'Koeman denkt ook aan ervaren centrumverdediger uit Premier League'
Dinsdag, 1 december 2020 om 14:41

Barcelona staat in de winterse transferperiode voor een lastig parket: de club kampt met grote financiële problemen, maar heeft sterk behoefte aan met name verdedigende versterkingen. Trainer Ronald Koeman ziet het liefst Eric García overkomen van Manchester City, maar diens komst lijkt opnieuw niet financieel haalbaar. Antonio Rüdiger van Chelsea is in beeld als alternatief, zo meldt Mundo Deportivo.

Vorige week werd bekend dat Barcelona een akkoord met de spelers en staf heeft bereikt over salarisvermindering. In totaal wordt daarmee 120 miljoen euro bespaard, waarmee de ergste financiële malaise voorbij is. Toch is er weinig geld beschikbaar voor aankopen, die Koeman zo hard nodig heeft. Al in oktober zette Barça alles op alles om García in te lijven, maar slaagde daar door de hoge vraagprijs van City niet in. De negentienjarige Catalaan beschikt wel over een aflopend contract en kan dus transfervrij ingelijfd gaan worden.

García zal dan pas volgend seizoen aansluiten bij Barcelona, terwijl Koeman juist zoekt naar een oplossing op korte termijn. Rüdiger is een van de belangrijkste kandidaten daarvoor. De 27-jarige centrumverdediger, die nog anderhalf jaar vastligt, speelde dit seizoen pas één competitieduel voor Chelsea. Ook Shkodran Mustafi van Arsenal is in beeld. De 28-jarige mandekker komt in Londen al tijden nauwelijks aan spelen toe en beschikt bovendien over een aflopend contract.

Ook voorin heeft Koeman personele problemen. Ansu Fati wordt pas half maart terugverwacht, waardoor de eerder afgeschreven Martin Braithwaite weer regelmatig speelminuten maakt. Memphis Depay geldt volgens Mundo Deportivo nog altijd als topdoelwit voor Koeman. De aanvaller van Olympique Lyon is echter niet te koop in de winter en kan pas aan het einde van het seizoen transfervrij worden opgehaald. Koeman liet dinsdag op de persconferentie niets los over de mogelijke komst van Depay. "Dat is niet eerlijk en respectloos tegenover de spelers die proberen er het maximale uit te halen", aldus de coach. "We beslissen dat in januari."

Koeman wilde sowieso niet ingaan op aankopen. "Dit is niet het moment om over transfers te praten", zei de oefenmeester. "Je moet eerst weten wie de president wordt en ik hou er niet van om te praten over posities of namen." Op 24 januari wordt de nieuwe voorzitter van Barcelona gekozen. De club heeft daarna tot 1 februari om eventuele transfers te doen en zal daarbij al rekening houden met de wensen van de nieuw gekozen preses, die officieel pas in de zomer begint.

Meer nieuws
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
1
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
27
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
3
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
ViscaCatalunya
 
26
1 december 2020 om 14:49
We zijn echt een koopziek club. Mingueza en Araujo kunnen prima samen spelen. En Umtiti lijkt ook weer te kunnen gaan spelen. Benfica wil Tobido bovendien terug naar Barcelona sturen deze winter...
 
rrraaayyy12
 
1
1 december 2020 om 15:22
Dus jij zegt er hoeven geen verdedigers te komen?
 
Joga_Bonito10
 
28
1 december 2020 om 15:27
En hij heeft gelijk. Als je verdedigers koopt moet het gelijk een absolute topper zijn zoals Upamecano of De Ligt. Geld is er niet dus koop je niemand en laat je Araujo en Mingueza lekker spelen. Araujo had bewezen het niveau aan te kunnen. Depay, Wijnaldum, Rudiger en Mustafi zijn gewoon allemaal net niet aankopen imo. Wijnaldum is goed, maar al tegen de 30 dus zie ik liever Alena en Puig spelen.
 
SosuhZV
 
3
1 december 2020 om 15:29
Dat klinkt allemaal leuk in theorie en gaat misschien een paar wedstrijden goed maar op de lange termijn gaat dat je punten kosten natuurlijk. Die eerste twee hebben samen misschien 10 profwedstrijden gespeeld. Umtiti heeft bijna 3 jaar niet gespeeld en Todibo was blijbaar bij Benfica zo slecht dat ze hem na een halfjaar al terug sturen
 
siepie
 
4
1 december 2020 om 15:41
Maar met Rudiger ga je ook geen stappen maken. Je moet niet kopen om te kopen. Houd dan de centen op zak en zorg dat je de financiën op orde krijg, de verwachtingen getemperd worden en dan kan je op lange termijn weer terugkomen op het niveau waar je wilt zijn.
 
zekiyech
 
2
1 december 2020 om 16:18
Todibo heeft een blessure .....
 
Millonario
 
0
1 december 2020 om 17:59
Todibo die terugkomt is geen goed nieuws he, dat wil zeggen dat hij zelfs bij Benfica niet aan de bak komt. Mingueza komt pas kijken dus die zal nog tijd moeten krijgen. Araujo wil ik vaker aan het werk zien, maar daarna heb je niks meer. Pique is een lange tijd out en Lenglet vind ik maar niks. Dat je zelfs nog hoopt op Umtiti? Die man is klaar met voetballen. Dus ergens wel logisch dat Barca op zoek zal gaan naar een vervanger. Niks koopziek, dat zou elke club doen in die situatie hoor.
 
FCB_Catalunya
 
0
1 december 2020 om 23:06
Van Rudiger word ik absoluut niet vrolijk, zeker omdat Garcia deze zomer gratis is en je hem zo binnen kunt hengelen - hij wil zelf ook dolgraag. Lenglet is er niet lang uit en je kan het prima opvangen met Araujo. Als Todibo terug komt is het helemaal mooi, dan zou ik Rudiger never nooit halen.
 
MarekHamsik17
 
3
1 december 2020 om 15:00
Rudiger is geen verkeerde speler voor Barcelona. Hoewel hij nooit bij Chelsea onbetwiste basisspeler is geweest en het een heel seizoen heeft laten zien. Wel knap dat die dan bij Barcelona terecht zou kunnen komen.
 
rrraaayyy12
 
3
1 december 2020 om 15:05
Rudiger was voor zijn blessure opweg om een topverdediger te worden, maar hij is echt afgezakt misschien pakt ie het weer op.
 
Guaporta
 
6
1 december 2020 om 15:03
Onbegrijpelijk dat er niet al eerder presidentsverkiezingen worden gehouden. Het lijkt me nogal ongebruikelijk en onverstandig als Carles Tusquets in zijn interim-functie plots verantwoordelijk is voor dit soort zaken. Laat de club eerst maar eens een nieuw bestuur vormen voordat er dit soort beslissingen worden genomen. Enkel en alleen wanneer alle kandidaatvoorzitters groen licht geven voor een bepaalde aankoop of verkoop zouden dit soort zaken doorgang moeten vinden. Iemand in een interim-functie met de primaire taak om verkiezingen te organiseren hoort dit soort beslissingen niet te nemen.
 
ViscaCatalunya
 
0
1 december 2020 om 15:11
Koeman gaf vandaag ook aan dat er gezien de huidige bestuurssituatie mogelijk niemand komt. Ik hoop ook dat ze snel openheid van zaken geven wordt over de financien.
 
SpeedyAFC
 
0
1 december 2020 om 15:52
Dat is toch niet onbegrijpelijk? De procedures omtrent de verkiezing moeten nou eenmaal gevolgd worden. Potentiele kandidaten moeten de tijd krijgen zich voor te bereiden en om de bankgarantie te regelen. Om nou met alle kandidaten te gaan overleggen lijkt me ook niet verstandig, dan krijg je meningsverschillen en qua statuten zouden hun besluiten ook nog eens onrechtmatig kunnen zijn. Voordat je een nieuw bestuur hebt geinstalleerd, zal de transfermarkt wellicht al gesloten zijn. En als er dan gaten in het eerste elftal zitten, dan kan dat op termijn ook veel geld kosten. Denk aan bijvoorbeeld een premature CL uitschakeling.
 
Guaporta
 
0
1 december 2020 om 17:14
Natuurlijk moeten de procedures rondom verkiezingen gevolgd worden, dat is ook helemaal niet het punt. Het gaat erom dat die procedures in normale omstandigheden binnen een maand georganiseerd kunnen worden. Natuurlijk leven we in andere omstandigheden, maar laat er nou net een commissie wekenlang bezig zijn geweest met het organiseren van een motie van wantrouwen en daar goedkeuring van de gemeente voor hebben ontvangen. Er is geen enkele reden om Carles Tusquets langer dan een maand te laten zitten. Complete onzin dus. En ja, ik heb liever dat er niets gebeurt dan dat Tusquets op eigen houtje beslissingen gaat nemen. Dat doet hij immers met gelden die beschikbaar moeten zijn voor het nieuwe bestuur, zeker aangezien die gelden op dit moment beperkt zijn.
 
SpeedyAFC
 
0
2 december 2020 om 20:46
Eventjes een bankgarantie van 125 miljoen euro per kandidaat regelen in Corona tijd lijkt me geen makkelijke klus. Dat daar wel een paar maanden overheen gaan klinkt mij niet raar in de oren.
 
OutlawTurk
 
0
1 december 2020 om 16:07
Dat gaat ook niet goedkoop worden aangezien Marina een hele stugge is om mee te onderhandelen, ze haalt de onderste van de kan eruit!
 
Martijn23
 
0
1 december 2020 om 18:14
Rudiger lijkt me niet echt een barca verdediger. Sterk, snel en redelijk in duels, maar echt matige opbouwer/voetballer..