Kraay ziet ideale spits voor Feyenoord: 'Ook geen 4 miljoen voor Dessers'
Vrijdag, 25 maart 2022 om 19:06

Hans Kraay junior praat voorafgaand aan het EK-kwalificatieduel tussen Jong Bulgarije en Jong Oranje over de ontwikkeling van Joshua Zirkzee. De analist annex verslaggever denkt dat er kansen zijn voor de spits met het oog op het grote Oranje, daar er volgens hem niet al teveel concurrentie is voor Memphis Depay momenteel. Kraay junior vindt desondanks wel dat Zirkzee (20) nog wel wat stappen moet zetten voordat hij een uitnodiging ontvangt van bondscoach Louis van Gaal.

"Hans, zie jij Zirkzee binnen twee, drie jaar in het Nederlands elftal staan?", vraagt ESPN-presentator Milan van Dongen. "Er is natuurlijk weinig gehijg in de nek voor een voetballende nummer negen, wat Depay eigenlijk is. Want Wout Weghorst en Luuk de Jong zijn natuurlijk heel andere types", legt Kraay junior uit. "Ik merkte aan een interview in de Belgische krant dat hij (Zirkzee, red.) sowieso nog een jaar uitgeleend wil worden en dat 'ie dan hoopt dat 'ie klaar is voor Bayern München. Bij Anderlecht heeft hij dertien goals gemaakt en zeven assists, dat is veel."

Hans Kraay junior zou graag een wat hongerige Joshua Zirkzee zien, wil hij kans maken op het grote Oranje.

"Ik denk alleen dat hij wat hongeriger moet zijn", geeft Kraay junior als huiswerk mee aan Zirkzee. "Arnold Bruggink zei ooit: 'Zorg nou dat als de bal aan de zijlijn is dat jij gewoon met stoom uit je oren in de vijf meter of in de tien meter bent'. Daar had hij volledig gelijk in. Ik denk dat hij dat moet hebben, gewoon die enorme drang om te scoren." De analist geeft gelijk een voorbeeld van een enorm gedreven spits uit het verleden: "Ik kan me nog herinneren dat Ruud van Nistelrooij het bij FC Den Bosch lekker vond als hij in de spits speelde en hij kreeg even de bal niet, om lekker even overal die bal te voelen."

"En Foppe de Haan (oud-trainer sc Heerenveen, red.) heeft op een gegeven moment bij hem erin gepompt: 'Jij moet zo verschrikkelijk chagrijnig zijn als je niet scoort en zo verschrikkelijk chagrijnig zijn als er mensen doorkomen en jij niet op de plek staat waar je kan scoren'. Als hij de gretigheid van Van Nistelrooij krijgt, dan zou ik hem het liefst nog een jaar bij Feyenoord uitgeleend zien worden. Dan hoeven ze ook geen vier miljoen (kooptie in huurdeal met KRC Genk, red.) voor Cyriel Dessers te betalen", geeft Kraay junior gratis advies aan de Rotterdamse club, waar Zirkzee enkele jaren in de jeugdopleiding speelde.

Kees Kwakman vreest voor de toekomst van Brian Brobbey bij Ajax.

Kees Kwakman vindt dat de verhuurperiode van Zirkzee bij Anderlecht alleen maar voordelen kent. "Wat dat betreft is hij een voorbeeld voor Brian Brobbey en Myron Boadu. Dat hij gewoon speelt. Goede club en gewoon even een wat lager niveau, een beetje zoals de Nederlandse competitie. Al is Anderlecht wel wat minder de laatste tijd. En Brobbey gaat bij Ajax niet spelen zolang Sébastien Haller er speelt, daar heeft Erwin van de Looi gelijk in. Die zal toch echt een keuze moeten maken volgend jaar om te gaan voetballen. Hoe vervelend dat voor Ajax ook is, want het is natuurlijk goed dat je zo iemand achter de hand hebt. Dat wil Ajax natuurlijk, twee spitsen die ze kunnen inzetten", aldus Kwakman.

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
5
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
4
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
1
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
DonaldPump
 
5
25 maart 2022 om 19:25
Kansen voor het grote Oranje? Geen andere concurrenten voor Depay? Soms heb ik echt het idee dat analisten maar wat zeggen. Zirkzee speelt al gedurende hele lange tijd niet constant wedstrijden. Hoe kan je hem dan aanhalen als grote kandidaat als concurrent voor Depay?
 
Gooner4
 
5
25 maart 2022 om 19:32
Wie dan? Malen en??
 
DonaldPump
 
3
25 maart 2022 om 19:44
Danjuma en Gakpo kunnen prima in de spits rol spelen. Zeker Danjuma excelleert daar bij Villareal.
 
RyanGarcia
 
9
25 maart 2022 om 19:49
Gakpo kan helemaal niet in de spits spelen. Dat heeft die laten zien en heeft Van Gaal vandaag nog eens aangegeven. En Danjuma hoe kom je daar bij? Heeft die daar ooit gestaan?
 
BouchibA
 
5
25 maart 2022 om 20:27
De laatste 15 wedstrijden bij zijn club.
 
Eindtovenaar10
 
1
25 maart 2022 om 22:09
Gakpo kan absoluut niet in de spits, Gakpo moet komen. Als hij er al staat word hij niet dreigend.
 
memphisdepay
 
2
25 maart 2022 om 19:34
Neem aan dat Bayern hem wel gaat verkopen, na zo'n seizoen. Dan denk ik dat hij toch iets te duur is voor Feyenoord. Zou hem wel graag bij PSV zien. Misschien zijn Boadu en Brobbey ook wel interessante spelers die je eventueel zou kunnen huren, eigenlijk voor zowel PSV als Feyenoord. Al schat ik de kans niet groot in dat Brobbey dat zal doen, maar toch zou hij bij die 2 clubs wel alles kunnen spelen en dat kan hij bij Ajax niet door Haller.
 
DdD4
 
11
25 maart 2022 om 20:09
U zit vroeg aan de drugs. Brobbey gaat nooit naar PSV, zeker niet Feyenoord (dat is gewoon een dikke stap achteruit).
 
Eindtovenaar10
 
2
25 maart 2022 om 22:10
Als Haller blijft en Brobbey kan 1e spits bij PSV worden vind ik het geen stap achteruit. Gaat alleen niet gebeuren
 
Neutralist020
 
6
25 maart 2022 om 19:39
Feyenoord is komend seizoen absoluut titelkandidaat (mits het deze zomer rustig blijft qua transfers) Met Zirkzee erbij heb je toch wel een top elftal die voor alles kan meespelen. Benieuwd of dit gaat lukken
 
nuanceman
 
6
25 maart 2022 om 19:50
Voorlopig denk ik dat het gewoon een afspiegeling wordt van de begroting net als dit jaar. Misschien niet zo romantisch maar 1 tm 8 staat precies op volgorde van budget, alleen Twente presteert een positie beter.
 
NJfromVOL
 
6
25 maart 2022 om 20:00
Volgorde obv begroting is inderdaad wat je mag verwachten, met een incidentele +1/-1 of nog incidentteler +2/-2
 
Ijsmuts
 
5
25 maart 2022 om 20:07
@neutralist; het lijkt me voor feyenoord vrij onmogelijk flink door te groeien komend jaar. Er moet sowieso een sterke spits gevonden worden en een nieuwe nr 10 wanneer Til vertrekt, tenzij Basset dat niveau aantikt. Senesi en kokcu staan op de nominatie te vertrekken en wellicht Sinisterra ook. Dan komt er dus een flinke som binnen, maar moeten er ook veel plekken opgevuld worden. Kleine kans dat dat meteen een titel oplevert.
 
Eindtovenaar10
 
0
25 maart 2022 om 22:11
En Bijlow moet toch ook een keer die stap gaan zetten, als tie een keer heel blijft.
 
KAWS
 
5
25 maart 2022 om 19:43
Zirkzee is een goede spits. En hij zou natuurlijk voor Feyenoord de perfecte kandidaat zijn. Maar ik ben van mening dat Feyenoord niet moet gaan voor een huurspeler. Als ze Zirkzee kunnen kopen, dan graag maar anders niet. Ik gok dat Malacia, Senesi, Kokcü en Malacia sowieso vertrekken. Dat brengt hopelijk genoeg in het laatje waarmee Feyenoord zich goed kan versterken. Prioriteit is i.m.o. dan echt het kopen van een spits!
 
dogman
 
2
25 maart 2022 om 19:47
Dit hebben ze afgelopen zomer toch al geprobeerd, hij wilde volgens mij toen niet naar Feyenoord
 
MGMV
 
3
25 maart 2022 om 19:54
Ik zou zelf groot voorstander zijn van de speler Zirkzee (die overigens maar één jaar bij ons in de jeugd speelde, VZ). Vond het in de jeugd zo'n bizar talent. Kwam bij ons binnen in de o16 en eindigde dat jaar bij de o19 en het absolute gemak waarmee hij techniek en fysiek koppelde was echt zo goed. Ben ook zo blij om te lezen (en regelmatig te zien) dat hij bij Anderlecht het lekker doet. Had allang veel meer minuten in de benen moeten hebben. Maar goed, ik verwacht dat als Zirkzee überhaupt verkocht wordt hij wel een flinke som zal kosten en dat voor ons buiten bereik ligt. En hij moet zelf überhaupt willen als het wél betaalbaar is.
 
Ruiz_FCT
 
0
25 maart 2022 om 20:05
Het is ook echt een fijne speler met een mooie techniek, maar hij komt op mij wel een beetje laksig over. Als hij nou de mentaliteit van pakweg Wout Weghorst overneemt heb je de komende 12 jaar dé spits voor het NL elftal. Een jaartje buffelen bij Feyenoord zou hem goed doen denk ik!
 
JoshuaK_
 
1
25 maart 2022 om 19:59
Ik ben toch benieuwd wat Zirkzee in de zomer moet gaan kosten. Heeft nog een 1-jarig contract bij Bayern, dan lijkt het mij sterk dat zij hem nog een jaar zullen verhuren en vervolgens transfervrij de deur uit laten lopen. Bij zowel PSV als Feyenoord liggen er volgend seizoen genoeg kansen in de spits, en het zou ook een mooie volgende stap zijn na Anderlecht. Bayern vraagt qua transfersommen niet altijd de hoofdprijs, dus als Zirkzee voor een bedrag onder de 10 miljoen op te pikken is zou ik het als Nederlandse topclub altijd doen.
 
Shiraz
 
3
25 maart 2022 om 20:15
Ik weet niet of jullie de wedstrijd kijken, maar op basis van vandaag zou ik toch voor Dest gaan en het lekker daarbij houden. Mijn God wat speelt Zirkzee als een zoutzak. Vergelijk dat dan met een Brobbey. Altijd pure overtuiging achter alles wat ie doet.
 
alexandervdh
 
2
25 maart 2022 om 23:35
Feyenoord moet geen spits huren - er moet een spits voor langere termijn komen. Nketiah transfervrij zou mooi zijn, Zirkzee kopen kan, maar het moet iets voor de lange termijn zijn.