Kraay jr.: 'Hij is zo smerig sterk, dus Koeman had zoiets: hij gaat daar spelen'
Zaterdag, 16 november 2019 om 20:11

Bondscoach Ronald Koeman kan in de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Noord-Ierland geen beroep doen op Memphis Depay. De keuzeheer heeft ervoor gekozen om Steven Berghuis in Belfast als hangende rechtsbuiten op te stellen, waardoor de Feyenoorder de aanval vormt met Ryan Babel en Quincy Promes. Hans Kraay junior verzekert bij FOX Sports dat Koeman het liefst met Mohamed Ihattaren had gespeeld tegen Noord-Ierland.

"Natuurlijk is Berghuis een goede speler, maar Ronald Koeman was een paar weken geleden bij ons in Goedemorgen Eredivisie. Je merkte als je goed luisterde, voor en na de uitzending, dat hij was gestart met Mohamed Ihattaren als hij erbij was. Dan was hij écht met hem gestart. Vals aan de rechterkant, daar ziet hij zijn beste plek", stelt Kraay jr. overtuigd. Oranje heeft in Noord-Ierland aan een punt genoeg om een ticket voor het EK van 2020 veilig te stellen.

Meer: Justin Kluivert doet open sollicitatie bij Ronald Koeman in aanloop naar het EK | Johan Derksen: ‘Je kunt niet meer om hem heen in het Nederlands elftal’

"Na de uitzending heeft Koeman hier nog vijf kwartier gezeten en ik mag niet alles vertellen, maar hij is zo ongelofelijk lyrisch over Ihattaren. Mensen denken dat hij een frêle, mooie voetballer is. Ja, hij is een mooie voetballer. Maar hij is geen frêle speler. Hij is zo smerig sterk, dus Koeman had zoiets: hij gaat daar spelen. Nou ja, dan hij niet", concludeert de analist. "Dan denk je: Calvin Stengs. Dat zou ik ook doen. Maar wat je tussen neus en lippen door merkt, is dat Koeman vindt dat Boadu en Stengs nog een tandje moeten aanhaken op dit niveau. Ik denk dat hij een tikkie teleurgesteld is dat ze een flink stukje achterliggen op de jongens die in het buitenland spelen."

Presentator Jan-Joost van Gangelen stelt dat Stengs en Boadu het ook lastig hadden in de Europa League-wedstrijd van AZ tegen Manchester United. "Boadu en Stengs hebben het heel goed gedaan in een moeilijke uitwedstrijd tegen Antwerp, in De Kuip en tegen PSV. Ik had het wel aangedurfd, maar Koeman ziet ze elke dag. Die jongens zullen niet teleurgesteld zijn", reageert Kraay jr. daarop. Berghuis raakte afgelopen week enigszins in opspraak nadat hij een elleboog uitdeelde aan RKC-doelman Etienne Vaessen. "Ik denk dat Berghuis een klein tikkie om zijn oren heeft gekregen."

Meer nieuws
   
00:00
00:00
De EK-selectie van Turkije: dit zijn de spelers die kans maken
3
   
00:00
00:00
Antony, Amrabat en nog acht spelers die moeten vrezen bij Manchester United
4
   
23:58
23:58
Johan Derksen raadt Ajax totaal andere trainer dan Graham Potter aan
7
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
25
   
23:51
23:51
CL-finalist Borussia Dortmund rakelt oude tweet van PSG op uit 2020
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
Bossie
 
4
16 november 2019 om 20:13
Het zou mooi zijn als een of twee van die gasten van AZ deze wedstrijd kunnen invallen . Ze worden alleen maar beter als we in dit soort wedstrijden meedoen.
 
Oelie Wapper
 
4
16 november 2019 om 20:16
"je merkte als je goed luisterde, voor en na de uitzending, dat hij was gestart met Mohamed Ihattaren als hij erbij was.". Hallelujah, is dat tegenwoordig al de basis voor dit soort "zekerheden"?
 
Supportert
 
2
16 november 2019 om 20:20
De keren dat berghuis in oranje speelde deed hij dit niet slecht, dus laten we aub ophouden met zeuren over wat er recent gebeurd is, en ons focussen op zijn kwaliteiten.. Vanavond gaat ie een dikke voldoende scoren!
 
wazza
 
2
16 november 2019 om 20:21
Kraay begint het neefje van meneer Driessen te lijken. Als een soort halve waarzegger weet hij precies wat een ander bedoelt en weet precies te vertellen hoe een ander denkt.
 
Japie_Krekel
 
4
16 november 2019 om 20:21
Ihatarran is een geweldenaar maar dat is Stengs natuurlijk ook. als beiden zich zo door ontwikkelen hoop ik ze over een tijdje ook beiden in de basis te zien. van Promes, Babel en Berghuis word niemand vrolijk denk ik en Bergwijn vind ik vooralsnog ook nog niet echt denderend in Oranje. ook ons middenveld heeft gewoon te weinig creativiteit dus ik hoop in de nabije toekomst Ihatarran op 10 met Wijnaldum en Frenkie daarachter en Stengs op rechts
 
Bergy
 
5
16 november 2019 om 20:29
Ik word wel vrolijk van Babel en Promes en Berghuis is gewoon een hele leuke voetballer om naar te kijken. Altijd naar iets negatiefs zoeken daar wordt niemand vrolijk van. Zijn gewoon allemaal geweldige spelers en dat soort opmerkingen lijken me meer op persoon gericht. Voetbalkwaliteiten hebben ze allemaal. Pomes beste presterende Ajacied dit seizoen.
 
Japie_Krekel
 
3
16 november 2019 om 20:37
@bergy dat kan, iedereen heeft zijn eigen voorkeuren maar veel voetballiefhebbers die ik spreek vinden Ihatarran en Stengs spelers die een stuk meer bijzonder zijn dan een Babel, Promes en Berghuis. Berghuis verkeerd niet eens in goede vorm bij Feyenoord waar Stengs wekelijks geweldig speelt bij de nummer 2 van de Eredivisie. Promes is bij Ajax goed maar raakt in Oranje al jaren geen knikker en waarom roep je 4 spitsen op om vervolgens buitenspeler Babel in de spits te zetten?
 
Bergy
 
1
16 november 2019 om 20:58
Ja ben het met je eens dat ze meer potentie hebben, maar ze doen het nu gewoon goed, het gaat lekker. Dan ben ik blij dat Koeman loyaal aan spelers is. En dat van die 4 spitsen snap ik eigenlijk ook niet goed, maar dat kan de keerzijde zijn van loyaliteit, in dit geval aan Luuk de Jong.
 
Primetime
 
1
16 november 2019 om 22:03
Ik zie liever Promes dan Stengs qua kwaliteit en qua stijl. Ik vind Stengs eigenlijk geeneens leuk voetballen ofzo, zelfs in highlights niet. Hij is niet explosief en heel frivool vind ik hem niet. Vind het eigenlijk een beetje een saaie speler. Dan zie ik liever Kluivert dan Stengs, vind zijn stijl mooier. Dilrosun zie ik ook liever. Ik vraag me ook echt af wat mensen denken als ze Stengs met Sane vergelijken. Sane een van de meest snelle spelers met een zieke versnelling, Stengs totaal niet. Ihattaren ben ik wel echt fan van. Prachtige speler die techniek met fysiek koppelt.
 
Devosendemos
 
0
16 november 2019 om 23:35
Eens met Japie, dat middenveld is top. Promes is wel wat meer in beeld nu en verrast mij ook heel positief, maar toch moeten we daar, over de hele linie voorin, nog wat meer klasse hebben. Gelukkig komt er genoeg aan. Wat ik me vanavond ineens af vroeg.. is Danjuma op de weg terug? Moeten we daar nog rekening mee houden? Dat was ook een soort van lichtpuntje toen de donkere tijden nog maar heel dicht achter ons lagen.
 
WouterSL
 
1
17 november 2019 om 00:22
Berghuis en Babel mogen van mij ook afvallen. Stengs en Mo erin prima. Maar wat moet Promes nog meer doen bij zijn club die Europese (sub) top is nog meer doen. Tegen welke grootmacht moet hij nog meer scoren? Hoeveel goals meer dan Mo en Stengs moet hij maken in de eredivisie eer dat hij erkenning hier krijgt?