Kraay jr.: 'Ik denk dat hij een dezer maanden gepasseerd gaat worden bij Oranje'
Vrijdag, 6 september 2019 om 19:47

Ryan Babel vormt samen met Quincy Promes en Memphis Depay de voorste linie van Oranje in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland. De 32-jarige aanvaller is de laatste interlands in principe een vaste waarde in de formatie van bondscoach Ronald Koeman. Hans Kraay junior verwacht dat Babel op korte termijn uit de basiself van het Nederlands elftal zal verdwijnen.

"Babel heeft Koeman nog niet teleurgesteld. Hij heeft bij Galatasaray alles gespeeld en twee keer gescoord in de eerste wedstrijden", begint Kraay jr. bij FOX Sports. Babel verruilde Fulham eerder deze zomer voor Galatasaray. In de eerste vier officiële wedstrijden van het seizoen was de aanvaller goed voor twee doelpunten. "Ik denk dat hij een dezer maanden gepasseerd gaat worden bij Oranje."

"Als je Bergwijn hebt... Hij speelt heel erg graag vanaf de linkerkant, ondanks het feit dat hij bij PSV op tien speelt en bij Oranje vanaf de rechterkant", wijst de analist op Steven Bergwijn. De aanvaller van PSV ontbreekt deze interlandperiode in de selectie van Oranje door een hamstringblessure. Justin Kluivert werd als de vervanger van Bergwijn opgeroepen, terwijl Donyell Malen voor het eerst een uitnodiging heeft ontvangen van Koeman.

"Malen vindt het best prettig om vanaf de rechterkant te spelen. Als je een voorhoede hebt met Malen vanaf rechts, een zwervende Depay en Bergwijn... Jammer dat je dan geen snelheid hebt", besluit Kraay jr. lachend. Malen begint in Hamburg op de reservebank bij Oranje.

Meer nieuws
   
19:38
19:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
   
19:24
19:24
Manchester City sprankelt niet, maar houdt maximale druk op Arsenal
18
   
19:08
19:08
Marco Bizot gooit EK-kansen te grabbel met gruwelijke blunder
4
   
19:00
19:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
16
   
18:34
18:34
NAC Breda zet met moeizame zege op Jong PSV grote stap richting play-offs
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
brisingr
 
3
6 september 2019 om 19:58
Klaar voor is een groot woord, maar hij zal zeker al dreigend kunnen zijn.
 
Sirius
 
2
6 september 2019 om 20:20
Vincent Janssen was kwalitatief uiteindelijk niet goed genoeg en heeft door z'n clubkeuze z'n eigen ontwikkeling gestopt. Verder kan Malen erg nuttig zijn als invaller, terwijl ik juist in Kluivert het minste vertrouwen hebt. Als je onzichtbaar bent bij AS Roma, ga je in Oranje helemaal geen potten breken.
 
Japie_Krekel
 
1
6 september 2019 om 20:44
@sirius tja, dan zou dat criterium al helemaal voor Promes moeten gelden. je kan beter onzichtbaar zijn en in de basis staan in een topcompetitie dan de bank warm houden in de Mickey Mouse League
 
Sirius
 
0
6 september 2019 om 23:22
Ik zeg al een hele poos dat Promes niet goed genoeg is voor Oranje, dus met die stelling ben ik het ook volledig eens.
 
mrpuma
 
3
6 september 2019 om 22:02
Ik dacht dat hij het over de Roon had want die voegt vandaag niks toe. Kan je beter propper erbij zetten tegen die beweeglijk duitsland.
 
Craig Tucker
 
6
6 september 2019 om 23:17
Ik heb de laatste jaren ook mijn twijfels bij Babel, maar vandaag was hij echt enorm sterk. De beste keus op zijn positie (op dit moment) en hij kent zijn positie. Het enige jammere is zijn kapsel
 
Shepherd
 
2
7 september 2019 om 07:40
Leuk om dit nog even te lezen na wat misschien wel Babels beste wedstrijd in Oranje was.ik denk eerder dat Promes gaat verdwijnen. Misschien zal Babel met de toevoeging van Malen en de terugkeer van Bergwijn niet altijd basis spelen, maar de Babel van gisteren is wel goud waard hoor, vooral tegen de sterkere ploegen.