Kranten lovend over 'dartelende uitblinker met korte mouwen' bij Feyenoord
Vrijdag, 11 maart 2022 om 10:45

Luis Sinisterra was donderdagavond de grote man bij Feyenoord tijdens de 2-5 overwinning op Partizan Belgrado. Mede dankzij een treffer en twee assists van de Colombiaanse vleugelaanvaller lijkt de return in de achtste finale van de Conference League volgende week een formaliteit. De ochtendkranten zijn lovend over het uitstekende optreden van Sinisterra tegen Partizan.

"Luis Sinisterra neemt Feyenoord bij de hand op doelpuntenfestival in Belgrado", zo luidt de kop van de Volkskrant. Met zijn doorslaggevende rol in de heenwedstrijd vijzelfde de vleugelaanvaller zijn seizoenstotaal op naar 16 doelpunten en 11 assists in 35 wedstrijden. "Que si, que no que Luis Sinisterra' zongen de 1500 meegereisde Feyenoord-fans, wetende dat niet alleen de kwartfinale, maar ook de grote transferbedragen een stuk dichterbij kwamen."

"De nog steeds heel jonge (22) Colombiaanse vleugelspits dartelde met zijn korte mouwtjes in de kou van de Servische hoofdstad alsof hij aan een galavoorstelling in de Copa Libertadores bezig was", schrijft De Telegraaf. "Solerend door de defensie van Partizan en vlot combinerend met zijn medespelers, voor wie hij altijd oog heeft. De koploper van Servië kreeg geen moment grip op hem."

De Telegraaf heeft vooral lofuitingen over voor het gehele elftal van trainer Arne Slot.
"Partizan ziet sterretjes, de grote show in Belgrado. Nu maakte Feyenoord weer reclame voor de manier waarop het aanvalt, tegenstanders onder druk durft te zetten en met veel zelf opgeleide spelers een eigen stijl creëert." Dankzij de 2-5 overwinning in Servië staat Feyenoord met één been in de kwartfinales van de Conference League. Volgens het Algemeen Dagblad behoort toernooiwinst tot de mogelijkheden. "Niemand in en rond de Kuip hoeft zich rijk te rekenen, maar als de ploeg straks daadwerkelijk bij de laatste acht van dit toernooi zit, is niets meer uitgesloten."

Meer nieuws
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
1
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
   
20:16
20:16
Romano weet wie bijna zeker de eerste inkomende transfer van FC Barcelona wordt
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (55)

 
Japie_Krekel
 
52
11 maart 2022 om 10:50
Sinisterra heeft echt een geweldige ontwikkeling doorgemaakt de afgelopen seizoenen. Die kan in de toekomst een mooi bedrag gaan opleveren voor Feyenoord maar ik hoop dat hij voorlopig nog even blijft. Het is genieten van zijn acties
 
Ijsmuts
 
14
11 maart 2022 om 13:02
Het vertrek van Berghuis is voor hem een zegen geweest. De potentie was er altijd al, maar als alles in wandeltempo eerst over rechts (Berghuis) moet dan kun je links weinig laten zien. Ik geniet van deze speler maar voor Feyenoord zou het mooi zijn een groot bedrag voor deze jongen te vangen.
 
FR010FRDAM
 
10
11 maart 2022 om 13:22
Weet niet of dat er mee te maken heeft Ijsmuts. Hij was zelf lang geblesseerd en het systeem van Advocaat was voor iedere aanvaller vervelend. Denk eerder dat de komst van Slot voor hem een zegen is geweest, evenals voor Kokcu
 
Mongoose
 
5
11 maart 2022 om 13:25
We kunnen achteraf gezien wel stellen dat het vertrek van Berghuis voor beide partijen geen verkeerde zet is geweest. Aan de ene kant bij Feyenoord is er niet meer 1 grote man waardoor andere spelers kunnen excellereren. Bij Ajax zie ik vooral dat Berghuis veel meer een teamspeler wordt en actief meedoet in het verdedigende werk. Dat wordt ook van hem gevraagd. Als hij daarin verzaakt kost hem dat zijn basisplek.
 
Ijsmuts
 
5
11 maart 2022 om 15:59
@fr010: gedeeltelijk mee eens. Sinisterra werd structureel overgeslagen vorig jaar want onder Advocaat moest alles via Berghuis.
 
SergioRamosHM
 
0
12 maart 2022 om 09:51
Zowel het ene als het andere heeft ermee te maken. Alle ballen gingen op Berghuis en dat is nu dus voorbij. Het systeem van Slot is er inderdaad ook een onderdeel van. Iedereen excelleert beter op een enkeling na. Ik vind bijvoorbeeld Senesi minder geworden door de vele ruimte achter hem.
 
lobje
 
20
11 maart 2022 om 10:50
Wat een klasbak.. echt een genot om Naar te kijken. Ben benieuwd of hij nog kan doorontwikkelen
 
ajax01-95
 
59
11 maart 2022 om 10:55
Sinisterra en Kokcu waren gisteren echt geweldig. Als ik Kokcu kijk en dan Veerman zie stuntelen bij een klein beetje druk van Kopenhagen zit daar nig best een groot verschil eigenlijk. Sinisterra doet me echt denken aan Memphis van zijn psv tijd echt ongrijpbaar op links.
 
 
3
11 maart 2022 om 11:00
Dat je Veerman vergelijkt met Kokcu is niet helemaal terecht. Waar het systeem van PSV de vorige wedstrijd goed presteerde was het nu juist het systeem en de invulling hiervan dat het voor PSV heel moeilijk maakte. Na de omzetting ging het beter. Het lag dus niet alleen of misschien wel heel weinig aan Veerman.
 
alexiz801
 
9
11 maart 2022 om 11:18
Hoevaak is Kokcu vorig jaar onzichtbaar geweest tegen de wat grotere tegenstanders? Dit is voor Veerman tot nu toe de enige wedstrijd dat hij echt matig speelde, laat die jongen even wennen aan het niveau, want een betere speler heeft psv op die positie op het moment niet.
 
Stefandefree
 
1
11 maart 2022 om 11:34
Is ook zeker waar. Kokcu speelt al 3 jaar in het eerste bij Feyenoord en het komt er dit seizoen pas echt uit. Misschien wat te makkelijk om dit jaar dan als standaard te nemen, zo heeft hij niet altijd gespeeld.
 
Feyepool
 
32
11 maart 2022 om 11:44
Kokcu speelt het gehele seizoen al goed. Daarnaast is die jongen pas 21. Logisch dat hij op jonge leeftijd de kar niet dragen als het niet draait (zie voorgaande seizoenen). Nu draait het en heeft hij een trainer die aanvallend wil voetballen. Dan zie je wat je aan hem hebt. Ik zou als trainer eerder kiezen voor Kokcu dan voor Veerman, maar de meningen verschillen.??
 
FR-Berend
 
30
11 maart 2022 om 12:05
Ik denk dat iedereen met ogen eerder Kokcu dan Veerman zou kiezen. Maar als Kokcu weg is, had Veerman een prima vervanger geweest.
 
London Calling
 
3
11 maart 2022 om 13:20
Ik had eigenlijk bij beiden mijn twijfels. Vaak kritisch geweest op Kokcu maar die zet dit seizoen enorme stappen. Tot nu ben ik eigenlijk ook in positieve zin verrast over hoe snel Veerman aanhaakt bij PSV. Daar doet een mindere wedstrijd niets aan af. Hij is natuurlijk een paar jaar ouder, maar voor iemand die net 2 maanden bij een topclub loopt doet hij het heel aardig.
 
vastrekuh22
 
6
11 maart 2022 om 10:56
was gisteren zeker een genot om naar te kijken. hopen dat hij deze vorm tot einde van het seizoen kan doortrekken. die wordt nog wel beter, en dan te hopen voor Rotterdam dat ze hem voor een mooi bedrag kunnen verkopen
 
 
10
11 maart 2022 om 10:59
Laten we niet te hard van stapel lopen he. De tegenstander was er geen van formaat. Leuk dat hij zich ontwikkelt maar het is geen hozanna
 
MGMV
 
175
11 maart 2022 om 11:01
Het is inderdaad geen hozanna, maar hosanna.
 
Kieftenbeld
 
50
11 maart 2022 om 11:02
Toch wel een groot verschil als je dan karlsson ziet stuntelen
 
 
61
11 maart 2022 om 11:04
Sinisterra doet het volgens mij niet alleen deze wedstrijd goed. Qua statistieken doet hij het in de ED zeker niet slechter dan de zo bewierookte Antony. Daarnaast vind ik hem wel een positieve speler waar vooral de spelvreugde vanaf straalt en is het geen speler met rare fratsen.
 
RamonDiaz
 
30
11 maart 2022 om 12:28
@Janssen 100 procent mee eens, Antony is een geweldenaar maar dat is Sinisterra inmiddels ook en heeft ook nog eens een positieve uitstraling, niet de hele tijd dat verongelijkte.
 
ScummyMan
 
2
11 maart 2022 om 14:14
Als scouten zo makkelijk was als alleen naar statistieken kijken dan is Sinnistera inderdaad net zo goed als Antony. Uiteindelijk weet je het pas aan het einde van de carrieres maar op basis van wat ik zie doet Antony toch alles net in een hogere versnelling. Ben het wel met je eens over de uitstraling en de rare fratsen (de kleine tikjes). Die trucjes die van veel mensen weg moeten vindt ik daarintegen wel weer geweldig.
 
 
3
11 maart 2022 om 15:07
Ik vind dat Antony soms te veel met "zijn circus act" bezig is, en dat hij te veel hetzelfde doet (binnendoor en te weinig buitenom). Of het bij hem sneller gaat, durf ik niet zo te zeggen. Dan zou de de beelden naast elkaar moeten zetten. Daarnaast ben ik zelf juist totaal geen voorstander van zijn fratsen (slaan, schoppen en theater). Natuurlijk kan het eens goed uitpakken, maar van de andere kant wil je ook niet verliezen van een tegenstander omdat deze tegenstander je kaarten aansmeert, zoals Antony wel doet. Dit gedrag moeten ze als eerste hard aanpakken !!
 
 
1
11 maart 2022 om 15:08
@ramondiaz, Ik vind beide spelers nog verre van een geweldenaar ! Daarvoor hebben ze nog veel te weinig laten zien, en zijn ze nog te vaak onzichtbaar.
 
ScummyMan
 
0
11 maart 2022 om 16:06
De circusact vindt ik dan weer geweldig. Een soor Ronaldinho light. Én het is vaak functioneel bij Antony. Niet onnodig bij een 5-0 vooraprong maar vol vertrouwen bij 0-0 in het Westfalen stadion. Zie hieronder Janssen dat ze teveel onzichtbaar zijn maar dat vindt ik juist niet. Gaat van beide altijd dreiging. Zijn niet iedere wedstrijd beslissend maar welke vleugelspeler is dat wel? Dan kom je alleen bij de aller grootste uit waarvan er 2 of 3 per generatie zijn.
 
 
0
11 maart 2022 om 16:20
Het ging mij erom dat ramondiaz ze geweldenaars vond. Dat vind ik gezien hun spel nog zeker niet. Een hoogstandje kan ik wel waarderen, maar vooral als de stand het toe laat. Ik moet niet het gevoel krijgen dat het om het hoogstandje gaat terwijl het gaat om het winnen van wedstrijden. Bij Antony vind ik dat de balans nog wel eens op het randje zit.
 
Supportert
 
1
11 maart 2022 om 18:52
Ach, een jaar geleden zei ook iedereen dat Berghuis niet mee zou kunnen komen bij Ajax, en dat is nu een zeer gewaardeerde speler in het elftal..
 
FR-Berend
 
1
12 maart 2022 om 00:58
Hoe kan jou zo stellig beweren dat Antony alles beter doet dan Sinisterra als alle statistieken in het voordeel van luis spreken. Van geslaagde dribbels tot keypasses tot goal involvements. Sinisterra laat dit seizoen gewoon zien ongelofelijk lekker te kunnen ballen en ook nog eens een hoog rendement te behalen.
 
FR010FRDAM
 
59
11 maart 2022 om 11:04
We lopen zeker niet te hard van stapel Prem. Zou je zelf ook een voorbeeld aan kunnen nemen.
 
Jimmy conway
 
41
11 maart 2022 om 11:11
Beetje het zelfde niveau als bodo/glimt daar win je toch met 2 vingers in de neus van. Ow wacht.....
 
spursfan96
 
26
11 maart 2022 om 11:43
Nou Prem, ons AZ had het anders knap lastig met Partizan een paar jaar geleden, gewoon een knappe prestatie van feyenoord.
 
renevo
 
23
11 maart 2022 om 11:01
Jammer dat het interview van quinsey Menig niet op voetbalzone wordt geplaats.... Sinisterra speelde ijzersterk.
 
NJfromVOL
 
0
11 maart 2022 om 12:11
Welk interview; Ik had er voor de wedstrijd een gelezen of doel jij op een ander interview?
 
Ingmar van der
 
28
11 maart 2022 om 12:52
Nee inderdaad na de wedstrijd. Hij noemde Feyenoord de beste tegenstander waar hij tot nu toe tegen heeft gespeeld Europees en was zeer verrast hoe goed we waren. Noemde Feyenoord gewoon simpelweg een paar maatjes te groot voor Partizan. Sympathieke en realistische reactie in ieder geval!
 
Trissy
 
44
11 maart 2022 om 13:14
Sowieso vind ik dat VZ hier echt beter in mag worden. Of in ieder geval minder selectief. Bij een Europese wedstrijd van Ajax zijn 15 van de volgende 20 berichten over Ajax. De mening van de materiaalman van de tegenstander is dan bijna goed genoeg voor een volledig artikel. Dit zie je helaas niet bij de andere Nederlandse ploegen in Europa, terwijl ik mij kan voorstellen dat het voor die fans ook leuk is om veel te lezen over hun club. Persoonlijk lees ik graag over Feyenoord en zeker na een mooie Europese avond, zoals gisteren. Overigens wil ik niet met dit bericht bashen op Ajax ofzo, want ik vind het juist mooi dat er veel aandacht wordt besteedt aan Nederlandse ploegen in Europa, maar ik vind wel dat VZ daarin de ploegen meer gelijk moet trekken.
 
dendenden
 
8
11 maart 2022 om 16:31
Helaas wordt dit al minimaal 5 jaar hier verkondigd maar doet VZ er hé lé maal niets mee
 
Carrasco
 
5
11 maart 2022 om 11:04
Na dit seizoen zal Feyenoord Kokcu en Sinisterra voor veel geld kunnen verkopen. In Europees verband heeft men tot nu toe goed gepresteerd en dat zal andere clubs ook opvallen. Ik gok dat beide voor 15 miljoen pp verkocht kunnen worden, dat zou toch zeer welkom zijn voor Feyenoord. Dan kan men eindelijk de financiele positie verbeteren.
 
FR010FRDAM
 
31
11 maart 2022 om 11:09
Dan zou ik ze nog een jaar houden en Malacia en Senesi verkopen. Zowel Kokcu als Sinisterra hebben een langlopend contract, zijn 21 en 22 jaar, nog volop in ontwikkeling en vooral Kokcu draait een constant seizoen. Alleen laten gaan als ze rond de 20 bieden, anders gewoon houden.....en ja mensen, bespaar me het Jorgensen verhaal, dat gebeurt echt niet bij iedereen die wat langer blijft.
 
FR-4life
 
1
11 maart 2022 om 11:15
Ik zou graag zien dat ze langer blijven, maar ik denk dat Feyenoord in het verleden dit ook te vaak heeft gedaan, waarna de spelers ineens niet meer rendeerden. Beste voorbeeld is helaas Jorgensen.
 
FR010FRDAM
 
11
11 maart 2022 om 11:21
Lees net wel dat het contract van Sini tot 2024 loopt, bij niet verlengen is verkopen deze zomer wel de beste optie
 
dogman
 
1
11 maart 2022 om 13:44
Nee nee en nog eens nee, wij moeten nu eens goed cashen. Maar goed dan zou dit spel van hun ook in de volgende rondes zo goed moeten zijn als gisteren uiteraard, anders kan je het nooit op een redelijk hoog niveau laten zien en dat zal de prijs drukken.
 
Carrasco
 
1
11 maart 2022 om 17:07
Kokcu draait nu het beste seizoen uit zijn leven bij Feyenoord. Ik zeg niet dat het zijn hoogtepunt zal zijn bij Feyenoord, maar het is een goed moment om hem te verkopen. Sinisterra zou ik sowieso verkopen na dit seizoen. Zoals je hieronder aangeeft heeft hij een contract t/m 2024. Volgend jaar heeft hij een contract voor 1 jaar, dan gaat hij sowieso minder opleveren. En het lijkt me niet goed om zo'n bepalende speler in de winter te laten vertrekken. Mocht Sinisterra nog meer gaan schitteren dan zal hij voor minimaal 25 miljoen weggaan. Voor Kokcu, mocht hij blijven presteren, is 19-23 miljoen een prima deal.
 
Ingmar van der
 
14
11 maart 2022 om 12:54
Ik vind 15 voor Kocku en Sini echt te weinig hoor. Kocku rond de 20 en Sini (zeker als we echt ver komen) 25. Maar ik kijk uiteraard door een rood witte bril dus of dat er ook echt in zit, weet ik niet.
 
Ijsmuts
 
2
11 maart 2022 om 13:04
Hou ook even rekening met hoe lang (lees: kort) de contracten nog lopen in je inschatting
 
Ingmar van der
 
6
11 maart 2022 om 13:24
Kocku tot 2025 is lang zat. En Sini zoals hierboven beschreven, als hij niet bij tekent, zul je hem deze zomer moeten verkopen met nog 2 jarig contract. Dan hoef je echt niet onder de 20 te gaan zitten.
 
dogman
 
4
11 maart 2022 om 13:42
15 miljoen ? Kom op zeg je ziet toch zelf wel 2 spelers van 22-21 jaar die zo dominant voetballen veel meer waard zijn. Voor minder dan 25 miljoen per persoon zou ik ze niet verkopen. Bedenk je een Feyenoord dit jaar zonder kokcu en sinistera, die staan dan rond plaats 8 te spelen denk ik. Alle creativiteit komt bij hun 2 vandaan
 
Carrasco
 
0
11 maart 2022 om 17:02
Uiteraard 15 miljoen is minimaal. Gok dat ze ook meer kunnen vragen, mochten ze verder komen in Europa. Stel er komt een club en die biedt 20 voor Kokcu dan lijkt het me verstandig om te accepteren. Feyenoord heeft het geld hard nodig en men kan weer herinvesteren met een deel van dat geld. Sinisterra zou ik na dit seizoen sowieso verkopen gezien zijn contract tot 2024. Mocht hij meer gaan schitteren dan zou 25 miljoen heel realistisch kunnen zijn ja.
 
MGMV
 
22
11 maart 2022 om 11:06
Echt een geweldige pot van 'm gisteren en ik hoop dat Walemark z'n voorbeeld snel kan volgen en ook zo kan flitsen aan de andere zijkant. Want man, Sinisterra laat steeds maar weer zien wat een gevaarlijke vleugel je kan brengen.
 
KAWS
 
13
11 maart 2022 om 11:20
Ik zei het gisteren ook al maar Sinisterra heeft exceptionele kwaliteiten. Wanneer hij de bal heeft, gebeurt er iets. Hij is de man die voorin alles bepaald. We zijn hem na dit seizoen sowieso kwijt, hopelijk voor een leuk bedrag. Nu nog genieten van zijn laatste maanden bij ons, hopelijk met aan de rechterkant Wålemark, dan wordt het smullen!
 
birotor
 
3
11 maart 2022 om 11:37
Misschien heeft hij het wel naar zijn zin bij Feyenoord. Een flinke salarisverhoging als erkenning van zijn kwaliteiten en hij zou zomaar nog twee jaar in Rotterdam kunnen blijven. Kun je hem in 2024 altijd nog verkopen.
 
PimTeerds
 
9
11 maart 2022 om 11:52
Geweldige speler natuurlijk. Maar onze kale kletser was ook weer helemaal top. En wat een geweldig balletje gaf hij wat de aanleiding was voor de laatste treffer!????
 
Stan80
 
3
11 maart 2022 om 12:24
Geweldige speler voor Feyenoord. Zal moeilijk worden hem te behouden. Volgens mij ook de buitenspeler met de beste statistieken qua goals en assists dit seizoen of zit ik dan mis?
 
FR010FRDAM
 
1
11 maart 2022 om 12:26
Ik denk dat Karlsson betere statistieken heeft
 
FR010FRDAM
 
7
11 maart 2022 om 12:28
In de competitie dan, overall Sini net beter
 
Markie1984
 
17
11 maart 2022 om 12:39
Daarbij neemt Karlsson de strafschoppen bij AZ en Sinisterra bij Feyenoord niet..
 
FR010FRDAM
 
30
11 maart 2022 om 13:29
En die krijgen ze regelmatig cadeau