 17:04

In navolging van Duitsland, Spanje en Engeland gaat ook de Serie A zaterdag weer van start. Justin Kluivert moet met AS Roma nog vier dagen langer geduld hebben en staat te trappelen om de draad weer op te pakken. De Nederlander is bezig aan een prima seizoen en is erop gebrand zijn ploeg naar de Champions League te schieten. In een exclusief interview met Voetbalzone kijkt hij vooruit op het restant van de competitie, terwijl hij zich ook uitlaat over een serieus probleem in de Serie A en de rest van de wereld. "Racisme hoort niet thuis in deze tijd."

Door Thijs Verhaar

In de laatste twee wedstrijden voor de stillegging van de competities was Kluivert van doorslaggevende waarde voor zijn ploeg. Hij maakte een cruciale goal tegen AA Gent, waarmee de achtste finale van de Europa League werd bereikt en ook zijn competitietreffer tegen Cagliari bleek goud waard bij de 4-3 zege. De aanvaller is bovendien ook volwassener geworden in zijn spel en wordt genoemd bij grote clubs als Juventus en Arsenal. Zijn trainer Paulo Fonseca wil hem echter absoluut niet kwijt en liet zich deze week in de Italiaanse pers ontvallen dat hij in Kluivert een steunpilaar voor de toekomst ziet. "Zijn vader was een geweldige speler en Justin heeft het in zich om net zo goed te worden", liet de Portugese keuzeheer zich ontvallen bij Corriere dello Sport.

Dat lijkt me heel fijn om te horen. Voel je zelf ook dat je op de juiste weg bent in Italië?
"Natuurlijk ben ik heel blij met de woorden van mijn trainer. We hebben een heel goede relatie. Hij is een goede, ervaren trainer en voor mij is het ook fijn dat hij goed Engels spreekt. Ik speel bijna alles onder hem en ben blij met mijn rol in het elftal. Bij Ajax speelde ik echt langs de lijn, terwijl ik hier wat meer naar binnen sta als een 'tien' of hangende linksbuiten."

Is dat ook de reden waarom je nu vaker betrokken bent bij doelpunten?
"Dat denk ik wel. Ik sta niet meer zo vaak een op een als vroeger, maar heb wel de mogelijkheid om mijn eigen weg te zoeken op het veld. Ga ik buitenom of binnendoor? Ik heb meer vrijheid en ga daar steeds beter mee om. Ook helpt het me dat ik de competitie nu beter ken en me simpelweg beter voel."

Kluivert waagde in juli 2018 de sprong in het diepe en verruilde Ajax voor AS Roma, waar hij in zijn eerste jaar moeite had om aan te haken. De aankoop van 17,25 miljoen euro had duidelijk moeite om zijn draai te vinden en kwam ondanks een respectabel aantal van 35 wedstrijden in alle competities niet verder dan drie duels waarin hij van begin tot einde mocht blijven staan. "Mijn eerste seizoen was moeizaam omdat alles nieuw was. Ik kwam hier alleen als jonge jongen, woonde voor het eerst op mezelf, moest wennen aan een andere taal, andere medespelers, een ander systeem", aldus de aanvaller. "Je moet overal aan wennen. Gelukkig gaat het nu al veel beter. Dat zie je terug aan de statistieken en ik zit ook gewoon beter in mijn vel. Als je je goed voelt, zie je dat terug op het veld. Dit is waar ik hard voor gewerkt heb, dus ik ben blij dat ik me meer kan laten zien en de competitie is nog lang niet klaar", stelt Kluivert, die zich ten doel heeft gesteld dit seizoen de dubbele cijfers te halen.

Hij mag dan al twee jaar in Italië wonen, maar de Amsterdamse bluf is zeker niet verdwenen. Kluivert gelooft er heilig in dat zijn team zich gaat kwalificeren voor het miljardenbal, ook al staat Atalanta drie punten voor met een wedstrijd minder gespeeld. "Wij hebben als team de doelstelling uitgesproken om de Champions League te halen en dat is nog in zicht, dus daar gaan we voor en niets minder. Ook de Europa League komt er nog aan en daarin gaan we voor de winst. Ik spreek dan voor mezelf en ik denk ook voor het hele team. We geloven dat we het kunnen winnen en ik denk ook dat je er zo in moet staan." Roma staat in de achtste finale en speelt daarin tegen Sevilla,. Het toernooi gaat verder in knock-outvorm waarin alle rondes over één wedstrijd gespeeld worden. "Het zijn dus allemaal finales en daar kijk ik wel naar uit", aldus Kluivert, wiens vader ooit de CL-finale van 1995 besliste door Ajax langs AC Milan te punteren.

Je coach zegt dat je net zo goed kunt worden als hij. Geloof je daar zelf ook in?
"Daar geloof ik zeker in, maar ik weet ook dat het niet gemakkelijk zal worden. Hij scoorde enorm makkelijk en veel. Natuurlijk hoop ik ooit net zo'n legende te worden als mijn vader. In mijn huidige rol bij AS Roma ben ik veel betrokken bij het spel en maak ik meer goals, maar toch ben ik nog lang niet zo ver als hij."

Justin Kluivert mocht in 2018 twee keer invallen bij het Nederlands elftal, maar daar bleef het vooralsnog bij. Wel is hij een vaste waarde bij Jong Oranje.

Italiaanse media suggereerden onlangs dat Juventus interesse in hem zou hebben, waar trainer Maurzio Sarri hem om zou willen turnen tot spits. Kluivert lijkt zich met het oog op een toekomst in het Nederlands elftal echter beter te kunnen blijven focussen op de rol van linksbuiten. Met spelers als Donyell Malen, Myron Boadu, Joshua Zirkzee en Bryan Brobbey komt er een lichting zeer talentvolle spitsen aan, terwijl er op de vleugels iets minder doorstroming is. Kluivert mocht in 2018 al even ruiken aan het nationale team, maar na twee korte invalbeurten viel hij terug tot bij Jong Oranje. "In mijn eerste jaar bij Roma was ik er ook gewoon niet klaar voor", geeft de nu 21-jarige aanvaller toe. "Op basis van dit seizoen zou ik zeggen dat ik een kansje zou verdienen en hopelijk gaat het volgend jaar nog beter. Dan schat ik dat ik er wel bij kan zijn", verwijst hij naar het uitgestelde EK. "Maar het begint allemaal bij mezelf. Ik moet mijn stinkende best doen en laten zien wat ik kan."

Kluivert heeft het gevoel dat hij de laatste tijd constanter is geworden en noemt dat de belangrijkste voorwaarde voor een succesvolle carrière in de Europese top. Daarnaast is hij hard bezig om het ongelijk van zijn critici te bewijzen. "Veel mensen riepen meteen na mijn transfer dat ik het niet zou redden in Italië. Bij Ajax noemden ze mij nog het grote talent, de toekomst, dit en dat", memoreert Kluivert, die door Goal in 2018 nog werd uitgeroepen tot grootste talent van de wereld. Hij leek een gouden toekomst voor zich te hebben bij Ajax, maar besloot de fans teleur te stellen met een vroege overstap naar het buitenland. Kluivert begrijpt het sentiment, maar is toch teleurgesteld in de felle reacties. "Ik vind het raar ze na een transfer opeens niet meer in mij geloven. Mijn vader heeft ook gezegd dat hij het beter vond dat ik nog even in Nederland zou blijven, maar hij steunt me wel. De mensen die dichtbij me staan zorgen voor positieve invloed en dat helpt me om het maximale uit mijn carrière te halen."

Vormt het onbewust ook een soort extra motivatie om door te vechten?
"Ik heb vaak genoeg gezien dat mensen dachten dat ik niet meer zou spelen als er een nieuwe speler kwam, maar ik sta er nog steeds. Ik blijf gewoon mijn stinkende best doen en laat zien dat ze ernaast zaten. Ik red me prima in Italië en dit is pas het begin. Gelukkig krijg ik ook heel veel positieve reacties en de mensen om mij heen zijn heel belangrijk voor me. Dankzij hen kan ik alles eruit halen wat erin zit."

Kluivert was dit seizoen al goed voor zeven goals en twee assists. Hij mikt op dubbele cijfers.

Ook de aanwezigheid van Henrikh Mkhitaryan heeft Kluivert geholpen in zijn ontwikkeling. De Armeniër wordt gehuurd van Arsenal en is mits fit van grote waarde. De 31-jarige aanvaller lag er twee keer langdurig uit met blessures, maar staat al wel op zes goals en drie assists in dertien competitieduels. "Bovendien draagt hij zijn ervaring over op het team en zeker ook aan mij", prijst Kluivert. "Ik kijk op naar een speler die al zoveel heeft meegemaakt als hij. Hij heeft een mooie carrière gehad en veel grote clubs gezien. Daar kan ik zeker van leren. We praten sowieso veel omdat we ongeveer op dezelfde posities spelen en hij geeft mij af en toe tips of benadrukt wat ik juist wel goed doe. Daar luister ik naar omdat hij het allemaal heeft meegemaakt." Kluivert is op de hoogte van de geruchten dat Arsenal en AS Roma een ruildeal overwegen, maar weigert in te gaan op speculaties. "Ik ben gewoon blij met zijn hulp en hoop dat hij en Chris Smalling ook na dit seizoen hier blijven. Het zijn topspelers voor ons."

Roma hervat de competitie woensdag met een thuisduel tegen degradatiekandidaat Sampdoria en daarna volgen nog eens elf duels waarin I Giallorossi zullen proberen om te stijgen op de ranglijst. De top drie van Juventus, Lazio en Internazionale lijkt onbereikbaar, dus is het vizier gericht op nummer vier Atalanta. Kluivert is er zoals gezegd zeker van dat zijn team sterk genoeg is om de ploeg van Marten de Roon en Hans Hateboer te achterhalen, maar baalt dat het zonder de aanmoediging van de fanatieke aanhang zal moeten. De Italiaanse bond is niet van plan om publiek toe te laten voor er een vaccin tegen het coronavirus voorhanden is, dus zal er ook in de Serie A zonder supporters gevoetbald worden. "Het wordt wennen, maar het mag geen verschil maken", vindt Kluivert. "De fans zorgen normaal wel voor een motivatieboost, dus die moeten we nu uit onszelf halen. We hebben de afgelopen tijd onderlinge wedstrijdjes gespeeld om ons klaar te stomen voor de hervatting van de competitie, dus we weten wat we kunnen verwachten."

Een ander item wat ons naast corona de laatste tijd extra veel bezig houdt, is racisme. Jij speelt in de Serie A, waar dit helaas ook een serieus probleem is. Hoe kijk jij aan tegen de recente protesten?
"Racisme is het ergste wat er gaande is in de wereld. Het hoort niet thuis in dit tijdperk. Het moet over zijn, maar helaas is het nog niet zover. Als je ziet hoeveel mensen in opstand komen, is dat alleen maar mooi om te zien. Met zijn allen moeten we de wereld beter maken. Samen. Geen zwart of wit, maar met z'n alleen een. Daarom vind ik het mooi dat zoveel mensen er aandacht aan besteden. Racisme hoort hier niet meer thuis."

Veel sporters hebben hun mening al geventileerd met een duidelijk statement. Mogen we de komende tijd van jou of van het hele team ook zoiets verwachten?
"We zijn er als team zeker bezig met dit probleem. We praten erover en hopen dat er ooit een moment komt waarop dit soort discussies niet meer nodig zijn. Of ik zelf een statement ga maken als ik scoor? We zullen zien. Dat moeten jullie maar in de gaten houden. Ik heb zelf niet meegemaakt dat ik racistisch bejegend ben, maar genoeg anderen wel en dat is gewoon niet okee. Voetbal moet staan voor plezier en is niet bedoeld om mensen belachelijk te maken."

Meer nieuws
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
1
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
27
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
3
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (55)

 
Japie_Krekel
 
75
19 juni 2020 om 00:50
je weet nooit hoe iemand zich ontwikkeld maar ik vond Patrick Kluivert op zijn 19e al veel verder in zijn ontwikkeling als Justin Kluivert. Patrick was echt wereldtop en ik denk eerlijk gezegd dat Justin dat niveau niet gaat halen
 
Musi26
 
27
19 juni 2020 om 01:06
Patrick was inderdaad wereldtop. En hij was niet zoals justin aangeeft alleen goed in het maken van goals, maar hij liet anderen ook goed spelen. Justin zich nog niet op een kwart van zijn vader, maar laten we voor Nederland hopen dat hij op dat niveau gaat komen.
 
xstream
 
2
20 juni 2020 om 12:31
Patrick was inderdaad een andere klasse. Kan me niet voorstellen dat Justin ooit dat niveau gaat halen. Daar heeft hij de mentaliteit, of kwaliteit, volgens mij ook niet voor. Justin had gewoon nog bij Ajax moeten blijven, dan had hij inmiddels weer een paar stappen kunnen maken. Nu heeft hij weer jaren ingeleverd waarin die te weinig speelde. Niet dat je via die route per definitie geen stappen kunt maken, maar 't zal er niet makkelijker op worden, zoals in dit artikel ook al prijkt. Al kun je daardoor wel sterker worden als je daar doorheen komt. Ik vond z'n praatjes en de reden hoe die vertrok veel aanleiding geven om z'n mentaliteit te wantrouwen. Hij was lang niet zover als hij zelf dacht. En z'n vader dacht er net zo over.
 
Regulator
 
47
19 juni 2020 om 01:07
Tegelijkertijd is Patrick ook vrij snel bergafwaarts gegaan (ik heb eigenlijk nog steeds geen idee waarom, dus als iemand weet.. Im all ears). Justin heeft de tijd en het kan wel snel met die jongen gaan. Ik vind zijn praatjes alleen wel iets te groot voor zijn daden. Ik heb wel wat wedstrijden dit jaar van Roma gezien, maar afgezien van dat hij wel beter in zijn vel lijkt te zitten, heb ik niet echt een sterke ontwikkeling gezien.
 
Che
 
24
19 juni 2020 om 07:12
Bij mijn weten heeft Kluivert veel last gehad van blessures (knie dacht ik) waardoor hij snel bergafwaarts ging. Een beetje hetzelfde verhaal als bij de Braziliaanse Ronaldo, nooit je hele carrière top kunnen presteren vanwege blessures, jammer is dat.
 
metaalverf
 
15
19 juni 2020 om 08:20
Mogelijk heeft Patrick Kluijvert mentaal lang last gehad van het dodelijke auto ongelu waar hij schuldig is geacht. Dat kan een reden zijn voor minder presteren.
 
Japie_Krekel
 
16
19 juni 2020 om 09:57
@regulator Patrick Kluivert is toen na een zware knieblessure nooit meer de oude geworden omdat zijn knie nog maar op 70 procent functioneerde. dat is wat ik toen van hem heb vernomen in een interview iig. een beetje hetzelfde probleem als wat Fernando Torres had na zijn zware knieblessure bij Liverpool. die werd daarna ook nooit meer de oude
 
MarrieAanDeBal
 
1
20 juni 2020 om 12:17
2 handen, 1 buik (yeah) Ze werken alles samen uit ..
 
London Calling
 
92
19 juni 2020 om 01:53
Maar leeftijd zegt niet alles toch.daarin zijn Patrick Kluivert en Ruud van Nistelrooy in mijn ogen misschien wel de mooiste voorbeelden. Die zijn namelijk exact even oud (op de dag af zelfs).maar toen de ene al een CL had beslist en vervolgens nog een CL finale en een EK had gespeeld zat de andere nog bij FC den bosch op de bank in de eerste divisie. En toen Kluivert inmiddels naar zijn 3e top club ging nadat Nederland met kluivert in de spits een goed WK had gespeeld maakte van Nistelrooy na een seizoen met 13 doelpunten de overstap naar Psv. Maar toen van Nistelrooy op zijn top naar Real ging zat Kluivert inmiddels bij PSV op de bank.
 
Japie_Krekel
 
9
19 juni 2020 om 09:58
@london Calling dat is zeker zo en Hasselbaink en Jaap Stam zijn ook mooie voorbeelden van laatbloeiers. je weet het inderdaad nooit maar ik vond Patrick Kluivert een uitzonderlijke klasse hebben die ik bij Justin Kluivert nog niet heb gezien. niet dat ik het geen goed talent vind maar ik zie er nog geen buitencategorie in
 
London Calling
 
7
19 juni 2020 om 14:13
Ik zie het ook nog niet direct de uitzonderlijke klasse die nodig is voor clubs als Juve-Liverpool-Barca-Bayern e.d.. Maar wel een speler die een leuke carriere kan hebben bij clubs als AS Roma of eventueel een club als Arsenal die ik voorbij zag komen in de wandelgangen. Als je hem dan gaat vergelijken met een speler als Stengs die we zien als groot talent dan is kluivert een half jaar jonger maar speelt in de Serie A en heeft daar minder minuten per goal nodig dan Stengs in de Eredivisie. Hij staat ook niet helemaal voor niets in de basis bij een club die jaarlijks 100-150 miljoen uit geeft aan nieuwe spelers.
 
Almogaver
 
0
20 juni 2020 om 01:00
Stam een laatbloeier? Die stond op z'n 24e in de basis bij Psv. Die heeft gewoon een geleidelijke weg gehad van bijna constante groei.
 
London Calling
 
15
20 juni 2020 om 02:23
24 is best laat toch om de stap te maken naar een Nederlandse topclub en vervolgens nog verder door te groeien naar de internationale top.
 
consy
 
8
20 juni 2020 om 10:46
Stam is zeker een laatbloeier. Kwam pas op zijn 18de a 19de naar PEC Zwolle vanaf de amateurs van DOS Kampen waar je normaal tegenwoordig als jochie gescout wordt tussen je 12de en 15de.
 
Primetime
 
1
20 juni 2020 om 14:17
@consy, gescout tussen 12e en 15e? Dat is nog best laat hoor. Als ik snel naar Ajax kijk naar de jongens in selectie of recent zijn vertrokken dan zijn de Ligt, Kluivert, Babel, Eiting, mazraoui, Promes, Tete, Gravenberch, Fosu Mensah, Bergwijn, vd Beek, Klaassen, Riedewald, Malen, Zeefuik, Veltman allemaal jonger dan 12 toen ze naar Ajax vertrokken. Tussen 12 en 15 worden vooral spelers gescout van andere bvo's. Bij Ajax bv Lang, Timber broers, Ekkelenkamp. Bij Feyenoord bv Ake, Zirkzee, Wijnaldum, Kokcu
 
Damsko1103
 
4
19 juni 2020 om 06:42
Die 2 kan je ook niet gaan vergelijken met elkaar. Patrick voetbalde zo makkelijk op die leeftijd. Maar Justin heeft nog genoeg jaren voor zich. Die kan nog mooie successen bereiken.
 
Ic3cr3amman
 
1
19 juni 2020 om 17:04
Justin is nog steeds vrij jong. Vooralsnog doet hij het prima. Even goed of beter dat is moeilijk te zeggen.
 
bobson1982
 
1
20 juni 2020 om 00:27
Das een feit. Alleen Patrick was ook al voor z’n 30e uitgeblust. Misschien gaat Justin een andere route belopen. Ik hoop het. Het NL elftal heeft het ook nodig.
 
Boomie123
 
0
21 juni 2020 om 22:04
Vind het raar dat iedereen maar vergelijkt met de ander... Net zoals iedereen hem wilt vergelijken met zijn pa.. zijn pa was absoluut ongekend goed, wat dat betreft ontwikkeld iedereen zich op zijn eigen manier! Wat ik vooral mooi vind om te zien is dat Justin mega gegroeid is in zijn spel. Speelt volwassener en gedraagt zich minder arrogant.. bij Ajax daxht hij het mannetje te zijn.. dat is bij Roma gelukkig wel verdwenen. Ik denk persoonlijk dat hij het wel nog zeker van zich laat horen. Justin is gedreven en heeft er zin in! Moet nog even wachten en dan wordt Babel ook niet meer opgeroepen. Kan Justin mooi zijn plek overnemen.
 
Millonario
 
23
19 juni 2020 om 04:18
Kluivert liep op zijn topperiode bijna 1 op 2 gemiddeld. Dat zijn gewoon prima cijfers voor een spits. En daarnaast gewoon fantastisch aan de bal. In een La Liga waar Real toen sterker was, Valencia en Deportivo serieus tegenwind gaven. Dusja, je moet het een beetje in de juiste context bekijken. En welke speler haalt 20 goals op een seizoen voor zijn land? In 1998 scoorde hij 7 keer in 11 wedstrijden, en in 2000 scoorde hij 12 keer in 14 wedstrijden. Zijn laatste jaar bij Barca werd het pas minder. Raar want toen was hij nog maar 28...alles na Barca was een flop inderdaad.
 
RASDAGO
 
2
19 juni 2020 om 08:02
Zelfs niet in de eredivisie bedoelt hij niet voor het nederlands elftal......
 
Millonario
 
6
19 juni 2020 om 14:53
Inderdaad, verkeerd gelezen van me. Een heerlijke speler zeker, voetballend ook beter dan de spelers die je hebt opgenoemd. Een schoolvoorbeeld van een spits die naast scoren ook behoorlijk kon voetballen.
 
DeVisser
 
11
19 juni 2020 om 06:48
Patrick Kluivert was absoluut 1 van de aller beste spitsen van zijn generatie, misschien wel de beste! Nooit onderschatten aub!
 
RASDAGO
 
3
19 juni 2020 om 08:03
Zijn aantal goals zijn niet bijzonder en hij was maar een korte periode goed en als relatief jong al klaar.
 
DeVisser
 
3
19 juni 2020 om 12:56
Zeker een mooi lijstje! Henry, Trezeguet, Roberto Baggio, Ian Wright etc, Kluivert behoorde zeker tot dit rijtje, schoot Ajax naar de CL overwinning! Welke van deze spelers heeft nog meer zijn club naar de CL overwinning geschoten. Maar ik ben het wel met je eens hoor, mooie namen allemaal. Voor mij was Thierry Henry de allerbeste spits ( arsenal periode ) die kon werkelijk alles
 
Greatone
 
3
19 juni 2020 om 13:31
Patrick heeft nooit een volledig seizoen gespeeld en toch scoorde hij met gemak minimaal 15 goals en gaf daarnaast de nodige assists af. Als hij een volledig seizoen zou draaien in zijn toptijd dan ging hij met gemak de 20 goals voorbij.
 
Nijogeth
 
3
20 juni 2020 om 12:21
In die tijd werd er ook veel minder gescoord door de topscorers naar mijn gevoel. Dus dan is dat niet zo gek. Elk team had een paar toppers, terwijl nu een paar teams alle toppers hebben, waardoor er vaak meer doelpunten worden gemaakt.
 
theo uphus
 
7
19 juni 2020 om 08:54
Zo ongeveer de helft van de discussies op dit forum komen voort uit vergelijkingen. De ergsten daaronder zijn m.i. Messi vs Cristiano Ronaldo en van Dijk vs Ramaos. Waarom steeds weer dat vergelijken. ? Ik kijk sec naar de ontwikkeling van Justin Kluivert. Dan denk ik zeker dat hij persoonlijk gegroeid zal zijn doordat hij "alleen" in Rome terecht kwam maar denk ik anderzijds dat hij achteraf wellicht beter mee had kunnen liften met het succes van Ajax in Europa de laatste jaren. Maar ook dat is niet bewijsbaar. Ik denk nog steeds dat hij veel voor bijvoorbeeld Oranje kan gaan betekenen maar dan zal hij zich de komende paar jaren nog verder moeten ontwikkelen. Hij heeft genoeg mensen om zich heen om hem daarbij te helpen. Het is slechts de vraag of hij het zelf ook voor elkaar gaat krijgen.
 
29er
 
8
19 juni 2020 om 11:32
Mee eens. Die discussies zijn voorspelbaar en vermoeiend. Van Dijk vs Ramos heb ik nog niet echt gezien, maar het is heel vermoeidend om altijd de Barca vs Real discussies te hebben, of dat clubs als Feyenoord of Arsenal nou wel of geen topclub zijn ondanks dat ze nauwelijks prijzen pakken. PSV vs Ajax en wie warm of koud is. Blergh.of Kluivert het niveau van zijn vader gaat halen moeten we zien. Uiteindelijk is het toch moeilijk vergelijken met spelers uit vershillende generaties, het voetbal is immers ook weer 20 jaar doorontwikkeld.
 
DVV20
 
5
19 juni 2020 om 10:44
Ik blijf Kluivert nog steeds zien als een blaffende hond die niet bijt, zowel op het veld als buiten het veld. Veel praatjes, veel enthousiasme in zn spel, probeert regelmatig een leuke actie te maken, maar zn statistieken vallen tegen. Hopelijk wordt hij wat doelgerichter, dan zou het in potentie een waardevolle NL elftal speler kunnen worden.
 
29er
 
1
19 juni 2020 om 11:43
hij heeft inderdaad nog altijd dat jeugdige enthousiasme. Voor een buitenspeler vind ik het wel een pluspunt om niet te snel degelijk en saai te worden, maar lekker opportunistisch. Het gaat echter wel ten koste van de efficientie, vandaar dat het niet echt een leuke speler is voor trainers, omdat het altijd weer afwachten is hoe goed het gaat
 
Arsenallz
 
3
19 juni 2020 om 11:10
En ik weet zeker dat, dat niet zo is. Gemiddelde vleugelspeler met weinig rendement. Niks nieuws. Pikt zijn wedstrijden mee bij AS Roma, maar daar blijft het ook bij.
 
flugelmeister
 
7
19 juni 2020 om 16:36
Zijn vader was de meest complete spits die ik ooit gezien heb (ik heb Van Basten nooit zien spelen) op de originele Ronaldo na. Hij was snel, sterk, functionele techniek, doelgericht, kopsterk. Patrick had echt alles en hij was ook nog eens super atletisch. Maar hij piekte erg vroeg en het was na zijn 25e wel klaar. Dat was zonde en dus heeft hij niet alles eruit gehaald. Hij was op zijn top echt een top 2/top 3 spits ter wereld, zat zelfs in top Nike-reclames. Ik denk echt niet dat Justin zo goed gaat worden. Ik denk zeker dat hij een prima speler is en kan worden, maar van dat niveau...patrick was op deze leeftijd al de nummer 1 spits van het beste team van Europa. Justin speelt misschien bij een top 20 club en is daar niet zeker van zijn plek. Ik hoop dat zijn carriere wat langzamer opbouwt en richting hetzelfde gaat, maar ik verwacht het echt niet. Zijn vader was echt een klasbak.
 
Buitenspelgoal
 
0
19 juni 2020 om 19:51
Het is lastig te zeggen. Hij is net 21, dus nog jong voor een buitenspeler. Kan over 4 jaar zomaar een mooie carriere hebben, maar moet nu duidelijk nog groeien. Je kunt niet zeggen dat hij alsnog top gaat worden, maar ook zeker niet dat je nu al op zijn 21e kunt zeggen dat hij geen grote speler gaat worden omdat hij nu nog niet de Serie A kapot speelt. Zijn statistieken wat doelpunten/assists betreft zijn niet denderend, maar er zijn wel meer spelers waarbij dat het geval is. Genoeg ruimte voor verbetering, maar ook genoeg potentie. In de EL heeft hij er dan wel 3 in liggen in 6 wedstrijden. Goal/assist statistieken hoeft niet altijd wat te zeggen. Zo'n Zanioli, enorm talent, heeft er in iets minder minuten dan kluivert ook ''maar'' 4 in geschoten en 1 assist geleverd, en dat is ook een aanvallende speler. Kortom, hij heeft nog een lange weg te gaan, maar hier kan zeker een leuke speler uit voort komen.
 
Dr. Duck
 
3
19 juni 2020 om 20:34
Het is goed om in jezelf te geloven, maar realistisch blijven lijkt me nog beter. Patrick was een absolute topspits. Een vd beste nl spitsen ooit. Doordat zijn carrière als een nachtkaars uitging zijn de beelden bij veel mensen blijven hangen. Maar eigenlijk had hij alles... Goed Schots links en rechts, kopsterk, balvast, techniek ga zo maar door. Europees topscoorder van Barcelona tot hij werd ingehaald door ene messi. Dit gaat Justin nooit halen, maar goed...sommige mensen geloven ook in God, dus dan mag hij ook geloven dat hij zo goed wordt als zijn vader
 
sannedijkstra
 
6
20 juni 2020 om 00:04
Justin Kluivert is zeker geen verkeerde speler maar zoals zijn vader zal hij niet worden. Patrick Kluivert vind ik zelf de beste spits van het Nederlands elftal van de laatste 30 jaar. Patrick scoorde veel doelpunten en ook belangrijke doelpunten. In het Nederlands elftal was hij bepalender dan Bergkamp, al heeft Bergkamp ook wel wat leuke en belangrijke goals gemaakt.kluivert heeft flink wat jaren top gespeeld alleen zijn laatste paar jaren waren niet meer van top niveau.dus het is geen schande als Justin iets minder is of word dan zijn vader.
 
Origami
 
0
20 juni 2020 om 04:01
Maar hij zegt hier toch niks gewaagds? Hij gebruikt worden zoals “geloof” “kan”. Allemaal subjectief en zo dekt hij zich in voor wanneer het er niet van komt.
 
Futures
 
0
20 juni 2020 om 13:22
Om turnen? Dat is geen Nederlands. Kluivert had wellicht bij Ajax zich sneller kunnen ontwikkelen, al blijft dat natuurlijk koffiedik kijken. Hij zal wel balen dat hij geen deel kon uitmaken van het team van vorig jaar. Daarnaast waren de fans van Ajax zeer teleurgesteld dat Justin al zo vroeg weg wilde.
 
magikhetwete
 
2
20 juni 2020 om 14:09
Fair is fair, Justin doet het beter dan verwacht en dit interview laat ook een volwassen stabiele persoonlijkheid zien. Daar heb ik best bewondering voor en ik dacht dat die zichzelf in de voet zou schieten en het niet zou redden. Knap gedaan Justin
 
SocioFan1
 
1
20 juni 2020 om 14:25
Dat is dikke afgunst Kluivert. Zo zijn velen helaas. Eerst was je de toptalent, veel potentie. Toen hij vertrok, ja strik eromheen. Is toch niet goed genoeg, hij gaat het toch niet redden. Belachelijk eigenlijk, hoe sommigen in elkaar steken. Dikke afgunst gewoon. Jammer want je zou elkaar het goede moeten wensen. Kluivert gaat naar Roma wat gewoon grote club is in Italie. Hij is nog jong en heeft aardig wat potentie, doet het aardig en kan nog alleen maar beter worden.
 
PatjeK
 
0
20 juni 2020 om 15:11
Aardige voetballer en hij doet ook zeker niet slecht. Maar zijn vader was toch wel van een ander niveau; dat zie ik hem niet halen.