Koeman: 'Mooi is dat de internationals hem accepteren, ook als hij niet speelt'
Zaterdag, 22 december 2018 om 08:10

Kevin Strootman is voor Ronald Koeman nog altijd een belangrijke pion bij het Nederlands elftal. De middenvelder van Olympique Marseille kwam de laatste interlands niet meer aan spelen toe. Strootman is zijn plek in het elftal kwijtgeraakt aan Frenkie de Jong, maar desondanks is de 43-voudig international nog van grote waarde voor de ploeg, meent Koeman.

Als speler van AS Roma werd Strootman diverse keren geopereerd aan zijn knie. Daarna wist hij zijn oude niveau nauwelijks meer te halen. "Kevin is nog steeds een belangrijke pion in de spelersgroep van Oranje. Hij heeft ervaring, een mening en op trainingen kletst hij erin. Nog steeds is Kevin altijd bezig met de groep en toont geen desinteresse als hij geen basisplaats heeft", vertelt Koeman in een interview met De Telegraaf. "Mooi is dat de internationals hem accepteren, ook als hij niet speelt."

De afgelopen interlands koos Koeman voor een middenveld met De Jong, Georginio Wijnaldum en Marten de Roon. Een basisplaats lijkt na de doorbraak van De Jong ver weg voor Strootman. "Dat weet Kevin ook en ik vind dat hij daar zeer goed mee omgaat. Komt er een moment dat hij denkt, ik speel onder deze coach te weinig en ik zie het belang niet om er nog bij te blijven, zal hij het aangeven. Dan moeten we met elkaar gaan zitten en kijken wat het beste is. Maar wie zegt mij dat hij straks niet speelt?"

Het Nederlands elftal komt in maart 2019 weer bij elkaar ter voorbereiding op de start van de EK-kwalificatie. Op 21 maart trapt Oranje de kwalificatiecampagne af met een thuiswedstrijd tegen Wit-Rusland. Drie dagen later staat voor eigen publiek het duel met Duitsland op het programma.

Meer nieuws
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
0
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
0
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
1
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
   
17:00
17:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
50
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
Manstan
 
1
22 december 2018 om 09:14
Ik denk dat als Strootman nu opgesteld wordt naast Wijnaldum en de Jong hij prima zou functioneren. De afgelopen jaren werd van hem gevraagd om het spel te verdelen, en dat is niet zijn kwaliteit. Hij is op z’n best als ie kan bikkelen en dan de bal inleveren bij een de Jong. Ik verwacht dat Strootman nog wel van waarde kan zijn binnen de lijnen.
 
carlosz
 
26
22 december 2018 om 09:30
Nee, geen Strootman meer naast Gini...dat heeft ons al een wk en ek gekost. Hij functioneert niet in Oranje, en al helemaal niet naast Gini. De Roon kan ook bikkelen en de bal afpakken. Ook kan hij nog eens meevoetballen. Wat een verademing is De Roon.
 
Manstan
 
0
22 december 2018 om 11:07
Okee, ik denk dat het meer gaat om de creatieveling naast Strootman, en inderdaad Wijnaldum en Strootman samen op het middenveld zonder iemand als de Jong erbij is een ramp geweest, omdat ze beiden het spel niet goed kunnen verdelen. Ik denk ook niet dat Strootman basis moet spelen, maar stel dat er een keer een blessure bij een de Roon of een Propper dat hij dan die rol best in kan vullen.
 
ohwohwohw
 
1
22 december 2018 om 11:25
Denk t niet. Denk dat het of Gini is of Strootman. Strootman op 6 is al meermaals geprobeerd, is geen succes. Want dan stond Strootman op 6, Gini op 8 en Sneijder nog op 10. Je hebt een echte 6 nodig, zoals de roon nu bijv. Enkele jaren geleden leek Strootman dé opvolger van van Bommel. Samen een blok met nigel leek voor de hand. Maar Strootman heeft door zijn blessures veel voetballend vermogen, handelingssnelheid, scorend vermogen moeten inleveren. Helaas...
 
DeDonnie
 
4
22 december 2018 om 09:41
Strootman kan juist niet bikkelen. Strootman is een speler die alleen kan renderen als die een bikkelaar achter/naast zich heeft en een creativeling voor zich. Maar Strootman blinkt nergens in uit. Ben blij dat het middenveld eindelijk lijkt te staan met Strootman op de bank.
 
Guandriks
 
17
22 december 2018 om 09:44
Met afstand de meest overschatte voetballer van het Nederlands elftal de laatste jaren. Misschien geen populaire mening, maar is bij het Nederlands elftal al zo vaak door de mand gevallen met als hoogtepunt de wedstrijd in 2011 tegen Duitsland. Wat een drama. Wat mij betreft roepen we hem nooit meer op voor het Nederlands elftal. Ik heb de hype omtrent hem ook nooit begrepen, ook bij AS Roma heb ik hem nooit fantastisch gevonden. Heeft geen bijzondere kwaliteiten, niet zuiver in zijn passing, onrustig aan de bal, en gebrek aan inzicht.
 
carlosz
 
1
22 december 2018 om 09:57
Of hij raakt de bal kwijt, of hij speelt de bal breed of terug, waardoor de tegenstander weer gegroepeerd staat, ja probeer ze dan maar weer uit elkaar te spelen. Nu wordt de bal door Frenkie en De Roon vooruit gespeeld, en nog zuiver ook. Zodat de volgende stations er iets mee kunnen in een 1 op 1 of overtalsituatie.
 
FcGrun050
 
3
22 december 2018 om 12:08
@GuandriksNou ben je gewoon verschrikkelijk negatief. Zijn laatste seizoen bij PSV en zijn eerste seizoen bij Roma speelde hij echt verschrikkelijk goed. Ook bij het Nederlands elftal kwam dat wel uit. Alleen die blessure heeft echt zijn carriere naar de filistijnen geholpen. Echt heel jammer, want als die dat niveau had doorgetrokken, waar die wel op weg was, dan speelde hij nu al bij Juventus.
 
KusH
 
4
22 december 2018 om 10:06
Sja je kan er niet omheen dat er nu betere rondlopen op zijn positie. Die zie ik ook liever staan. Al was t niet om de kwaliteit was t wel om de leeftijd en t niveau waar ze wekelijks spelen. Strootman is te lang blijven hangen op een niveau door zn blessures. Steeg een periode ook boven zichzelf uit en was zeer goed bezig bij Roma. En dan wéér blessures. Ik vind het dan ook getuigen van enorme wilskracht en power om toch weer aan te haken iedere keer. En die mentaliteit is wel belangrijk bij Oranje. En dan hoef je niet per se basis te staan. Hij mag wat mij betreft dan ook geselecteerd worden voor een concurrentiestrijd onder elkaar. Minder sterk dan in zn beste periode. Maar een bikkel. En hey.. hij speelt nog steeds. Ook nog steeds bij geen misselijke club. Wens hem nog vele jaren voetbal. Voor Oranje naar mijn inziens geen basismateriaal, maar wel een belangrijke schakel met ervaring. Op elk gebied.
 
Leicester
 
0
22 december 2018 om 13:26
Strootman is na 2012 amper meer op zijn oude niveau gekomen door die zware blessures. Dat hij überhaupt is teruggekomen is knap en zegt veel over het karakter en doorzettingsvermogen van de speler. Vorig seizoen tijdens Licerpool-Roma viel me eigenlijk op hoeveel moeite hij physiek had met het tempo en de intensiteit van de wedstrijd. Dat weet Strootman natuurlijk zelf ook. Nu bij L'OM mag hij nog meehobbellen maar de kaars is langzaam op bij hem. We zullen nooit weten waar zijn plafond zou hebben gelegen door die blessures.