Koeman: 'Misschien is meneer Klopp nu uiterst gelukkig, dat zou mooi zijn'
Woensdag, 17 oktober 2018 om 10:30

Jürgen Klopp leverde voorafgaand aan de interlandperiode forse kritiek op de Nations League. De manager van Liverpool sprak van 'de meest zinloze competitie in de voetbalwereld' en was bang dat zijn spelers vermoeid zouden terugkeren in Engeland. Bij Oranje werd Georginio Wijnaldum dinsdagavond in het treffen met België (1-1) aan de kant gehouden, terwijl Virgil van Dijk al voor het duel in Brussel terugkeerde naar Liverpool.

"Als ik nu een bondscoach bel en vraag of ze één of twee spelers niet willen oproepen, dan zegt hij: 'Ik sta ook onder druk.' Want nu heb je de Nations League... Ik weet niet precies wat je kunt winnen, maar volgend jaar zomer is er weer een finale of iets dergelijks... Dat is het", sprak Klopp na het duel tussen Liverpool en Manchester City (0-0). Met Wijnaldum en Van Dijk telde de selectie van Oranje twee spelers van the Reds.

In de wedstrijd tegen Duitsland (3-0) speelden Van Dijk en Wijnaldum negentig minuten mee in het elftal van bondscoach Ronald Koeman. Na het treffen met de Duitsers keerde de verdediger al huiswaarts met een lichte blessure, terwijl Wijnaldum tegen België negentig minuten op de reservebank bleef.

"Misschien is meneer Klopp nu uiterst gelukkig, dat zou mooi zijn. Ik hoop dat ik er nu goed bij hem opsta", zegt Koeman op de persconferentie na het duel met België, geciteerd door verschillende media. Voor het Liverpool van Van Dijk en Wijnaldum wacht komende zaterdag het uitduel met Huddersfield Town, terwijl men vier dagen later in de Champions League op Rode Ster Belgrado stuit.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
7
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
azchelsea
 
17
17 oktober 2018 om 10:46
Snap best dat klopp zijn spelers fit terug wil hebben, maar vrijwel elke topclub heeft hetzelfde probleem dus hij is echt niet de enige. Het is prima dat Koeman voor deze ene keer de Liverpool jongens rust heeft gegeven, maar hij moet zijn keuzes in het veld niet maken om een andere coach te Pleasen. Klopp heeft er maar mee te dealen.
 
Dr. Duck
 
14
17 oktober 2018 om 10:49
Tsja, allemaal lekker hypocriet natuurlijk. Meneer Klop heeft er geen moeite mee om tijdens de voorbereiding de hele wereld rond te vliegen om daar oefen wedstrijdjes te spelen tegen andere Europese ploegen. Daarnaast kunnen spelers tijdens bekerduels ook gewoon gespaard worden. Maar nee, dat is allemaal heel belangrijk ...die wedstrijdjes van de nationale ploeg natuurlijk niet! Tot hij zelf bondscoach wordt. Probleem zit hem natuurlijk gewoon in de overvolle kalender. Daar kunnen gewoon afspraken over gemaakt worden. Kleinere competitie, kortere bekertoernooien, minder interlandvoetbal.
 
Formus
 
3
17 oktober 2018 om 11:18
Denk dat Klopp die commerciele wedstrijden aan de andere kant vd wereld ook onzinnig vindt, maar weet dat het om geld voor zíjn club gaat. Dus dat accepteer je eerder. Levert je club meer geld op _en jou indirect betere spelers). Tevens zou Klopp als ie bondscoach is natuurlijk waarschijnlijk de andere kant ook beter belichten. Dan heeft ie gewoon een andere per op, met andere belangen. Logisch toch. Hebben spelers ook. Als je eerst voor Ajax speelt wil je winnen van bijv PSV. Als je erna voor PSV speelt, wil je juist winnen van Ajax (Siem de Jong als laatste vb). Verschillende petten, verschillende belangen. Heel logisch.
 
Formus
 
5
17 oktober 2018 om 11:11
Heb op het forum van VZ verschillende mensen gehoord dat eredivisie trainers de enige trainers zijn die zo zeuren, en speciaal Ten Hag. Nou, hier het volgende vb dat andere trainers het ook doen.
 
Formus
 
1
17 oktober 2018 om 11:13
Heb btw veel begrip voor het standpunt van clubtrainers. Zij hebben de belangen van hun club (én van zichzelf) om voor te strijden. En die stroken vaak niet met de belangen van de bondscoaches
 
M. Kempes
 
1
17 oktober 2018 om 12:04
Als Klopp wil dat zijn spelers niet mee mogen doen wordt Wijnaldum gespaard en gaat van Dijk licht geblesseerd naar huis. Wanneer Drommel als derde keeper liever voor zijn kans bij Fct gaat wordt hij geschorst. Zeg het maar.
 
Jaimy87
 
1
17 oktober 2018 om 12:45
Klopp oogt als een sympathieke man maar hij moet niet zeuren. Alle manager hebben hier mee te maken. Lot van een clubmanager.
 
tazmanic2
 
0
17 oktober 2018 om 12:56
Ik vind dat Koeman loopt te zeuren. Er wordt hem niets gevraagd, hij voelt zich aangesproken. Kennelijk voelt hij toch wat anders als dat hij zegt......
 
Marchello020
 
0
17 oktober 2018 om 13:28
Het is toch prima opgelost zo? Wijnaldum en van Dijk allebei een volle week rust, die krijgen ze in een PL-week niet Eigenlijk is het dus nog beter voor Klopp
 
snowy
 
0
17 oktober 2018 om 13:53
Sowieso voor alle nationale competitie's voor spelers met een lichte blessure ook meer dan een week rust. Dit geldt ook voor alle spelers die niet zijn opgeroepen om voor hun land te spelen.
 
Marchello020
 
0
17 oktober 2018 om 15:33
Zo heeft die poppenkast toch een waarde En ik moet eerlijk zeggen: die wedstrijden tegen Duitsland en België doen me toch wel goed Beter dan tegen Kazhagstan oefenen met 3 dagen reizen