Koeman tikt Tusquets op de vingers na uitspraak over Messi
Vrijdag, 4 december 2020 om 13:57

Carles Tusquets, de interim-president van Barcelona, liet donderdagavond optekenen dat hij ervoor had gekozen om Lionel Messi afgelopen zomer te verkopen. Ronald Koeman geeft een dag later op de persconferentie in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Cádiz te kennen dat hij niet blij is met de uitspreken van de tijdelijke opvolger van de vertrokken Josep Maria Bartomeu, omdat die ten koste gaan van de rust binnen de club.

"Financieel gezien had ik Messi in de zomer verkocht. Dat is echter een beslissing die de technische staf of de technisch secretaris van de club moet nemen, daar heb ik geen verstand van. Op financieel gebied was dat welkom geweest", sprak Tusquets, die tegelijkertijd liet weten dat Barcelona in januari geen salarissen zal uitkeren, tegenover RAC1. De laatste tijd is er sowieso al veel speculatie over de toekomst van Messi. De Argentijnse sterspeler is in het bezit van een aflopend contract en is voorlopig geenszins van plan die verbintenis te verlengen. Messi wilde eigenlijk afgelopen zomer al vertrekken, maar werd door Barcelona aan zijn contract gehouden.

Koeman wordt vrijdag op de persconferentie andermaal gevraagd naar de toekomst van Messi. "We kennen de situatie van Leo. Als er iemand over zijn toekomst moet beslissen, is dat Leo zelf. Geluiden van buiten de club interesseren me verder niet. Maar als er binnen de club over gesproken wordt, helpt dat niet om de rust te behouden die we nodig hebben. We kunnen de buitenwacht niet controleren, maar alles binnen de club wel", zo tekenen Marca en Mundo Deportivo op uit de mond van Koeman.

Barcelona keert in januari geen salarissen uit: 'Ik had Messi verkocht'

Carles Tusquets sprak donderdag over de financiële situatie van Barcelona.Lees artikel

Dat Neymar afgelopen week zei dat hij volgend seizoen weer met Messi wil samenspelen, zorgt nog eens voor extra speculatie. "Als club moet je altijd proberen om de beste spelers binnenboord te hebben", zegt Koeman gevraagd naar Neymar. Het lijkt momenteel niet aannemelijk dat het armlastige Barcelona het zich kan veroorloven om Neymar los te weken bij Paris Saint-Germain. Les Parisiens worden wel tot de weinige clubs gerekend die het torenhoge salaris van Messi kunnen ophoesten.

Tijdens de persconferentie wordt Koeman tevens gevraagd naar Antoine Griezmann, dit seizoen voorlopig goed voor vijf doelpunten en twee assists in dertien officiële wedstrijden. "Hij is een geweldige speler die op verschillende posities kan spelen. Hij heeft moeilijke momenten gekend, maar werkt hard op het trainingsveld en dat zie je nu uiteindelijk op het veld", geeft Koeman te kennen. Ook over Ousmane Dembélé laat de oefenmeester zich positief uit. "Hij heeft in fysiek opzicht stappen gemaakt en krijgt steeds meer vertrouwen. Je kan zien dat hij gelukkig is en ik ben blij met zijn spel, we blijven werken om dat te verbeteren."

Koeman kan zaterdagavond voor de uitwedstrijd tegen Cádiz, verrassend genoeg momenteel de nummer zes van de Spaanse competitie, weer een beroep doen op Ronald Araujo, die de afgelopen weken afwezig was door een spierblessure. "We moeten een verstandig moment kiezen voor zijn rentree. In een normale situatie hebben we tegen Cádiz veel de bal. Ze hebben het in eigen stadion lastig dit seizoen, ze verliezen best wat punten. Het is een lastig veld, waarop we heel geconcentreerd op ons niveau moeten spelen om kansen te creëren en te scoren."

"Op dit moment denk ik dat Atlético Madrid een sterk team is", verwijst Koeman naar de huidige nummer twee van LaLiga, op wie Barcelona negen punten achterstand heeft. "Ze incasseren weinig doelpunten en komen vrijwel altijd op voorsprong. Maar het is nog een lang seizoen, waarin van alles kan gebeuren. We kunnen het ons niet veroorloven om veel meer punten te laten liggen. Tot het einde van het kalenderjaar moeten we iedere wedstrijd zien te winnen."

Meer nieuws
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
14
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
50
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (35)

 
ludami1544
 
6
4 december 2020 om 14:03
Wat een onrust in het huidige Barcelona... Enige manier om rust te creëren is het zoeken van een geldschieter of om inderdaad een aantal grootverdieners als messi de deur uit te doen. Echter is dit ‘s lechts een verplaatsing van het probleem. Als je het mij vraagt mag het gehele bestuur opzouten. Gooi er een paar goedes in die er voor kunnen zorgen dat barcelona financieel weer op de been komt, maar ook voetballend gezien met een leuk jong team komt te staan.
 
Sirius
 
3
4 december 2020 om 15:08
Die grootverdieners moeten ze sowieso de deur uitdoen, want spelers als Busquets en Pique brengen niet meer dat wat ze in salaris uitgedrukt krijgen, Messi is onbetaalbaar in de huidige situatie bij Barcelona, terwijl spelers als Dembele, Coutinho, Griezmann en Umtiti veel te weinig brengen voor wat ze verdienen. In het geval van Dembele zou hij het ongelijk nog kunnen bewijzen. Hij is immers jong en heeft al laten zien wel over het talent te beschikken. Umtiti wordt een lastig verhaal. Een geweldige verdediger, maar inmiddels structureel geblesseerd. Sinds z`n komst bij Barcelona slechts 77 competitiewedstrijden achter z`n naam in bijna 4,5 seizoen. Vooralsnog is hij 45 procent van de wedstrijden inzetbaar en dan is hij bij een gedeelte van die wedstrijden niet eens volledig fit. Dan heb je ook nog een Braithwaite lopen die eigenlijk niet bij zo`n club zou moeten spelen, ondanks dat z`n cijfers niet eens heel waardeloos zijn. Het kan niet zo zijn dat tieners moeiteloos meekomen en het vaak niet slechter doen dan de spelers die erin staan. Dat lukte zelfs talenten als Iniesta niet. Dat laat wel zien hoe matig dit Barcelona eigenlijk is.
 
Millonario
 
26
4 december 2020 om 14:05
Toont nog maar eens aan, ook al mag je in kostuum rondlopen en een hoge functie bekleden, je kan nog steeds domme uitspraken doen. 'ik had Messi verkocht', goed bezig die Tusquets.
 
Lierse1997
 
11
4 december 2020 om 14:08
Als je ziet in wat voor bochten Barcelona zich nu moet wringen en hoe hard dat hen beperkt heeft die Tusquets financieel toch gewoon gelijk?
 
Millonario
 
49
4 december 2020 om 14:12
Het gaat hier niet over gelijk of geen gelijk hebben. Het gaat over domme uitspraken doen in de media die nergens voor nodig zijn.
 
ViscaCatalunya
 
25
4 december 2020 om 14:14
Het is als mosterd na de maaltijd en destabiliseert het team. Wat is het nut van deze uitspraak?
 
bf1994
 
10
4 december 2020 om 14:34
@lierse messi wilt weg, de club zegt nee, 2 maanden later krijgt messi weer te horen “we hadden messi beter kunnen verkopen”. Dit is echt het geduld van een persoon uittesten he, als iemand zo behandeld wordt, zou ik de andere kant op kijken als messi deze man in elkaar slaat op kantoor. Het heeft geen enkele nut behalve messi het gevoel geven dat hij niet gewild is binnen de club, en dat ook nog nadat hij weg wilde.
 
Lierse1997
 
1
4 december 2020 om 14:46
Het is inderdaad een wat vreemde uitspraak, maar het lijkt er dus wel op dat Tusquets dit ook al deze zomer zo vond. De meerwaarde van de uitspraak is echter wel discutabel, maar het punt blijft overeind staan.
 
bf1994
 
6
4 december 2020 om 14:53
Discutabel is zacht uitgedrukt. Wat heb je eraan als messi deze seizoen het gevoel heeft dat de club hem liever kwijt is dan rijk? Hij zei al een keer eerder dat zulke uitspraken hem raken van journalisten. Als het dan ook nog van iemand binnen de club komt.
 
Sirius
 
4
4 december 2020 om 14:59
Maar of dit nou zo slim is? Het heeft werkelijk totaal geen meerwaarde. De onderhandelingspositie word op zo'n manier alleen maar zwakker (voor zover Barcelona die uberhaupt nog had) en de interne relaties binnen de club tussen de voetbaltakken worden ook ietsje meer op scherp gezet.
 
ViscaCatalunya
 
11
4 december 2020 om 14:13
Tusquets heeft ook niet het mandaat om dit soort dingen te roepen. Koeman zet hem goed op zijn plaats vind ik. Tusquets mag alleen op de winkel passen tot er een nieuwe president is. Zorgelijker vond ik dat hij zei dat ze bepaalde rekeningen niet willen betalen omdat het onduidelijk is waarvoor deze zijn.
 
Millonario
 
9
4 december 2020 om 14:48
Klopt, Viscacatalunya. Schrijnend dat zo iemand deze dingen openlijk zegt. Maarja, kwestie van interessant willen doen zeker?
 
ViscaCatalunya
 
4
4 december 2020 om 15:30
Of Messi willen beschadigen. Of is dat te cynisch gedacht.
 
real8madrid
 
1
4 december 2020 om 16:38
Hoezo is dat nou schrijnend? Dat hij dat van Messi (hoewel hij 100% gelijk heeft) beter voor zich had kunnen houden ben ik het mee eens. Maar die uitspraak over openstaande betaling vind ik niets schrijnend aan. Moet ie dan maar net als barto en Co doen alsof alles picobello is? Sorry hoor maar deze club kan alleen de goede kant op en verenigd worden als iemand die beerput eerst opentrekt en alle smerigheid open en bloot op tafel legt. Schijnheilig doen en dingen verzwijgen heeft mede de club in deze situatie gebracht, waarom zou je dat in hemelsnaam willen? Wat ik schrijnend vind is dat er überhaupt zulke onduidelijke facturen zijn. Dat klinkt me allemaal heel louche in de oren en ik ben alleen maar blij dat deze man zulke dingen ruiterlijk toegeeft en niet belachelijk doet. Zo zijn socio’s beter geïnformeerd en kunnen ze gerichter stemmen. Vallen al die clowns met hun neymar beloftes meteen mooi door de mand.
 
Sirius
 
3
4 december 2020 om 14:57
Had je daar een uitspraak van een bestuurslid bij Barcelona voor nodig dan? Een uurtje meepakken van een Tweede Kamer debat was al afdoende geweest.
 
ConchaEspina
 
4
4 december 2020 om 16:53
Los van dat het de sportieve ambities/stabiele omgeving geen goed doet, denk ik dat Tusquets hiermee de ernst van de financiele situatie wil duidelijk maken. Enkel in Barcelona zijn er mensen die de uitspraken van Neymar zien als "ik wil terug naar Barcelona" terwijl het net "ik wil Messi bij PSG zien" is. Dat er dan nog presidentskandidaten afkomen met namen als Haaland, terwijl je met een gigantische schuld zit en je nog niet eens Messi kunt verlengen onder de huidige voorwaarden zegt genoeg. Ipv namen te beloven zouden de kandidaten beter aantonen over hoe zij Barcelona weer financieel gezond willen maken de komende jaren. Dat zou veel realistischer zijn. Uit financieel oogpunt denk ik dat bijna elke kandidaat van Messi afwil, alleen kan je dat niet gaan verkondigen omwille van alles wat Messi voor Barcelona heeft betekent. Wat wel begrijpelijk is. Maar als Messi die fax stuurde in de zomer was de perfecte kans om 100 miljoen te ontvangen voor Messi, die veel problemen al had opgelost. Je had dan nog de boodschap kunnen geven dat je het Messi gunt en dat hij het heeft verdiend om zijn toekomst te bepalen. Hoe pijnlijk en jammer dat ook is voor Barca fans.
 
Japie_Krekel
 
1
4 december 2020 om 14:05
mooi verhaal van die Tusquets! ik denk dat een coach bij Barca niet eens de macht heeft om een speler van het kaliber Messi te verkopen. als je zo iemand wil verkopen moet dat vanuit het bestuur komen
 
Sirius
 
18
4 december 2020 om 15:14
Huh, waar heb je het over? Er is in dit artikel geen coach die Messi wil verkopen. Het is een interim-directeur die de onderhandelingspositie en de relatie met Messi nog verder afbrokkelt door dit soort amateuristische uitspraken te doen. Het heeft geen enkele meerwaarde om dit als bestuurslid zo openbaar te verkondigen, ook al weet werkelijk iedereen die voetbal enigszins volgt dat ze Messi beter z'n zin hadden kunnen geven deze zomer.
 
Aguerooo
 
4
4 december 2020 om 14:13
Koeman mag toch helemaal niet beslissen of Messi blijft of niet? Dit beslist het bestuur en Messi zelf toch? Dat Tusquets Messi had verkocht had hij dan ook beter voor zich kunnen houden, door dit soort uitspraken krijg je alleen maar weer meer onrust bij Barca (ookal heeft hij natuurlijk gelijk). Dit Barca is gewoon geen schim meer van het Barca voor 2014, bende is `t geworden.
 
Batistuta2020
 
71
4 december 2020 om 14:16
Lopen er in het bestuur ook een Tembele en een Triezmann rond? Dacht eerst dat het om een typefout ging.Rare actie natuurlijk. Aan de andere kant geeft hij openheid van zaken en leek het erop alsof Messi ook graag weg wilde. Wat daar dan waar van is...
 
feye88
 
12
4 december 2020 om 15:09
Schijnt wel dat brincao ook een mening heeft over Messi.
 
alkatorian
 
1
4 december 2020 om 19:38
Ja, en daar was Roman Koenald niet blij mee.
 
FikretÇelik
 
0
5 december 2020 om 02:53
Er loopt wel een Test met Messi in een andere rol.
 
Joshp
 
1
4 december 2020 om 14:23
Koeman heeft helemaal gelijk als hij zegt dat dit niet erg helpvol is voor de rust binnen de club. Zeker omdat het over een thema gaat van een paar maanden terug... Los daarvan toch wel veel respect voor hoe Koeman het aanpakt bij Barca. Straalt een hoop rust uit, laat zich niet gek maken in de chaos die er momenteel is en blijft rustig aan het team werken. Hopelijk voor Koeman worden er de komende weken goede resultaten gehaald, dat geeft weer wat extra rust rondom de club
 
GillesDB9
 
1
4 december 2020 om 14:26
Is er nu niemand bij Barcelona die eens een lijn trekt en een eenduidige communicatie vanuit het interne gedeelte van Barcelona afdwingt? Het moment dat daadwerkelijk de nieuwe president geland is kan er gewerkt gaan worden aan een (nieuwe) missie en visie, waarbij men over het afscheid of het welkom van spelers kan gaan praten. De huidige gang van zaken schept alleen maar onrust en het lijkt mij niet dat dit bevorderlijk is voor de spelers en de trainer.
 
Sirius
 
0
4 december 2020 om 14:56
Los van dit soort uitspraken is dit eigenlijk niet te voorkomen. Dit soort clubs zijn het nauwelijks gewend om met dit soort situaties om te gaan en dat geldt ook voor de bestuursleden en toekomstige kandidaten. Normaal gesproken kunnen ze altijd aan geld komen en staat het water ze niet zo hoog tot aan de lippen. Die Spaanse sensatiepers maakt dat alleen maar erger. Die potentieel nieuwe bestuurders lopen waarschijnlijk ook al te bidden en te smeken dat de financiele problemen verdwijnen voor ze daar aantreden.
 
Bossie
 
1
4 december 2020 om 14:30
Ook zonder Messi loopt er nog wat rond in de aanval bij Barca. En het einde van het tijdperk Messi komt steeds dichterbij, ook al willen de fans en de liefhebbers er niet aan. Hij mag het wel.denken , maar is natuurlijk een gevaarlijke uitspraak om dat zo in het openbaar te doen.
 
bf1994
 
4
4 december 2020 om 14:31
Als je als speler steeds zulke verhalen over jezelf heen krijgt wordt je ook niet gelukkig ervan. Messi wilde weg, wordt geblokkeerd door het bestuur om dan weer over 2 maanden tr lezen dat ze hem beter verkocht hadden. Als ik messi was, dan was ik zwaar tekeer gegaan tegen deze mensen
 
ZortaX
 
1
4 december 2020 om 14:41
Ieder zijn waarheid. Koeman op sportief gebied en Tusquets op financieel gebied.
 
nederland79
 
1
4 december 2020 om 14:50
“Ze incasseren weinig doelpunten en komen vrijwel altijd op voorsprong" dat klinkt vrij logisch als je 7 van de 9 wedstrijden gewonnen hebt. Ben je in ieder geval 7x op voorsprong gekomen....
 
ViscaCatalunya
 
1
4 december 2020 om 15:32
Als eerste is volgens mij impliciet in die zin.
 
Sirius
 
0
4 december 2020 om 14:52
Tja, niet slim om het zo openbaar te vertellen, maar door erop te reageren gooit Koeman ook onbewust olie op het vuur. Bovendien heeft Koeman het volgens mij op zich genomen om de beschermheer van Messi te spelen. Dat heeft ook niet zoveel zin bij een speler die erg ontevreden is, uit z'n contract loopt en waarbij beide partijen liever vandaag nog een vertrek tegemoet zien dan morgen. Maar goed, we gaan wel zien hoe het allemaal afloopt. Het is in ieder geval nooit saai daar in Barcelona.
 
Schop1989
 
0
4 december 2020 om 15:25
Ik snap niet wat er de laatste jaren veranderd is ten opzichte van nu, Barca had al een grote schuld en heeft dat nu nog steeds, ze lenen met bakken en betalen het weer met rente terug. Wat is er in de tussentijd veranderd? De resultaten, geldkraan dicht?