'Koeman, Messi en nu Xavi. Barcelona gaat zó slecht met zijn legendes om'
Vrijdag, 24 mei 2024 om 14:52

Quique Sánchez Flores snapt weinig van de beslissing van FC Barcelona om Xavi de laan uit te sturen. Volgens de trainer van Sevilla zouden de Catalanen beter met een levende legende als Xavi om moeten gaan. Het elftal van Flores sluit het seizoen overigens zondag af thuis tegen Barcelona.

"Ik zou dit niet moeten zeggen... Maar hoe slecht gaat Barcelona met zijn legendes om", spreekt Flores zijn verbazing vrijdag uit op de persconferentie voorafgaand aan de thuiswedstrijd van Sevilla tegen Barcelona van zondagavond.

"Ze zijn daar echt slecht bezig de laatste tijd. Koeman, Messi en nu Xavi nu, echt erg. Ik zou willen dat clubs hun legendes goed behandelden", geeft de coach van Sevilla mee aan Barcelona-voorzitter Joan Laporta.

"Dat zou echt fantastisch zijn. Dat is een erfenis van verbondenheid tussen de trainers en de supporters. Legendes goed behandelen zorgt namelijk voor een innige bond", aldus Flores, sinds december 2023 verbonden aan Sevilla.

Flores benadrukt hoeveel de vertrekkende Xavi heeft betekend voor Barcelona. "Hij heeft als speler heel veel bereikt en ook als trainer goede dingen verricht voor de club. Ik zal hem zondag knuffelen en met hem praten."

Ontslag


"FC Barcelona wil Xavi bedanken voor zijn werk als coach, dat bijdraagt aan een ongeëvenaarde carrière als speler en aanvoerder van het team, en wenst hem alle geluk van de wereld", zo laat de clubleiding van Barcelona vrijdag weten in een statement rondom het vertrek van Xavi. In de komende dagen zal meer duidelijk worden over de nieuwe technische staf.

Flick


De verwachting is dat Hansi Flick op zeer korte termijn officieel wordt gepresenteerd door Barcelona. Laporta en Deco willen snel zaken doen met de 59-jarige Duitser, die volgens de Duitse tak van Sky Sports reeds tot een persoonlijk akkoord is gekomen met de nummer twee in LaLiga. Voor Flick ligt een eenjarig contract klaar, met de optie op een extra seizoen.

Meer nieuws
   
23:55
23:55
Valentijn Driessen vergelijkt Schouten met één van de beste middenvelders ooit
4
   
23:38
23:38
Derksen: 'Hij wordt opgehemeld, maar die man is totaal onvoldoende voor Oranje'
11
   
23:35
23:35
Van Basten en Ten Hag zijn het niet eens over prestatie van Oranje-international
6
   
23:30
23:30
Rapport Oranje: twee spelers vallen door de mand en scoren onvoldoende
137
   
23:10
23:10
Het programma, alle uitslagen en de standen van het EK: winst Oranje en Engeland
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
ohwohwohw
 
6
24 mei 2024 om 14:58
Xavi is zelf toch juist erg wispelturig geweest in wat hij wilt. Als het even niet loopt, geeft hij zelf aan te willen stoppen. Toen het weer wat beter ging, wilde hij blijven.
 
Pedri16
 
30
24 mei 2024 om 15:12
Xavi is niet wispelturig geweest. Xavi wilde stoppen, maar is door maandenlang gedram vanuit Laporta toch overtuigd om nog een jaartje door te gaan. Dat Xavi niet de ruggengraat had om vol te houden en weg te gaan zou je hem kunnen kwalijk nemen, maar dat is niet zijn fout vind ik. Hij is een Barcelona jongen pur sang, tuurlijk overtuig je hem makkelijk met doorgaan “om de club te helpen”. Dat Laporta hem vervolgens 3 weken later de deur uit werkt had Xavi ook niet zien aankomen.
 
Airbags
 
5
24 mei 2024 om 17:07
Xavi wilde inderdaad stoppen, maar Laporta heeft hem wel honderd keer gevraagd om toch te blijven. Uiteindelijk heeft Xavi ja gezegd, en nu wordt hij alsnog de laan uit gestuurd. Dat is toch te debiel voor woorden...
 
Westend
 
4
24 mei 2024 om 17:59
Dat is toch hilarisch. De coach wil vertrekken aan het einde van het seizoen, waardoor je verder kan zoeken naar een nieuwe trainer. Dan laat je hem een jaar blijven en ontsla je hem, waardoor je dus een ontslagvergoeding moet gaan betalen. Van een gratis vertrek, naar een duur ontslag. Lekker bezig laporte. Barca gaat prima met z’n legendes om, want Xavi kan weer cashen
 
Pedri16
 
4
24 mei 2024 om 19:28
Xavi ziet af van de ontslagvergoeding. Dat tekent hem wel als persoon. Hij zou naar verluidt 20 miljoen mee krijgen, maar hij laat dit zitten. Hij eist wel dat zijn staf wordt afbetaald.
 
RUTGERRR
 
18
24 mei 2024 om 15:00
Ik zou Messi niet in dit rijtje willen noemen, die heeft voor het geld gekozen. Als Messi (veel) minder wilde verdienen, was hij bij Barcelona gebleven en niet naar PSG vertrokken. Echter, als je ziet wat Barcelona gedaan heeft met het geld dat vrijkwam door Messi zijn vertrek, kan je je afvragen waar ze mee bezig geweest zijn. Koeman werd aangesteld om de rotzooi op te ruimen en heeft misschien niet helemaal een eerlijke kans gehad, terwijl Xavi vorig seizoen kampioen geworden is en dit jaar een superieur Real Madrid boven zich zag eindigen. Europees is het al even niet goed genoeg geweest.
 
IniestaFCB
 
56
24 mei 2024 om 15:13
Is het niet zo dat Barcelona Messi niet kon verlengen binnen de regels van La Liga door de enorme financiële problemen? Zelfs gratis blijven was geen optie door de reglementen in Spanje.
 
GLENNN
 
27
24 mei 2024 om 15:15
Klopt. En ze konden hem niet voor minimaal loon verlengen, omdat je niet zoveel % achteruit mag gaan. Messi was 100% gebleven als hij had moeten tekenen voor pak 'm beet 8 a 10 miljoen per jaar, daar is hij te veel Culer voor!
 
Lierse1997
 
10
24 mei 2024 om 18:00
Dat is niet zo. Spelers die een contract verlengen mag je wel gewoon inschrijven. De enige reden dat Messi weg moest, is omdat Barcelona zijn contract liet aflopen. Daardoor werd Messi een ‘nieuwe’ speler en daardoor konden ze hem niet inschrijven. Laporta kennende was dat gewoon een vuil spelletje van hem om Messi buiten te werken en de schuld aan La Liga te kunnen geven.
 
shin10
 
21
24 mei 2024 om 15:30
Als je even wat onderzoek doet en niet zomaar klakkeloos overneemt wat sommige hier op de forum vermelden dan kun je toch wel makkelijk achterhalen dat Messi weg moest van Barcelona ondanks dat Messi akkoord ging met een salaris reductie van 50%. Echter moest hij alsnog weg omdat zijn salaris ook dan simpelweg te hoog was. In La Liga mag een speler het opvolgende seizoen niet minder dan 50% verdienen van het huidige of voorgaande salaris. Met andere woorden Messi z’n salaris die de helft zou zijn van het voorgaande seizoen was nog steeds te hoog en Laporte besloot dat Messi weg moest. Even een snelle Google search kon geen kwaad
 
Gatarne
 
2
24 mei 2024 om 22:33
Reageer dan gewoon niet volgende keer Rutger, je praat onzin.
 
LukaModric_96
 
0
25 mei 2024 om 01:44
Dat het Europees niet goed is gegaan, komt vooral door de rode kaart van Araujo. Daarvoor vond ik Barca vrij zakelijk en realistisch voetballen. PSG kwam amper toe aan kansen. Na die vroege rode kaart was het anders.
 
PijnSteijn
 
2
24 mei 2024 om 15:12
De speler en de trainer zijn niet hetzelfde. Je wordt beoordeeld op de kwaliteiten die bij de functie van. Verwacht worden. Koeman en Xavi presteerden kennelijk niet voldoende, dat staat los van hun prestaties als trainer.
 
Westend
 
0
24 mei 2024 om 18:05
Als je ze beoordeeld op kwaliteiten hebben ze het niet eens zo slecht gedaan, en zeker Xavi niet. Beide coaches moesten het doen met een waanzinnig gehavend en beperkt elftal, maar werden wel afgemeten tegen de prestaties van vroeger. Koeman moest het voor het eerst ineens doen zonder Messi en Suárez en kreeg De Jong en Depay daar voor terug. Op alles moest bezuinigd worden, dan is het niet raar dat dit zijn uitwerking heeft op het veld. Xavi werd notabene in die omstandigheden met lewandowski nog kampioen, maar kan ook niet op tegen de miljoenen van Real. Zelfs het stadion was niet het eigen stadion. Iedereen van die club roept continu dat er begrip is voor de slechte financiële situatie, maar aan het einde van de rit accepteert niemand dat dit ook zijn uitwerking heeft op de sportieve prestaties. Dat vind ik wel slap
 
GLENNN
 
6
24 mei 2024 om 15:15
En terecht wat hij hier zegt. Ik bedoel, Xavi is niet de beste trainer. Maar om hem nog geen maand gelden bijna te smeken om alsnog te blijven na een goede reeks. Vervolgens uit hij zich een beetje kritisch en wordt hij alsnog ontslagen en vervangen door een Duitse Hansi Flick... Misschien een betere trainer, daar niet van. Maar had hem dan nooit gesmeekt om te blijven hey... Koeman presteerde ook niet top, snapte uberhaupt niet dat ze ooit bij Koeman zijn uitgekomen. Incapabele manager en nu zitten wij er bij Oranje aan vast... Messi is ook weer net iets anders qua verhaal. Misschien wel de grootste allertijden bij Barcelona en die moest zo vertrekken... Verder moest Messi wel gaan, gezien zijn salaris. En hij mocht niet zoveel midner gaan verdienen, helaas. Maar ookdat is niet goed afgehandeld.
 
TheRoscoe
 
4
24 mei 2024 om 15:32
Koeman verdiende zijn ontslag, Messi's vertrek was onvermijdelijk, Xavi verdient zijn ontslag ook en lijkt ook niet helemaal zuiver. Makkelijk gezegd allemaal.
 
Le_Prof
 
3
24 mei 2024 om 15:48
Lijkt me dat het hier niet gaat over OF Xavi het naar aanleiding van prestaties en spelbeeld verdiend om ontslagen te worden. De beste man ging al weg, vervolgens gaat die gluiperd Laporta op zijn blote knietjes bedelen zodat Xavi blijft, om hem vervolgens te vervangen voor Flick.Die Laporta lijkt me gewoon oprecht de weg kwijt.
 
dvh5981
 
2
24 mei 2024 om 15:56
Ik denk dat het meer gaat om de manier waarop ze omgaan met hun clubiconen, want op de beslissing zelf kun je niet al teveel aanmerken. Dus het is hier meer de manier, dan de beslissing zelf. Doet me een beetje denken hoe Ajax beetje bij beetje zijn clubiconen richting de uitgang pushte in de 14 jaar sinds de zgn. Cruijff Revolutie. Die kille, zakelijke corpo-manier, in plaats van samen allicht kijken of je zo iemand op een chique manier weg kunt promoveren, zoals Ajax bijvoorbeeld nu wel probeert met John van 't Schip: "geen trainer? Dan kijiken we voor een 'functie elders' binnen de club."- Dat idee.
 
Hangover96
 
1
24 mei 2024 om 18:55
Messi slecht behandeld? Laporta heeft net bevestigd dat hij nog tot 2025 op de loonlijst staat, dat is een heel royaal afscheid.