Kraay jr. tipt Feyenoord: 'Mensen mogen best lachen, want hij is 34'
Donderdag, 30 juli 2020 om 07:44

Urby Emanuelson beschikt over een aflopend contract bij FC Utrecht en lijkt daardoor na drie jaar in de Domstad op zoek te moeten naar een nieuwe werkgever. De routinier traint echter nog wel mee met zijn oude ploeg en is naar verluidt ook weer met FC Utrecht in gesprek over een nieuwe overeenkomst. Hans Kraay junior zou Emanuelson echter graag elders in de Eredivisie zien: de analyticus is namelijk van mening dat de zeventienvoudig international van het Nederlands elftal een goede aanwinst zou kunnen zijn voor Feyenoord.

"Advocaat heeft een back-up nodig voor de controleurspositie. We weten dat hij met één controleur speelt en met twee aanvallende middenvelders. En hij heeft ook een back-up nodig voor Ridgeciano Haps, want Haps is de enige die linksback kan spelen. Tyrell Malaca is geblesseerd. Dus ik zat te denken de afgelopen dagen, en mensen mogen best lachen want hij is 34: Urby Emanuelson", stelt Kraay bij Voetbalpraat op FOX Sports.

Senesi geniet van het spelen in het Feyenoord-shirt

De oud-verdediger heeft gezien dat Emanuelson, die bij FC Utrecht vaak de rol van controlerende middenvelder vervulde, topfit is: "Hij heeft bij FC Utrecht ook in het centrum gespeeld. Hij kan desnoods linksback, dat wil hij bij Feyenoord best voor een wedstrijd of vijf, zes doen. Hij is geen grootverdiener en hij is weg van Dick Advocaat. Ik zou het niet gek vinden en ik durf Emanuelson ook op zijn 37e nog te contracteren", is hij stellig.

De eveneens aanwezige Hedwiges Maduro noemt Emanuelson een 'goede voetballer', maar wil graag toch een alternatief aandragen voor de linksbackpositie. De huidige coach van Jong Almere City is gecharmeerd van AZ-verdediger Thomas Ouwejan, die echter waarschijnlijk wel een stuk duurder zal zijn dan Emanuelson: "Dat is precies eenzelfde type. Emanuelson zou met alle respect voor één jaar zijn, Ouwejan heeft de toekomst."

Meer nieuws
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
   
20:16
20:16
Romano weet wie bijna zeker de eerste inkomende transfer van FC Barcelona wordt
4
   
20:00
20:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
19:52
19:52
AS Roma mag blijven hopen op Champions League-ticket na remise tegen Napoli
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
jorisdijk
 
16
30 juli 2020 om 07:56
Zou echt een noodverband zijn en dan moet je het eigenlijk al niet doen. Wat voor signaal zou dat naar de jeugd zijn. Hendriks, Hartman, Smeulers. De eerste is geen echte linksback en die andere 2 zijn niet goed genoeg. Maar het zijn backups. Ouwejan is nog belachelijker. Dan heb je straks 3 linksbacks met Eredivisie ervaring na de winterstop. Die kun je wel halen als Haps halsoverkop verkocht wordt.
 
Stefandefree
 
8
30 juli 2020 om 08:30
Inderdaad. Ik ben blij met Advocaat, maar ik mag toch hopen dat er niet allerlei noodverbanden gaan worden aangetrokken om hem dit laatste seizoen maar extra ervaren opties te geven op allerlei posities. Hendriks kan een geweldige centrumverdediger worden, de opvolger van Senesi wellicht. Of hij als back uit de voeten kan weet ik niet, dan denk ik eerder aan Smeulers. Die schijnt het op de trainingen prima te doen.
 
NinjaKong
 
4
30 juli 2020 om 08:32
Urby zat bij Utrecht nog liever op de bank dan dat hij linksback moest spelen dus daar hoef je je geen zorgen om te maken
 
TheRoscoe
 
1
30 juli 2020 om 09:29
Tsja, weet niet hoeveel signalen de jeugd nog nodig heeft dat Feyenoord nogal hit en miss is als het gaat om doorstroming van de eigen jeugd.
 
Magistra
 
3
30 juli 2020 om 10:42
Ervaren optie erbij is altijd prima toch? Mochten die jongens uit de jeugd er nog niet klaar voor zijn, kun je altijd nog op Urby terugvallen. Lijkt mij mede door zijn veelzijdigheid ook geen slechte optie. Malacia komt na de winterstop weer terug, dus hij is slechts voor een half jaar nodig.
 
elninoo
 
1
30 juli 2020 om 11:02
Ik ben van mening dat Feyenoord het gewoon met jonge jongens moet doen. Verkopen, Transferwaarde opbouwen en dan kapitaal opbouwen zoals Ajax dat heeft gedaan. En als er dan lekker wat op de bank staat dan kunnen ze een slag gaan slaan. Het gaat wat jaartjes duren maar dan heb je wel een langetermijnplan. Daar horen Jongens als Emanuelson in mijn optiek dan niet bij.
 
Magistra
 
0
30 juli 2020 om 11:29
Vind het wel een heel groot risico om jongens die nog nooit in Feyenoord 1 hebben gespeeld als volwaardig back up te zien van Haps. Al helemaal gezien de blessuregevoeligheid van Haps en het Europese voetbal.
 
elninoo
 
0
30 juli 2020 om 14:11
Magistra,mag ik vragen wat Feyenoord te verliezen heeft dan? Serieus om het kampioenschap meespelen zit er niet in en een plek bij de eerste 5 behaald het ook wel met hier en daar een jeugdspeler in de gelederen. En Europees gezien? Volgens mij kan het daar eigenlijk niet minder gaan dan momenteel het geval is. Dus er valt eerlijk gezegd niet zo gek veel te verliezen in mijn ogen.
 
gloryUnited
 
0
30 juli 2020 om 14:37
Een ervaren optie met kwaliteit is prima alleen heeft Emanuelson dat laatste niet echt meer
 
Magistra
 
0
30 juli 2020 om 15:03
Met een mentaliteit van 'we hebben toch niks te verliezen' ga je het sowieso niet halen. Je wilt toch het maximale uit dit seizoen halen? Sinds de komst van Advocaat loopt het zeer goed en het zooitje lijkt aardig bij elkaar te blijven.
 
elninoo
 
0
30 juli 2020 om 15:32
Magistra. Natuurlijk is het prima het maximale eruit te willen halen maar je wilt toch ook op lange termijn vooruit? Je wilt toch stappen maken en groeien naar een hoger niveau? Weer die structurele aansluiting bij Ajax en PSV vinden en AZ achter je laten? Dan moet je soms een stapje terug doen om er vervolgens twee vooruit te zetten. Als Feyenoord op deze manier door blijft gaan zal het die stap uiteindelijk niet gaan zetten. AZ snapt dat wel en pot ook al haar geld op waarna het weer met een groep frisse talenten begint. En je ziet dat het werkt want het speelde dit seizoen gewoon mee om het kampioenschap terwijl ze niet echt geã¯nvesteerd hebben. Straks vangen ze weer een hoop geld voor de spelers en zakken ze weer een paar jaar naar plaats 4 tot ze weer een groep bijeen hebben om weer echt mee te doen. Dat moet Feyenoord toch ook gewoon lukken als club? Ik zeg overigens nergens dat je een mentaliteit met hebben dat je niks te verliezen hebt maar als je realistisch bent heeft de club niets te verliezen. Europees de afgelopen jaren niets laten zien dus daar kun je niet op achteruit gaan. En een plek bij de top 5 behaalt het sowieso wel, ook met spelers met minder ervaring.
 
TheJIgsaw
 
7
30 juli 2020 om 08:16
Is niet het niveau dat Feyenoord voor de basis na moet streven. Als back-up kan hij denk ik wel nuttig zijn door zijn veelzijdigheid en ervaring. Kan linksachter, linksvoor en als CVM spelen wanneer nodig. Urby is ook niet het type dat gaat zeuren als hij op de bank zit, dus je kunt hem er al groep denk ik goed bij hebben. Ouwejan moet je niet aan beginnen, je hebt twee goede linksbacks: Malacia en Haps en Ouwejan gaat geen genoegen nemen (en terecht) met op de bank zitten.
 
laurens92
 
1
30 juli 2020 om 08:18
Tsja, als het inderdaad tot aan de winterstop is is het wellicht een optie maar je moet wel voorkomen dat je zometeen drie linksbacks hebt. Alternatief is als verdedigende middenvelder waarbij ze hem op LB zetten als Haps geblesseerd raakt. Toen Larsson vertrok een paar wedstrijden zonder linksbuiten gespeeld, maar zonder linksback lijkt me toch wat gevaarlijker.
 
Mnoe
 
4
30 juli 2020 om 08:29
Ouwejan is een keukenkampioen speler. Komt echt niet aan het niveau van Feyenoord. AZ had hem vorig seizoen al voor een bak geld aan psv kunnen slijten.
 
BK4LiFe
 
13
30 juli 2020 om 09:08
Meen je dit? Voor zijn blessure was Ouwejan een van de beteren bij AZ. Dat verleer je niet zomaar denk ik. Het is ook een echte bikkelaar en die kan Feyenoord wel gebruiken.
 
Jayjay20
 
9
30 juli 2020 om 08:32
Het frappante is dat Kraay al weet dat hij uitgelachen wordt. Wat een flapdrol is het ook soms met zijn onzinnige voorstellen.
 
MrKrillin
 
6
30 juli 2020 om 09:24
@jay zo onzinnig is het toch niet. Feyenoord kan geen miljoen(en) uitrekken voor een back-up speler. Op dit moment niet iets uit de jeugd. Als Urby transfervrij is dan waarom niet. Zal weinig spelen als het goed is, brengt wat ervaring en geen speler die gaat klagen
 
dirkiekuyt1980
 
4
30 juli 2020 om 09:50
Smeulens, en Hendriks zijn prima opties. Die zijn echt niet heel veel minder , alleen niet ervaren. Je moet niet alles aan Advocaat geven. Het is prima zo... prins eerste 16/17 spelers. De rest lekker opvullen met jeugd!
 
 
0
30 juli 2020 om 09:02
Gezien het feit dat hij (zelfs) bij Utrecht geen basisplaats heeft heb ik mijn twijfels van zijn huidge niveau. Want eigenlijk vind ik het een prima optie. Zoals Hans ook zei, ervaring en op meerdere plekken inzetbaar.
 
theo uphus
 
2
30 juli 2020 om 09:34
Ik vind Emanuelsson bij Feyenoord helemaal geen rare gedachte. Kan voorlopig in de basis als linksback en als Malacia terug is kun je hem er met zijn ervaring goed bij hebben in de slotfases als je een voorsprong moet verdedigen. Daarmee hoeft hij dus ook je jeugd niet in de weg te lopen. Bedenk ook wel dat er weinig geld is in Rotterdam, dus vergeet spelers als Ouwejan maar.
 
nuanceman
 
1
30 juli 2020 om 09:44
Emanuelson is een prima voetballer. Kan op meerdere posities spelen en speelt de bal meestal naar de goede kleur. Speelt eigenlijk altijd wel voldoende maar heeft weinig uitschieters meer waarin hij uitblinkt maar voor de breedte een prima speler.
 
dirkiekuyt1980
 
1
30 juli 2020 om 09:53
Jullie hebben opzich helemaal gelijk maar Haps kan gewoon nog basis. Dus zolang er niemand uitvalt is hij helemaal niet nodig. En daarna heb je met Hendriks, Smeulens prima opties aan de linkerkant achterin. Zeker als 3e keuze!! Want Johnston en Malacia zijn de 2e keuze. Op het middenveld moet je gewoon Burger een kans geven als 5e keuze, daarachter heb je nog een wehrman natuurlijk niet fantastisch maar dat zie ik liever dan nog meer “dure” bankzitters. Liever sparen voor straks weer investeren in je basis. Selectie is meer dan prima nu!!
 
Benzehmang
 
0
30 juli 2020 om 10:34
Is niet nodig. Maar je kunt hem er altijd bij hebben. Altijd fit. Basistechniek is er en klaagt nooit. Genoeg ervaring. Heeft bij Milan toch aardig wat gespeeld in het kampioensjaar. Alleen hoop dat Feyenoord even inzet op eigen jeugd. Laat ze het maar doen. Wijnaldum heeft ook eens met 10-0 verloren. Jij waar hij nu staat.