Koeman: 'Ik hoop dat Memphis een van mijn dragende spelers wordt'
Maandag, 19 maart 2018 om 17:22

Bondscoach Ronald Koeman lichtte maandagmiddag in Zeist tijdens een persconferentie zijn keuzes voor de Oranje-selectie toe. De keuzeheer gaf tijdens het persmoment aan hoge verwachtingen te hebben van Memphis Depay. Koeman hoopt dat de aanvaller van Olympique Lyon een van de dragende spelers van het Nederlands elftal wordt. "Dat hoop ik wel ja."

Koeman is bekend met het spel en vaak extroverte gedrag van Depay. "Natuurlijk zijn er best weleens momenten dat je denkt: 'doe dit anders'. Maar dat geldt ook voor andere spelers. Ik ben in veel dingen ook wel een beetje van de oude stempel, maar je moet ook met je tijd meegaan. Hij heeft veel kwaliteiten, dus dat is een strijd die ik graag met hem aanga."

Als manager van Everton probeerde Koeman nog om Depay naar Goodison Park te halen. "Ik heb hem vorig jaar bij mij thuis uitgenodigd, toen wilde ik hem naar Everton halen. Dat is niet gelukt, hij ging naar Lyon. Ik denk dat er nog meer in zit bij hem en er moet meer uitkomen", aldus Koeman, die tijdens het gesprek van toen een ander beeld heeft gekregen van de Oranje-international. "Mijn indruk van hem na het gesprek was beter dan daarvoor. Ik vind het interessant om met hem aan de slag te gaan. Daar zijn twee mannen voor nodig. Ik, maar hij moet daar ook zelf in meegaan."

Na het afscheid van Wesley Sneijder en Arjen Robben als Oranje-internationals, zoekt Koeman in zijn selectie naar nieuwe spelers die een wedstrijd uit het niets kunnen beslissen. "Er zijn meer spelers dan Memphis die dat soort kwaliteiten hebben", aldus Koeman. "We hebben afscheid genomen van heel creatieve spelers, dat krijg je niet direct terug. Er zitten jonge spelers bij die zich moeten ontwikkelen en de toekomst zal uitwijzen of ze dat niveau gaan halen. Kluivert, Bergwijn, Til; dat zijn allemaal spelers die aanvallend belangrijk kunnen zijn. Jürgen Locadia die zich in Engeland nog moet aanpassen, die nu eigenlijk alleen nog in het FA Cup-toernooi speelt."

Meer nieuws
   
21:51
21:51
Gigantische fout Karsdorp kost AS Roma zeer duur tegendoelpunt tegen Leverkusen
2
   
21:45
21:45
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
10
   
21:17
21:17
Hevige speculaties bij RTV Oost: 'Gevoel zegt dat hij vertrekt bij FC Twente'
7
   
21:15
21:15
'Inter Miami treedt in onderhandeling en wil 'Lionel Messi-bolwerk' uitbreiden'
3
   
21:00
21:00
Feyenoorder ben je voor de lol: hoe Arne Slot het plezier terugbracht
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (49)

 
MarlonFraser
 
20
19 maart 2018 om 17:25
Deze jongen heeft alles om de volgende absolute wereldvoetballer te worden maar is helaas met teveel randzaken bezig .hoop echt dat hij het op tijd ziet want dan gaan wij in Nederland veel plezier aan Memphis beleven
 
John Terry
 
117
19 maart 2018 om 17:27
Hoe weet je dat? Ken je hem persoonlijk? Jij en ik kopen ook af en toe kleren, Depay trekt er 10 minuten extra voor uit om een hoed te kopen. Heeft dat dan echt zo'n desastreus gevolg op zijn voetbal?
 
Jens88
 
37
19 maart 2018 om 17:32
@John Terry. Misschien is het verstandiger als Memphis die hakjes en andere vreemde acties achterwege te laten. Maar ik zal verder niets zeggen want alleen God mag Memphis beoordelen, aldus Memphis.
 
John Terry
 
24
19 maart 2018 om 17:53
Tuurlijk is dat handig. Maar dat is gewoon onderdeel van zijn spel, niet randzaken in zijn prive leven. Van mijn part mag hij in het vliegende spagettimonster geloven, als hij daardoor dragend in oranje wordt vind ik het helemaal best.
 
TheJIgsaw
 
12
19 maart 2018 om 17:27
Dan geeft hij dus niet alles om de beste te worden, hij is teveel met andere dingen bezig. Mentaal sterk zijn is net zo belangrijk als talent.
 
John Terry
 
59
19 maart 2018 om 17:34
Dus hij is mentaal niet sterk als ie 10 minuutjes uittrekt voor het kopen van een hoed? Ben blij dat mijn baas dat zo niet ziet, dan had ik het nog steeds moeten doen met 'Geox de schoen die ademt.'
 
Reservebank
 
19
19 maart 2018 om 17:56
Volg je hem überhaupt wel? Beetje ubersimpel om net te doen alsof het om 10 minuutjes voor een hoedje gaat
 
SavedByTheBell
 
20
19 maart 2018 om 18:43
Ken je hem überhaupt wel? Beetje ubersimpel om net te doen alsof, terwijl je geen idee hebt wat Memphis beweegt, denkt, doet en laat behalve wat je van de (sociale) media te zien krijgt
 
arsen(e)al
 
2
19 maart 2018 om 19:49
Hij mag van mij prima zulke hoeden kopen, al zou het zijn spel beinvloeden. Hij moet echter niet zo verontwaardigd doen en telkens met die gebaartjes komen als hij een keer scoort. Je moet wel heel dom zijn als je niet snapt dat een meterlange hoed niet voor extra aandacht zorgt. Hij wil aan de ene kant die aandacht wel, maar als het dan negatief is mag gelijk de hele wereld van hem naar de pleures
 
MCMXIII
 
11
19 maart 2018 om 17:28
Dat zou best wel eens kunnen, als je hem weet te managen is het een machine. En het ontbreekt toch wel aan talent op de flanken, Kluivert is een hype, Promes is niet goed genoeg vind ik. Verdere talenten als idrissi en Bergwijn moet ik ook nog maar zien.. Memphis moet nu opstaan.
 
SvenKowet/010
 
12
19 maart 2018 om 18:02
Promes niet goed genoeg....
 
SavedByTheBell
 
67
19 maart 2018 om 17:29
Hoe weet jij dat hij teveel bezig is met randzaken? Is dat gebaseerd op roddelpers, horen van en zijn kledingstijl?
 
sebasjuh
 
12
19 maart 2018 om 17:37
Misschien op zijn huidige carrière? Bij PSV wat laten zien maar daarna niets meer. Ook nu is hij geen onbetwiste basisspeler. Ik heb nooit wat gezien in Depay hij denkt echt dat hij Ronaldo is en hetzelfde kan doen in het veld maar hij mag zijn veters nog niet eens strikken. Ik snap Koeman aan de ene kant wel want als je hem belangrijk maakt wie weet streelt dat zijn ego zodat hij gaan uitblinken maar ik denk het niet.
 
SavedByTheBell
 
62
19 maart 2018 om 17:48
Dus Davy Klaassen is ook teveel bezig met randzaken? Bij Ajax wat laten zien maar daarna niets meer. Is toch ridicuul?
 
FrankBollegraf
 
2
19 maart 2018 om 18:47
'..hij mag zijn veters nog niet eens strikken'...ok, dat mag jij doen als zijn idool-slaafje. Je denkt toch niet echt dat Depay zich daarvoor laat lenen hahaha...die is goed. Depay is wereldtop in de dop maar niet lang meer, hij en enkele anderen zal Oranje moeten dragen en ik heb daar alle vertrouwen in net als Koeman dat voorzichtig als Bondscoach laat blijken.
 
JeromB
 
3
19 maart 2018 om 17:32
Ik weet niet of het noodzakelijke de randzaken zijn of dat Memphis te snel het idee krijgt dat hij echt het mannetje is en heel veel voorstelt. Je moet hard werken om een goede voetballer te worden en volgens mij helpt het heel erg als je er nuchter en kritisch in staat. In de praktijk gaat het vaak fout zodra spelers beginnen te denken dat ze geweldig zijn en er allang zijn. Depay heeft hier af en toe last van. Maar ik heb het idee dat zo iemand als Robben dat aan het begin van zijn carrière ook een beetje had. Als er op een gegeven moment de knop om gaat dat je wel degelijk keihard moet werken en dat je niet al geweldig bent dan kan het duidelijk alsnog helemaal goed komen. Volgens mij is Depay wat dat betreft redelijk op weg.
 
Again
 
1
19 maart 2018 om 17:41
Hij geeft alles maar is teveel met andere dingen bezig? Deze zin klopt voor geen meter
 
Regulator
 
15
19 maart 2018 om 17:43
Hou eens op met dat randzaken. Iedere speler heeft iets naast het voetbal. Al is het een hobby, studie of gewoon een gezin. Depay mist gewoon veel speltechnische elementen, dat weerhoudt hem er van om de top te bereiken, of van überhaupt een constant niveau te behalen.
 
l4Barca
 
6
19 maart 2018 om 17:44
Juist niet deze jongen komt gewoon te kort voor de absolute top en is gewoon een speler voor de subtop. Denk dat die gewoon zijn best doet maar gewoon tekort komt
 
Rentree
 
8
19 maart 2018 om 17:52
Dat vind ik ook . Vind hem toch wat missen. Aan de andere kant dat dacht ik van Robben ook. ( stijf links , niet snel genoeg )Ik had nooit gedacht dat Robben het niviea van overmars kon evenaren laat staan overtreffen !Dus laten we hopen dat we het mis hebben.
 
lucas1234
 
3
19 maart 2018 om 18:08
Volgens mij hebben die randzaken niet perse invloed op zijn spel. Hij wordt er alleen op afgezeken als die een paar slechte wedstrijden speelt. Hij is gewoon nog niet constant genoeg en dat weet die zelf ook, gaf die gister ook aan in een Interview. Hij kan geweldig spelen en is vervolgens weer 3 wedstrijden compleet onzichtbaar en dan verdwijnt hij weer naar de bank. Hij moet leren dat hij het elke week weer moet laten zien en altijd beslissend moet zijn wil hij de absolute top halen.
 
ajaxglobal
 
0
19 maart 2018 om 19:47
@marlonfraser, de tijd zal dit uitwijzen. Wat me vooral Aanstaat is de benadering van Koeman! Vertrouwen uitspreken ontwikkeling benoemen en mee aan de slag gaan.
 
Gooner4
 
2
19 maart 2018 om 20:04
Wat boeien die randzaken? Iedereen heeft wel iets te doen naast zijn werk. Wat moet hij dan? Alleen maar thuiszitten? Daarnaast hoor je van zowat elke trainer dat Depay keihard werkt op en naast het trainingsveld. Het probleem bij jongens als Depay is gewoon de mentaliteit. Met kritiek omgaan kan die niet, hij is egoistisch en wil te graag zelf het mannetje zijn. Dat zijn de soort dingen die hem vooral beperken. Ben het trouwens ook totaal niet met jou eens dat hij de volgende absolute wereldspeler is, want daar mist hij echt teveel voor.
 
TheJIgsaw
 
7
19 maart 2018 om 17:26
Ik denk dat het komende jaar cruciaal gaat worden voor de rest van Memphis' carrière. Als hij nu constant blijft presteren zit er een basisplek bij Lyon en Oranje in en kan hij daarna misschien nog een stap maken. Als hij het mentaal niet op kan brengen om alles te geven en normaal te blijven doen, dan is dit zijn top denk ik..
 
NicoHaak
 
3
19 maart 2018 om 17:28
Soort gevalletje Balotelli
 
MCMXIII
 
28
19 maart 2018 om 17:33
Nee zeker niet. Je kunt veel van Memphis zeggen maar zo erg als Ballotelli is hij niet.
 
TheJIgsaw
 
5
19 maart 2018 om 17:38
Balotelli deed vooral veel domme dingen: Auto's in de prak rijden, dartpijltjes gooien op kinderen, zijn wc oblazen etc. Dat die ik Memphis niet doen, denk meer dat het probleem is dat hij te snel denkt dat hij het al gemaakt heeft.
 
NL_Modric
 
5
19 maart 2018 om 18:03
Balotelli heeft natuurlijk wel meer talent. Fysiek sterker, kan koppen, tweebenig etc. Ik denk dat dit Memphis zijn top is.
 
Rentree
 
11
19 maart 2018 om 17:40
Koeman , hoeveel spelers heeft hij beter gemaakt ? Koeman En zijn fameuze voetbalmomenten:-Rafaël van der vaart en Sneijder kunnen samen niet op een middenveld.-Aankoop Bob Peeters ...-Aankoop charisteas , Sonck , sikora , soutaers ...-Met 1 van de beste sElectie van de afgelopen 20 jaar in Nederland op de hakken over de sloot kampioen worden met PSV.-Davy klaassen naar Everton en hedwiges maduro naar Valencia . -Anti voetbal van de hoogste orde met Ajax spelen.-de clubicoonen van Valencia passeren ( Angolo , Canizares .Deze Koeman moet nu oranje leiden.Sterker nog hij moet depay een speler beter maken wat hij in zijn trainers carrière nooit gedaan heeft .Heb er echt veel vertrouwen in....
 
madco123
 
36
19 maart 2018 om 17:46
Vergeet voor het gemak maar even al de spelers die hij bij Feyenoord, Southampton en ook Everton beter heeft gemaakt. De Vrij, Janmaat, Kongolo, Martins Indi, Clasie, Pelle, Tadic, Ward Prowse, Davies, Calvert-Lewin, Holgate. Ik vergeet vast nog wat namen maar dit zijn er een aantal die me zomaar te binnen schieten, en dan tel ik de periodes bij andere clubs niet mee omdat ik hem daar niet echt heb gevolgd.
 
Rentree
 
7
19 maart 2018 om 17:48
Volgt zijn trainerscarriere en je ziet dat hij er niet veel van gebakken heeft op Southampton na .
 
Stefandefree
 
8
19 maart 2018 om 18:07
Heeft 'gewoon' prijzen gepakt met Ajax, PSV, AZ en ook in het buitenland bij Benfica en Valencia. Bij Feyenoord weliswaar geen prijzen, maar die club heeft hij van de rand van afgrond terug naar de top gebracht. Of toch in elk geval een eind in de goede richting. Dus ik weet niet welke carrière jij hebt gevolgd?
 
Rentree
 
4
19 maart 2018 om 18:18
Bij Ajax met Zlatan , van der vaart trabelsi, maxwell met anti Voetbal ... Bij PSV met Alex Gomes afellay farfan cocu met meer geluk dan wijsheid kampioen worden... Met Valencia die destijds net zo goed was als atletico nu degradeerde hij bijna !!! Bij Benfica kon hij geen potten breken ( waren kampioen voordat hij trainer werd ) Bij AZ net zo min ( waren landskampioen voordat hij kwam en hij won de Johan Cruijff schaal . Wauw ...) Feyenoord deed het niet slecht , maar gio werd wel landskampioen zonder de vrij. Everton was een en al drama Dus Zoals ik al zei . Alleen bij Southampton goed gepresteerd...
 
SJSJ
 
4
19 maart 2018 om 18:25
En daarom denk ik nou juist dat hij de perfecte coach is voor het Nederlands Elftal. We kunnen wel alles concluderen, maar we moeten het gewoon zien. We spelen tegen goede tegenstanders, ideaal om dan te zien of het werkt. Ik heb er wel vertrouwen in, zonder vertrouwen kom je er niet. Genoeg tijd om te bouwen.
 
Stefandefree
 
1
19 maart 2018 om 18:58
Dus je presteert pas als je het beter doet dan je voorganger, ongeacht of je nou prijzen wint of niet? Dat je een goed team hebt doet teniet dat je prijzen wint en als je geen oogstrelend voetbal laat zien dan telt sowieso niets meer?
 
Bunyas
 
3
19 maart 2018 om 17:47
Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst.
 
Rentree
 
12
19 maart 2018 om 17:50
Als je zo beredeneert dan real volgende wedstrijd ook sjaak Polak in de spits opstellen. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst toch?
 
Kevin1989
 
6
19 maart 2018 om 18:05
Veel slechter dan blind kan hij het niet doen. Laten we nu gewoon maar afwachten.
 
SMK88
 
7
19 maart 2018 om 18:18
Je volgt z’n carriere, maar benoemd alleen de negatieve dingen.. Je bent een typische Hollander qua gedrag; lekker negatief zeiken, zoals altijd. Ook maak je graag gebruik van een selectief geheugen. Koeman heeft Feyenoord terug omhoog geholpen en veel talenten de kans gegeven om beter te worden, terwijl Southampton onder hem floreerde. Zelfs Pelle, een door alles en iedereen verguisde spits, kreeg hij aan de praat en maakte van hem de beste spits van de Eredivisie. Daarnaast reken je hem af op afbraakvoetbal, maar hij won wel prijzen bij alle clubs waar hij dat afbraakvoetbal speelde; zelfs bij Valencia. Dat is nou net wat Nederland nodig heeft: resultaat. Ik heb het volst vertrouwen in Koeman.
 
NL_Modric
 
0
19 maart 2018 om 18:45
Met een nieuwe trainer kan het altijd twee kanten opgaan. Met dit Nederlands Elftal mag je geen wonderen verwachten. Wanneer Koeman zich plaatst voor het volgende toernooi heeft hij het uitstekend gedaan, zo niet dan heeft hij het minder goed gedaan.
 
SMK88
 
0
20 maart 2018 om 11:00
Ik verwacht ook zeker geen wonderen, maar ik verwacht wel dat Koeman resultaat gaat boeken. Dat wil niet zeggen dat hij gelijk een eindtoernooi moet winnen, maar ik verwacht wel dat Nederland met hem zich gaat plaatsen.
 
Champ86
 
0
19 maart 2018 om 19:35
Ter aanvulling op hetgeen hierboven al is gereageerd: Maduro deed het gewoon prima bij Valencia. Was eerste jaren vaste kracht (zelfs aanvoerder geweest dacht ik?). Kort na aankoop Klaassen wers Koeman ontslagen bij Everton. Wellicht dat het anders was gelopen als zij langer hadden samen gewerkt. Als bondscoach hoef je spelers niet per se beter te maken denk ik. Dat gebeurt bij de club. De paar trainingen bij oranje zijn daarvoor te weinig.
 
Apocalyps
 
1
19 maart 2018 om 18:13
Als jullie het over randzaken hebben, waar hebben jullie het dan precies over? Memphis is geen jongen die niet voor zijn sport leeft, dus ik ben benieuwd waar men het dan altijd over heeft. Kunnen jullie concreet aangeven wat jullie bedoelen en in hoeverre dit hem negatief beïnvloedt?
 
NL_Modric
 
0
19 maart 2018 om 18:42
Randzaken zijn niet belangrijk, zolang je presteert op het veld. Wanneer je bij United op de eerste training in een bentley aan komt rijden en vervolgens geen pepernoot raakt, dan kan ik me voorstellen dat mensen gaan wijzen. Idem met de wedstrijden in Oranje met al zn hoedjes en sjaaltjes en vervolgens de back van pak em beet Bulgarije niet 1 keer voorbij komen. Memphis is een bovengemiddeld talent, daar verwachten de mensen dan ook meer van.
 
SavedByTheBell
 
18
19 maart 2018 om 18:49
Waarom? Ik vraag me altijd af wat je moet bewerkstelligen om een dure auto te rijden. Stel dat hij een slechte wedstrijd speelt, moet hij maar in een Opel Corsa naar de training? Of mag je een hoed dragen als je 2 of 3x scoort? Als jij een dik salaris krijgt van je (nieuwe) baas en je jouw target niet haalt, wordt je toch ook niet gevraagd om voortaan maar met de fiets naar werk te komen? Sport is vraag en aanbod. Voetballers krijgen bovengemiddeld goed betaald en 99/100 voetballers leven ook naar dit salaris, zoals iedere burger naar zijn salaris leeft.
 
BadHabbit
 
1
19 maart 2018 om 20:02
Weet je, ik ben het met je eens. Vergeet alleen niet dat we het over Nederland hebben: doe maar normaal, dan doe je gek genoeg. Het heeft niet zozeer met randzaken te maken, maar meer met hoe hij zich doet voor komen. Even heel zwart wit: kijk mij de grote meneer zijn. En vervolgens niets presteren (althans, bij Man U). Het gaat om de perceptie van mensen. Extreem voorbeeld; Niemand zal Messi (en voor de fans, Ronaldo) raar aankijken als die in een Lamborghini aan komen rijden op de training. Het is de perceptie van ons nuchtere Nederlanders. Presteer eerst nou eens wat, i.p.v. toe laten zien hoeveel geld je wel niet verdiend. Ik hoop dat je snapt wat ik bedoel.
 
barcamessie
 
0
19 maart 2018 om 18:51
Ik heb enorm veel vertrouwen in Koeman en zijn team. mijn prognose is daarom zeer positief. Nederland - Engeland 2-0 Portugal - Nederland 1-2 Eindelijk winst dus tegen Portugal,althans in mijn prognose. Vandaar uit zal Oranje alleen maar stijgen qua kwaliteit, dus het ziet er goed uit !
 
AjaxPhoenix
 
0
19 maart 2018 om 20:53
extrovert ja, vz? Vind extravert een understatement in het geval Depay. Deze gast is mentaal gezien van niveau Balotelli. Voetballend is hij niet zo goed als mad Mario, dus als Depay een dragende speler moet worden zie ik het heel somber in. edit: zag net dat extrovert ook mag. wel lelijk.