Koeman: 'De wedstrijd tussen Ajax en Man United zal de standaard zetten'
Maandag, 22 mei 2017 om 22:13

Ronald Koeman besloot de voetbaljaargang in de Premier League met Everton zondag met een 3-1 nederlaag tegen Arsenal, maar kan al met al terugkijken op een prima seizoen. The Toffees mogen zich na een verdienstelijke zevende plaats gaan opmaken voor een avontuur in de Europa League, volgend seizoen.

"Ik kijk er enorm naar uit om in de Europa League uit te gaan komen met Everton", tekent ESPN op uit de mond van Koeman. De 54-jarige oefenmeester zal woensdagavond aandachtig kijken naar de finale van het tweede Europese toernooi tussen Ajax en Manchester United. "Die wedstrijd zal ons een glimp opleveren van de volgende stap die we als club wensen te zetten."

"Het is belangrijk om als club zulke ambities te hebben", vervolgt Koeman. "Elke speler wil de strijd aangaan in Europa. Het ultieme doel is de Champions League, maar de eerste stap is deelname aan de Europa League. Woensdagavond zal voor ons de standaard zetten voor het niveau van de Europa League", aldus de manager van Everton, die Ajax een goede kans geeft om de eindstrijd in zijn voordeel te beslissen. "United heeft een sterke ploeg, maar ze overtuigen niet."

Meer nieuws
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
29
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
5
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
sydneyfc33
 
6
22 mei 2017 om 22:38
Koeman zegt het goed United overtuigd niet. Ze wel lastig te verslaan en dat is de grootste kracht. Verwacht dat Ajax via de counter helaas wordt geslacht door de snelheid van de voorhoede. Wanneer Rooney speelt zal dit in het voordeel zijn van Ajax ipv martial.
 
arsen(e)al
 
4
22 mei 2017 om 22:49
Ipv Martial? Aanzienlijke kans dat Lingard en Mkhi op de flanken staan, met Fellaini, Herrera en Pogba op het middenveld. Droomscenario zou zijn Rooney ipv Fellaini.
 
Sanderr
 
0
22 mei 2017 om 23:16
Mourinho heeft geloof ik al doir laten schemeren dat Rooney niet speelt.
 
Sammerens
 
0
23 mei 2017 om 09:31
Lingard stond afgelopen zondag nog in de basis bij United. Dat was in eerste instantie toch een indicatie dat hij woensdag niet in de basis zou staan. Echter werd hij halverwege gewisseld voor Martial, die dus ook een halve wedstrijd speelde. Achteraf kan je dan denk ik concluderen dat Mourinho er nog niet uit was tussen Martial en Lingard. Vaak is het wel zo dat Lingard speelt als er wat harder gewerkt moet worden en Martial speelt als de nadruk meer op aanvallen zal liggen. Martial speelde echter als een krant afgelopen zondag. Wellicht ook wat lullig invallen bij een 2-0 voorsprong in een wedstrijd die er niet toe doet. Daarom neig ik toch naar Lingard, maar persoonlijk zie ik liever Martial. Rooney gaat natuurlijk nooit starten.
 
hectormoreno
 
4
22 mei 2017 om 22:41
Ik weet wel zeker dat Everton binnen enkele seizoenen in de CL uit kan komen, zeker in deze tijden dat concurrenten als Man U, Arsenal, City toch minder overtuigend zijn dan enkele jaren geleden. Hiervan kan Everton in een goed seizoen zeker van profiteren, maar een stabiele CL club worden, wordt heel lastig. Ik zie ze dat niet doen. Over Ajax: het is idd een feit dat Man U niet overtuigd. In het ergste geval verliest Ajax met 0-1 of 1-2. Een pijnlijke 0-4 zal het in ieder geval niet worden. Ajax moet gewoon op en top zijn en dat houdt dus in: geen domme fouten maken, geen naïviteit, zorgvuldig in de passing (want het kost veel energie om steeds weer terug te rennen), en de kansen afmaken. Dat eerste en laatste punt zijn het belangrijkst. Daarop gaat Ajax de finale winnen of verliezen. Ik zou aanraden (maar wie ben ik) om meteen het eerste kwartier vol druk te zetten, je laat Man U in ieder geval enorm schrikken en als het mee zit kan je nog een goal maken ook. Hierna zou ik temporiseren (ook met het oog op een eventuele verlenging). Dus weer een kwartiertje wat meer inzakken (man U is toch niet in staat om een fatsoenlijke aanval op te zetten en daarmee een hechte defensie kapot te spelen). En later in de wedstrijd weer fases vol druk zetten.
 
Timba69
 
1
23 mei 2017 om 05:16
Geen domme fouten maken en de kansen afmaken is het belangrijkste om te winnen.....joh echt??? Je bent hierbij genomineerd om net als onze knvb bobo een jaar lang langs te komen in Voetbal inside. ??
 
hectormoreno
 
0
23 mei 2017 om 15:35
Ajax heeft de halve- en kwartfinale overleefd, terwijl ze veel kansen onbenut liet en tevens grote fouten maakte. Dus jouw gave opmerking slaat nergens op.
 
Soccer1000
 
2
23 mei 2017 om 00:33
Maak je niet druk. Feyenoord had gehakt gemaakt van United terwijl united spelers toen nog fris waren en met ibrahimovic speelden. Zelfs als Ajax per ongeluk 1-0 achter komt zie ik ze zomaar 3 goals maken. Want als Ajax eenmaal druk zet dan raakt de tegenstander de kluts kwijt.
 
KaiserKiez
 
5
23 mei 2017 om 01:31
Dat was tegen ManU B, en toen was ManU ook heel matig. In Manchester werd et 5-0 voor United en toen speelde ze wel met hun A selectie. Dat et voetbal er niet uitziet is bekend; dat is altijd zo onder Mourinho, alleen verliezen doen ze helaas ook niet vaak. En als er iemand een finale kan winnen is et Mourinho wel. Ik hoop iig op 2-0 voor Ajax. Laat "et" voetbal aub winnen woensdag.
 
TheBrightOne
 
0
23 mei 2017 om 08:07
Ach de afgelopen jaren hebben zowel Ajax, PSV als Feyenoord van Manu gewonnen. Ajax nog wel uit on manchester waar Manu toen een beter team had dan nu en Ajax een wat minder team dan nu..
 
Sammerens
 
0
23 mei 2017 om 09:37
Ja, ze maakten echt gehakt van United, dat met allerlei spelers begon die nog geen minuten hadden gemaakt dat seizoen. Het was de eerste poulewedstrijd. United gebruikte die voornamelijk om spelers ritme op te laten doen en kwam daar echt niet volle kracht aan. 8 om 18 schoten, 43 om 57 procent balbezit en een gelukkige 1-0 overwinning voor Feyenoord. Als je dat 'gehakt van maken' noemt dan heb je een bijzondere definitie van die term. United was ondanks het 'b' team duidelijk de bovenliggende partij. In de return, toen de punten om door te gaan daadwerkelijk behaald moesten worden, werd Feyenoord met 4-0 naar huis gestuurd. Daar werd toen wel gehakt gemaakt, van Feyenoord welteverstaan.