Koeman waarschuwt pupil: 'Dit zijn zaken, dat moet hij begrijpen'
Vrijdag, 17 maart 2017 om 14:35

Als Ross Barkley zijn contract bij Everton niet verlengt, is de middenvelder bezig aan zijn laatste maanden op Goodison Park. De club is volgens Ronald Koeman niet van plan om Barkley in de zomer van 2018 transfervrij te laten vertrekken, dus staat de Engelsman voor de keuze: bijtekenen of transfereren.

"Ross is een kind van de club en wij moeten hem ervan overtuigen om te blijven", benadrukt Koeman vrijdag in de Engelse pers. "Maar zijn situatie is anders dan die van Romelu Lukaku, omdat Barkley zijn laatste contractjaar ingaat. Aan het eind van dit seizoen moet je dan een beslissing nemen. Of een speler tekent een nieuw contract, of je verkoopt hem."

"Er is geen 'ultimatum'. Dit zijn zaken. Een speler moet dat begrijpen", geeft de Nederlander aan. Barkley speelt al sinds 2010 voor Everton en kwam in 139 competitieduels tot 20 doelpunten. Dit seizoen was Barkley goed voor 25 optredens, waarin hij 4 keer scoorde. Tottenham Hotspur heeft serieuze belangstelling voor de 22-voudig international en ook Chelsea werd onlangs genoemd.

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
12
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
2
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
Faas010
 
1
17 maart 2017 om 11:38
Iedere speler begrijpt dit. Maar als Barkley weigert elders een contract te tekenen en zijn laatste contractjaar gewoon uitzit heeft Everton toch een probleem. Ik verwacht dit niet aangezien Barkley daar geen enkele reden voor heeft, maar toch; dit zijn zaken.
 
CocoAfc
 
0
17 maart 2017 om 14:57
Of hij heeft een probleem. Everton loopt natuurlijk geld mis, maar hij zet zijn carriere op het spel, want Koeman is noet verplicht hem op te stellen.
 
Selassi 020
 
0
18 maart 2017 om 06:47
@cocoafc En ook dat zijn zaken Ot: Ik zou gewoon bijtekenen als ik hem was, Everton is aan iets moois bezig en bij Spurs is er heftige competitie op het middenveld
 
Samcro
 
0
17 maart 2017 om 11:38
Barkley kan beter bijtekenen met een vaste transfersom, zodat Everton niet teveel voor hem kan vragen. Als hij ervoor zorgt dat hij de uitblinker wordt bij Everton kan hij wellicht een mooie transfer maken, maar op dit moment is Everton zijn niveau.
 
Schop1989
 
0
17 maart 2017 om 12:24
Barkley kan maar beter bijtekenen, want een stap omhoog kan hij nog zeker niet aan. De wedstrijden dat hij goed speelt word hij de hemel in geprezen, maar ik vind het allemaal wel meevallen. Hij heeft de potentie, maar laat het nog niet zo zien als een Sterling, Kane of Alli en dus sta je dan met Everton op de juiste plaats bij de juiste club. Net onder de top.
 
jaday
 
0
17 maart 2017 om 12:37
tottenham zou perfecte club voor hem zijn om door te groeien. heb idee dat die bij everton niet echt meer stappen maakt
 
domburg
 
1
17 maart 2017 om 14:02
koeman spreekt nu als een manager van een club maar weet evengoed indien de spelers het idee in hun hoofd hebben om niet bij te tekenen , dit betekent dat zij andere aanbiedingen hebben of gaan krijgen en dat de spelers daar wel graag zouden op ingaan omdat ze , zij het sportief en ook financieel , erop vooruit zullen gaan .... indien ze die positieve vooruitzichten niet zouden hebben zouden de spelers wel vlug bijtekenen , dus dit is een mes dat langs twee kanten snijdt en Koeman zit daar tussenin en hij zou graag snel duidelijkheid hebben om zijn team verder uit te bouwen naar volgend seizoen toe. gaat toch moeilijk worden denk ik hoor om beide spelers , tegen hun zin, aan hun contract te houden of te laten bijtekenen .... in het beste geval zou Barkley eventueel kunnen tekenen met een limiet afkoopsom maar Lukaku die mag zeker niet tekenen indien hij echt wil vertrekken, om zo de druk op Everton te verhogen en zo een mooie deal af te sluiten waar beide partijen tevreden mee zijn ....everton kan het niet maken om Lukaku voor het hoofd te stoten want dat gaat dan tegen hen werken en daar wordt tenslotte niemand blij om.