Kraay jr. knipoogt naar Slot: 'Wat ben jij een rare trainer aan het worden!'
Zaterdag, 15 januari 2022 om 20:01

Arne Slot heeft zaterdagavond een update gegeven over de nieuwe aanwinsten bij Feyenoord. Voorafgaand aan het Eredivisie-duel met Vitesse bespreekt de trainer van de Rotterdammers waarom de keuze is gevallen op Patrik Wälemark en Cole Bassett. Voor de camera van ESPN vraagt verslaggever Hans Kraay jr. bovendien door op de situatie rondom Riechedly Bazoer, die nadrukkelijk in de belangstelling staat van Feyenoord. Slot geeft echter niets prijs.

"Ik had het er net al even met trainer Thomas Letsch over: Bazoer", opent Kraay jr. het gesprek. "Jij hebt gisteren op de persconferentie gezegd: 'Ik geloof er nog in.' Geloof jij er vandaag ook nog in?" Slot wil duidelijk niet op de kwestie ingaan. "Mooie journalist ben je, Hans. Ik heb gisteren gezegd dat ik het niet gepast vind om iets over Bazoer te zeggen. Er werd me een vraag gesteld over Veerman en Bazoer. Ik zei: 'Van één van de twee weten we zeker dat hij niet naar ons komt, want hij is naar PSV gegaan.' Dat waren mijn letterlijke woorden."

Meer: De Kuip zingt Arne Slot luidkeels toe en lijkt vervroegd afscheid te nemen | Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord

Kraay jr. houdt vol en probeert via een omweg een antwoord los te weken bij de trainer. "Oké, een open vraag dan. Geloof je er nog in?" Slot ontwijkt: "Ik geloof zeker dat we nog resultaat kunnen halen vanavond." Kraay jr.: "Wat een rare trainer ben jij aan het worden, man!", reageert de verslaggever lachend, voordat hij het interview vervolgt met vragen over Feyenoord-aanwinsten Wälemark en Bassett.

"Cole Bassett is een Amerikaans international met veel loopvermogen", verklaart Slot. "Hij is nog relatief jong (twintig jaar, red.) en kan een goal maken. Voetballend moet hij nog wel wennen aan de Nederlandse competitie en het positiespel en daar krijgt hij de tijd voor. Wälemark is denk ik de creatieve aanvaller die we zochten. Bovendien is het een linkspoot, en die hadden we nog niet. De vergelijking met Steven Berghuis? Als je een linksbenige speler met gevoel voor een steekpass die veel naar binnen komt en rendeert in de Zweedse competitie, dan kan je Berghuis of Stengs pakken. Zo'n type speler is het, maar het gevaar is dat de verwachtingen wel heel hoog worden."

Meer nieuws
   
12:22
12:22
VZ Kort: FC Utrecht legt na Toornstra ook andere sterkhouder langer vast
77
   
12:06
12:06
'Club die Geertruida vorige zomer 'pijn deed' komt nu mogelijk weer bij hem uit'
7
   
12:01
12:01
Samir Nasri onthult opvallende uitspraak Marco Reus: 'Hij wil naar de MLS'
2
   
11:45
11:45
Lucas Moura kijkt terug op CL-uitschakeling Ajax: 'Hadden een geweldig team'
24
   
11:30
11:30
Cody Gakpo en vriendin Noa van der Bij verwelkomen eerste kind
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
nattekano
 
6
15 januari 2022 om 20:11
Hans Kraay die een ander, om het even wie, raar noemt vind ik de wereld op z’n kop
 
OuweZemelaar
 
0
15 januari 2022 om 20:20
Wälemark en Basset..... echt weer 2 spelertjes waar nog nooit iemand van gehoord heeft ????. Als er echt grote clubs geïnteresseerd waren in deze 2 spelers dan waren ze echt niet bij Feyenoord belandt! Maar tegenwoordig is een 3e divisie speler al een meerwaarde voor Feyenoord,dit geeft duidelijk het huidige beleid bloot in Rotterdam.
 
RyanGarcia
 
10
15 januari 2022 om 20:28
Dit inderdaad! Feyenoord moet eens wat creatiever zijn en grote talenten kopen voor weinig waar iedereen interesse in heeft! Of nouja toch niet want als ze komen dan wil schijnbaar niemand ze. Ze moeten gewoon niemand kopen!!!
 
repuiztav
 
10
15 januari 2022 om 20:51
Net als Aursnes, Trauner en Pedersen bedoel je? Goed scouten heet dat, clown.
 
NorgeNederland
 
2
15 januari 2022 om 21:28
Je doet je naam in ieder geval eer aan, ouwe zuurpruim.
 
jajoh89
 
1
15 januari 2022 om 22:00
Je mening geven op een forum is ook al not done tegenwoordig bijzonder. Is dit omdat hij een andere mening heeft dan jij?
 
OuweZemelaar
 
0
15 januari 2022 om 22:06
Vindt je het echt zo moeilijk de waarheid onder ogen te moeten zien? En genoten vanavond de wedstrijd tegen Vitesse... daarom komen er ook alleen maar 3e rangs voetballers naar Feyenoord.
 
273618
 
0
15 januari 2022 om 23:07
Gefeliciteerd, je bezit het zeldzame vermogen jezelf met je eigen woorden (en nota bene in één zin) compleet vast te praten. Zeg dan niks, dat scheelt iedereen lezen.
 
Joostv97
 
0
16 januari 2022 om 03:39
Walemark een speler waar nog nooit iemand van gehoord heeft? Hahaha dat jij er niet van gehoord hebt zegt niet alles. Zijn erg veel clubs die hem gevolgd hebben maar feyenoord is als eerste concreet geworden. Die Vi watcher zei het ook al: vriend en vijand laat weten dan het een goede aankoop is en dat zegt meestal wel veel. Maarja dit zelfde had je waarschijnlijk gezegd over trauner, pedersen en aursnes.
 
SoJermaine7
 
2
16 januari 2022 om 10:22
Ik ben alles behalve Feyenoord fan maar ik vind de kunst van Feyenoord scouting met weinig middelen heel goed, Arne Slot zet er een project neer iets wat onder Dick niet zou worden gedaan. En wälemark waren grote clubs voor in de markt, maar hij weet dat hij bij feyenoord speeltijd krijgt. Hij wilt alleen het beste voor zijn ontwikkeling en onder Arne zou dat goed kunnen