Kluivert stellig: 'PSG laat hem niet gaan, hij is meer dan 100 miljoen waard'
Woensdag, 21 juni 2017 om 19:45

Marco Verratti blijft komende zomer 'gewoon' bij Paris Saint-Germain. Dit veronderstelt Patrick Kluivert, tot voor kort directeur voetbalzaken bij les Parisiens, in gesprek met La Sexta. De Italiaanse middenvelder zou nadrukkelijk gevolgd worden door Barcelona en Bayern München.

"Ik ken de voorzitter van Paris Saint-Germain (Nasser Al-Khelaifi, red.) erg goed. Verratti wil naar Barcelona, maar PSG zal hem niet laten gaan", klinkt het stellig uit de mond van Kluivert. De Catalanen zouden bereid zijn om een bod tussen de zeventig en tachtig miljoen euro uit te brengen op de Italiaan. "Verratti is meer waard, ik denk wel meer dan honderd miljoen."

Meer: PSG denkt zeer waardevolle troef in handen te hebben om Yamal in te lijven

"Hij heeft zijn contract vorig jaar nog verlengd, dus ik denk dat het heel moeilijk zal worden voor Barcelona om hem binnen te halen", aldus de voormalig directeur voetbalzaken van Paris Saint-Germain. Kluivert besloot onlangs te vertrekken bij de Franse topclub, nadat Antero Henrique aangesteld werd als sportief directeur. Hij had nog in een andere functie mogen blijven, maar bedankte daarvoor.

Meer nieuws
   
18:04
18:04
Scorende Thijs Dallinga en Ibrahim Cissoko bezorgen Toulouse drie punten
0
   
18:00
18:00
Dumfries sneert op kampioensfeest met opvallend spandoek naar Theo Hernández
23
   
17:38
17:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
2
   
17:33
17:33
Cziommer onthult welke Premier League-trainer hij naar Ajax probeerde te brengen
2
   
17:13
17:13
Bologna speelt teleurstellend gelijk, mede door rode kaart voor Sam Beukema
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
Cavaniek
 
2
21 juni 2017 om 19:46
Als ik Paris Saint-Germain was, zou ik er alles aan doen om dit pareltje te behouden. Maar goed, je kunt niet alles tegenhouden met geld.
 
SneekPSV
 
12
21 juni 2017 om 19:58
Als Pogba een dikke 100 miljoen moest kosten, dan Verratti in deze tijden zeker ook. Heeft veel meer waarde voor het team. Als PSG ècht bij de grote jongens wil horen, dan moeten ze spelers van dit kaliber natuurlijk niet laten gaan. Sterker nog, die moeten ze juist zelf halen. Ze zouden Verratti nu een contractverbetering kunnen laten tekenen. Weigert hij dit, dan moet je overwegen hem te verkopen. Maar dan alleen tegen de absolute hoofdprijs.
 
SpeedyAFC
 
3
21 juni 2017 om 19:59
Jawel hoor, daar heb je nou net een contract voor.
 
Cavaniek
 
5
21 juni 2017 om 20:12
Zelfs dan kan je niet iemand tegenhouden. Vaak wel, maar lang niet altijd. Als Verratti na 6 jaar bij Paris eindelijk wel een keertje wil verder komen dan de kwartfinale van de Champions League kun je hem moeilijk tegenhouden. Hij tekent immers ieder jaar een nieuw contract. Dat houdt een keer op.
 
WahedCitroen
 
12
21 juni 2017 om 19:47
Die zitten straks dan met een ontevreden spelertje bij PSG, heeft daar lang en uitstekend gepresteerd. Gun Verratti deze stap zou ik zeggen!
 
SpeedyAFC
 
10
21 juni 2017 om 20:02
Welnee, die onzin hoor je altijd in de zomer. Gaat niet om gunnen, PSG wil de CL winnen, dat is hun doel. Daarvoor hebben ze de beste spelers nopdig. Afgelopen jaar waren ze sterker dan Barca echter ze hadden de arbitrage niet mee. Verkopen ze nu een van hun beste spelers aan Barca, dan zijn ze komend jaar kansloos als ze tegen Barca moeten en kunnen ze hun doel niet halen. Jusit Veratti hoort PSG de CL te gunnen, zij hebben hem al die jaren vorstelijk betaald en de kans gegeven om de top te halen toen clubs als Barca geen interesse hadden. Beetje kinderachtig om dan weg te willen omdat Barca nu wel interesse toont maar geen geld heeft om een mosterbod uit te brengen. Dus wil de speler zogenaamd ineens weg zodat ie meer tekengeld krijgt en Barca de hand op de knip kan houden om hem aan te trekken.
 
Barca--070
 
2
21 juni 2017 om 20:15
Verratti heeft net zoveel aan Psg te danken als Psg aan Verratti. Verratti heeft daar 5 jaar geweldig gespeeld en is (in mijn ogen) nooit stappen verder gekomen om de CL te winnen. Bij Barca is die kans nou eenmaal groter. Verratti stond in zijn tijd bij Pescara al bekend als een geweldig talent waar menig clubs achteraan zaten. Dus als je wat wilt zeggen, laat het dan aub kloppen. Wat is er in hemelsnaam kinderachtig aan dat hij nu naar Barca wilt? Hij zal zelf toch ook zien dan hij nu veel meer nodig is dan in de jaren van topfitte Xavi en Iniesta. Komt er een beetje op neer dat je nooit een stap mag maken als speler, dat is wat je zegt. Daarnaast is en blijft Barca een stap hogerop dan Psg, daar heeft het tweeluik van dit jaar vrij weinig mee te maken. Met 100 miljoen kan je je selectie ook versterken, dus de kloof tussen Barca en Psg hoeft niet per definitie groter te worden als Verratti weg gaat.
 
SpeedyAFC
 
0
21 juni 2017 om 22:02
Het gaat erom dat een club helemaal geen astronomisch bod heeft gedaan en nu een spelletje speelt om een speler los te weken. Een speler die op zijn positie een van de beste van de wereld is. En dat is niet netjes.
 
Omfan50
 
23
21 juni 2017 om 19:50
Tuurlijk spelers zijn ook echt meer als 100 miljoen waard..... Geen enkele speler is 100 miljoen waard... En helemaal niet bij dat PSG na dat drama seizoen van hun. Dan is Maxime Lopez van mijn clubie Marseille nog eerder 100 miljoen waard dan een falende speler van Psg dan heb ik het niet over Verratti maar wel over Di Maria bijvoorbeeld.. En trouwens ben het echt zat met dat arrogante gedrag van Psg mensen alsof die club nu alles voorstelt, in 2010 was die club helemaal niks middenmoot posities etc en was bijna driekwart van de mensen in Parijs voor Olympique Marseille.. En nog steeds zijn er nog een aantal mensen in Parijs voor OM... Want Marseille is de grondlegger van het Franse voetbal samen met Saint-Etienne Reims,Bordeaux Nantes etc en Marseille is nog steeds de grootste club van Frankrijk de passie de historie het Stade Velodrome ja dat heeft psg niet... En PSG blijft ook nog steeds een van de meest gehate clubs in Frankrijk... Maar goed als Verratti vetrekt ben ik super blij want dan word Psg nog zwakker!
 
superstick
 
9
21 juni 2017 om 20:02
We hebben het toch niet over Di Maria, of wel? Daarnaast hangt de waarde van Verratti af van zijn seizoen, niet zo zeer van het hele elftal. En dat geen enkele speler 100 miljoen waard is, is natuurlijk een discussie waar we niet zo veel mee kunnen. Als er clubs zijn die het neer willen leggen, zijn ze het blijkbaar waard. Dus als Pogba het waard is, kan Verratti het ook waard zijn. En Maxime Lopez? Echt? Die mag het eerst nog een paar seizoenen laten zien op het hoogste niveau (cl).
 
Omfan50
 
9
21 juni 2017 om 20:11
Je hebt gelijk en natuurlijk een Maxime Lopez is geen 100 miljoen waard maar is sowieso wel veel beter in vorm dan een Guedes of een Di Maria... Puur als je kijkt naar statuur en naar marktwaarde zijn Di Maria Guedes Draxler etc allemaal veel beter maar qua moreel en mentaliteit en potentie denk ik dat Lopez beter is. En vooral omdat Maxime Lopez een prima seizoen heeft gehad bij Marseille daar word je alleen maar beter van mentaal en ook fysiek..
 
Barca--070
 
2
21 juni 2017 om 20:17
Met dank aan Man Utd kunnen clubs nu idiote bedragen vragen, die spenderen zo verschrikkelijk veel en makkelijk geld aan spelers, dat elke club nu een idiote vraagprijs zal hanteren onder het mom: als Pogba het waard was, dan is ...... 3x zoveel waard.
 
superstick
 
3
21 juni 2017 om 21:16
Kijk, dit is allemaal een stuk genuanceerder en nu kan ik je alleen maar gelijk geven.
 
Dejan
 
9
21 juni 2017 om 19:52
Dat is allemaal hartstikke leuk en aardig dat Kluivert dat denkt, maar als Verratti weg wil zal PSG toch sterk moeten gaan nadenken over een verkoop. Met 100 miljoen kun je je selectie flink versterken, en een ontevreden speler (hoe goed ook) ben je liever kwijt dan rijk.
 
SpeedyAFC
 
1
21 juni 2017 om 20:03
Dat is dus niet zo, PSG kan geen speler aantrekken die beter is dan Veratti op die positie. Dus wordt het elftal zwakker en kunnen ze de CL winst vergeten. Speler is ook niet ontevreden, een andere club houdt hem een hele grote worst voor. Echter die club wil geen vermogen uitgeven dus krijg je dit kinderachtige gedoe. Andersom geldt dat ook, er zijn genoeg Engelse clubs die Neymar aan willen trekken maar je denkt toch niet dat Barca hem voor een appel en een ei laat gaan? Nee, dan zegt ook Barca dat Neymar een contract heeft en dat er minstens 200 miljoen betaald moet worden.
 
Stua
 
0
21 juni 2017 om 20:36
Het is leuk en aardig dat Kluivert dat denkt? Of denkt hij het niet , maar weet hij het gewoon? Denk zelf dat Kluiver wel weet wat voor contract deze speler heeft. Verder heb je het over versterkingen , maar waarom jezelf verzwakken om zogenaamde versterkingen te halen. En bovendien PSG heeft het geld niet nodig.
 
maus123
 
6
21 juni 2017 om 19:52
Het zou mooi zijn als Verratti echt naar Barcelona komt. hij is op dit moment de ontbrekende schakel bij Barcelona en voor Verratti is het uiteindelijk ook een stap omhoog sportief gezien. Het is overigens wel vreemd dat Kluivert dit soort dingen roept, dit zegt toch dat hij niet geschikt is als TD, dit soort dingen hoor je nu niet te roepen.
 
afcasander
 
1
21 juni 2017 om 19:57
Hoezo zou hij er geen mening over mogen uiten? Hij werkt voor geen van deze clubs.
 
real8madrid
 
6
21 juni 2017 om 20:01
Hahaha wat een sukkel eej. De eerste insider die openlijk toegeeft dat Verratti inderdaad weg wil naar Barca. We vermoedden het allemaal al maar tot nu toe moesten we het vooral doen met geruchten. Dankzij deze onbekwame vent keldert Verratti's waarde lekker verder...
 
SpeedyAFC
 
1
21 juni 2017 om 20:06
Waarom kledert zijn waarde? PSG wil hem niet verkopen dus houden ze hem gewoon. PSG kan Veratti niet vervangen door een betere speler. En geld hebben de eigenaren niet nodig, dat hebben ze genoeg. Ze hebben de beste spelers nodig om de CL te winnen, dat is het doel. Barca is gewoon in deze niet netjes, zolang zij geen akkoord hebben met PSG moeten ze niet over deze speler praten.
 
Barca--070
 
3
21 juni 2017 om 20:20
Wat een onzin, waarom mag je in hemelsnaam je interesse niet kenbaar maken als je nog geen akkoord hebt? Dat gebeurd overal tegenwoordig hoor.
 
Bon Jovi
 
0
21 juni 2017 om 21:32
Overal? Dat gebeurt niet zo vaak hoor. Clubs praten liever niet over spelers van andere clubs die hen interesseren om de prijs niet omhoog te jagen - en in enkele gevallen misschien uit respect voor de andere club.
 
SpeedyAFC
 
0
21 juni 2017 om 21:58
Nee hoor, laatst nog gebeurt met Southampton die dreigde een zaak te beginnen tegen Liverpool om hun geflirt omtrent Virgil van dijk. Het is gewoon verboden en gebeurt helemaal niet overal. Bepaalde clubs doen het veel om de prijs te drukken en om spelers los te weken die ze niet kunnen krijgen. Maar het is gewoon tegen de Fifa regels dus niets meer dan een kwestie van tijd voordat dergelijke clubs wederom sancties om de oren krijgen.
 
Bon Jovi
 
0
21 juni 2017 om 21:36
Wat kan het hem schelen? Hij werkt er niet meer. Sowieso zie ik PSG wel in staat om Verratti aan zijn contract te houden - zelfs toenmalig bankzitter Marquinhos wou men 2 of 3 jaar terug niet naar Barcelona laten gaan, men wou niet eens onderhandelen. Verratti zal het zelf moeten forceren als hij echt wil.
 
falcao
 
0
21 juni 2017 om 20:21
Maar dan is de arbeidsrelatie toch verstoord? Of kun je dat alleen in het malle Nederland aanvechten met een arbitragezaak?
 
Duke222
 
0
21 juni 2017 om 20:33
Nou.. die wil ik dus absoluuut niet naar Barca zien gaan (als Real fan. ; 2 spelers die ik al jaren wilde zien bij Real.. Reus en Verrati...maar Reus zal het niet worden, beetje gepasseerd station nu en te blessuregevoelig.. en ja Verratti.. misschien.. kan dat nog..ondanks zijn voorkeur voor Barca..?) Geweldige speler... maar ik zie hem zeker niet nog jaren bij psg voetballen.hooguit nog 1 seizoen. En wat prijs betreft.. tjah... belachelijk allemaal maar dat vind ik sws al bij alles boven de 40milj lol. We moeten het maar doen met deze ongein in de wereld waar geld de boosdoener is.. en idd dan kan hij heus wel 100 waard zijn.. is maar welke gek het wilt betalen. Zo zijn er ook mensen die normale tshirtjes kopen die wel 250 euro kosten terwijl een tshirt van 30 nieteens onder doet ervoor. Tjah.. Maar hij zal vast wel dit seizoen nog blijven lijkt me... of zal het een barca alsnog lukken?
 
WQSMilan
 
0
22 juni 2017 om 10:57
Wauw de eerste die dus de geruchten over Veratti bevestigd. Niet slim Patrick