Koeman houdt zich niet in: 'Het is persoonlijk, er moet iets anders meespelen'
Vrijdag, 7 mei 2021 om 14:10

Ronald Koeman is duidelijk niet blij met zijn schorsing van twee wedstrijden. De coach van Barcelona kreeg de straf opgelegd na zijn rode kaart in de thuiswedstrijd tegen Granada (1-2). Koeman riep riep vorige week donderdag, in de 66ste minuut van het duel 'ondanks enkele waarschuwingen', vaya personaje richting de vierde man, zo bleek later uit het scheidsrechtersrapport. Dat komt vrij vertaald neer op 'Je bent nogal bijzonder', 'Je bent me er een' of 'Wat een karakter'. Hij miste al de uitwedstrijd tegen Valencia (2-3) en ook de topper tegen Atlético Madrid van zaterdag gaat normaal gesproken aan zijn neus voorbij..

Koeman velt vrijdag op de persbijeenkomst in aanloop naar de kraker tegen Atlético een duidelijk oordeel over de sanctie van de Spaanse bond. "Ja, ik heb het idee dat het iets persoonlijks is. Ik denk dat 'wat een karakter' geen belediging is, dat is geen reden om iemand voor twee wedstrijden te schorsen. Er moet dus iets anders meespelen." Het hoger beroep dat door Barcelona was aangetekend is verworpen, al doet de club wel een allerlaatste poging bij sportrechtbank TAD om Koeman alsnog bij het duel met Atlético te krijgen. Uitsluitsel hierover is er echter nog niet, tot ergernis van de coach.

"Ik weet niet of de betrokken partijen al bijeengekomen is, maar dat zal wel vóór morgen moeten gebeuren", vervolgt Koeman zijn uitleg. "Ik ben al voor twee duels geschorst en snap niet waarom het zolang moet duren voordat er een definitieve uitspraak komt. Er moet snel duidelijkheid komen of ik er morgen (zaterdag, red.) wel of niet bij kan zijn." Het maakt Koeman overigens niet veel uit of hij tegen Atlético op de tribune of in de dug-out zal zitten. "Ik ben trainer, dus ik sta graag op het veld. En anders is de technische staf vakkundig genoeg om net als tegen Valencia de honneurs waar te nemen. We kennen elkaar namelijk al heel lang. Onze filosofie komt overeen en als ik er een keer niet ben is dat niet gelijk een ramp", aldus Koeman.

Koeman verzekerde meteen na afloop van het duel met Granada dat hij geen scheldwoorden had gebruikt en naar eigen zeggen niemand had beledigd. Het Spaanse scheidsrechterscomité bepaalde echter dat het roepen van vaya personaje een geldige reden is geweest om Koeman naar de tribune te sturen. "Gebrek aan respect is als je iemand beledigt en dat is niet gebeurd", benadrukte Koeman eerder in gesprek met de Spaanse media. "We hebben gedurende de wedstrijd enkele momenten met elkaar besproken en dat gebeurde op een respectvolle manier."

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
7
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
5
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
1
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (49)

 
DRL80
 
0
7 mei 2021 om 14:12
Zal teniet hij zijn verwacht ik. Iets persoonlijks? Wat dan? Waarom? Zou kunnen natuurlijk.
 
Japie_Krekel
 
26
7 mei 2021 om 14:35
wat mee speelt is denk ik dat hij elke wedstrijd loopt te janken over de arbitrage. Koeman is een goede coach maar dit gejammer heeft hij niet nodig. ik snap wel dat die arbitrage dat een keer zat is en denkt we zullen hem nu even zijn mond snoeren en echt iets geven om over te klagen
 
SergioRamosHM
 
7
7 mei 2021 om 14:40
Niet elk duel, alleen als hij stress krijgt over een goede afloop. Dan moet niet alleen de arbitrage maar soms ook zijn eigen spelers het ontgelden.
 
Japie_Krekel
 
4
7 mei 2021 om 14:51
klopt. hij is zijn emoties niet de baas en zelfreflectie is voor een hoop coaches lastig. dan ligt puntverlies aan alles en iedereen behalve aan de coach zelf
 
ConchaEspina
 
8
7 mei 2021 om 16:43
Koeman heeft nog net geen eierschaal op zijn hoofd. Benieuwd naar de tirades moesten ze Laliga verspelen.
 
Belle
 
37
7 mei 2021 om 14:13
Grote onzin om Koeman hiervoor te schorsen voor 2 wedstrijden. Dat arbitrage beleid in Spanje is echt in alle opzichten een groot drama.
 
FR_Ronnie
 
4
7 mei 2021 om 14:58
Ik snap de de zin niet als je dit op een normale toon tegen een scheidsrechter zegt, zegt je dat echter met een hatelijke, sarcastische of met stemverheffing dan klinkt het wel als een belediging. Of je tegen een mooie vrouw/ man mooi figuur zegt op een lieve toon of hetzelfde schreeuwt uit woede tegen een scheids. Komt toch heel anders over, lijkt mij. Dus een terechte straf.
 
real8madrid
 
11
7 mei 2021 om 15:53
Klopt. Ze hadden hem eerder gewoon al 2 of 3X moeten schorsen voor zijn gezeik en gehuil. Dat hebben ze niet gedaan en nu compenseren ze volgens mij terwijl deze straf imo veel te zwaar is voor wat hij heeft gezegd. Volkomen begrijpelijk als je het mij vraagt maar het maakt je heel inconsistent als scheidsrechterskorps en onvoorspelbaar. Dat is fout. Hadden ze in het begin van het seizoen gewoon de ballen gehad om te doen wat correct was en Koeman meteen het zwijgen opgelegd dan was het nooit zo ver gekomen
 
DeSteek77
 
55
7 mei 2021 om 14:15
Wanneer je altijd klaagt over de arbitrage wanneer je punten verliest, dan moet je ook niet klagen bij een schorsing als deze. De arbiters zijn door Koeman genoeg aan de schandpaal genageld tijdens persconferenties. Wie uitdeelt, moet ook kunnen incasseren. Niet klagen dus en gewoon uitzingen.
 
salaaf
 
19
7 mei 2021 om 14:46
Moeten ze maar beter fluiten. Zelfs met de var als gereedschap zijn ze ver beneden niveau. De scheidsrechters moeten beter, de VAR moet beter gebruikt worden. Tot die tijd mag er enorm veel geklaagd worden op de scheids want ze bakken er weinig van.
 
DeSteek77
 
23
7 mei 2021 om 14:51
Ben ik niet met je eens. Tegen Real bijvoorbeeld liet Braithwaite zich heel makkelijk vallen na een lichte aanraking en je moest een zien hoe Koeman de dienstdoende arbiter en var achteraf aan de schandpaal nagelde.
 
salaaf
 
20
7 mei 2021 om 15:09
Braithwate liet zich makkelijk vallen dus de scheidsrechters in spanje doen het goed? Wat jij zegt gaat niet in tegen wat ik zeg.
 
SosuhZV
 
7
7 mei 2021 om 15:21
Nee Braithwaite liet zich op een absurde manier vallen waarvan iedereen inclusief de scheids zag dat het niks was. Maar meneer Koeman begon weer te klagen en huilen en bewees daardoor op hoe een laag niveau hij zit. Daarom kan je de rest van zijn gejammer ook niet meer serieus nemen
 
salaaf
 
14
7 mei 2021 om 15:27
@sosuh lees mijn reactie op de steek nog een keer. En als toch de hele tijd het voorbeeld van braithwate erbij wordt gehaald ramos kreeg hem even makkelijk in de eerste classico.
 
92643
 
18
7 mei 2021 om 15:29
Ik vind dat Ramos met zijn valpartij en gekregen penalty in het eerste duel daar de toon heeft gezet. Dat is ook meteen het grote punt van kritiek; de inconsequente manier van fluiten. Ben geen Koeman-fan, maar zet het af tegen 'knotsgekke' trainers als Simeone en het is onbegrijpelijk.
 
SosuhZV
 
8
7 mei 2021 om 15:36
Situatie met Ramos was totaal niet vergelijkbaar met die van Braithwaite... Ramos shirt wordt bijna doormidden getrokken terwijl Braithwaite in een dolfinarium zou passen
 
jarno_w
 
13
7 mei 2021 om 15:39
Dat hij geen penalty krijgt is het probleem niet. Het gaat om de inconsistentie. Andere spelers in andere wedstrijd krijgen wel een penalty. Dus of wel of niet, maar niet de ene wel en de andere niet. Kampioenschap wordt op details beslist en hier had koeman gewoon een punt! Scheidsrechters in Spanje zijn echt abominabel slecht!
 
salaaf
 
17
7 mei 2021 om 15:41
@sosuh ja natuurlijk. Braithwate duikt en ramos wordt gemarteld. Vertel mij ook meteen dat je een madrid bril op hebt. Ik heb een nieuwtje voor je sosuh, ze doken allebei.
 
DeSteek77
 
2
7 mei 2021 om 16:26
Het gaat zich mij niet om de kwaliteit van de arbitrage, maar op de manier waarop Koeman daarmee omgaat. Zelfs al heeft hij gelijk, en dat vond ik tegen Real niet, dan moet je gewoon niet raar staan te kijken wanneer je de deksel op de neus krijgt. Oh en even voor de goede orde: ik zie Barca het liefst kampioen worden.
 
salaaf
 
4
7 mei 2021 om 16:32
Fans klagen op elke manier van kritiek op de arbitrage. Het is iedere keer hetzelfde verhaal. Een trainer die klaagt over de arbitrage wordt altijd weggezet als iemand die zuur is omdat hij verloren heeft. Ik denk niet dat het om de manier van Koeman is. Wat mij betreft moet koeman lekker doorgaan, dan maar me against the world mentaliteit.
 
Aqua1
 
29
7 mei 2021 om 14:17
Hou eens op en kijk eens in de spiegel, je misdraagt je week in week uit, snap niet waarom het bestuur van Barca hem niet op matje roept, blijft zich maar misdragen. Koeman voelt zich echt god dit is niet meer normaal... Altijd maar naar de scheids wijzen erg zwak...
 
LerraFerra
 
13
7 mei 2021 om 14:18
Nouja, dit bedoel ik dus met mijn comment hieronder.
 
Aqua1
 
8
7 mei 2021 om 14:25
Koeman is vaak weggekomen met zijn tirades tegen de arbiters, en in de media arbiters en VAR beschuldigen dat ze op de hand van Real Madrid zijn. Koeman als hij verliest krijgt alles ne iedereen de schuld, gedraagt zich als een met alle respect als een idioot langs de lijn.... Koeman hoort zich als Barca coach voorbeeldig te gedragen. Hij gaat al half jaar al over de grens en kwam hij ermee weg, verbaast mij dat de Spaans bond hem nou pas bestraft.
 
LerraFerra
 
47
7 mei 2021 om 14:17
real-fanboys gaan nu natuurlijk zeuren op koeman, maar als buitenstaander die niets met beide clubs heeft en er neutraal instaat durf ik wel te stellen dat koeman hier een flink punt heeft. laten we niet doen alsof het voor het eerst is dat in spanje het muntje de kant van madrid opvalt bij arbitrale zaken. edit: hiermee praat ik ander gedrag van koeman niet goed. hij moet zich gewoon bij z'n werk houden, maar hij heeft hier simpelweg gelijk. real-fans mogen ook wel eens in de spiegel kijken, wanneer ze over koeman zeggen dat hij juist in de spiegel moet kijken.
 
nwe25
 
22
7 mei 2021 om 14:27
Ik ook als buitenstaander vind het Koeman maar gedrag van een kleinkind heeft als iets tegen zit iedereen afmaken.. en als het mee zit zo trots zijn als ik weet niet wat ... je komt wel over als een fanboy van Barca maarja. You do you
 
LerraFerra
 
28
7 mei 2021 om 14:32
Je komt over als een fanboy van Barca als je niet aan Real-zijde staat in een dergelijke discussie? Ik mag niet gewoon vinden dat Koeman hier debiel-hard wordt gestraft voor z'n woorden? Heb je z'n woorden uberhaupt al wel gelezen? Het is totaal imbeciel.
 
nmgnjizz
 
9
7 mei 2021 om 14:37
Misschien is de straf wat hard maar ik zie geen verband met real. Koeman zit week in week uit de arbitrage af te zeiken en dan wofd je een keer aangepakt. Ook wat die dan hier weer zegt: "Gebrek aan respect is als je iemand beledigt en dat is niet gebeurd". Denk je dat die het zelf gelooft?
 
salaaf
 
14
7 mei 2021 om 14:47
Per jou eigen logica ben jij een real fanboy dan.
 
Dr.Jero
 
8
7 mei 2021 om 14:31
Zou fijn zijn als je een lijst voorbeelden hebt die (niet op lucht gebaseerd) toevoegt om aan te tonen dat het structuteel is en gelijktijdig aantoonbaar is dat dit gebeurd om een of meerdere clubs uit madrid te bevoordelen. Want als je een willekeurige andere club bent wordt je ook wel eens of meerdere malen benadeeld, is dat dan ook de hand van madrid? Overigens worden de clubs uit madrid ook gestraft als ze zich misdragen.. of is het dan altijd terecht? Ook omtrent de var hebben alle maar dan ook alle clubs het mee en tegen. Zo ook barca.
 
LerraFerra
 
8
7 mei 2021 om 14:33
Als journalistiek mijn werk was geweest, had ik het voor je uitgezocht. Genoeg voorbeelden te vinden.
 
SergioRamosHM
 
7
7 mei 2021 om 14:42
Het gaat hier over Koeman, Barcelona tegen Atletico en jij begint over Real Madrid? Waarvoor is deze provocatie nodig? Als er iemand last heeft van de arbitrage dit seizoen dan is het Real Madrid wel. Daarnaast schorsen ze Koeman, niet hun sterspeler. Als ze dan willen dat het de kant van Real Madrid opvalt dan geven ze wel een onterechte pingel of juist een terechte pingel niet. Real Madrid kan in de spiegel kijken met een voorbeeldige coach dat niet klaagt over de arbitrage.
 
Japie_Krekel
 
16
7 mei 2021 om 14:53
het is idd een groot complot wat de arbitrage heeft gesmeed tegen Barcelona om hun succes te ondermijnen. elke week zitten ze daar op de burelen snode plannen te verzinnen om Barcelona te benadelen want ze hebben daar niks beters te doen
 
salaaf
 
9
7 mei 2021 om 15:10
japie moet nog leren dat corruptie in het voetbal bestaat.
 
Japie_Krekel
 
2
7 mei 2021 om 15:15
ik vind het maar grote onzin. ik heb dit seizoen ook genoeg discutabele beslissingen in het nadeel van Atletico en Real gegeven zien worden. Koeman kan gewoon slecht tegen zijn verlies en gaat dan met zijn vingertje naar anderen wijzen ipv te kijken naar wat hij of zijn spelers niet goed deden. hij moet stoppen met dat Calimero gedrag en zich gewoon focussen op zijn team. genoeg wedstrijden geweest dit seizoen waarin tegenstanders van Barcelona benadeeld werden en Barcelona het geluk mee had
 
ConchaEspina
 
8
7 mei 2021 om 16:41
Ik kan begrijpen dat een Elche of Osasuna klaagt van geregeld de arbitrage tegen te hebben zodra ze tegen de grote ploegen spelen. Maar Barcelona? Kom op.
 
FR_Ronnie
 
5
7 mei 2021 om 15:06
@lerraferra: ik weet uit mijn jonge jaren, de jaren 70 dus, toen Franco nog de leider was van Spanje dat Real altijd voorgetrokken werd. Daarom is men in Barcelona zo gek met Cruijff omdat hij door Barca aan de hand te nemen zo veel punten pakten dat ze de Madrileense hegemonie doorbraken en na zeer lange tijd weer kampioen werden. Ook de koninklijke familie had een zeer sterke voorkeur voor Real, hoewel ik daarvan nooit gehoord heb dat die erop stond bij de Spaanse bond dat Real kampioen moest worden elk jaar. Ik kan me geen momenten herinneren omdat we toen alles uit de kranten moesten halen en uit de VI, maar ik weet wel dat er elk jaar gezeik was. Net zoals eind jaren 70, begin 80 opeens de Baskische club diverse kampioenschappen behaalden.
 
RM1335
 
0
8 mei 2021 om 04:13
Ik als Real-fanboy heb helemaal geen moeite met wat Koeman doet. Hij moet vooral op dezelfde voet doorgaan en nog meer schorsingen pakken. Ik zal absoluut niet zeuren op hem, hij heeft er per slot van rekening zijn club en zichzelf mee.
 
Jaybee
 
14
7 mei 2021 om 14:25
Te straf was veel te overdreven voor hetgeen dat werd gezegd. Geel zou prima hebben volstaan. En nu wordt die straf niet eens teruggebracht tot 1 wedstrijd. Ze hebben het echt op hem gemunt. Koeman heeft er een handje van om te klagen op of over de arbitrage, maar in best wel een aantal gevallen had ie zeker een punt met z’n geklaag.
 
AjaxRosenberg
 
7
7 mei 2021 om 14:35
Waarschijnlijk is de straf ook niet perse voor deze opmerking maar meer voor het feit dat Koeman het hele seizoen al loopt te zeiken. Het is een uithangbord voor Nederland als een van de grotere coaches maar soms schaam je jezelf voor zijn gedrag.
 
DROS
 
7
7 mei 2021 om 14:36
Wat een zeur is die Koeman geworden bij Barcelona zeg. Iets met waar je mee omgaat, wordt je mee besmet? Laat hij eens in de spiegel kijken, en niet het slimste jongetje van de klas uithangen door het nu dan ineens op details te gooien. Hij is gewoon bloedirritant aan de zijlijn. Zag Frenkie trouwens ook ineens alleen maar met de scheidsrechter bezig zijn na een halfjaar in Catalonië. Hebben de gunfactor bij mij persoonlijk in ieder geval verspeeld. Alsof ze anders er niet bijhoren of door normaal te doen niet relevant genoeg zijn. Bah.
 
salaaf
 
6
7 mei 2021 om 14:45
Hoeveel rode kaarten moeten er per wedstrijd vallen als de grens “je bent bijzonder” is? Dan zouden er doorgaans veel meer moeten vallen dan dat er nu vallen. Iemand rood hiervoor geven is onterecht.
 
sjapoo
 
1
7 mei 2021 om 14:46
Tsja tegenwoordig mag je niks meer zeggen,moet je goed op je woorden letten anders kan het weleens tegen je gebruikt worden
 
Millonario
 
4
7 mei 2021 om 14:51
Concentreer je nu toch op Atletico zou je zeggen? Hou je niet bezig met randzaken en scheidsrechters. Hoezo persoonlijk dan? Op deze manier maak je je naam ook een beetje belachelijk, en Koeman is oud en wijs genoeg om zich niet bezig te houden met zulke onzin elke week.
 
FR_Ronnie
 
0
7 mei 2021 om 15:57
Door alle aandacht naar zichzelf te trekken kan zijn elftal in alle rust zich voorbereiden op de wedstrijd tegen Atletico.
 
Millonario
 
0
7 mei 2021 om 17:20
Wauw, wat een geniale tactiek alweer...was ik zelf niet opgekomen! Briljant, fascinerend en door en door geniaal...
 
FCB_Catalunya
 
10
7 mei 2021 om 14:52
Wat denk je nou zelf, Ronald? Je staat het hele jaar na de wedstrijd te zaniken en zeuren over de arbitrage, terwijl het langs de lijn vaak ook al kommer en kwel is. Als het iets persoonlijks is, heb je er zelf wel alles aan gedaan om het zo ver te krijgen. Trek er lering uit, maar stop met dit onzinnige Calimero-gedrag.
 
toonvs
 
2
7 mei 2021 om 16:31
Het is gewoon een optelsom. Als Koeman verliest ligt het altijd de scheidsrechter of de vierde man. Nooit ligt het aan hem zelf en Dan is een klein dingetje genoeg wat dan niet helemaal terecht.
 
CamielHielkema
 
0
7 mei 2021 om 16:49
Hij maakt zich er druk om maar daarna zegt hij het maakt toch niet uit of ik of op de tribune zit mijn staf is vakkundig genoeg. Waarom maakt hij het zo groot dan als het toch niks uit maakr of hij tegen valencia op de bank zit of niet?
 
Bartvan der Veen
 
0
7 mei 2021 om 17:23
Koeman kan het beter laten rusten want dat is beter voor zijn hart. Straks krijg hij weer last van zijn hart en dan kan het fataal aflopen