KNVB stelt herstart van topamateurs voorlopig uit: 'Niet verantwoord'
Vrijdag, 17 december 2021 om 10:40

De competities in de Tweede en Derde divisie en Hoofdklasse zullen in de maand januari nog niet worden hervat. Dit heeft de KNVB besloten na overleg met de CVTD (Coöperatieve Vereniging Tweede en Derde divisies) en COH (Centraal Orgaan Hoofdklassen). Het besluit volgt op het verlengen van de huidige coronamaatregelen door het kabinet tot 14 januari.

Doordat er na 17.00 uur niet gesport mag worden, kunnen veel teams doordeweeks helemaal niet trainen. "De KNVB vindt het hierdoor voor niet verantwoord om dan wel in het weekend wedstrijden te spelen en had om deze reden de competities al stilgelegd", zo maakt de nationale voetbalbond vrijdag bekend.

Nu de avondlockdown nog langer gaan duren, is het voor de verenigingen ook niet mogelijk om de selecties voldoende fit te krijgen voor een herstart van de competities in januari. De prioriteit ligt bij het uitspelen van de competities, eventueel met een aangepaste opzet van de nacompetitie.

Vanwege de inmiddels opgelopen achterstanden, zal de speeldagenkalender aangepast moeten worden. Alle scenario's worden hiervoor de komende weken uitgewerkt. Het meest gunstige scenario is dat er na 14 januari versoepelingen komen en deze competities in het weekend van 5 en 6 februari weer kunnen worden hervat. Maar daarvoor moeten de coronamaatregelen zogezegd wel worden versoepeld.

De KNVB heeft de beslissing om de herstart van de competities voor de topamateurs uit te stellen in overleg genomen. Er is nog geen duidelijkheid over de rest van het amateurvoetbal na de winterstop. De lage klassen mochten de afgelopen tijd eveneens niet trainen, maar die competities konden wel doorgaan als clubs gewoon wilden spelen.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Hoe Galatasaray en Fenerbahçe ooit bijna één club werden
2
   
23:57
23:57
FC Nantes-aanvaller weigert te spelen vanwege anti-homofobie-boodschap op shirt
0
   
23:55
23:55
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
10
   
23:30
23:30
Vermoedelijke opstelling Ajax: Steven Berghuis keert terug in de basiself
7
   
23:22
23:22
Real Madrid bereikt principeakkoord met Modric en nadert deal met ander icoon
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (46)

 
BigShaq
 
13
17 december 2021 om 10:46
Bizar
 
vamos_sevilla
 
1
17 december 2021 om 13:21
Vooral irritant. Wij spelen nog wel aangezien wij een vriendenteam zijn, maar we spelen tegen andere elftallen waar in sommige gevallen het halve 1e elftal wordt opgesteld. Gaat natuurlijk nergens over dat trainen niet mag doordeweeks, mij apart blijven de kleedkamers gesloten. Maar dit is voor niemand fijn.
 
fceindhoven030
 
76
17 december 2021 om 11:05
voetballen in de buitenlucht wordt dus bijna onmogelijk gemaakt omdat je niet mag trainen na 17:00 uur, maar een verjaardagsfeest van Amalia, waar 100 mensen aanwezig waren wordt bijna goed gepraat door het demissionare kabinet omdat iedereen gevaccineerd was en omdat ze goed anderhalf meter afstand hielden. Terwijl sporten in de buitenlucht nauwelijks besmettingen verspreid en dat wel wordt beperkt.
 
voetbaltjer
 
14
17 december 2021 om 11:07
Ga nou niet haten op Amalia aub. Wat heeft zij nou te maken met het coronabeleid? Vind het vrij bizar hoeveel mensen hier een punt van maken. Alsof ze zelf nooit even de regels overtreden. Als het nou Hugo of Mark was geweest. Ander verhaal.
 
fceindhoven030
 
54
17 december 2021 om 11:12
Ik haat helemaal niet op Amalia, blijkbaar was het feestje in de open lucht, waar nauwelijks besmettingen plaatsvinden. Het gaat mij vooral om de reactie van Mark Rutte. Het leek bijna dat hij het goed praatte, omdat er goed afstand was gehouden en er maar op één punt het niet goed is gegaan. Terwijl het buiten sporten wat goed is voor je gezondheid praktisch onmogelijk gemaakt wordt door hen.
 
Ducktaildo
 
22
17 december 2021 om 11:19
Wellicht omdat dat hele gezin zich boven het normale volk voelt verheven? Is niet de eerste keer dat zij gewoon dikke maling hebben aan de regels natuurlijk. Dat zij het feestje in deze hoedanigheid hebben gevierd, zegt alweer genoeg over hoe zij in het leven staan. Kan de dag niet heugen als dat hele koninklijkhuis wordt afgeschaft.
 
 
10
17 december 2021 om 11:21
Amalia kun je het ook niet kwalijk nemen. Denk dat, op dit moment, het grootste deel van de mensen ‘schijt’ heeft aan de regels. Ik snap haar ook wel. Je wordt namelijk maar 1x 18. Echter erger ik mij wel kapot aan de reactie van Rutte. Eerst zeggen dat alle regels etc zijn nageleefd en vervolgens toch zeggen dat er dingen verkeerd gingen. Zegt hij ook nog: “iedereen maakt fouten”. Zeg dan gewoon niks.
 
Ducktaildo
 
11
17 december 2021 om 11:36
Dus eigenlijk kan je het niemand kwalijk nemen? En leuk dat je maar 1x 18 wordt, maar je feestje kan je ook gewoon verplaatsen tot mei bijvoorbeeld. Als jij of ik even een feestje met 100 man geeft, dan wordt dat ook met harde hand beëindigd. Ach, zullen over een paar dagen wel weer een filmpje te zien krijgen met een gespeelde emotionele blik van Maxima en Willie die een opgestelde brief voorleest. Puntje bij paaltje verandert er niks, want voor het koninklijke gezin tellen de regels namelijk niet. Als straks reizen in de EU weer aan banden ligt, pakken zij gewoon weer hun privé jet naar Griekenland.
 
BJP79
 
4
17 december 2021 om 12:37
Hahaha en maar lekker door janken. Ga zo door mannen. Wat hebben we soms toch een triest volk hier.
 
Denn01
 
8
17 december 2021 om 12:58
Hugo en Mark hebben zelf ook vaak zat de regels betreft corona overtreden. Het is allemaal 1 grote schijnvertoning. Ik vind bepaalde maatregelen prima, maar in de buitenlucht voetballen al doe je dat zonder publiek bij de amateurs zou gewoon moeten kunnen. Die pipo’s die het bepalen hebben zelf waarschijnlijk nooit gevoetbald en doen net alsof beide teams daarna samen in 1 kleedkamer gaan douchen en daardoor besmettingen komen. Wat een onzin.
 
 
1
17 december 2021 om 13:07
Ik zeg dat ik kan begrijpen dat ze een feest geeft. Sinds het begin van Corona, begin maart, zijn er wekelijks veel feesten met jongeren. Je hebt gelijk dat voor iedereen dezelfde regels moeten gelden. Kan mij ergeren aan het feit dat Rutte een verklaring geeft. Echter erger ik mij niet aan het feit dat Amalia een feest heeft gegeven. Blijkt wel dat zelfs het Koninklijk gezin de regels niet serieus neemt haha.
 
Dennisvan Leeuwen
 
5
17 december 2021 om 13:20
@ducktaildo: Stel je niet zo aan joh... Misschien zouden we juist allemaal dat voorbeeld moeten volgen, in plaats van "braaf" maar doen wat er gezegd wordt. Mij bekruipt langzaam maar zeker het gevoel dat het hele corona-circus bewust ernstiger gemaakt wordt dan dat het in werkelijkheid is, maar onze "leiders" vinden het natuurlijk maar al te prettig dat (bijna) iedereen in de pas loopt. Daarbij, zoals al meerdere malen door anderen aangegeven; het feest was in de buitenlucht, met gevaccineerden en het afstand houden. Dus nu niet de kleuter uithangen omdat jij blijkbaar iets persoonlijks hebt tegen ons Koningshuis...
 
 
5
17 december 2021 om 13:21
Ja, vooral die maatregelen mbt buitenlucht. Uit onderzoek bleek dat de kans op besmettingen in de buitenlucht bijna nul is. Dan slaan die regels nergens op. Bron: HPSC
 
Diego_Forlan
 
26
17 december 2021 om 11:16
Dat wereldwijd leiders zich zelf amper tot niet aan de regels houden buiten het zicht van de camera's is toch geen verrassing meer?
 
fceindhoven030
 
14
17 december 2021 om 11:32
@Diego_Forlan Jammer genoeg, is dat inderdaad geen verrassing meer. De reactie van Rutte was dat wel. Ik weet niet of jij het gezien hebt, maar ik vond zijn reactie echt niet kunnen tegenover het volk.
 
Diego_Forlan
 
10
17 december 2021 om 11:58
Niet gezien en zit ik ook niet op te wachten. Het is het standaart riedeltje van zover mogelijk recht praten wat krom is en anders met krokodillentranen door het stof gaan en daarna weer vrolijk verder met de puinhoop. Blijkbaar vind het merendeel dit allemaal prima gezien de laatste verkiezingen.
 
Harmr
 
2
17 december 2021 om 13:07
Rutte heeft te allen tijde de taak om de Koning te verdedigen. Dat is nou eenmaal z'n werk. Wat de Koning ook doet, Rutte is verantwoordelijk. Vorig jaar met die vakantie net zo. Dat de Koning en Maxima daarna zelf nog een mea culpa de wereld in slingerden was een bonus, maar Rutte moest eerst verantwoording afleggen..
 
lwd12
 
5
17 december 2021 om 12:12
Wat een intrieste vergelijking fceindhoven030. Ik ben wel benieuwd hoeveel mensen zich echt aan strikt 4 mensen thuis houdt, rond die leeftijd. Maar god als je het niet meer weet moet je wat roepen blijkt
 
Intermilan70
 
12
17 december 2021 om 12:59
Ik vind jou reactie meer triest. Het koningshuis heeft een voorbeeld functie in NL en die verdienen al zeer royaal voor helemaal niks doen het enige wat je dan kan doen is je gewoon netjes opstellen tegen over het volk of wil je zeggen dat papa koning niks wist van het feestje en ze dit stiekem achter zijn rug georganiseerd heeft? Er zijn een hele hoop jongeren 18 geworden de afgelopen 2 jaar die zich wel netjes aan de (onzinnige) regels hebben gehouden en die moeten nu zien dat degene die al deze regeltjes verzint ook nog is alles recht gaat praten omdat het Amalia is? In een tijd waarin wij in een lockdown leven en al 2 jaar niks mogen moeten deze mensen een voorbeeld zijn als ze zo graag willen dat wij ons allemaal aan de corona maatregelen houden maar integendeel deze mensen laten zien schijt te hebben aan het hele volk en doen lekker wat ze zelf willen. Zoals hierboven aan gegeven het is niet de 1e keer ik deze corona crisis dat het koningshuis zich niet aan de regeltjes houd.
 
lwd12
 
1
17 december 2021 om 13:48
Misschien moet je er eens in verdiepen, maar ik denk dat ze het drukker hebben dan jou en mij. Daarnaast nee we hoeven niks anders te doen omdat het om Amalia gaat. Maar dacht je echt dat iedereen in NL gelijk op de bon gaat als het fout gaat? Dat is echt niet zo, dus komt ook Amalia daar mee weg. Als Rutte dit nou zou doen, dan hebben we een 2e Grapperhaus. Maar om bij een topic over voetbal, nog een sneer te geven naar Amalia onnodig. En dus triest. Daarnaast het is ook nog eens makkelijk lullen zolang je zelf geen verantwoordelijkheid draagt. Tegen jou staat geen kamer te roepen er vallen dod door u dat horen de Jonge en Rutte wel en dan vind ik het niet vreemd dat zij maatregelen stapelen die een bepaald effect moeten brengen al dan niet wetenschappelijk onderbouwd het gaat om totaal aan dingen. Hoe moeilijk ook uit te leggen soms maar je telt alle mogelijke opties bij mekaar op die tot een bepaald resultaat moeten leiden.
 
AjaxRosenberg
 
2
17 december 2021 om 14:23
Mensen die druk zijn, zijn niet per definitie competenter dan mensen die minder druk zijn. Volgens mij gaat het de meeste mensen helemaal niet perse om Amalia maar onze vriend Rutte die het recht probeert te praten omdat Amalia maar 1 keer 18 wordt. Dat geldt voor heel veel mensen, en die houden zich (deels) ook aan die regels. Probleem is dat veel opties worden onderbouwd en opgeteld door het Rivm. Het RIVM heeft al moeite om per dag het juiste aantal besmettingen op te tellen dus je kunt je afvragen of je je daar op moet baseren. En ja, aan de zijkant roepen is altijd makkelijker maar als mensen in mijn bedrijf maar dezelfde fouten blijven maken, worden ze er op een bepaald moment ook uitgetrapt.
 
lwd12
 
1
17 december 2021 om 14:52
Ik zeg ook nergens dat iemand competenter is, omdat deze het druk heeft. Ik reageer op intermilan die stelt ze doen niks. Dat is dus permanent niet waar. Rutte reageert zoals hij dat altijd doet. Hij roept ook niet als er weer een feestje is geweest, dat ze de bak in moeten, maar stelt dan ook dat het niet de bedoeling is en dat het noodzakelijk is de regels te respecteren. Dat de cijfers door storingen wel eens niet kloppen ok, maar verder kloppen de prognoses van het RICM de modulisten daar staan echt wel hoog aangeschreven iets meer respect daarvoor mag best. De storingen tussen RIVM en GGD zegt niks of de modellen wel of niet kloppen. Daarnaast hebben we het over fouten, maar nog steeds in een ongekende situatie. Daarnaast blijft het dus zo dat men langs de lijn makkelijk roept. Maar zoals gezegd het blijft een optelsom om tot een bepaald effect te komen. Het gaat erom wat je ermee bereikt en dan kan de wetenschappelijk onderbouwing bij een keuze ontbreken en dat is kloten voor ons maar het is niet anders.
 
voetbaltjer
 
4
17 december 2021 om 11:06
Ik mag toch hopen dat ze de lagere klasses in de A-categorie wel weer hervatten. Te gek voor woorden als je in de 2e klasse speelt en niet mag voetballen omdat je niet kan trainen.
 
Angelo Rutten
 
2
17 december 2021 om 11:15
Ik zelf voetbal in de 2e klasse en vond dit eigenlijk ook prima kunnen. Het is wel echter dat de meeste van mijn teamgenoten hier anders over denken. Trainen is toch voor talentloze ??
 
tinus45
 
27
17 december 2021 om 11:08
Maar trainen etc....om 3 uur 's middags mag wel, want dan leeft het virus niet.
 
renevo
 
23
17 december 2021 om 11:18
Het is verboden om voor jezelf logisch na te denken. Uitkijken wat je zegt.
 
Lierse1997
 
6
17 december 2021 om 12:31
Het is inderdaad duidelijk dat hij niet logisch nadenkt.
 
NJfromVOL
 
1
17 december 2021 om 11:29
Wat jij wilt ... bij deze ook niet meer overdag trainen ... nu goed?
 
Hombre_Guapo
 
3
17 december 2021 om 11:50
Ik snap je reactie maar lekker gezellig samen in de kantine biertjes drinken daar gaat het fout. Dus openstellen en kantines sluiten lijkt me beter en gewoon koffiecorner buiten.
 
Fabregas.
 
6
17 december 2021 om 12:17
Simpele opmerking Tinus. In de praktijk blijkt dat dat niet realistisch is om om 3 uur te trainen, dus dat gebeurd dan ook niet. Het doel van de avondlockdown is om het aantal bewegingen naar beneden te krijgen aangezien mensen na werken te veel doen. Om het even simpel samen te vatten; Minder bewegingen betekent minder onderling contact en (volgens het kabinet) minder besmettingen. Dat wetende, zie je dan nog geen logica in de maatregel?
 
Gryudo
 
2
17 december 2021 om 12:36
Fabregas.hier wil ik nog op inhaken, omdat het voor mij ook als willekeur aanvoelt. Het ontbreekt ook wel aan logica als je alles ontleedt en apart onder de loep houdt. Waarom x wel en y niet als y net zoveel of misschien meer besmettingen kan opleveren. Maar de balans gaat over het totaalpakket en de modellen die gebruikt worden. En daarbij wordt ook gekozen voor maatschappelijk belang.
 
Recoba87
 
4
17 december 2021 om 13:30
Wat een onzin minder bewegingen heb je de sportscholen gezien die zitten van 1 tot 5 bomvol,vriend van me ging gisterochtend om half 8 naar spiderman hij heeft het nog nooit zo druk gezien,laatst in de trein van Utrecht naar Amsterdam was amper plaats om te ademen en dat is dagelijks in het spitsuur
 
PTT80
 
8
17 december 2021 om 11:17
Laat mensen toch gewoon lekker sporten, want sporten is gezond (en na 5 uur veranderd er toch vrij weinig). Stel dan als regels dat de kantine niet open gaat en thuis moet douchen of iets..... en mensen hebben toch ook een uilaatklep nodig.
 
Japser
 
15
17 december 2021 om 11:19
Compleet doorgeslagen dit beleid. In tijden dat het belangrijk is dat mensen gezond blijven, ontneem je ze de mogelijkheid om te kunnen sporten. Gelukkig kan de B categorie wel doorgaan, maar serieus mensen. Sporten in de buitenlucht moet gewoon mogelijk blijven.
 
lwd12
 
6
17 december 2021 om 12:15
Ik zou zeggen trek je hardloop schoenen aan en ga rennen dat mag ook na 17:00 uur. Pak een fiets mag ook.
 
Soccerfan_1
 
6
17 december 2021 om 12:30
Iedereen kan sporten. Ga lekker wandelen, hardlopen, fietsen enz enz. Man man wees eens creatief in plaats van te mekkeren dat je niks kan. Je kan zoveel.
 
rayvg
 
5
17 december 2021 om 14:31
Haha ga toch weg, als dat de dingen zijn die ik doe en ik ga binnenkort weer voetballen ben ik er weer een half jaar uit met een blessure als het seizoen weer begint. Zelfs mijn fysio geeft het aan en zegt het moeilijk te vinden een goed herstel/fitheids plan op te stellen aankomende periode omdat je niks wedstrijds echt kan doen. En ik heb geen beginnende kinder fysio maar een die ook bij het Nl elftal gewerkt heeft tijdens toernooien. Als alle supermarkten dicht zijn zeg je toch ook niet je kan toch aardappelen laten groeien in je tuin en alleen maar die eten? De fysio`s zitten overal voor door afgelopen jaar/jaren
 
GLENNN
 
7
17 december 2021 om 11:36
Het is echt te bizar wat ze zich verzinnen bij dit kabinet. Je mag na 17.00 niet meer sporten. Zelfs niet in de buitenlucht. Nu doen wij de hele week als groep niks, maar trainen wij alleen op zondag ochtend. 11.00 trainen tot 12.30/13.00. Vervolgens van 13.00 tot 17.00 lekker de kantine in. Zit je binnen en toch ook ''op elkaar''. Maar goed. Daarna nog bij iemand thuis eentje drinken, zit je weer bij elkaar. Het slaat gewoon nergens op.... Het gezonde sporten in de buitenlucht is gewoon ontnomen. Idem voor het sporten in de gym. Mensen gaan nu wringen om voor 17.00 nog even te kunnen sporten. het is veel en veel drukker hierdoor. De verspreiding van mensen zou je juist moeten stimuleren. Openingstijden verbreden. Maar ja, de scholen (superspread - die geven het ook door aan de ouders/oma's) die mochten tot heden open blijven.
 
Hombre_Guapo
 
1
17 december 2021 om 11:51
Juist dus openstellen en kantines diccht. Opgelost tocht.
 
lwd12
 
1
17 december 2021 om 12:16
Je mag wel sporten in de openbare ruimte in groepjes van 4 minder leuk misschien, maar het mag gewoon wel.
 
DrentheTwente
 
2
17 december 2021 om 12:40
Dat jullie "op elkaar" blijven zitten in de kantine en thuis zoals je zegt, zegt meer over jullie groep dan over de regels.
 
GLENNN
 
6
17 december 2021 om 14:00
Wat zegt dat dan over onze groep? Ik heb mij keurig aan de regels gehouden, maar op een gegeven moment houdt het ook op. Ik ben 2 keer getest in de afgelopen 3 jaar tijd. Heb nog nooit corona gehad en heb mij zo veel mogelijk aan de regels gehouden. Op een gegeven moment is het genoeg. Nooit klachten, dan ga ik gewoon lekker samen zitten in de kantine, het café of bij iemand thuis. En ga maar niet schijnheilig doen, want niemand gaat thuis op 1,5m zitten.
 
Teesboer
 
2
17 december 2021 om 12:14
Waar ik een jaar geleden nog benieuwd was naar de nieuwe maatregelen interesseert het mij steeds minder wat ze vertellen in de persco's. Natuurlijk moeten we ons er deels aan houden, want je wordt verplicht om bepaalde activiteiten niet meer te doen. Het beleid is erg krom en ik praat het eigenlijk ook steeds minder goed naar anderen toe. Vorig jaar hebben we als familie kerst nog gescheiden gevierd, dat gaat dit jaar gelukkig ook niet meer gebeuren. Laten we nou eindelijk eens proberen te leven met het virus in plaats van iedereen maar van alles te verbieden.
 
Giovinazzi
 
0
17 december 2021 om 17:53
Worden alle amateurs die wedstrijdpremies mislopen ook gecompenseerd??