'Koeman identificeert probleem bij Barcelona en wil landgenoot aantrekken'
Dinsdag, 1 december 2020 om 08:49

Ronald Koeman zoekt naarstig naar defensieve versterkingen, nu hij niet kan beschikken over Gerard Piqué, Sergi Roberto en Samuel Umtiti. Volgens Sport richt de coach van Barcelona zijn pijlen in dat kader op Melayro Bogarde. Een interessante optie voor de Catalanen, want de achttienjarige verdediger beschikt bij TSG Hoffenheim over een aflopende verbintenis. Hierdoor lijkt de kans groter dat de Duitsers willen onderhandelen over een transfer.

Koeman wil een verdediger aantrekken die naast centrumverdediger ook als rechtsback inzetbaar is, waardoor Bogarde in beeld is gekomen bij de technische leiding van Barcelona. Bovengenoemde Spaanse krant meldt dat de jonge Nederlander tevens wordt gevolgd door scouts van Real Madrid, AC Milan en Manchester City. Koeman wil de neef van Winston Bogarde in januari al naar het Camp Nou halen. Mocht Hoffenheim een transfersom willen overhouden aan de veelzijdige verdediger, dan zal er tussentijds zaken moeten worden gedaan. De kans is anders groot dat Bogarde na dit seizoen gratis vertrekt.

'Melayro Bogarde kan in voetsporen oom Winston Bogarde treden met transfer'

De Hoffenheim-verdediger wordt gevolgd door een Europese topclub.Lees artikel

Bogarde was eerder dit jaar met achttien jaar en twee dagen de jongste Nederlandse speler ooit die zijn debuut maakte in de Bundesliga. Dat gebeurde in mei, toen Alfred Schreuder nog de hoofdtrainer was van Hoffenheim. De trainer is inmiddels de rechterhand van Koeman bij Barcelona, wat de vermeende interesse van de Spaanse club in Bogarde kan verklaren. De nog onervaren verdediger heeft drie competitieduels en twee optredens in de Europa League achter zijn naam.

De aan Barcelona gelinkte Bogarde kwam in 2009 in de jeugdopleiding van Feyenoord terecht. Negen jaar later, in 2018, koos hij voor de overstap richting Hoffenheim. De multifunctionele verdediger kwam in het recente verleden voor verschillende Nederlandse jeugdelftallen uit. Barcelona zag in augustus Xavier Mbuyamba nog vertrekken. De centrale verdediger, met een verleden bij MVV Maastricht, tekende een meerjarig contract bij Chelsea.

Meer nieuws
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
0
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
0
   
19:32
19:32
Ten Hag kraakt arbitrage in Premier League na nieuwe sof Manchester United
6
   
19:15
19:15
Zorgen om Matthijs de Ligt, die al strompelend de Allianz Arena verlaat
3
   
18:55
18:55
Antony viert langverwachte goal in Premier League op zeer bijzondere wijze
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
joventut
 
6
1 december 2020 om 09:15
Waarschijnlijk komt de keuze voor Bogarde uit de koker van assistent Alfred Schreuder, die al samen met hem werkte. Lijkt me sowieso geen jongen die er direct staat.
 
tinus45
 
34
1 december 2020 om 09:22
Zou je denken? Dit kun je bijna letterlijk uit de tekst opmaken. Zou wel in het rijtje, goedkope oplossingen passen en zo'n jongen zal op zeker geen nee zeggen tegen Barcelona met de nu Nederlandse trainers.
 
moeilijkert
 
17
1 december 2020 om 09:16
Zei deze man een tijdje geleden niet dat hij bij Barcelona geen Nederlandse invasie wilde creëren?? `t enige wat hij lijkt te doen is speuren naar Hollanders voor in z`n selectie... ??
 
JeroenF222
 
47
1 december 2020 om 09:28
En jij gelooft alle geruchten. Voorlopig heeft hij nog geen Nederlander aangetrokken. Overigens zonde dat dit soort jongens zo vroeg vertrekken bij Feyenoord. Heeft toch 9 jaar in de jeugd bij Feyenoord rond gelopen.
 
Almogaver
 
5
1 december 2020 om 09:58
Inderdaad nog geen Nederlander aangetrokken, maar wel ontzettend bezig geweest met Wijnaldum en Depay. Die twee zijn niet gekomen door de financiële situatie, niet omdat Koeman er niet mee bezig was. Verder heb je gelijk dat we niet ieder gerucht moeten geloven. Sterker nog, 9/10 berichten moet je niet geloven. Maar dat stuk over "voorlopig heeft hij no geen Nederlander aangetrokken" moet je natuurlijk wel in de juiste context plaatsen.
 
SpeedyAFC
 
4
1 december 2020 om 11:17
Je focussed je teveel op media die je dan maar voor waar aanneemt. Tot op heden heeft Koeman geen enkele Nederlanderse voetballer aangetrokken, alleen Dest is gekomen, een Amerikaanse voetballer. Er speelt overigens maar een Nederlander bij Barcelona. Wel zijn er vier Franse voetballers, drie Braziliaanse en twee Argentijnse. Dus inderdaad, geen Nederlandse invasie.
 
Kyle66
 
6
1 december 2020 om 11:29
Dest heeft natuurlijk ook de Nederlandse nationaliteit, dus dat argument vind ik zwak. Daarnaast heeft Koeman heel erg zijn best gedaan om Depay en Wijnaldum aan te trekken. Door financiële redenen is dat niet gelukt. Edit: bij Ziyech hebben we het ook over een Nederlandse voetballer.
 
SpeedyAFC
 
4
1 december 2020 om 13:18
Dest heeft de Amerikaanse nationaliteit en is bij de Fifa / Uefa geregistreerd als Amerikaans voetballer. Niks zwak aan, gewoon een feit. Wijnaldum aantrekken is mij helemaal niets van bekend. De voorzitter van Lyon heeft allang verklaard dat er geen enkel bod op Depay is binnengekomen. Ja Koeman zou hem wellicht graag zien, maar het is nimmer concreet geworden. Overigens is Ziyech een Marokaanse voetballer, Marokaans passpoort en wedereom bij Fifa / Uefa / FA geregistreerd als marokaanse speler.
 
Sir. JBA
 
17
1 december 2020 om 09:16
Barcelona is dus op een punt dat het jeugdspelers van Hoffenheim etc. moet gaan halen en geen eens meer eigen jeugd kan toepassen omdat deze te slecht zijn? De o zo geprezen jeugdopleiding heeft na de lichting t/m Thiago niks meer gebracht dus al dat geromantiseerde omtrent La Masia is ook onzin.
 
Ajax/barca2014
 
10
1 december 2020 om 09:23
Sergi Roberto en Fati zijn/ waren gewoon basisspelers. Verder heeft Rafinha ook gewoon veel wedstrijden voor de club gespeeld. Marc Bartra en Martin Montoya hebben ook redelijk wat wedstrijden gespeeld. Je kunt ook niet altijd wereldtoppers voortbrengen he. Ik zie niet in wat er mis is om een getalenteerde en spotgoedkope verdediger te halen. Dat lijkt me toch wel het risico waard.
 
Sir. JBA
 
2
1 december 2020 om 09:40
Ondanks dat je van Fati nog maar moet wachten of hij het gaat maken de komende 10 jaar (ik verwacht van wel, geweldig talent) zijn de andere namen die je noemt echt dramatisch. Het feit dat er d afgelopen 10 jaar geen wereldtoppers zijn voorgebracht geeft toch wel aan dat La Masia niet zo fantastisch goed is als dat wordt gezegd.
 
Ajax/barca2014
 
4
1 december 2020 om 10:05
Letterlijk niemand heeft ooit gezegd dat Lamasia fantastisch is. Wat wel vaak gepropageerd werd was dat Barca spelers uit Lamasia vaak de kans gaf. Dit beleid is door Bartomeu enorm verwaarloosd. Verder onderschat je ook een beetje hoe moeilijk het is om talenten voor de wereldtop op te leiden. Kijk bijvoorbeeld naar Ajax. Wie zou nu als zelfopgeleid talent in normale omstandigheden voor speelminuten bij Barca in aanmerking komen? Ik kom enkel uit bij Gravenberch.
 
Lierse1997
 
14
1 december 2020 om 09:25
Mingueza en Araujo doen het gewoon goed als ze mogen spelen. Talent is er altijd geweest, het krijgt gewoon al jaren geen kansen.
 
Sir. JBA
 
3
1 december 2020 om 09:44
En toch moet er een jeugdspeler van Hoffenheim gehaald worden voor hun posities... Gaat Bogarde dan als opvulling gehaald worden of als verbetering t.o.v. de 2 die je net noemt...?
 
Lierse1997
 
8
1 december 2020 om 09:50
En dit moet weer meteen waar zijn? Zal wel weer gewoon een willekeurige Nederlander zijn die aan Barcelona gekoppeld wordt door de pers (dat hoop ik toch want anders is Koeman echt het noorden kwijt). En het is ook weer een typisch gevalletje “het gras is groener aan de overkant”.
 
tinus45
 
3
1 december 2020 om 09:27
La Masia is ook geen opleidingsinstituut, Barcelona haalt al sinds mensenheugenis overal zijn spelers vandaan mede door beloftes in eerdere presidentsverkiezingen en betaald doorgaans veel te veel en bied te hoge salarissen. Dat heeft jaren gewerkt met uitmuntende resultaten maar je ziet wat voor ellende dat nu opbrengt, na al die suiker zoete jaren denk ik dat Barcelona de komende tijd even pas op de plaats moet maken.
 
CjdaAnti
 
1
1 december 2020 om 10:22
La Masia heeft wel degelijk een aantal spelers gebracht, maar die krijgen gewoon geen kans. oa. Grimaldo, die van Getafe (cucurella ofzo) die tegen Ajax sterk speelde, Todibo. Nu met Alena en Puig ook weer 2 spelers die Koeman liever niet ziet spelen, maar echt geen onaardige spelers zijn. Nee echte wereldtop zit er al tijden niet bij, maar op zijn minst had de bank van Barca uit jeugd kunnen bestaan. Maar het beleid faalt door bestuurders waarvan ik denk dat het gewoon Real Madrid aanhangers zijn. Want wat beweegt je om Douglas of Braithwaite te halen? Voor Douglas heb je in Roberto sws een veel betere optie. Voor Braithwaite heb je ook een jonge spits (naam kwijt). Conclusie: nee de superspelers waar naar jij refereert brengt La Masia niet zo vaak voort, de Thiago's, Xavi's, etc. komen uit een supergeneratie. Maar Barca springt heel slecht om met wat ze wel eruit krijgen. Het halen van jeugdspelers van Hoffenheim had totaal overbodig geweest aangezien ze eigenlijk genoeg volwaardige selectiespelers in huis hadden kunnen hebben. Maar ja, liever Braithwaite voor 18 miljoen he :D misschien willen ze ook Cj da Anti uit Rotterdam voor een ton oppikken.
 
Lierse1997
 
3
1 december 2020 om 10:36
Todibo is niet echt jeugd te noemen aangezien die op jonge leeftijd (ik dacht 18) transfervrij overkwam van Toulouse.
 
CjdaAnti
 
1
1 december 2020 om 10:43
Ah dat wist ik niet, ben niet volledig op de hoogte van Barca. Maar, het gaat erom dat ze best wat spelers op zn minst voor in de breedte produceren, zoals jij terecht ook aangaf.
 
S-070
 
6
1 december 2020 om 09:17
Wat is nou het probleem van Koeman? Met dit soort spelers ga je niet hoger niveau halen.
 
SpeedyAFC
 
2
1 december 2020 om 11:18
Koeman heeft maar een probleem, er is geen geld meer bij Barcelona en ze moeten iets van 200 miljoen euro op salarissen gaan bezuinigen. Hoger niveau is allang niet meer aan de orde, het gaat om overleven totdat Corona voorbij is en het geld weer binnenstroomt.
 
Piranha
 
1
1 december 2020 om 10:01
Leuk voor de toekomst maar zulke spelers worden alleen goed als ze veel spelen. En dat doet hij bij Wolfsburg nog niet eens echt veel dus wat moet hij zijn Barca? Zowel voor die jongen als voor Barca geen oplossing.
 
ImmerNeutraal
 
1
1 december 2020 om 11:33
Bij Wolfsburg speelt hij inderdaad heel akelig weinig. Nog minder dan zijn oom bij Chelsea speelde...
 
Piranha
 
1
1 december 2020 om 12:28
Haha, ja Hoffenheim bedoelde ik. Al die bedrijfs clubs haal ik nog wel eens door elkaar, VW, Sap...
 
FBSK07
 
2
1 december 2020 om 11:32
Haha Koeman met zijn landgenoten. Denkt hij echt dat dit soort spelers Barcelona gaan redden? Eerder ook al Depay, die ook tekort komt voor een club dat alleen maar tevreden is met CL winst.