KNVB wil alsnog met Sergiño Dest in gesprek
Donderdag, 5 september 2019 om 17:28

Sergiño Dest kan een telefoontje van de KNVB verwachten. De achttienjarige verdediger van Ajax staat op het punt zijn debuut te maken voor het nationale elftal van de Verenigde Staten, in het oefenduel met Uruguay of Mexico, en de Nederlandse voetbalbond wil dan ook graag met hem om de tafel om over zijn nabije toekomst te praten. Na een eventueel debuut bij Team USA kan hij alsnog voor het Nederlands elftal uitkomen.

"We hadden onlangs al de afspraak staan met Sergiño om met hem om de tafel te gaan en het over zijn mogelijke perspectief bij ons te hebben'', wordt Erwin van de Looi, bondscoach van Jong Oranje, door het Algemeen Dagblad geciteerd. "Maar door zijn drukke programma met Ajax moest hij die afspraak afzeggen. We hopen op korte termijn alsnog met Sergiño in gesprek te gaan."

De A-interlands tegen Uruguay en Mexico zijn niet bindend, maar dat gaat niet op voor de kwalificatieduels van de Amerikanen in oktober. Er is dus haast geboden wat betreft de interlandloopbaan van de in Almere geboren Dest, weet ook Van de Looi. "We willen na deze interlandperiode met hem om de tafel. Maar dan nog ligt de keuze bij de speler. Dat geldt ook voor iemand als Mohamed Ihattaren. Ik kan en wil niet praten voor de gevoelens van de spelers." Dest, die nog nooit een jeugdinterland voor Nederland speelde, kwam eerder deze zomer op het WK Onder-20 voor Amerika uit.

Van de Looi erkent dat de KNVB een actievere houding wil gaan innemen inzake dubbele nationaliteiten, daar er in het verleden geen sprake was een actief beleid. "Het komt nu ook veel vaker voor, door de samenleving waarin we leven", verklaart de bondscoach van Jong Oranje. "Dat kunnen ook spelers zijn die in het buitenland doorbreken en een Nederlands paspoort hebben. Dat hebben we nu veel beter in kaart. En daar kunnen we dan ook actiever op inspelen."

Meer nieuws
   
09:32
09:32
Alex Kroes getoond als keiharde onderhandelaar: 'Liet deal op 180 euro klappen'
9
   
09:22
09:22
Bij PSV vertrekkende Ernest Faber kan elders in Nederland aan de slag
3
   
09:16
09:16
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
   
08:47
08:47
'Xavi Simons kan Paris Saint-Germain achterlaten voor opzienbarende terugkeer'
10
   
08:15
08:15
PSV distantieert zich van beschuldigend statement Noa Lang
54
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (134)

 
samg
 
14
5 september 2019 om 17:44
Toch wel ja? Werd tijd KNVB, niet slapen maar wakker blijven en dit talent zdm binnenhalen aub!
 
ArsenalFanehv
 
220
5 september 2019 om 17:46
Maar dit kan toch niet. Heeft alle jeugdelftallen van de VS doorlopen, dan kan je het niet maken dat hij nog voor Nederland kiest, of is het nu anders dan bij Ihattaren, Kokcu en Ziyech?
 
experia91
 
78
5 september 2019 om 17:48
Ja maar dat is anders!!11! Nu kunnen ze naar ons toe. En anders hebben we een 'legale' reden om iemand te 'haten'. Tenminste, anders denkende mensen.
 
BurdyM
 
20
5 september 2019 om 17:50
Ach als je zelf keer op keer in de rug gestoken wordt mag je best een keer wat terug doen lijkt me.
 
Tornado72
 
35
5 september 2019 om 17:51
Heeft de KNVB negatief gereageerd op de keuzes van Kokcu of Ziyech? Volgens mij heeft de KNVB zelf daar helemaal geen stelling in genomen. Derksen en een aantal andere "journalisten" hadden daar commentaar op. Daarbij heeft hij z'n opleiding in Nederland genoten dus zou hij volgens de theorie van eerder genoemde journalisten juist voor Oranje moeten kiezen.
 
ajaxnummero1*
 
35
5 september 2019 om 17:52
Hahah echt he.Wanneer wij het doen is der niks aan de hand, maar als andere landen dat flikken kan het niet.
 
Assenaar
 
28
5 september 2019 om 17:52
deze speler woont en leeft toch hier? Als hij nu in de usa woonde was het anders vind ik.
 
Mansie
 
58
5 september 2019 om 17:53
Ja dit is wel iets anders. Dest heeft namelijk net als Ziyech en Itaharren zijn hele leven in Nederland gewoond en van alle voorzieningen van dit land gebruik gemaakt. En niet van de VS. Hoewel ik de keuze voor de VS nu veel meer zou kunnen begrijpen, aangezien hij daar al een tijdje voor voetbalt.
 
LucasAndersen
 
35
5 september 2019 om 17:56
Is niet helemaal vergelijkbaar, Dest was tot zijn 15e nooit in Amerika geweest, hij is niet daar opgeleid.
 
azchelsea
 
20
5 september 2019 om 17:59
Is wel iets anders, aangezien hij zijn hele leven al in Nederland woont. Spelers als Ziyech, Ihattaren en Kokcu woonden niet in respectievelijk Marokko en Turkije. Echter vind ik dat Dest (evenals de anderen) het lekker zelf moet kiezen. Wat hervormingen van de KNVB voor jeugdelftallen kunnen geen kwaad, want het is wel scheef als iemand zijn hele jeugd voor een land speelt en dan voor een ander land uitkomt, maar ik vind niet dat de spelers daarvoor als boosdoener aangewezen moeten worden. KNVB moet een klimaat verzinnen waarin zoiets niet mogelijk is.
 
London Calling
 
35
5 september 2019 om 18:10
Het gaat er toch om wat iemand zich voelt en niet waar hij woont of waar hij geboren is. Max Verstappen vinden we ook allemaal een Nederlander, die heeft nog nooit een dag in Nederland gewoond en heeft ook een niet Nederlandse ouder (die trouwens zelfs wel eens heeft aangegeven dat ze hem eigenlijk meer Belg vind dan Nederlander). Zelfde geld voor Mathieu van der Poel bijvoorbeeld, ook in Belgie opgegroeid met een niet nederlandse ouder.
 
sebasjuh
 
10
5 september 2019 om 18:14
Maar waarom voel je je dan wel ‘nederlander’ om voor de jong elftallen uit te komen maar wel genoeg ‘Turk’ of ‘Marokkaan’ om voor het volwassen elftal uit te willen komen? Dan komt het toch meer over om wel profijt van de opleiding en groei mogelijkheden van Nederland te profiteren maar uiteindelijk wel die opleiding de rug toe te keren en voor een land uit te komen waar je een aantal jaar op ‘vakantie’ bent geweest
 
ninjakai
 
7
5 september 2019 om 18:21
@Mansie, onzin. Dest is net als Mazraoui altijd uitgekomen voor de jeugdelftallen van een ander land. Dest moet ook niet kiezen voor Nederland, lekker voor de VS gaan. Nederland zag hem namelijk totaal niet staan. Kokcu is volgens mij weer andere koek. Die lijkt te vluchten naar Turkije. Misschien ziet hij de bui al hangen met Nanci en gokt hij erop dat Nanci voor Nederland kiest.
 
Stagiaire
 
8
5 september 2019 om 18:55
Als je het terug doet mag je er ook niet meer om zeuren. Echt heel apart dat mensen sommige spelers bekritiseren omdat "die plek dan een ander had kunnen innemen." En nu alles aandoen om Dest een ander zijn plek te laten innemen.
 
AN34
 
0
5 september 2019 om 19:18
@sebas Omdat het niet logisch is om voor jeugdinterlands als tiener een weekje naar een ander land te gaan een paar duizend kilometer verderop en dat een paar keer in een jaar.
 
Peter_Selie
 
3
5 september 2019 om 19:47
Wel de hele jeugd van vs doorlopen, zoals Kokcu voor Nederland en alsnog kiezen voor het andere. Wat is daar dan anders aan? Van Xavi Simons vond ook iedereen dat die voor Nederland moet kiezen, maar die woont in Spanje... nu in Frankrijk overgingens. Dus zou die nu voor Spanje moeten kiezen?
 
Xemu
 
0
5 september 2019 om 21:04
Nou "alle jeugdelftallen" is ook zwaar overdreven. Hij speelt pas sinds vorig jaar daar. Daarnaast is het grote verschil dat Dest gewoon in Nederland opgegroeid is. Ihattaren en Ziyech hebben geen minuut van hun leven in Marokko gewoond.
 
Mansie
 
1
5 september 2019 om 21:17
Ninjakai, dat Mazraoui voor Marokko kiest begrijp ik dan wel inderdaad en heb er echt geen problemen mee ook. Kokcu en Itaharren heb ik meer problemen mee. Alhoewel ik daar ook niet wakker van ga liggen. Dest geef ik ook aan dat VS geheel begrijpelijk is.
 
Onlogisch
 
17
5 september 2019 om 17:53
Wat is er toch weinig respect voor het Nederlands eer. Nu worden talenten zelfs gesmeekt of ze willen voetballen voor het Nederlands elftal. Het moet juist een eer zijn om voor een/je land uit te komen. Laat die talenten lekker zelf kiezen. Echt gevestigde talenten zijn er namelijk nog niet (de meeste spelen bij gebrek aan beter).
 
wanny
 
3
5 september 2019 om 18:05
Als de keuze puur sportief zou zijn, zou je ook verwachten dat al die gasten graag voor Nederland willen uit komen. Tenzij ze het idee hebben dat ze dan niet in de basis staan. Nederland is toch al sinds de jaren 70 een top 10 land als je de resultaten op de grote toernooien erbij pakt. Nu ff een dip gehad, maar de toekomst ziet er ook weer beter uit. Maar in de praktijk is het toch lastig als je omgeving zich ermee gaat bemoeien en je als 18 jarig moet zeggen dat je een andere keuze maakt dan zij graag zien.
 
Onlogisch
 
1
5 september 2019 om 19:26
Nou of de toekomst er weer beter uit ziet? Noord-Ierland heeft 12 punten, Duitsland 9 en Nederland 3. Dit weekend wordt het erop of eronder voor Nederland. Tegen Duitsland is er niks aan de hand als je gelijk speelt, maar die zullen ook wel willen pijnigen. En dan moet je de klus klaren tegen Estland thuis.
 
LinkinPark13
 
1
5 september 2019 om 22:22
Iedereen speelt bij gebrek aan beter. Als er een speler nog beter als Messi zou zijn, op zijn positie, speelt hij ook niet
 
 
4
5 september 2019 om 17:45
Goed dat de KNVB nu intensief spelers gaat benaderen. Beetje laat maar beter laat dan nooit.
 
AFCAjax0164
 
6
5 september 2019 om 17:45
Hopen dat het nog niet te laat is. Heeft op mij en vele anderen een hele goede indruk achtergelaten. Zou mooi zijn om met Dest, Dumfries en Karsdorp de toekomst tegemoet te gaan.
 
Linkerbaan
 
47
5 september 2019 om 17:47
Nou vind ik dit zeker een talent met perspectief voor Oranje. Maar na al het gedoe over 2 nationaliteiten en of ze wel of niet voor Nederland moeten kiezen. Vind ik het hypocriet dat veel mensen willen dat Dest voor Nederland kiest aangezien hij zijn volledige jeugd als international bij de US heeft doorgebracht.
 
martijnr12
 
20
5 september 2019 om 18:10
Sorry maar dat is echt compleet iets anders hoor. Dat gaat om jongens die in Nederland geboren zijn, hier zijn opgegroeid en daarbij alle elftallen van Nederland hebben doorlopen. Die maken op het laatst een keuze voor een land waar ze alleen naar op vakantie zijn gegaan ooit. In dit geval is Dest simpelweg nooit opgeroepen voor Oranje omdat hij toen niet als goed genoeg werd gezien. In de VS overigens ook niet, want hij was pas 15 geloof ik toen hij een keer voor een jeugdteam in de VS werd uitgenodigd. En als je niet voor Oranje wordt opgeroepen maar wel voor de VS, dan doe je dat natuurlijk. Neemt niet weg dat hij misschien dolgraag voor Oranje had willen spelen en dat alsnog zou willen. Hij kreeg de kans alleen nooit. Een wezenlijk verschil met die andere gasten die vanaf jongs af aan al de keuze hadden tussen Marokko, Turkije enz en Nederland en toen keer op keer voor Nederland kozen (logisch, want ze wonen hier). Van mij mag iedereen kiezen wat hij zelf wil, alleen de situatie van Dest vergelijken met die van de gasten waar zoveel discussie over is, zodat je met het wijzende vingertje naar Nederland kunt wijzen, gaat totaal niet op in mijn ogen.
 
Primetime
 
7
5 september 2019 om 19:25
@martijnr12, pas 15? Dat is toch ook de leeftijd waar nationale jeugdelftallen pas beginnen. Het begint pas bij onder 15. Dus op je 15e voor het eerst geselecteerd lijkt me niet zo gek. Veel jonger kan het namelijk niet
 
martijnr12
 
3
5 september 2019 om 20:01
Ik heb het nog even gecheckt en dat klopt van die onder 15. Dest was 16 toen hij voor de onder 17 werd opgeroepen voor het eerst. En daarna heeft hij een paar wedstrijden voor de onder 20 gespeeld. Dus hij heeft zeker wat jeugdinterlands achter zijn naam, maar de "volledige jeugd als international van de VS" die Linkerbaan benoemd valt mee.
 
Young_Boss
 
2
5 september 2019 om 17:48
Beetje laat vind je niet ? Apart als je weet dat je momenteel met Dumfries, Janmaat, Veltman, Tete, Karsdorp, Hateboer geen echte wereldtop in huis heb. Dest heeft de mogelijkheid die wereldtop wel te halen als hij zich stormachtig ontwikkelt. Conclusie is dat de KNVB loopt te slapen
 
PirloTess
 
4
5 september 2019 om 22:42
Mogelijkheid tot wereldtop? Haha kom op zich! Je loopt wel heel hard van stapel. Eerst maar eens een paar jaar op NLs niveau wat laten zien.
 
Mikeo110
 
13
5 september 2019 om 17:50
Lekker voor de VS laten ballen die jongen er zijn grotere talentjes
 
Zytto34
 
31
5 september 2019 om 17:58
Alleen niet op zijn positie.
 
BvdP
 
1
6 september 2019 om 00:11
Ki-Jana hoever is wel een talentje toch? Desalniettemin hoop ik dat hij voor Oranje kiest.
 
Sparta!
 
9
5 september 2019 om 18:07
Wie dan?
 
PirloTess
 
1
5 september 2019 om 22:44
Rechtsback positie is meer dan prima bezet bij oranje hoor. Koeman heeft veel goede opties. Eens met mikeo110, en als hij voor de VS kiest is dat zijn keuze. Next!
 
34Nieuw-West
 
109
5 september 2019 om 17:52
Vond wel grappig dan men hier minder moeite had met dat Dest opgeroepen werd door Amerika dan bij Mazraoui bij Marokko. Terwijl beiden geboren en getogen zijn in Nederland en altijd voor een ander jeugdelftal hebben gespeeld dan Nederland. Lachwekkend. En dan willen mensen nog claimen dat de racismekaart snel wordt getrokken en dat er niet met een dubbele maat wordt gemeten. En dan moet je nog beseffen dat Dest alleen een Amerikaanse vader heeft terwijl Mazraoui zijn beide ouders Marokkaans zijn. Dat is ook een verschil. Ik besef nu gewoon dat men geen moeite heeft met dat spelers niet voor Nederland kiezen, maar moeite hebben met dat zij kiezen voor Marokko of Turkije.
 
Zytto34
 
34
5 september 2019 om 17:59
Mazraoui was weinig ophef over anders.
 
34Nieuw-West
 
58
5 september 2019 om 18:04
Dan was jij waarschijnlijk ziek die dag. Mazraoui werd gewoon ook op VZ helemaal de grond in gebasht bij elk artikel dat over zijn keuze ging. Bij Dest wenste iedereen hem succes... Niet iets recht praten wat krom is.
 
Dweyer
 
32
5 september 2019 om 18:06
Sorry hoor, maar Mazraoui was totaal geen ophef over. Volgensmij verwar je hem met Kokcu
 
34Nieuw-West
 
34
5 september 2019 om 18:17
Ik haal geen Marokkanen en Turken door elkaar itt sommige bevolkingsgroepen nee maar zonder dollen er was wel zeker veel ophef over zijn keuze. De ophef was niet erger dan bij Ziyech maar wel een stuk erger dan bij Dest en dat kan je nachecken. En dan zijn nog de verrassend vele comments die (indirect) zeggen dat Marokkanen terug naar Marokko moeten verwijderd door de moderators.
 
FcGrun050
 
21
5 september 2019 om 18:18
Nee over Mazraoui was er ook aardig wat ophef over. Mede omdat Derksen weer liep te zeiken dat hij het Nederlands Elftal inmoest, nadat hij die uitnodiging had afgewezen van Koeman.
 
marocberkane
 
34
5 september 2019 om 18:19
Er was zeker wel ophef over Mazraoui. Hij voelde zich niet voor niets genoodzaakt een heel statement naar buiten te brengen met dat Nederland ook zijn land is etc. Hier op VZ ging het ook weer los met 400 reacties, met hetzelfde verhaal als altijd: geprofiteerd van onze samenleving, toch niet goed genoeg voor Oranje, niet goed geintegreerd, dubbele paspoorten afschaffen etc. En ook Johan Derksen kwam natuurlijk weer langs.
 
ajaxnummero1*
 
4
5 september 2019 om 18:26
Dan heb je niet echt de discussie's meekregen omtrent zijn keuze.
 
tubes
 
3
5 september 2019 om 20:16
Ik moest bijna stikken van het lachen over deze opmerking. Of een geslaagde troll actie of heeeeel erg onwetend.
 
Mansie
 
36
5 september 2019 om 18:00
Wat een onzin. Dat jij hier weer racisme bij haalt is wel vreemd. De racisten willen Mazraoui juist niet in het Nederlands elftal toch? De racisten zijn blij dat hij voor een ander land heeft gekozen denk. En Dest speelde voordat iemand van hem gehoord had al voor de VS.
 
34Nieuw-West
 
37
5 september 2019 om 18:06
Verklaar jij anders waarom Dest niet zoveel commentaar over zich heen krijgt als Mazraoui? Daarnaast speelde Mazraoui ook voor de Marokkaanse jeugdelftallen voordat iemand hem kende...
 
Nijogeth
 
14
5 september 2019 om 19:32
Misschien omdat 1 van zijn ouders geboren is in de VS en van Mazraoui er 1 in België en 1 in Nederland is geboren en hij op de een of andere manier toch voor Marokko kiest. Hij is een duidelijk voorbeeld dat de integratie van die groep bijna volledig mislukt en dit toch anders aangepakt had moeten worden.
 
Mansie
 
0
5 september 2019 om 21:06
Wil jij svp verklaren waar er zoveel ophef was dat hij niet voor Nederland koos? Volgens mij was er namelijk vrijwel geen ophef. Buiten een paar mensen die altijd lopen te schreeuwen.
 
34Nieuw-West
 
0
6 september 2019 om 09:20
@Nijogeth Dest zijn vader is geboren op Suriname. Dat maakt Dest zijn situatie niet anders dan die van Mazraoui jongen
 
wanny
 
1
5 september 2019 om 18:01
Is alleen maar een compliment voor die spelers toch, dat men het jammer vindt dat ze voor een ander land kiezen? En toevallig zijn er veel jongens in Nederland met een Marokkaanse achtergrond, dus vaak is dat land bij deze discussies betrokken.
 
34Nieuw-West
 
18
5 september 2019 om 18:08
Hoezo wordt het dan makkelijker van Dest geaccepteerd dat hij voor Amerika kiest in tegenstelling tot Mazraoui. Volgens mij zag niemand een toekomst voor Sofyan Amrabat in Oranje maar toch was er ook weer veel commentaar over zijn keuze.
 
VaLeN79
 
4
5 september 2019 om 18:03
Vind het echt oprecht jammer dat je dat zegt. Ik was echt supertrots geweest als Nexerland had kunnen uitkomen met Ziyech en Mazraoui
 
onelovechris
 
11
5 september 2019 om 18:04
Spelers die ook in de jeugd voor een ander land hebben gespeeld vind ik een heel andere geval dan spelers die alle Nederlandse jeugdelftallen doorlopen en pas bij het A team een andere keuze maken. Behalve natuurlijk als je daarvoor niet in aanmerking komt.
 
34Nieuw-West
 
10
5 september 2019 om 18:11
Daarom mijn voorbeeld van Mazraoui. Ziyech & Idrissi zijn weer andere gevallen. Sofyan Amrabat’s geval is ook weer anders dan die van de anderen. Mazraoui heeft gewoon de jeugdelftallen van Marokko doorlopen en is nooit opgepikt door de Nederlandse bond. Wie zegt dat dat niet voor Dest geldt?
 
Nijogeth
 
1
5 september 2019 om 19:34
3 wedstrijden in 2017 toen hij het ineens geweldig deed in Jong Ajax. In 2018 maakte hij al zijn debuut bij Marokko en had hij ook voor Oranje kunnen kiezen.
 
AZE/CHE 4 EVER
 
31
5 september 2019 om 18:19
Ik heb even het artikel over Mazraoui opgezocht(had niks beters te doen). Ik zag heel weinig reacties van mensen die er problemen mee hebben, verzin jij het niet allemaal een beetje?
 
34Nieuw-West
 
19
5 september 2019 om 18:30
Dan hebben wij niet dezelfde artikelen gelezen. Of jij kijkt er met een gekleurde bril naartoe. Ik heb ook de artikelen gelezen over de keuze van Mazraoui en van Dest en daar zie je zeker wel een wereld van verschil en ik vind het raar dat jij dat ontkent. Daarnaast doken ook kansloze figuren op over de keuze van Mazraoui. Van Johan Derksen tot 1 of andere irrelevante oud-hockeyer die dubbel paspoort snoepen van 2 walletjes vindt. Heel raar dat je zegt weinig ophef vondt over de keuze van Mazraoui, verzin jij het niet allemaal een beetje?
 
wazza
 
14
5 september 2019 om 18:48
Misschien kijk jij er zelf met een gekleurde bril naar? Wilde me niet met deze in mijn ogen kansloze discussie mengen, maar over Mazraoui was amper een discussie. Ziyech wel, daar gingen heel wat discussies over. Blijkbaar ben je dan gelijk een racist als je een discussie aan gaat. Verzin je zelf het niet allemaal een beetje?
 
AZE/CHE 4 EVER
 
10
5 september 2019 om 18:49
Waarom zou ik er met een gekleurde bril naar kijken? Ik ben geen Nederlander, het maakt me niet veel uit waar Mazraoui voor kiest. Nou Johan en een of andere hockeyer(heeft wel een punt met zijn verhaal over 2 walletjes) hebben er een probleem mee, dus? Betekent nog niet dat er veel ophef is en als er ophef is denk ik iet dat het komt omdat de ene een Marokaan is en de andere een Amerikaan, maar meer om wat de spelers hebben laten zien. Mazraoui heeft het tot de halve finale geschopt en deze Dest komt net kijken. Mocht hij over twee jaar een toptransfer maken ofzo zal ook iedereen roepen dat zo iemand voor Oranje had moeten kiezen.
 
34Nieuw-West
 
4
5 september 2019 om 19:05
Mazraoui koos voor Marokko lang voordat Ajax de halve finale haalde. Hij zat in precies dezelfde situatie qua carriere als Dest nu. Oja het argument over twee walletjes. Ik kan jou nu zeggen, ik heb een Nederlands en een Marokkaans paspoort. Weet je wat voor voordeel mijn Marokkaans paspoort biedt? Helemaal niks. Zelfs in Marokko heb je meer aan je Nederlands paspoort. Bij kiezen voor een ander land is niet per se een paspoort nodig.
 
wazza
 
4
5 september 2019 om 19:59
Nou ik kan je vertellen dat je echt wel een paspoort nodig hebt als je voor een ander land kiest. Ik had graag international van Zimbabwe, Tahiti of Fiji willen zijn maar helaas heb ik het paspoort niet.
 
Jesaja
 
3
5 september 2019 om 20:08
Nee hoor. 1 van je ouders of grootouders moet een paspoort hebben of ga je mij vertellen dat Veldwijk een Zuid Afrikaans paspoort heeft?
 
34Nieuw-West
 
0
5 september 2019 om 21:20
@wazza als je de regels mbt kiezen voor een ander land niet kent dan hoef je ook geen comment te schrijven. Hoogstwaarschijnlijk heeft Dest geen eens een Amerikaans paspoort aangezien hij in Almere is geboren. Je moet minimaal een biologische link hebben aan het land. Ik weet alleen niet hoe ver terug dat gaat in je bloedlijn.
 
AZE/CHE 4 EVER
 
3
5 september 2019 om 21:33
Wazza weet wel degelijk waar hij over praat. Je hebt pas de nationaliteit van een land als je ook daadwerkelijk een document/paspoort hebt. Dus Dest MOET een Amerikaanse paspoort hebben om voor Maerika uit te komen.
 
34Nieuw-West
 
0
6 september 2019 om 00:59
Nee zoals ik al tegen wazza zei: niet praten als je geen verstand van zaken hebt. Als je in het voetbal voor een land wil uitkomen heb je niet per se een paspoort nodig van datzelfde land. Een biologische (aantoonbare) geschiedenis is voldoende.
 
payleep
 
1
6 september 2019 om 04:13
@34Nieuw-West, Wat een hoop stront kraam jij uit. Omdat 1 Bnn`er (johan Derksen) vaak net zoveel onzin als jou uitkraamt en daarnaast geregeld racistische opmerkingen maakt, wil dat niet gelijk zeggen dat hij in naam van alle Nederlanders spreekt. Er was net zo min ophef om Mazraoui dan om Dest maar tegenwoordig wordt overal een racistische gedachte achter gezocht en vooral naar gezocht. We zijn een multiculturele samenleving en 99 van de Nederlandse bevolking accepteert dat. Hou op met alles als racistisch te bestempelen!!!!! 1 ontevreden reactie meer of minder bij het Mazraoui topic en gelijk is het hek van de dam!!!! Dan ben je zelf geen haar beter. ON: Iedere speler met 2 paspoorten moet gewoon het land kiezen waar hij zichzelf het prettigst bij voelt. Ongeacht waar hij woont of de opleiding heeft gevolgd. Zodra je 2 paspoorten hebt heb je het volste recht om zelf de keuze te maken. Dus stop met Derksen napraten en stop met heel NL als racistisch te bestempelen, want ik ben maar 1 persoon van die 99 van de Nederlandse bevolking die er zo over denkt!!!! xxx
 
Sparta_Praag
 
7
5 september 2019 om 18:32
De situaties van Dest en Mazraoui zijn niet met elkaar te vergelijken. Mazraoui heeft enkel 3 interlands voor Jong Marokko gespeeld, op het moment dat hij al dicht bij zijn doorbraak in Ajax 1 was. Dest daarentegen zit al vanaf zijn zestiende bij de jeugdteams van Usa. Je opmerking slaat dus op niets.
 
34Nieuw-West
 
5
5 september 2019 om 18:52
Dat je om die reden vindt dat zij niet te vergelijken zijn slaat pas op niets. Zometeen ga je nog zeggen dat zij niet te vergelijken zijn omdat zij andere onderbroeken dragen.
 
Sparta_Praag
 
3
5 september 2019 om 18:59
Het zou op niets slaan als jij het volgende niet gezegd zou hebben: "..terwijl beiden geboren en getogen zijn in Nederland en altijd voor een ander jeugdelftal hebben gespeeld dan Nederland." Mazraoui heeft heeft slechts 3 interlands voor Jong Marokko gespeeld, eind 2017. Als Mazraoui net als Dest vanaf zijn 16e voor de jeugdelftallen van Marokko uit was gekomen dan was het een ander verhaal en had ik je helemaal gelijk gegeven. Bij Dest kun je stellen dat hij gevormd is door de Amerikaans bond (want die steken al vanaf zijn 16e levensjaar veel trainingsuren in hem), maar om dat bij Mazraoui te stellen is lariekoek. Ik zou het ook absoluut niet chique vinden t.o.v. USA als Dest nu nog voor Nederland kiest.
 
34Nieuw-West
 
3
5 september 2019 om 19:10
In beide gevallen was het Ajax die de trainingsuren in die jongens stopte hoor. Je overschat wel de invloed die de nationale bond op dat soort jongens hebben. Dat Dest paar wedstrijdjes meer heeft gespeeld dan Mazraoui is niet relevant aan mijn punt.
 
-NEC-
 
20
5 september 2019 om 18:33
Je weet zelf dat de laatste zin totale onzin is. Het zou mij een worst wezen of ie Marokkaans, Turks, Amerikaans, Italiaans is... Het gaat erom dat als iemand alle jeugdelftallen van Oranje heeft doorlopen en van al die toptrainers en topfaciliteiten heeft mogen genieten, het normaal zou zijn als je gewoon voor Nederland kiest. Daarnaast heb je dan ook wat teleurstelling dat een goede voetballer zoals Ziyech niet voor Nederland kiest. Dest en Mazraoui hebben beide niet voor de jeugdelftallen gespeeld van Oranje en bij beide spelers is er amper ophef over geweest. Zij hebben daar gewoon hun opleiding genoten en altijd al gespeeld voor dat land, dus volkomen logisch. Bij Ziyech en Ihattaren zie je wel commotie, maar dat is dan ook een ander verhaal. Zij hebben wel hun opleiding en kansen bij de jeugdelftallen van Nederland gehad. Maar ach, laat ze zelf lekker kiezen. Als iemand niet voor Nederland wil uit komen, laat ze dan asjeblieft buiten onze selectie. Ik zie dolgraag grote talenten bij Oranje, of ze nou Marokkaans, Turks of gewoon een volledig Nederlandse achtergrond hebben.
 
wazza
 
8
5 september 2019 om 18:50
Helemaal met je eens - NEC-. Heb het idee dat er nu graag mensen op staan die hier graag een racismekaart voor willen trekken en als je ook maar iets erover zegt ben je een racist.
 
34Nieuw-West
 
0
5 september 2019 om 18:58
Ondanks het feit dat er wel ophef was over de keuze van Mazraoui ben ik het wel gedeeltelijk met je eens. Ik zou als oplossing zien dat jongens die voor de jeugdelftallen van NL hebben gespeeld een vergoeding zouden betalen of iets anders terugdoen voor de jeugdelftallen. Maar het ligt wel echt moeilijk. Als je in de jeugd switcht van nationaal elftal is dat ook bindend. Je mag maar 1x overgeschreven worden van bond.
 
Miccoli
 
8
5 september 2019 om 19:32
Jij beweert de hele tijd dat er een grote ophef was over de keuze van Mazraoui, maar zoals vele hier boven al hebben gezegd: dat was niet zo. Ik heb de artikelen er ook maar op terug gelezen. Kijk bijvoorbeeld naar voetbalzone artikel 336465 (je kunt in de URL het artikel nummer kopiã«ren en vervangen). Het overgrote deel van comments zegt dat ze het of jammer vinden maar wel accepteren of dat ze het volledig begrijpen omdat hij toch al een paar jeugd interlands voor Marokko had gespeeld. Natuurlijk zaten er mensen tussen die zeggen wat jij hier ook zegt: hij heeft geprofiteerd van Nederland dus moet hij spelen voor Nederland. Dit is alleen een kleine groep mensen en deze groep wordt zelfs veelvuldig aangesproken door mensen die zeggen dat het zijn keus is en dat we het moeten accepteren. Nee er was niet zo`n commotie rond Mazraoui als jij ons doet geloven. Kijk voor een goede vergelijking eens naar de artikelen over Ziyech en over Ihattaren. Daar zie je pas een commotie. Mij maakt het overigens in beiden gevallen niet uit waar ze voor kiezen. Ik zou Dest graag voor het Nederlands elftal zien spelen, maar als hij meer voelt voor Amerika: so be it. Hetzelfde zei ik over Mazraoui. Als hij een sterkere band heeft met Marokko en meer voelt voor dat nationale elftal, dan moet hij daar voor spelen. Interland voetbal is iets wat je met je hart doet en niet voor je carriere.
 
4Ever4Ajax
 
8
5 september 2019 om 18:52
Onzin, over Mazraoui was geen ophef. Dest heeft nooit voor een oranjeteam gespeeld en wel voor Team USA. Daarom vind ik het logisch als hij straks voor Team USA uitkomt. Maar blijkbaar wil jij een beledigde Marokkanen/Turken discussie opwekken. Maar zorg dan dat je kwestie klopt.
 
Richardpraha
 
1
5 september 2019 om 20:41
@34Nieuw-West Die hele vergelijking van jou slaat helemaal nergens op, want want Dest eventueel zou doen, kiezen voor Nederland omdat hiij hier zijn hele voetballeven doorbrengt is juist wat mensen verwachten van jongens als Ziyech, Mazraoui,etc..etc Dus er is helemaal geen sprake van 'dubbele maat'omdat dit een totaal andere situatie is.
 
34Nieuw-West
 
0
5 september 2019 om 20:59
Wat? Dest is geboren en opgegroeid in Almere. Mazraoui geboren in Leiderdorp en opgegroeid in Alphen aan de Rijn.
 
Metternich
 
3
5 september 2019 om 20:45
Ik kan me jouw gedachtegang goed indenken. Het is alleen wel zo dat er volgens mij nog iets meespeelt. Mensen waren niet alleen boos op Mazraoui namelijk, ook al lijkt dat zo doordat ze zich zo uiten. Er is natuurlijk iets opgebouwd doordat het vaker voorkomt dat Turken en Marokkanen deze keuze moeten maken. Dan voelen Nederlanders zich sneller verraden dan bij een enkele Amerikaan. Wat niet wegneemt dat je objectief gezien zeker een punt hebt. Het is alleen zo gevoelsmatig als de pest deze kwestie. Als mensen niet zo dol zijn op allerlei culturen en zich vreemde in eigen land gaan voelen, is dat natuurlijk het onderbuikgevoel dat hierop reageert. Niet zozeer dat ze Mazraoui dat minder gunnen dan Dest. Oneerlijk, zeker. Maar ook wel een beetje begrijpelijk dat het zo werkt jammer genoeg.
 
34Nieuw-West
 
1
5 september 2019 om 21:07
Wat je zegt klopt helemaal. Maar het is toch jammer dat mensen dat onderbuikgevoel uiten op een jongen als Mazraoui. Gewoon een bescheiden gozer die tegen alle verwachtingen in het eerste van Ajax haalde. Het land lijkt zo verzuild als vroeger...
 
Metternich
 
1
5 september 2019 om 21:47
Kijk, dat de goegemeente op onderbuikgevoel afgaat, en ik ook met zo goed zo nu en dan hoor, dat gaan we nooit veranderen. Dus jammer vind ik dat niet, het is een gegeven. Het enige wat ik kan hopen is dat voetballers of wie dan ook alle pleuriszooi niet persoonlijk nemen.
 
JanH
 
0
6 september 2019 om 06:55
In plaats van negatief kan je net ook positief benaderen, we willen dolgraag mensen met een dubbele nationaliteit in ons nationale elftal. Maar laten we vooral wederom alleen naar de mogelijke negatieve kant kijken en denken dat het alleen maar is omdat we Turkijke en Marokko haten.
 
Janta
 
0
5 september 2019 om 17:54
Die jongen komt al jaren uit voor 1 dan de jeugdelftallen van de VS en ik denk niet dat hij nu nog trek heeft om voor NL uit te komen.
 
4Ever4Ajax
 
1
5 september 2019 om 18:53
Zou ik ook onterecht vinden, dan zijn wij net zo slecht als de Turken hij Kokcu.
 
Japie_Krekel
 
2
5 september 2019 om 17:54
op zich een slimme zet van de Knvb om dit te proberen. Dumfries is al een jaar hopeloos uit vorm en van Veltman word je ook niet vrolijk
 
Vitesse91
 
1
5 september 2019 om 17:55
Ja, want wellicht kiest deze jongen ook voor Marokko... Daar moet je toch ook niet aan denken!
 
Maykel24
 
5
5 september 2019 om 18:02
Als je serieus bent dan laat je Koeman dit gesprek doen en niet *** rozenwater vd Looi.
 
afcavosje
 
12
5 september 2019 om 18:03
Als je twijfelt over je keuze als international en Erwin van der Looi belt je op (jaja DE Erwin van der Looi) dan heb je de keuze al gemaakt op het moment dat je zijn naam hoort. Sorry maar laat Ronald Koeman dit zelf doen of iemand binnen de Knvb waar voetballers een beetje tegenop kijken maar alsjeblieft niet hem.
 
Maykel24
 
1
5 september 2019 om 18:18
Haha, zelfde gedachte op hetzelfde moment ??
 
London Calling
 
1
5 september 2019 om 18:23
Eigenlijk zouden ze dit moeten laten doen door iemand met status. Ik begreep laatst dat Maduro een aantal gesprekken ging voeren met dit soort jongens die in het buitenland rondlopen. Maar het zou denk ik veel meer effect hebben wanneer je iemand als van Persie op die jongens af stuurt. Dan hebben die jongens - familie ook meteen een mooi verhaal richting hun achterban om een keuze voor Nederland te verklaren “zelfs Robin van Persie kwam bij ons langs”
 
Miccoli
 
1
5 september 2019 om 19:36
Het zou inderdaad mooi zijn als je een grote naam zoals Robben, Sneijder, Van Persie of Kuyt kan gebruiken voor dit soort werkzaamheden. De mannen moeten hier alleen zelf ook zin in hebben en ik kan het volledig begrijpen als zij dat niet willen. Ik zou het persoonlijk ook wel weer iets vinden voor Ruud Gullit om dit te doen.
 
Primetime
 
1
5 september 2019 om 21:56
Kuyt lijkt me nou ook niet echt een aansprekende persoon en vind het ook teveel een type preker. Robben vind ik wat te nuchter. Groningse nuchterheid vs Amerikaanse hype. Van Persie en Sneijder lijken me wel prima, lijken me ook meer de types waarin de meeste jongens met dubbele nationaliteit zich kunnen identificeren. Kluivert lijkt me persoonlijk ook wel een goeie
 
London Calling
 
0
6 september 2019 om 12:22
Kluivert kan ook, ik kwam bij van Persie uit omdat de meeste jongens die nu 18 of jonger zijn hem hebben zien spelen.
 
Master D
 
0
5 september 2019 om 18:03
Lekker op tijd om er achter aan te gaan als ie voor het eerste elftal van USA is opgeroepen en daar gaat spelen. Als je een beetje je talenten in de gaten houdt, had je eerder toenadering gezocht. Dest heeft heel veel jeugdelftallen bij de USA doorlopen, dan hoort ie wat mij betreft ook voor dat land te kiezen.
 
kefa83
 
0
5 september 2019 om 18:05
laat die jongen maar lekker bij Amerika voetballen. Hij zit er al een tijdje in de jeugd en zal bij Amerika een echte basisspeler kunnen worden. En in Amerika wordt je als topsporter op handen gedragen, zal minder stress krijgen daar. Om nu alleen binnen te halen voor het geval dat.....
 
Johan166
 
0
5 september 2019 om 18:22
Hij zal Dumfries niet uit de basis spelen denk je?
 
daannl-12
 
2
5 september 2019 om 18:10
Blijft doodzonde dat ze spelers als Ziyech en Kokcu hebben laten lopen.
 
MitchM
 
2
5 september 2019 om 19:31
Want Kokcu is zo’n topper? Talentvol zeker, maar heeft nog een hoop te bewijzen.
 
Miccoli
 
1
5 september 2019 om 19:44
Dat ligt toch echt aan de spelers zelf. Ziyech had geen geduld en Kokcu voelt meer voor Turkije dan voor Nederland. Zo simpel is het. Ik kan mij nog steeds storen aan mensen die de schuld van het mislopen van Ziyech afschuiven op de Knvb. Hij speelde destijds nog bij Twente en werd zelfs door Guus Hiddink een keer opgeroepen voor het Nederlands elftal. Helaas raakte hij geblesseerd en viel hij dus af. Hieruit bleek wel dat hij graag voor het Nederlands elftal wou spelen, want accepteerde nota bene de uitnodiging. Dat hij een paar maanden daarna niet wordt geselecteerd door Danny Blind is jammer voor hem, maar hij speelde nog steeds 'maar' bij FC Twente en we hadden op het moment nog Sneijder. De kans was ook groot geweest dat hij de interlands er na er wel bij zou zijn (mits hij zijn vorm weer vast kon houden). Helaas was hij hierdoor zo teleurgesteld dat hij gelijk koos voor Marokko. Veel mensen vielen Marco van Basten toen nog aan vanwege de persconferentie waarin hij vertelde dat mensen over Ziyech moesten ophouden, want volgens zijn eigen woorden koos hij met zijn hart voor Marokko. Dan hadden Blind en de technische staf er ook niks meer aan kunnen doen als dit waar was. Ik vind het ook heel jammer dat Ziyech niet voor het Nederlands elftal speelt, maar in mijn ogen ligt dat meer aan het niet hebben van geduld van Ziyech plus zijn trots.
 
svenni
 
3
5 september 2019 om 18:11
Iemand met een dubbele nationaliteit heeft twee keuzes qua interlandcarriere. Je mag van alles vinden, maar die uiteindelijke keuze over iemand zijn/haar EIGEN interlandcarriere heb je gewoon te schaften. Hoe harder je oordeelt en roept, hoe meer jonge turken en marrokanen een lange neus zullen trekken.
 
marocberkane
 
7
5 september 2019 om 18:26
Ik denk dat Koeman met zijn verhaal laatst dat bepaalde nationale voetbalbonden geld betalen om spelers over te halen voor hun te kiezen, juist spelers heeft gemotiveerd niet voor Nederland te kiezen. Belachelijk dat een bondscoach zo een ongefundeerde uitspraak doet.
 
Nijogeth
 
0
5 september 2019 om 19:42
Maar wel een logisch idee. Als je als Marokko bijna alleen maar spelers met een dubbel paspoort op kan pikken, dan moet je dus erg veel spelers ompraten om voor een ander land dan hun moederland uit te komen. Ik zou het niet gek vinden als daar een bonus of iets dergelijks bij komt kijken. Het is misschien niet netjes, maar zou in mijn ogen ook totaal niet vreemd zijn als het wel gebeurt. Er gebeuren wel vreemdere dingen in de voetbalwereld.
 
Primetime
 
1
5 september 2019 om 22:00
Inderdaad, toen ik die titel las dacht ik dat het weer zo idiote uitspraak van Derksen of Driessen was. Maar dat Koeman erachter zat had ik echt niet verwacht.
 
Bizarno
 
1
5 september 2019 om 19:29
#nieuwwest. Ga je nu de racisme kaart spelen? Volgens mij is Dest ook niet bepaald blank. Heeft daar toch niets mee te maken. Tor een 3 maanden geleden wist het gros van de mensen niet wie Dest was. Heeftvzich stormachtig ontwikkeld
 
Nijogeth
 
2
5 september 2019 om 19:37
Gewoon helemaal ophouden met die dubbele nationaliteiten. Gewoon bij de geboorte 1 kiezen en eventueel op de 18e nog de keus geven aan het kind om te switchen.
 
007
 
0
5 september 2019 om 20:32
Gewoon tijd dat men van uit Fifa met één duidelijke regelgeving komt. Je kan alleen uit komen voor het land waar je geboren bent. Einde discussie.
 
lord
 
0
5 september 2019 om 21:52
Kunnen we niet gewoon wat doen aan die dubbele nationaliteiten. Flauwekul dat je er 2 hebt. Gewoon bij de geboorte kiezen, klaar
 
Bereta
 
0
5 september 2019 om 22:25
Ik snapte wel dat hij bij de jongste jeugdelftallen werd genegeerd, want hij was toen ook niet echt zo goed. maar de laatste 2 jaar zijn ze hem blijven negeren terwijl hij echt grote stappen aan het maken was bij Ajax en dat is wel heel erg raar.