Koploper Keuken Kampioen Divisie versterkt zich met notoire kaartenpakker
Zaterdag, 6 oktober 2018 om 13:52

Almere City heeft zich per direct versterkt met Guy Ramos. De 33-jarige verdediger tekent een contract tot het einde van het seizoen, zo maakt de de kersverse koploper van de Keuken Kampioen Divisie zaterdagmiddag bekend. Ramos was transfervrij en trainde al enkele weken mee bij de ploeg van trainer Michele Santoni.

Omdat Joedrick Pupe lang aan de kant staat met een knieblessure en Faris Hammouti binnenkort een aantal wedstrijden zal missen in verband met interlandverplichtingen bij Marokko, was Almere op zoek naar een nieuwe centrumverdediger. Ramos speelde in Nederland eerder bij FC Dordrecht, RKC Waalwijk en Roda JC Kerkrade; bij de laatste twee clubs deed hij ervaring op in de Eredivisie.

Ramos speelde in het seizoen 2015/16 voor het Zwitserse FC Wil, maar was sindsdien clubloos. Hij spreekt op de website van Almere van twee mindere jaren vanwege verschillende omstandigheden. "Ik ben blij dat ik mij in de kijker heb kunnen spelen van de technische staf. Van nature ben ik wel een leiderstype. Dat komt ook door de ervaring die ik heb opgedaan en mijn positie in het veld. Ik hoop de jongere jongens op sleeptouw te kunnen nemen."

Technisch directeur Robert Maaskant bevestigt dat Ramos is gecontracteerd om de jonge jongens te helpen in hun ontwikkeling. "Hij is bereid om medespelers te begeleiden naar de volgende stap. Daarnaast is Guy een jongen met bewezen verdedigende kwaliteiten", aldus Maaskant. Vrijdag boekte Almere een 1-0 overwinning op NEC, waardoor de club negentien punten heeft verzameld in de eerste acht duels. Go Ahead Eagles, FC Twente en Sparta Rotterdam volgen met zeventien punten.

Ramos is in Nederland vooral bekend van zijn gewoonte om kaarten te pakken. In het seizoen 2011/12 incasseerde hij, in dienst van RKC Waalwijk, twaalf gele prenten in de Eredivisie. Dat record werd in het seizoen 2014/15 geëvenaard door toenmalig NAC Breda-middenvelder Joeri de Kamps. Ramos is tevens recordhouder op het gebied van rode kaarten: hij werd elf keer van het veld gestuurd in het betaald voetbal en passeerde daarmee zowel Raymond Atteveld als Marco Gentile (allebei tien keer).

Meer nieuws
   
11:15
11:15
Live meepraten in de Eredivisie: NEC - AZ
4
   
11:15
11:15
Live meepraten in de Eredivisie: PEC Zwolle - Heracles Almelo
0
   
11:13
11:13
Topscorer Lionel Messi leidt Inter Miami met twee goals en assist naar zege
2
   
11:00
11:00
Pak 3x je inzet als Uitblinker Saka scoort tijdens Tottenham Hotspur-Arsenal!
0
   
10:29
10:29
Kraay jr. reageert op overstap Slot: 'Ik begrijp hier niets van, lachwekkend!'
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (1)

 
soccersupp
 
1
6 oktober 2018 om 17:17
Een kop als "koploper versterkt zich met Ramos" had veel en veel meer clicks gegenereerd ?? On topic: niet verkeerd om deze jongen bij de groep te hebben. Wat extra gif in de (jonge) selectie kan geen kwaad in zware wedstrijden.